Zaman: Pzt Tem 07, 2025 13:09

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Amerika Sizinle Gurur (!) Duyuyor... / Çağlar ÇUKUR

Amerika Sizinle Gurur (!) Duyuyor...

Adı: Mesut Barzani:Molla Mustafa Barzani’nin oğlu. Köken olarak Yahudi kürdü olduğu yazılır. Şecereleri bölgeye ve halklarına ihanetin tarihidir. Babadan oğula geçen işbirlikçi ve ihanete âmâde bir genetik yapı. Geçmişte babasının rol aldığı Mahabad Cumhuriyetiyle, Emperyalistlerin bölgeyi bölme planlarının bugüne uyarlaması olan B.O.P Eşbaşkanlığının ayak takımı ve peşkircibaşısı.

Biz; onu, "damarlarımda Kürt kanı dolanıyor, federasyonu da tartışalım" diyen, ABD'nin has oğlanı, Özal zamanında tanıdık. O günlerde Irak sınırımızda ki ...
Read more : Amerika Sizinle Gurur (!) Duyuyor... / Çağlar ÇUKUR | Görüntüleme : 3420 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Bahçeli AKP’ye katılır mı? / Bülent ESİNOĞLU

Bahçeli AKP’ye katılır mı?

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu gibi, Bahçeli de AKP’ye katılır mı?

Hayır katılmaz.

Eğer Bahçeli AKP içinde bir görevli olsa, şimdi yaptığı hizmetten daha iyi iktidara hizmet edemez. Etkin ve etkili olamaz.

Elinde tuttuğu bir kuvveti, en kritik anlarda, Amerika adına bu kadar güçlü kullanamaz.

Böylece, saf, temiz, milli ve milliyetçi unsurların havuzlanılmasında kullanılan mezhep milliyetçiliği, Amerikan hizmetine tahsis olunamaz.

Dolaylı yoldan, milli ...
Read more : Bahçeli AKP’ye katılır mı? / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 777 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Muavenet-i Milliye / Türker ERTÜRK

Muavenet-i Milliye

Muavenet-i Milliye Osmanlı Donanması’nda 1910-1923 yılları arasında hizmet etmiş olan 74 metre boyunda ve 765 ton ağırlığında bir torpidobottur. Çanakkale Savaşı esnasında 13 Mayıs 1915’de İngiliz Kraliyet Donanması’nın 120 metre boyunda ve 13.160 ton ağırlığında olan HMS Goliath’ı Morto koyunda torpilleyerek batırması ile ünlüdür.

Muavenet yardım, Muavenet-i Milliye ise Milli veya Ulusal yardım anlamına gelmektedir. Osmanlı Donanması’nın güçlendirilmesi için parasal destek sağlanması amacıyla İstanbullu 28 işadamının öncülüğünde kurulan ve faaliyetlerini tüm yurda ...
Read more : Muavenet-i Milliye / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1248 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türker ERTÜRK

Horoz / Habip Hamza ERDEM

HOROZ
Kötü adamlar için, ‘kesmeyeceği horozun ötüșünü dinlemez’ derler.
Horozun sabahın erinde uykusunu kaçırmasına o nedenle katlanırmıș.
Bekle, biraz daha semir de, sonra görüșürüz der gibiymiș.
Șimdilerde kimi horozlar türedi.
Akılları sıra Dr Recep’i eleștirmekteler.
O da ‘ötün bakalım, sizin gününüz de gelecek’ diye düșünür m’ola kimbilir.
Bu yeni yetme horozlar da zaten ‘horozlandıkları’ görüntüsü verseler de, efendilerine zarar vermediklerini eklemeden geçmezler.
Aralarında ‘gizli bir mutabakat’ varmıș gibidir.
‘Kanunî’ Altaylı, hani șu Haber Türük șeyinin ...
Read more : Horoz / Habip Hamza ERDEM | Görüntüleme : 532 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

3. Dünya Savaşı ve Kitle Kanaat Öngörüsüzleri / Deniz KAÇAĞAN

Afganistan ve Irak işgallerinden sonra, üzülerek görüyoruz ki; dünyanın geniş bir çoğunluğu savaşı içselleştirdi. Ve artık savaş, olağan bir gerçek gibi, ne zaman, nereye, nasıl yayılacağı konuşulmaktadır. Oysa savaş, olağan bir gerçek değil; aksine, insanın kendisine yabancılaşmasının bunalımlı bir sonucudur…

Evren, tüm insanlara yetecek genişlikte ve zenginlikte olmasına rağmen; depolayıp yığmacılar (sömürgeciliğin öztürkçesi budur) ihtiyaçları olmadığı hâlde, daha çok depolayıp yığmak için; hiç düşünmeden, çekinmeden dünyayı ateşe vermektedirler. Dünyamız, bu dehşetli zalimlerin elinde, adeta küçücük ...
Read more : 3. Dünya Savaşı ve Kitle Kanaat Öngörüsüzleri / Deniz KAÇAĞAN | Görüntüleme : 864 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Tanzimat'ın Tabii Sonucu 'Sevres Antlaşması'dır / Attilâ İLHAN

Tanzimat'ın Tabii Sonucu 'Sevres Antlaşması'dır

Tanzimat-ı Hümâyûn kimin eseridir? Koca Reşid Paşa'nın mı? İyi de, Koca Reşid Paşa kimin eseri? Hiç kuşkusuz, o devirde 'Sultanların Sultanı' diye anılan, İngiltere'nin Dersaadet Büyükelçisi Lord Stratford Canning'in, 1853'te karısına yazdığı şu mektuba bir göz atar mısınız? "...Reşid'le sadrazam azledildi, o saat padişaha çıktım, yeniden vazifeleri başına getirildiler."

Aynı Reşid Paşa'yı, yakından tanımış olan Fransız devlet adamı ve tarihçisi F. Guizot, şöyle anlatmış: "...Reşid Paşa, ülkesinde giriştiği hareketin başarıya ...
Read more : Tanzimat'ın Tabii Sonucu 'Sevres Antlaşması'dır / Attilâ İLHAN | Görüntüleme : 5366 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Attilâ İLHAN

Said-i Nursi Fitnesi / Yusuf DÜLGER

Said-i Nursi Fitnesi

AKP iktidarları döneminde bazı millet ve Cumhuriyet düşmanları “evliya-mazlum-şehit” diye tanıtılmaya, kabul görmeye başladı. Bu yazımızda onlardan birisi olan Said-i Nursî’yi kısaca anlatacağım.

Said-i Nursî (1878-1960) gençliğinde Abdülhamit’e, olgunluk çağı ve yaşlılığında Cumhuriyet’e/Atatürk’e karşıdır. Van’da “Kürtçe eğitim verecek” bir medrese açmasını istediği (Kürtçülük yaptığı) yahut akli dengesi bozuk olduğu için Abdülhamit II tarafından bir süre hapishanelerde tutulmuştur. Kafkas cephesinde Ruslara esir düşmüş, oradan Almanya’ya kaçarak esirlikten kurtulmuştur.

Said-i Nursî İstiklal Savaşımıza ...
Read more : Said-i Nursi Fitnesi / Yusuf DÜLGER | Görüntüleme : 1874 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiye Operasyon Üssüdür, Üsse Bomba Düşer! / Bülent ESİNOĞLU

Türkiye Operasyon Üssüdür, Üsse Bomba Düşer!

Büyük Ortadoğu Projesinin operasyon üssünün, Türkiye olduğunu defalarca yazdım.

Bizleri böyle düşünmeye sevk eden, yaşadığımız süreçtir. Kirli ve ahlaksız savaşların üssü iseniz, üzerinize bomba düşer.

Üstelik bu bombanın El-Kaide tarafından mı, Halkın Mücahitleri tarafından mı, CIA tarafından, Fransız gizli servisi tarafından mı atıldığını bilemezsiniz.

Bir kez bu ahlaksız sürecin içine düştünüz mü, Akçakale’ye bombayı kimin attığı hiç önemli değildir.

Bu süreç, Afganistan Irak ile başlayıp, Libya ve Arap Baharı ...
Read more : Türkiye Operasyon Üssüdür, Üsse Bomba Düşer! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 763 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kapımıza Dayanan Savaş / Habip Hamza ERDEM

KAPIMIZA DAYANAN SAVAȘ
Bu savaș çıkacak.
Akçakale’ye top düșse de çıkacak, düșmese de çıkacak.
Papatya falına bakarak söylemiyorum.
Tam beș yıldır yazıyorum.
2010 da çıkmazsa, 12’de çıkar diyordum.
Benim sözünü ettiğim bir ‘dünya savașı’ idi; ‘üçüncü’sü yani.
Daha doksanlı yıllarda, sonradan devlet bașkanı olan Lula, “üçüncü dünya savașı zaten çıkmıștır’ diyordu.
Ama ‘düșük yoğunluklu’ idi.
Yani șurada burada gerçekleșen küçük ama sürekli ‘boğazlașmalar’ biçiminde idi.
‘Bașağrısı ha bugün bitecek ha yarın’ diye bir umut vardı. ...
Read more : Kapımıza Dayanan Savaş / Habip Hamza ERDEM | Görüntüleme : 1109 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

O 'Korkulu Rüya'yı Görecek Miyiz?.. / Attilâ İLHAN

O 'Korkulu Rüya'yı Görecek Miyiz?..

(... Öğretim ve eğitimi 'ecnebi', yapımı 'misyoner', okul ve üniversitelerle ilgili, o birkaç 'söyleşi', epeyce yankı yaptı; bir yandan, halkımızın o konuda ne kadar 'dolu' olduğunu görmüş olduk; öte yandan, bu iş böyle sürerse, 'geleceğin' ne mertebe 'karanlık' olacağına ilişkin, ciddi 'işaretler' önümüze çıktı. Sanırım, başlangıcı bu tür 'ecnebi' bir öğretim sisteminin, ne türlü 'karanlık' bir son hazırladığının en çarpıcı örneği, yurtdışında yaşayan bir hekimden gelen e-mail oldu; aynen şudur: ...
Read more : O 'Korkulu Rüya'yı Görecek Miyiz?.. / Attilâ İLHAN | Görüntüleme : 1297 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Attilâ İLHAN

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148749 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x