Zaman: Çrş Tem 09, 2025 2:01

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

ŞİÖ / Türker ERTÜRK

ŞİÖ

Geçen hafta Şangay İşbirliği Örgütü (Shanghai Cooperation Organization) 12’inci zirvesi 6-7 Haziran tarihlerinde Çin’in Başkenti Pekin’de yapıldı. Her yıl toplanan örgüte Çin bu yıl üçüncü defa ev sahipliği yaptı.

Soğuk Savaş sonrasında ABD’nin tek süper güç olarak sahneye çıkması üzerine Çin’in denge unsuru olarak stratejik ortaklık arayışının sonucunda Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan’la beraber 1996’da Şangay Beşlisi kurulmuştur. 2001’de Özbekistan’ın katılımı ile adı değişerek Şangay İşbirliği Örgütü ( ŞİÖ ) haline gelmiştir.

Zirve ...
Read more : ŞİÖ / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1079 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türker ERTÜRK

Fırka Kendine Gel! Günaha Ortak Olma! / Mustafa YILDIRIM

Cumhuriyeti içlerine sindiremeyenler yeni kurulan fırkanın çevresinde toplanmışlar, rejimi geçmişe dönüştürmek için uğraşıyorlardı. Türk Ocağı Aydın Şubesi’ne girdi. Karşılayan yöneticilere hemen “Siz burada ne yapıyorsunuz?” diye sordu.

Ocak yöneticileri, kuruluşun genel çalışmalarını anlatmaya başlayınca, onları durdurdu ve “Ben onu sormuyorum. Siz neden buradasınız?” diye bir kez daha sordu.

Yöneticiler susup kalınca onların o binada değil de, o anda köylerde halka kültür programını, iktisadi çalışmaları anlatıyor olmaları gerektiğini söyledi. Yöneticiler, ulaşım olanaksızlığından, harcırah yetersizliğinden söz ederek ...
Read more : Fırka Kendine Gel! Günaha Ortak Olma! / Mustafa YILDIRIM | Görüntüleme : 1820 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa YILDIRIM

Tarihimizle yüzleşiyoruz!

Tarihimizle yüzleşiyoruz!

Gelin sizlerle, tam 45 yıl önceki Meclis tutanaklarından bir konuşmayı izleyelim (o günlerde. Türkiye Büyük Meclisi değil, Millet Meclisi olarak tanımlanıyordu nedense). Siz karar verin bu konuşmanın günümüzü ne kadar yansıttığına, ülkemiz siyasetinin 45 yılda ne kadar yol aldığına ve şimdi nerelere geldiğimize...

Ben, dikkatimi çeken yerleri kalın harflerle belirledim; gerekli güncellemeleri yaptım, o günün iyi niyetli beklentilerini, bugün hayal bile edilemeyecek şeyleri de (!) ile işaretledim.

Benim gibi 70’ini geçmiş kişilere, her ...
Read more : Tarihimizle yüzleşiyoruz! | Görüntüleme : 942 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

CIA'nın Çetecileri! (8) / Figen ÖZEN

CIA'nın Çetecileri! (8)

Emperyalizmin ve CIA'nın çetecilerinin en en üçlü silahlarından biri de şüphesiz yanlış bilgilendirmedir. Yanlış bilgilendirme ile oluşturulan algı bozukluğu, insanların düşünme, doğru karar verme yetisini, gümüş pırıltılı örümcek ağı gibi sarmış ve kişilerin, beyni adeta bitkisel hayata girmiştir.

Project Democracy... Türkçe söylemiyle Demokrasi Projesi... İnsanın içini aydınlatan, ümit vaat eden iki masum sözcük... Düşünce özgürlüğü, insan hakları, hukuk ve en önemlisi ulusun kendi, kendini yönetmesi...

ABD'nin bu projesinin asıl amacı ulusların bölünmez ...
Read more : CIA'nın Çetecileri! (8) / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1230 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Figen ÖZEN

İtina İle Devlet Yıkılır / Neval KAVCAR

İtina İle Devlet Yıkılır

Demokrasi, insan hakları, STK, seçim benzeri kelimeler çağımızın olmazsa olmazı. Gelin görün ki ABD'nin elinde silaha dönüşmüş durumda. Son on yıldır çevre devletlerde olup bitenin temelini oluşturuyor.

İşin içinde ABD olunca, 'kavramlarla oynuyorsun' diyen çıkmıyor. İşin özü, devletleri Washington'un projeleri çerçevesinde dönüştürme, yok etme işlemi için kullanılıyor o kelimeler. Yüzbinlerce asker ve milyonlarca doları toprağa gömmek yerine, ülkelerin insanları proje bedeli ile satın alınarak yandaşlaştırılıyor.

STK/NGO'lardan bahsediyorum. AKP iktidarı, Vakıflar Yasası ...
Read more : İtina İle Devlet Yıkılır / Neval KAVCAR | Görüntüleme : 556 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Soner Çagaptay'ın yazısı: Will Turkey force Obama's hand on Syria?

Bugün bu yazıyı okurken kan beynime fırladı. Büyük isimleri nedeniyle prestijli sanılan örgütlerde aldıkları komutlara uyarak yazı yazan uzmanlar!!!

Elımden geldiği kadarıyla çevirmeye çalıştım.

http://globalpublicsquare.blogs.cnn.com ... -on-syria/

Will Turkey force Obama's hand on Syria?
Editor's note: Soner Çağaptay is a senior fellow at the Washington Institute for Near East Policy and a GPS contributor. You can find all his blog posts http://globalpublicsquare.blogs.cnn.com ... r-cagaptay ...
Read more : Soner Çagaptay'ın yazısı: Will Turkey force Obama's hand on Syria? | Görüntüleme : 2066 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Muhammed’siz İslamcılardan Darbe Üstüne Darbe / Mahiye MORGÜL

Muhammed'siz İslamcılardan Darbe Üstüne Darbe

İslam dinimize darbe vuruluyor diye başlık atacaktım, durdum. Darbeler Komisyonu kurmuşlar, ortalıkta “darbe” kelimesinden geçilmiyor, yuttum.

Darbelerden hesap soruyoruz tantanası içinde en büyük darbeyi Din Bilgisi ders kitaplarına indirdiklerini gözden uzak tutuyorlar. En fazla kuran kursu açan natocu Kenan Evren darbe yapmaktan yargılanıyor, o bile şimdi yapılanları yapmamıştı.

Din Bilgisi dersi parçalanarak kalkıyor. Yerine, bütün dinlerin hakkında bilgi veren bir kitapçık Temel Din Eğitimi adıyla geliyor. Eğer Peygamberimizi öğrenmek ...
Read more : Muhammed’siz İslamcılardan Darbe Üstüne Darbe / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1506 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahiye MORGÜL

Başkası Adına Ölüm / Bülent ESİNOĞLU

Başkası Adına Ölüm

Düşman kimdir?

Düşman edinme kendi elimizde mi?

Veya bir başkası, sizi düşman diye tanımladıysa, savaşır mısınız?

Anlamaya çalıştığım ve tartışmak istediğim husus; Amerika adına Suriye’de savaşanlar.

Bu savaşanların içinde Türkler de var.

Araplardan, Afganlılardan, Mısırlılardan, Libyalılardan oluşan altı bin kişilik Amerikan CIA görevlisi Suriye’de çarpışmaktadır.

Amerika kendi çıkarları için böyle bir organizasyon yapıyor olabilir. Ancak anlaşılamayan mesele; bir Türkün orada savaşırken hangi duygular içinde olduğudur.

Sadece para karşılığı savaşmayı göze aldı ...
Read more : Başkası Adına Ölüm / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 822 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Gerçek Ayrıntıda Saklıdır / Özcan PEHLİVANOĞLU

Gerçek Ayrıntıda Saklıdır

Bugünlerde birçok olay yine üzerimize çığ gibi düşüyor. Birinin etkisini ve yarattığı zararı telafi etmeden, daha doğrusu başımızı kaldıramadan üzerimize düşen bu çığların altında kalmış bulunuyoruz.
Bunların hiçbirinin tesadüf olmasına imkan ve ihtimal yok...

Toplumumuz iki kesimden oluşuyor. Büyük bir kesimin aklı ve düşüncesi dumura uğratılmış olduğundan, onlar hiçbir şeyin farkında değil. Küçük bir kesim ise kademeli olarak akıl ve düşünce sağlığını koruduğu için, okuyor, görüyor, itiraz ediyor ve başına gelecekler konusunda ...
Read more : Gerçek Ayrıntıda Saklıdır / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 1259 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Özcan PEHLİVANOĞLU

Öyleyse Sen Haysiyetsiz misin?

Öyleyse Sen Haysiyetsiz misin?

"Utanç verici bir haysiyetsizlik olur bu iktidarın yaptıkları karşısında sessiz kalmak. Kötü bir yere gidiyoruz..."

Yularıdaki sözler, AKP hükümetinin Ergenekon sürecindeki bütün hukuksuzluklarını en pespaye biçimde desteklemiş Taraf gazetesinin yayın patronu Ahmet Altan'a ait...

İşte yüzsüzlüğün belgesi. Ahmet Altan bugün köşesinde şunları yazdı:

"Matrix filmindeki o birbirinin aynı, siyah elbiseli, siyah gözlüklü “tek tip” polisler gibi Türkiye’de milyonlarca Tayyip Erdoğan olduğunu, başka bir canlı türüne rastlamadığınızı düşünün.

Sıkılmayacak mısınız?

Bağırıp çağırarak ...
Read more : Öyleyse Sen Haysiyetsiz misin? | Görüntüleme : 1368 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Açık İstihbarat

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148759 ileti • Toplam 46128 başlık • Toplam 25017 üye

x