Zaman: Çrş Tem 09, 2025 18:40

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Kürtajcılara ve Kalpsiz Başlara 100 Puanlık Soru / Müyesser YILDIZ

Kürtajcılara ve Kalpsiz Başlara 100 Puanlık Soru

"Malûm kadınlar" vardı, şimdi bir de "öyle çocuklar"ımız oldu. "Öyle çocuklara devlet bakar" mış. Yeter ki "kürtaj olmasın" mış!.. Bosna'da, Irak'ta tecavüze uğrayan kadınlar niye intihar etti, niye canlı bomla oldu, o kalpsiz başlar anlayabilir mi? Ya da siz, bizler yıllardır neyle suçlandığımızı bilmeden beton mezarlarda çürütülürken tecavüzcülerin 3-5 ay sonra ellerini kollarını sallayarak neden sokağa salındığını anladınız mı?

Bu ülkede kürtaj sadece anne karnındaki bebeğe mi yapılıyor ...
Read more : Kürtajcılara ve Kalpsiz Başlara 100 Puanlık Soru / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 945 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Müyesser YILDIZ

AKP Faşizminin Panzehiri Kemalizm / Mahmut ÖZYÜREK

AKP Faşizminin Panzehiri Kemalizm

“Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi yeterli değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi gerekir.” (Mustafa Kemal Atatürk)

Türkiye Cumhuriyeti, 65 yıldır işbirlikçi sağ ve dinci iktidarlar tarafından yönetilmesinin sonucunda ekonomik, sosyolojik ve siyasal anlamda dışa bağımlı hale dönüştürülerek ulusal politikalar güdemeyen basiretsiz bir yarı sömürge görünümüne sokulmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin hiçbir döneminde AKP iktidarındaki kadar kişiliksiz, teslimiyetçi, gayri ulusal ve çıkarcı bir anlayışla yönetilmedi. Atatürk devrimlerine bu ...
Read more : AKP Faşizminin Panzehiri Kemalizm / Mahmut ÖZYÜREK | Görüntüleme : 1521 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahmut ÖZYÜREK

Valide Emine Sultan'ımıza Külliye İsterük! / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

Valide Emine Sultan'ımıza Külliye İsterük!

Vapurla Eminönü'nden Üsküdar'a geçerken Fethi Paşa Korusu'nu görünce aklıma geldi...

İstanbul boğazına boş gözlerle bakan 26 hektarlık koskoca tepe! Ağaçtan başka bir şey yok. Ağaç dediğin nedir? Rant getirir mi, kiraya verilir mi?

Olsa olsa kozalak çıkarır. Kozalak da para etmez..

Denizin ortasından Fethi Paşa Korusu'na şöyle bakınca, büyüklerini seven minnettar vatandaş olarak duygularım coşup taştı birden. Bu heyecanla eve geldim, hemen klavye başına oturdum. Nâçizâne önerim şudur:

Valide Emine ...

Borçlanma Karasevdası / Bülent ESİNOĞLU

Borçlanma Karasevdası

Borçlanarak başkasının parasını kullandığımızı sanırız. Tasarruf edip sabretmek yerine, borçlanıp rahat etmenin, kolaylığına düşeriz. Tefeciler de, bizim bu düşüncemizi kendi karlarına dönüştürürler.

Bu söylediğim, kişilerin kendi iradeleri ile yapabileceği bir iş olmaktan çoktan çıkmıştır.

Önümüze konulan tercihler bize ait değildir. Vahşi liberalizmin önümüze koyduğu hayat tarzıdır. “Atın, eskiyen çoraplarınızı, atın” dan buralara geldik.

Biz eskiyen çoraplarımızı yamamayıp atınca, tasarruf etmeyince, bankaların kurduğu düzenin içine düştük. Bankalar, yani mali sermaye, yani finans sistemi bu ...
Read more : Borçlanma Karasevdası / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 575 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Dr.Noyan UMRUK yazdı: DOGMA, AKIL ve ÜNİVERSİTELER...

DOGMA, AKIL VE ÜNİVERSİTELER… :ms: 03.06.2012

Dr. Noyan UMRUK

Evrensel insanı konu edinen akıl ile belirli “akideler” dışında bir gerçek kabul etmeyen dogma bağdaştırılamaz antinomiler,çatışkılardır… İkisi de, insanlık tarihinde insan ve toplumlar için temel karşıt akımları oluşturuyorlar.

İnsanlık tarihinde dogmaların kaynağı inanca dayalı sistemler, çok ve tek tanrılı dinler…Ancak geçtiğimiz yüzyıl, millenyumumuza içinden çıkılmaz bir dogmatik miras daha bıraktı: Etnik nedenlere dayanan kimlik arayışlarının, zengin kültür miraslarının ...
Read more : Dr.Noyan UMRUK yazdı: DOGMA, AKIL ve ÜNİVERSİTELER... | Görüntüleme : 707 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Dr. Noyan UMRUK

Üç Cümle... / Levent BULUT

Olması Gereken

Tecavüze uğramış bir kadın için devlete düşen görev, onun yaralarını sarmak destek olmaktır. Onun yerine karar vermek değil.

Demokrasi

Bir ülkede grev yasak biber gazı serbestse, o ülkede demokrasiden bahsedilemez..

Ahlak

Bir millet, iktidarda bulunanların haksızlığını hukuksuzluğunu, çıkarlarından dolayı veya kendi siyasi görüşünden olduğu için görmezden geliyorsa, o millette Muhammed-i Ahlaktan bahsetmek mümkün müdür?

Levent BULUT
leventbulut@haberokur.com
Read more : Üç Cümle... / Levent BULUT | Görüntüleme : 554 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İhanetin Adı Yok

İHANETİN ADI YOK

Devir durmuyor dönüyor, yaşayan görüyor…

Geçen hafta ilk kez, rastlantı sonucu açtığım TRT ekranlarında tanıtımlarını gördüm. Demek yine zamanı gelmiş bu oyunun. Kandırmacanın, göz boyamanın, insanın içini yakan bayağılıkların…

Büyük harflerle Naatlar yazmışlar başlığa. Naat, doğru yazılışıyla “ nâ’t” Arapça sözdür, överek anlatma demektir. Osmanlıca sözlükte, Muhammed peygamber üzerine yazılmış kaside (övgü) diye tanımlanıyor bu söz. “Ayın ve te ile “ yazılırmış. E… bu olmayan, konuşma dili olarak hiç varolmayan, bir ...
Read more : İhanetin Adı Yok | Görüntüleme : 1152 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

"Benim Teröristim"!.. / Müyesser YILDIZ

"Benim Teröristim"!..

Kuş gibiyim, uçuyorum... Özgürüm, özgür!..

Oh!.. Birileri bana "benim teröristim" diyemeyecek...

"Seni asmadık, besliyoruz. Haline şükret, sesini kes, bizi eleştirme." postası atamayacak.

Bunların söyleneceği biri varsa, o ancak İmralı'daki olabilir. Kuş sütünü eksik etmiyorlar, bebekler gibi pamuklar içinde bakıyorlar... Ama nankör, teröre devam ediyor.

"Bana bak, paranı ben veriyorum. Bana karşı terör, ha!.. Benim teröristime bunu yaptırmam. Getiririm Bakanlar Kurulu'ma, kapatırım orayı, özelleştiririm ha!.." demenin tam zamanıdır.

Ben de "teröristim"; ama bana tek ...
Read more : "Benim Teröristim"!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 978 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Müyesser YILDIZ

Türbe Hazırlanıyor / Rifat SERDAROĞLU

Türbe Hazırlanıyor

Demokratik ülkelerde, toplumun malı olacak büyüklükte bir eser yapılacağı zaman projeler gerek kamuoyunda, gerek basında, gerekse ilgili sivil toplum kuruluşlarında tartışılır, değerlendirilir ve alınan ortak karara göre hareket edilir. Hele yapılmak istenen bir ibadethane ise…

Krallıklarda, Padişahlıklarda, faşist veya komünist tek adam yönetimlerinde ise karar tek kişinindir. Kararı sahibi Sultan-Kral-Reis, ismi her ne halt ise, “yapın emrini, inşa edilecek yeri, gerekli parayı” verir ve istediğini yaptırır…

Türkiyeli Başbakan Erdoğan, aniden İstanbul-Çamlıca’ya tüm İstanbul’a ...
Read more : Türbe Hazırlanıyor / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 473 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Hula Katliamını Kim Yaptı?! / Banu AVAR

Hula Katliamını Kim Yaptı?!

Global Research sitesinde Marat Musin imzalı detaylı bir rapor yayınlandı ve HULA KATLİAMININ gerçek yüzü açıklandı.

Rapora göre, Hula’da Esad’ı destekleyen tüm aileler katledildi. Katliami, CIA tetikçileri, Özgür Surtiye Ordusu adlı terör grubu ve küresel çetelere çalışan profesyonel askerler gerçekleştirdi. Marat Musin bölgede bulunan diğer gazetecilerle birlikte olayın olduğu günü onlarca görgü tanığından dinledi… Özgür Suriye ordusu ve diğer tetikçilerin olayların başlangıcındaki bazı şiddet eylemlerine bizzat şahit oldu..

Küresel medya ve ...
Read more : Hula Katliamını Kim Yaptı?! / Banu AVAR | Görüntüleme : 2133 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Banu AVAR

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148760 ileti • Toplam 46129 başlık • Toplam 25017 üye

x