Zaman: Pzr Ağu 03, 2025 4:09

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Manşet - 18 Nisan 09 / Köy Enstitüleri

Saygı ÖZTÜRK, manşeti yakalıyor... Arif BAŞ ve Prof. Dr. İsa EŞME; Köy Enstitülerine öğrenciler nasıl alındı? Öğrencilikte yaşananlar? Köy Enstitüleri neden kuruldu? Atandığın köyde neler yaptın? Ergenekon'un 12. dalgasında tutuklanan rektörlerin özellikleri neydi? Hangi rektör, rektörlük döneminde ne yaptı? Köy Enstitüleri neden kapatıldı?

Konuk: Köy Enstitüsünün ilk ögrencisi Arif BAŞ ve YÖK Eski Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsa EŞME

Resim

İzle

http://tr.sevenload.com/pl/E7zna9n/500x408/swf

Görüntü: XviD 29.00fps
Ses: MPEG Audio ...
Read more : Manşet - 18 Nisan 09 / Köy Enstitüleri | Görüntüleme : 1350 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Manşet

İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri - 12.11.2008

NTV - İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri

Tarih tozlu raflardan iniyor ve İlber Ortaylı’yla “Tarih Dersleri” başlıyor. Topkapı Sarayı Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı, günümüzün konularının tarihi sürecini kendine has üslubuyla geçmişi izleyenler ile paylaşıyor.

İlber Ortaylı, Avusturya'yı anlatan ikinci bölümle karşınızda.

BlipTV'deki İzlenceleri DNS Ayarlarınızı Değiştirerek İzleyebilirsiniz:
http://www.guncelmeydan.com/pano/bliptv-deki-izlenceleri-dns-ayarlarinizi-degistirerek-izleyebilirsiniz-t28280.html

Resim

http://blip.tv/file/get/Genc_turk-lberOrtaylIleTarihDersleri12112008356.avi
(İndirme ilişimini farenin sağ tuşuna tıklayıp "farklı kaydet" seçeneği ile indirebilirsiniz)
Read more : İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri - 12.11.2008 | Görüntüleme : 1374 | Yanıtlar : 0 | Dizin : İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri

İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri - 29.10.2008

NTV - İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri

Tarih tozlu raflardan iniyor ve İlber Ortaylı’yla “Tarih Dersleri” başlıyor. Topkapı Sarayı Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı, günümüzün konularının tarihi sürecini kendine has üslubuyla geçmişi izleyenler ile paylaşıyor.

“Cumhuriyet Yolunda Atılan Adımların Hikayesi”
İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri programı “Cumhuriyet Bayramı Özel Programı” ile ekrana geliyor.
İlber Ortaylı 20. yy Avrupası, itilaf ve ittifak devletlerinin oluşması ve Osmanlı İmparatorluğu’nun sosyal ve ekonomik durumunu ele alıyor. Devletlerarası ilişkiler ve ...
Read more : İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri - 29.10.2008 | Görüntüleme : 1416 | Yanıtlar : 0 | Dizin : İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri

ATATÜRK'ün başyaveri Salih BOZOK ve Mustafa Kemâl Sevgisi

ATATÜRK'ün başyaveri SALİH BOZOK ve MUSTAFA KEMAL SEVGİSİ

Resim

Koca bir kırk yılı birlikte geçirmiştik Mustafa Kemal Paşa ile... O buyurdu ben yaptım. Gölgesi gibi yanı basındaydım hep. Kırk yıl bu, dile kolay... Azarladığı da oldu, koltukladığı da. Ama -Allah şahit- hiçbir gün kalbimi kırmadı. Gizlisi saklısı bendedir; bütün sırları, mektupları, gizlenmiş öfkeleri, yaşanmış sevinçleri bendedir. O da bana inanıyordu; "Al Salih, bunu da koy bir kenara... Gün gelir lâzım olur..." diye ...
Read more : ATATÜRK'ün başyaveri Salih BOZOK ve Mustafa Kemâl Sevgisi | Görüntüleme : 16374 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Bilim ve Toplum 18 Nisan 09 / Serap Erdem-KURUCA

Prof. Dr. Kürşat Yıldız ve Prof. Dr. Şadi Yenen’in birlikte sundukları programda Türkiye’nin Bilim gündemi ve bu gündem içinde öne çıkan konular işleniyor.

Üniversiteler, yükseköğretim ile ilgili gelişme ve haberler, bilimsel yayınlar, bilimsel çalışmalar, kongreler, Dünyada ve ülkemizde bir hafta boyunca bilim ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeler ile gelecek haftanın bilimsel olayları aktarılıyor.

Prof. Dr. Kürşat Yıldız Kocaeli Üniversitesinde, Prof. Dr. Şadi Yenen ise İstanbul Tıp Fakültesinde öğretim üyesi.

