Zaman: Prş May 28, 2026 7:44

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Düşünceyle iletişime az kaldı!

Düşünceyle iletişime az kaldı!

Düşünceyle iletişim kuran bir bilgisayar geliştirildi.

Portsmouth Üniversitesi'nden bilgisayar araştırmacısı, beyni hasar görmüş hastalara düşünce gücüyle iletişim kurma şansı veren bir bilgisayar geliştirdi. Medikal Laboratuar Dünyası isimli dergide yer alan Dr Paul Gnanayutham'ın bu uygulaması şöyle işleyecek:

"Sistem naninvaziv olarak işleyecek ve problar (Analitik, elektromanyetik ya da ultrasonik aygıtların ucunda bir alıcı bulunan hareketli kısım) saç bandına tutturarak kişinin başına takılıyor. Saç bandı beyin dalgalarını (EEG), kas hareketleri (elektromiyografi) ve ...
Read more : Düşünceyle iletişime az kaldı! | Görüntüleme : 1355 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Bilim ve Teknoloji

Kanadoğlu 'Mustafa'yı eleştirdi

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, "Mustafa, Atatürk'e layık değil" dedi.

DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi'nin hazırladığı Atatürk'ü Anma programına katılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Can Dündar'ın hazırladığı `Mustafa' filmine göndermede bulunarak, "Mustafa belgeseli belirli düşüncelerin araya yerleştirilmesi suretiyle olumlu olmayan bir Atatürk çizgisi çizme peşinde. O yönüyle başarısız. Film yönüyle belgesel değil de, Can Dündar'ın yorumu olarak kabul ediyorum" dedi.

Sabih Kanadoğlu, `Atatürk'e layık olmak' konulu bir konferans verdi. Kanadoğlu'nun konuşmasından önce Pamukkale Üniversitesi Müzik ...
Read more : Kanadoğlu 'Mustafa'yı eleştirdi | Görüntüleme : 596 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

'İsrail 1967'ye geri çekilmeli'

İsrail Başbakanı Olmert, İsrail'in 1967 öncesi topraklara çekilmesi gerektiğini söyledi.

Olmert, İzak Rabin'in öldürülmesinin 13. yılında, Rabin'in gömülü olduğu Herzl dağındaki devlet mezarlığında düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

İsrail'in Rabin'in hatırasına hürmet için Kudüs'teki Arap mahalleleri de bırakması gerektiğini ifade eden Olmert, ülkesinin, "ortaya çıkmış olan gerçekleri de göz önünde tutmak kaydıyla" 1967'ye kadar İsrail Devleti'ni oluşturan topraklara çekilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail, 1967'deki 6 Gün savaşları sonrası Doğu Kudüs'ü iltihak etmişti.

Olmert, karar vermek ...
Read more : 'İsrail 1967'ye geri çekilmeli' | Görüntüleme : 496 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Sovyet gizli arşivinde Atatürk

Prof. Dr. Sadık Tural, Sovyetler Birliği’nin gizli arşivinden alınmış bir belgeyi açıkladı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca düzenlenen “10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni”yle, ölümünün 70. yılında bir kez daha anıldı.

SOVYETLER'İN GİZLİ ARŞİVİNDEN ALINMIŞ

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural burada yaptığı konuşmada, