Zaman: Çrş Nis 01, 2026 5:32

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Meğer Metin Özkan'ın ilk olayı değilmiş. Yıllar önce de bakın ne çalmış

"Tv programlarının müdavimi, çıktığı her programda ahlak, fazilet dersi veren gazeteci Metin Özkan azılı bir HIRSIZ çıktı!"

Gazeteci Metin Özkan’ın skandal görüntülerinin ardından geçmişteki dosyaları da gün yüzüne çıktı.
Resim
Görüntülerde Aralık 2021’de İstanbul Kemerburgaz Göktürk’teki Masterchef restoranında geçtiği öğrenilen olayda Özkan’ın on civarında insanın bulunduğu aynı grubun içerisindeki Ufuk Enginler isimli kadının çantasından para aldığı görülüyor.

MEĞER İLK DEĞİLMİŞ

KRT'nin haberine göre; bazı haber sitelerinde yer alan bilgiye göre; 2010 yılında Metin Özkan'ın ...

AKP'nin FETÖ'cü Yeliz'i FETÖ için Aziz Yıldırım'ı tehdit etmiş

AKP'nin 'Yeliz'i, Çamlı 3 Temmuz sürecinde FETÖ elebaşı için Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı tehdit ettiği ortaya çıktı.
Resim
AKP'nin 'Yeliz'i, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e sahip çıkan tweetleri ortaya çıktı. Çamlı'nın o tweetleri hala silmediği Twitter'da görüldü.

Ertuğul Özkök Hürriyet Gazetesi yazarı olduğu dönemde, Aziz Yıldırım'ın 'şike suçlaması' nedeniyle Metris Cezaevi'nden serbest kalmasının ardından bir yazı kaleme almıştı. Özkök o yazısında Yıldırım'ın, Gülen'e 'Çok kızgınım' dediğini aktardı.

Yıldırım'ın sözleri, AKP'li Çamlı'yı ...
Read more : AKP'nin FETÖ'cü Yeliz'i FETÖ için Aziz Yıldırım'ı tehdit etmiş | Görüntüleme : 399 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Ekonomi taktiklerinden birisi de az, az ama sürekli zam yapmasıdır. Bu ufak gözüken zamlara kılıflar bulunarak

Ekonomi taktiklerinden birisi de az, az ama sürekli zam yapmasıdır. Bu ufak gözüken zamlara kılıflar bulunarak vatandaşa hazmettiriliyor.

Hatırlarsınız! 2019 yılında doğalgaz ve elektriğe 10 kez zam, 2 kez indirim yapılmıştı. 'Damlaya damlaya göl olur' atasözümüzü unutan milletimiz demokratik tepkisini kullanmamıştı.

Öyle ki 2018 ile 2021 yılları arasında yani üç yılda iktidarın elektriğe yaptığı zam miktarı yüzde 122 civarında. Yani kova dolmuştu.

İktidar partisi kovanın dolduğunu çok iyi biliyordu. Ama boşalan bir de Hazine vardı. ...

AVM’de, otelde çalışanlar, eski imamlar, hastanelere müdür yapılmaya başlandı.

Neredeyse her kurumda olduğu gibi Sağlık Bakanlığı'nda da yöneticilik kadroları AKP'liler ile dolduruluyor. Bu kişiler sağlık çalışanı olmamasına rağmen 25 bin TL'ye kadar maaş alabiliyor.
Resim
Sağlık kuruluşlarında yönetici olmak için gereken “kadro” şartı kaldırılarak sözleşmeli idareciler uygulamasına başlandı. AVM’de, otelde çalışanlar, eski imamlar, hastanelere müdür yapılmaya başlandı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sağlık kuruluşlarında kadrolu idareci yerine sözleşmeli idareci uygulamasının “AKP’lilerin yakınları için gelir kapısına dönüştürüldüğüne” dikkat çekti, tartışma yaratan atamaların listesini paylaştı.

KARARNAME ...

Elektrik dağıtım sistemi ranta doymuyor! - Uğur Emek

Son yazımda Isparta ve Niğde’de gerçekleşen elektrik kesintileri kâbusunu ele aldım.
Resim

Sayıştay raporlarından hareketle, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (TEDAŞ) denetim görevini layıkıyla yerine getirmediğini belirttim.

Öte yandan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) mevzuatına göre Isparta’da dağıtım sistemi çöken şirketin hizmet kalitesizliği nedeniyle abonelere tazminat ödemesi gerektiğini de ifade ettim.