İki bilim insanımız 14 yıldır her ...
Read more : Bilim ve Toplum 18 Nisan 09 / Serap Erdem-KURUCA | Görüntüleme : 2227 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Bilim ve Toplum

Gündem Özel 17.04.09 | Ergenekon davasında son gelişmeler

Ulusal Kanal - Gündem Özel

Ergenekon davasında son gelişmeler

68'ler Birliği Vakfı Genel Sekreteri ve Türkiye Genel Koordinatörü Av. Namık Kemal BOYA,
İşçi Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Av. Mehmet CENGİZ

Başlangıç dakikaları eksiktir.

http://tr.sevenload.com/pl/huOgBTT/500x408/swf

İndir:

Parça I
Parça II
Read more : Gündem Özel 17.04.09 | Ergenekon davasında son gelişmeler | Görüntüleme : 745 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Kanal Biz de yayinlanmaya baslayan Ankara Rüzgârıni

Merhabalar.

Mustafa Balbay ikinci kez tutuklandiktan sonra Kanal Biz de yayinlanmaya baslayan Ankara Rüzgârı adli programinin da sizlerin eskiden oldugu gibi sabit verilen Izlenceler icinde sunulmasini diliyorum. Umarim bu sizler icin mümkündür.

Istemeye istemeye bu konuda ikinci bir konu basligi aciyorum. Israrimin sebebi ise hala tatmin edici bir cevap alamamis olmam. Beni yanlis anlamayin amacim sizleri SIKIStirmak degil. Hata ve hata forum icin canla basla calistiginizin farkindayim. Fakat "Ankara Rüzgârı" Mustafa Balbay in tutuklanmasina ragmen ...
Read more : Kanal Biz de yayinlanmaya baslayan Ankara Rüzgârıni | Görüntüleme : 361 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

İsrail'den Türkiye'ye gözdağı

İsrail Türkiye'nin Suriye olan ilişkisine çok kızdı, kendince önlem aldı. İsrail, ABD gibi Türkiye'yi yumuşak karnından vurdu.

Türkiye'nin Suriye ile ortak askeri tatbikatından rahatsızlık duyan İsrail gözdağı verdiyor. İsrail'in, PKK ile mücadelede önemli bir avantaj sağlayan Heron'ların Türkiye'ye satışını durduracağı duyuruldu.

Amaç, "askeri teknolojik sırlarının düşman ülke Suriye ve diğer Arap ülkelerine Türkiye üzerinden sızması"nı önlemek olarak açıklandı.

İsrail'in en etkin internet sitelerinden Mossad'a yakınlığıyla da bilinen Debka'ya konuşan İsrailli bir askeri yetkiliye göre, İsrail, ...
Read more : İsrail'den Türkiye'ye gözdağı | Görüntüleme : 509 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Darbe - Marbe...

Darbe - Marbe...

Kaç gündür kendi kendime soruyorum:

“Ankara Gölbaşı’nda yakılan 800 klasör kimlerin elindeydi bunca yıldır?”

Bunun yanıtını kim verecek, onu da bilmiyorum...

Bu konu gazete köşelerinde derinliğine yazılmadı, TV’lerde tartışılmadı...

Öğrendiğim kadarıyla yakılan 800 klasörün arasında “çok gizli” belgeler bulunuyor...

Neler bunlar?

Susurluk’un kayıp silahları, terörle mücadeleye ilişkin belgeler...

Büyük olasılıkla 1993-1999 yıllarını kapsıyor...

Tansu Çiller’in Başbakanlık ve Başbakan Yardımcılığı yaptığı yıllar.

Biliyorsunuz 800 klasör birkaç gün önce Gölbaşı’nda yakıldı...

Kimler yaktı?

Bilinmiyor! ...
Read more : Darbe - Marbe... | Görüntüleme : 584 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

"Ağca Katolik oldu, bir eş arıyor"

http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_446246.jpg
Papa II. Jean Paul'e 1981'de suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca'nın din değiştirerek Katolik olduğu ileri sürüldü.

"Diva e Donna" dergisi, Ağca'nın kendisiyle yapılan söyleşide, "Katoliklik dinine geçtim, kendime İtalyan ve Katolik eş arıyorum" dediğini iddia etti.

İtalya'daki haftalık kadın dergilerinden "Diva e Donna" yarın piyasaya sürülecek sayısında, Ağca'yla yapılmış bir söyleşinin yer alacağını duyurdu. Dergi, 13 Mayıs 2007'de Katoliklik inancına geçtiğini belirttiği Ağca'nın, din değiştirdiğini Vatikan yetkililerine bildirdiğini de ileri sürdü.

"Diva ...
Read more : "Ağca Katolik oldu, bir eş arıyor" | Görüntüleme : 662 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148855 ileti • Toplam 46196 başlık • Toplam 25029 üye

x