Zaman: Pzt Tem 07, 2025 16:27

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Unutmayın Hatırlayın / Levent Bulut

Unutmayın Hatırlayın
7 Ekim 2010'da kaleme aldığım bu yazımı, dün oy istemek için ağlıyanlara bugün hatırlamak istedim.

Otuz yıl önce...

Biri sağcı, biri solcu idi...
Görüşleri farklı olsa da, kaderleri aynı idi..
Aynı gün idam edildiler.

o yıllar karanlık, o yıllar soğuk.
kardeş kardeşe düşman.

Bugün...
Demokrasi amaç mı ,araç mı diye düşünüp,
binilecek tren sananlar ve bunlara kananlar..

Demokrasi dillerde sakız gibi çiğnenir iken,
karşıt görüşlere darbeci,Ata mirası "Ne mutlu Türk'üm" diyene de faşist ...
Read more : Unutmayın Hatırlayın / Levent Bulut | Görüntüleme : 405 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Savaşın Ekonomi Politiği / Habip Hamza ERDEM

SAVAȘIN EKONOMİ POLİTİĞİ
El ilanları vardır kalabalık yerlerde dağıtılan.
Metro çıkıșlarında Afrikalı marabu’ların el ilanları en sık rastlanılanlardandır.
Zengin olmak mı istiyorsun? Üç oturumda zengin olmak yolunu öğrenebilirsin.
Sevgilinden mi ayrıldın? İki oturum parasını öde sevgilin geri dönsün.
Üçüncü Dünya Savașı çıkar mı diye merak mı ediyorsun?
Zambiya’lı Dambisa Moyo’ya sor, söylesin.
Bu kadıncağız ekonomist bir ailenin çocuğu aslında. Harvard ve Oxford’dan diplomalarını almıș. Dünya Bankası ve Goldman Sachs’da çalıșmıș.
‘Marabu’nun okumușu yani.
Diyor ki; ...
Read more : Savaşın Ekonomi Politiği / Habip Hamza ERDEM | Görüntüleme : 649 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Hâriciye Nazırı, Derin Akademisyen!.. / Prof. Dr. Mehmet YUVA

Hâriciye Nazırı, Derin Akademisyen!..

Hariciye nazırı derin akademisyen Davutoğlu, Cumartesi sabahı dört cengâver gazeteci kimlikli şahısla Erdogan-Davutoglu rejiminin borazanı TRT’de Suriye muhabbeti yapıyor. Tavus kuşu edasıyla konuşuyor. Light gazeteciler light-çanak sorularıyla onlardan istenilen görevi ifa ediyorlar. Suriye’den kaçan eski Suriye başbakanı ve sülalece Suriye’yi soyup talan eden Tlass ailesinin asker kökenli oğulları Manaf Tlass ile özel olarak görüştüğünü onlardan Suriyedeki son durumla alakalı “özel” bilgi aldığını söylüyor. Suriye’de kurulmasını arzu ettiği geçici hükümette Suriye Cumhurbaşkanı ...
Read more : Hâriciye Nazırı, Derin Akademisyen!.. / Prof. Dr. Mehmet YUVA | Görüntüleme : 4371 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Prof. Dr. Mehmet YUVA

Suriye’de Şiddetin Sonlandırılması / Jeremy SALT

Suriye’de Şiddetin Sonlandırılması

Çok kolay gibi görünüyor olabilir. Yapılacak tek şey silahların bırakılması. Peki, öyleyse neden yapılmıyor?
Yanıt da basit ama öyle görünmüyor. İçerideki silahlı grupları destekleyen yabancı devletler onların silah bırakmasını istemiyorlar. Suriye, düşmanlarının, Suriye’nin yıkılması ile sonlanmasını bekledikleri kasıtlı bir şiddet kısır döngüsü içine hapsedildi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda keyifle ellerini ovuşturan, bu vahşetin destekçilerinin stratejisinin sonucu bu.

Beklentileri az çok farklı olsa da Katar, Suudi Arabistan, ABD, İngiltere ve Fransa’nın ana ...
Read more : Suriye’de Şiddetin Sonlandırılması / Jeremy SALT | Görüntüleme : 2511 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Kent Konseyleri, Bölünmenin Yapı Taşlarından Birisidir / Mahmut ÖZYÜREK

Kent Konseyleri, Bölünmenin Yapı Taşlarından Birisidir

03.07.2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 76. maddesine dayanılarak, çıkartılan yönetmelikle “Kent Konseyleri” kurulmaktadır.

Önümüzdeki günlerde toplanacak olan “ISPARTA KENT KONSEYİ”nin katılımcılarını, cumhuriyetimize, ulusumuza, ulusal egemenliğimize ve tam bağımsızlığımıza duyduğumuz inanç ve kararlılıkla uyarmayı tarihsel bir görev sayıyoruz.

Kent Konseylerinin amaçları yönetmelikte şöyle açıklanıyor; “kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap ...
Read more : Kent Konseyleri, Bölünmenin Yapı Taşlarından Birisidir / Mahmut ÖZYÜREK | Görüntüleme : 1934 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahmut ÖZYÜREK

Ecnebi Eğitim, 'Vazgeçilmez' imiş!.. / Attilâ İLHAN

Ecnebi Eğitim, 'Vazgeçilmez' imiş!..

(...meraklısı, elbette hatırlayacaktır; 'misyoner' okullarını irdelerken, en aşağı otuz yıl kadar önce, ele geçirdiğim şöyle bir demeci yayımlamıştım ki; 'mazlum halklara' İngilizce -ve tabii, Hıristiyanlık- öğretmeye giden bu 'kültür yuvaları'nın (!), maksad-ı aslilerini pek güzel anlatıyordu:

"...American Bord of Mission, yaklaşık 65 yıldır, Türkiye'de faaliyette bulunmaktadır. (Dikkat!) Ticari ilişkiler bakımından, misyonlar bu bölgede elverişli bir ortam yaratmışlardır; bu ortam misyonerlerin iki yönlü çalışmaları sayesinde gerçekleşmiştir: 1/ Geniş bir eğitim düzeni 2/ ...
Read more : Ecnebi Eğitim, 'Vazgeçilmez' imiş!.. / Attilâ İLHAN | Görüntüleme : 2974 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Attilâ İLHAN

Atatürk'ün Çocukları / Prof. Dr. Çetin YETKİN

Atatürk'ün Çocukları

Mutsuz bir evlilik... Bu da yetmezmiş gibi çocuk sahibi olamamak... Oysa o çocukları o kadar çok seviyordu ki!...

"-Bir çocuğum olsa idi, büyük sevinç duyacaktım. Milletime, benden sonra benim soyumdan, bana benzer bir çocuk bırakmayı çok isterdim. Profesör, bunun çıkar yolu yok mudur?"

Prof. Dr. Neşet Ömer'in (İrdelp) Atatürk'ün bu sorusuna verecek bir yanıtı yoktu. 1 

Bir çocuk sahibi olamamak hep bir sızıydı yüreğinde. Bu acısını hiç gizlenmeyecekti de. Bir baloda Asaf İlbay, ...
Read more : Atatürk'ün Çocukları / Prof. Dr. Çetin YETKİN | Görüntüleme : 4758 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Çetin YETKİN

CIA'nın en kritik dilleri Türkçe ve Kürtçe / Yılmaz POLAT

CIA'nın en kritik dilleri Türkçe ve Kürtçe

CIA'nın tespit ettiği en kritik yabancı diller arasında Türkçe ve Kürtçe de bulunuyor. CIA'nın 5 yıllık planı içinde önemli görevler için tespit ettiği en kritik 11 dil şöyle:

Türkçe, Kürtçe, Arapça, Farsça, Rusça, Peştu, Çin, Endonezya, Urdu, Dari, Kore. CIA Başkanı Panetta 2009 yılında açıkladığı planda, 5 yıl içinde kurumun kritik görevlerde kullanmak için bu diller üzerine odaklanacağını bildirmişti.

CIA'nın kritik dilleri konuşan personel sayısını iki misline çıkarmayı ...
Read more : CIA'nın en kritik dilleri Türkçe ve Kürtçe / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 2687 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Yılmaz POLAT

19 Mayıs... / Uğur MUMCU

19 Mayıs...

19 Mayıs, Mustafa Kemal Paşa'nın ulusal kurtuluş kavgasını örgütlemek amacıyla Anadolu'ya ayak bastığı gündür.

Bu tarihten sonra örgütlü halk gücü, Erzurum ve Sişvas Kongreleri ile kutsal amaç çerçevesinde toplanmış, 23 Nisan 1920'de kendi meclisini kurmuş; Kurtuluş Savaşı'nın yiğit ordusu ile bütünleşerek emperyalist orduları kesin yenilgiye uğratmıştır. Mustafa Kemal ve arkadaşları daha sonra bu yiğit orduya ve örgütlü halk gücüne dayanarak teokratikmonarşi yerine, halkın kendi kendini yönetmesi ilkesine bağlı cumhuriyeti kurmuştur.

Bugün kendilerine "Atatürkçü" ...
Read more : 19 Mayıs... / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 1101 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Uğur MUMCU

Türkiye’nin Kürt Hesapları – PKK’nın kime faydası var? / Soner ÇAĞAPTAY - (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Türkiye’nin Kürt Hesapları – PKK’nın kime faydası var?

Ankara, Tahran ve Şam’ı kaybetme pahasına Washington’daki eski müttefiklerine yeniden sarılıyor.

PKK Türkiye’ye kanlı bir dönüş yaptı. Uluslararası Kriz Grubu’nun raporuna göre 2011 yazından bu yana PKK terörü 700 kişinin ölümü ile sonuçlandı.

PKK terörünün dönüşü bir tesadüf değil. Bu doğrudan Türkiye’nin Suriye’deki ayaklanma hareketine desteğinden, Esad rejimine ve onun koruyucusu İran’a karşı aldığı küstah tutumundan kaynaklanıyor. Bunun Batı için olumlu tarafı ise Ankara Washington’daki eski müttefiklerine ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x