Değerli okur bu yazının kaleme alındığı vakte (17 Şubat, 2022) kadar, bu tespitlerime ilişkin bir gelişmeye şahit olmadım

Bu tespitler o yazıda dursun.

Bu yazıda ...
Read more : Elektrik dağıtım sistemi ranta doymuyor! - Uğur Emek | Görüntüleme : 679 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Edirne Bulgar AVM'sine Döndü. Artık Ekmek ve Suyu da Türkiye'den Alıyorlar

Bulgaristan'ın Türkiye’den dönüşlerde uygulanan PCR testi şartını kaldırmasının ardından, Edirne'ye akın akın gelmeye devam eden Bulgar turistler, şimdi de ekmek, su, detarjan ve marul gibi ürünleri de almak için ülke değiştirmeye başladı.

https://www.youtube.com/watch?v=Xjihv7ZBvug

EKONOMİK REFLEKSİVİTE (6)

EKONOMİK REFLEKSİVİTE (6)
Emile Durkheim’in toplumların düşünce ortaklığı biçimleri’nden (formes collectives de pensée) sözettiğini belirtmiştik.
Bizim irdelemekte olduğumuz konu ise, ne ekonomik ve ne de sosyolojik ya da her hangi bir dalda ‘düşünce tarihi’ni özetlemek değil ama, toplumsal düşüncelerin toplumsal ‘köken’lerini epistemolojik olarak ele almaktan başkası değil.
Ama örneğin, daha önce ‘genel denge’ paradigması ve günümüzdeki uzantıları için, özde ‘ekonomik sistem’in varlığını ‘meşrulaştırmak’ ve genel geçerliğini savunmak olduğunu ileri sürmüştük.
Ve bunun ‘ideolojik’ bir yaklaşım ...
Read more : EKONOMİK REFLEKSİVİTE (6) | Görüntüleme : 392 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

EKONOMİK REFLEKSİVİTE (5)

EKONOMİK REFLEKSİVİTE (5)
‘Yeniden üretim, ‘Denge’ ve ‘Regülasyon’ paradigmalarını ‘ekonomik süreç’i ele alış biçimleriyle karşılaştıracak olursak;
2° Walras’çı paradigma, ekonomik sürecin, tartışmasız bir biçimde, arz ve talebin mekanik etkileşimi sonucu oluşan ‘fiyat’lar aracılığıyla ‘denge’ye gelebileceğini ileri sürmektektedir.
Denklemin bir tarafında ‘mal’ öte yanında, denilebilirse eğer, ‘insan’ bulunmaktadır, ki buraya bir mim koymamız gerekiyor.
Öte yandan, ‘fiyat’ denilen şeyin ilgili nesnenin ‘eder’i olduğunu, oysa ‘yeniden üretim’ paradigmasının malların ‘değer’ini dikkate aldığını belirtelim.
‘Denge’ paradigmasını temel alan ...
Read more : EKONOMİK REFLEKSİVİTE (5) | Görüntüleme : 305 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Gözlerini neden İş Bankası'na diktikleri anlaşıldı. Şenol Babuşçu vergilerin nereye gittiğini anlattı

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kamu bankalarıyla dört özel bankanın karlık oranlarını değerlendirdi vergilerin nereye gittiğini anlattı.

Resim

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu'dan sermaye artışı eleştirisi. Bankalar Bağımsız Denetim Raporu’nu sosyal medya üzerinden yayınlayan Babuşçu hem özel ve hem de kamu bankalarının karlılık oranlarını gözler önüne serdi. Dört özel bankanın 50 Milyar liranın üzerinde kar ettiğini rakamlara döken Babuşçu’ya göre üç kamu bankasının kar oranı ...

İlker Aycı'nın THY'ye bıraktığı miras ortaya çıktı. Ağır borç, tartışmalı ihaleler, bitirilen liyakat

İlker Aycı, Türkiye'nin global markası olan Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz ay yönetim kurulu başkanlığından istifa etmişti. Aycı göreve başladığı 2015 yılında THY'nin işletme sermayesi ihtiyacı için kullandığı kredi bulunmazken, 6 yıllık sürede kurumun net kredi borcu 4 milyar dolara ulaştı.
Resim
Karar gazetesinin haberine göre İlker Aycı'nın göreve getirildiği 2015 yılında bu yana görevde kaldığı sürede yaşadığı gerileme ve değer kabı ortaya çıktı. 6 yıllık dönemde kurumun net kredi borcu 4 milyar dolara ulaştı.

Kazakistan'da ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148826 ileti • Toplam 46389 başlık • Toplam 25116 üye

x