Zaman: Pzr Tem 06, 2025 21:44

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

PKK KİMDEN CESARET ALIYOR?/Burçak YAZICI

Son dönemde hain PKK saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bu saldırılar sonunda başbakan bile PKK’ya destek veren ülkelerden bunun hesabı sorulacak söyleminde bulundu.
Şimdi düşündüklerimi yazacağım muhtemelen ilerleyen dönemde özellikle Askeri Akademi düşünen bir öğrenci olarak bunlar önüme koyulacak belki de istediğim yere ulaşmamda önümde engel teşkil edecek.
Fakat şunu da biliyorum ki korkunun ecele faydası yok düşündüğümü ifade etmeye korkacak olduktan sonra Askeri Akademiye girmişim girmemişim benim için anlam ifade etmeyecektir.
Evet ...
Read more : PKK KİMDEN CESARET ALIYOR?/Burçak YAZICI | Görüntüleme : 1017 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

LAÜBALLİLİK

LAÜBALLİLİK
Bir ‘devlet’in tükenmiș olduğunu nasıl anlarız?
a- Uluslararası kurulușların parçalanarak ortadan kaldırılmasına karar verdikleri zaman
b- Bir ‘Büyük Devlet’in saldırı ve ișgaline uğradığı zaman
c- Örgütlü bir ‘halk hareketi’ bașarıya ulaștığı zaman
d- Hepsi
Pekiyi bu ‘hepsi’nin olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
a- Birleșmiș Milletler’ce ‘yeni devlet’in tanındığı ilan edilmiș olabilir
b- ABD gibi bir devlet Birmanya gibi bir devleti ya da Rusya gibi bir devlet Osetya gibi bir devleti ișgal etmiș olabilir.
c- Kastro ...
Read more : LAÜBALLİLİK | Görüntüleme : 490 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Cambaz’a Bak!

Cambaz’a bak!

Ülke, gençlerini “PKK Açılımına” kurban verirken, ırk ve mezhep çatışmalarına çanak tutan AKP iktidarı şimdi gündemi ne ile meşgul ediyor, bakın.

Takvim’de 1 : “Damacanada sular durulmuyor. Sağlık Bakanlığı'nın, dolum tesisi ‘uygunsuz bulunan’ 20 marka ile ‘olumsuzluk görülen’ 114 satış noktasının isimlerini açıklamasının ardından, analiz sonuçlarının detayları da belli olmaya başladı. Bakanlık, dolum tesislerine gerçekleştirdiği baskınlar sırasında aldığı numunelere yaptığı analizlerde bazı firmaların su kaynağında dışkı yakaladı.” haberi var.

Şimdi, “Su Arıtma Cihazları” satışlarında ...
Read more : Cambaz’a Bak! | Görüntüleme : 1508 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

ANITKABİR (4) Anıtkabir'i Bilerek Gezelim Mi?

ANITKABİR (4)

ANITKABİR'İ BİLEREK GEZELİM Mİ?

Resim
Bir haftada hazırladığım, Anıtkabir'i gezerken Türk tarihini tekrardan öğreneceğimiz bir yazı. Anıtın ve bölümlerinin sanatsal yanlarını da tek tek ayrıca açıkladım. Atatürk'ün buradaki sözlerini ayraç içinde Öztürkçe anlamını da vererek yazdım. Herkesin bilmesi bugünlerde çok önemlidir diye yazdım bu yazıyı, Anıtkabir’e bile saldırıya çekinmiyorlar çünkü. Yazıya konuyla ilgili 19 resim eklendi...

ANITKABİR’İ BİLEREK GEZELİM Mi?

“Anıtkabir, Türk’ün Atası’nın, Atatürkü’nün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunun, yani Atatürk’ün Türkiye’nin kalbi Ankara’da ...
Read more : ANITKABİR (4) Anıtkabir'i Bilerek Gezelim Mi? | Görüntüleme : 6895 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Ölümle Artan İhracat! / Bartu SORAL

Ölümle Artan İhracat!

Şimdiye kadar açıklanan veriler ekonomik aktivitenin 3. çeyreğe zayıf bir başlangıç yaptığını gösteriyor. Avrupa’da artan sıkıntılara paralel olarak Türkiye’de de ekonomik durgunluk yayılıyor.

İmalat endeksi (PMI)

Haziran’da 51.4 olan imalat PMI Temmuz’da dört aylık aranın ardından tekrar sektörde daralmaya işaret eden 50 sınırının altına düştü ve 49.4 değerini aldı. Bu rakam endeksin geçen Ağustos ayından bu yana aldığı en düşük değer oldu.

Kapasite kullanım oranı 28 ayın en düşük seviyesinde ...
Read more : Ölümle Artan İhracat! / Bartu SORAL | Görüntüleme : 2450 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Bartu SORAL

Siviller Askerlerden, Kadınlar Erkeklerden / Türker ERTÜRK

Siviller Askerlerden, Kadınlar Erkeklerden

Geçtiğimiz Cuma günü Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin Teşvikiye Camii’nde son yolculuğuna uğurlamak üzere yapılan cenaze törenine katıldım. Ülkü hanım ailece tanıdığım, evimde bile misafir ettiğim büyüğüm, dostum ve Gazi’nin bize bir yadigarı olarak çok sevdiğim bir insandı. Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve uzun ömür diliyorum.

Cenaze töreni öncesi ve sırasında yaptığım tespitleri sizlere nakletmek isterim. Askerlerin cenaze törenine katlımın seviyesi daha yüksek olmalıydı! Yüksek Askeri Şura ( YAŞ ) ...
Read more : Siviller Askerlerden, Kadınlar Erkeklerden / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1000 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türker ERTÜRK

Makale Silinmiştir

Makale Silinmiştir...
Read more : Makale Silinmiştir | Görüntüleme : 1934 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Kuvayi Milliyeci

Tanrı Kanar mı Bunlara ? / Ömer YILDIZ

Resim
Adamın biri, bisikletle Türkiye’den İran’a geçiyormuş, selesinde kocaman bir torba… Gümrük görevlisi şüphelenmiş haliyle, “Aç torbayı” demiş, açmış, kum çıkmış… İki gün sonra, aynı adam ıslık çala çala gelmiş sınır kapısına, çıkış yapacak, selesinde gene torba… “Aç” demişler, açmış, gene kum.

İki gün sonra, aynı adam pedal çevire çevire gelmiş sınır kapısına, selede gene torba… Bu sefer, polis çağırmışlar, narkotikçi gözüyle incelemişler, nafile, bildiğin kum… Delirecekler.

Bir, üç, beş, hep aynı manzara… Adam geliyor geze ...
Read more : Tanrı Kanar mı Bunlara ? / Ömer YILDIZ | Görüntüleme : 2432 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ömer YILDIZ

"Özgür Türkiye Ordusu" / Habip Hamza ERDEM

‘ÖZGÜR TÜRKİYE ORDUSU’
YAȘ toplandı ve dağıldı.
Ne ‘baskı’, ne ‘hașa huzurdan’ ‘muhtıra’, ne ‘istifa’.
Komuta kademesinin kangren olmuș ‘kol’u kesilip atıldı.
Kaldı ‘tek kol’lu mu ne?
On yıl önce, onca ‘darbe’ ve onca ‘muhtıra’ya karșın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ‘en güvenilir kurumu’ değil miydi?
Sonra adım adım TSK’ya dönüștürüldü.
Yani Tutuklu Silahlı Kuvvetler.
Hatta TTSK oldu da denilebilir; Tam Tutuklu Silahlı Kuvvetler.
‘Özel’leștirilmiș bu TTSK içinde artık ‘genç subaylar rahatız’ olmayacaklardır.
Artık ‘gönül rahatlığı içinde’ ...
Read more : "Özgür Türkiye Ordusu" / Habip Hamza ERDEM | Görüntüleme : 892 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

ANITKABİR (3) Anıtkabir'in Yapılışı

ANITKABİR (3)

Resim
ANITKABİR'İN YAPILIŞI

Anıtkabir, Atatürk için yaptırılan bir anıtmezardır.

Tarihçi Nurettin Can Gülekli diyor ki: “O’na ululuğuna yakışır bir anıtmezar yaptırılması düşüncesi bütün ulusumuzun ortak bir isteği olarak ortaya çıktı.”

Sonra devam ediyor: “Atatürk isteseydi, kendisi için büyük, gösterişli bir anıt mezar yaptırabilirdi. Bunun için yeterli geliri vardı. Fakat O, ölmeden önce bütün malını, mülkünü, parasını ulusuna bağışladı. Atatürk bir başkanın, bir devlet adamının, zorlamalarla büyük olamayacağına, saygı göremeyeceğine inanıyordu. ...
Read more : ANITKABİR (3) Anıtkabir'in Yapılışı | Görüntüleme : 2061 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148749 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x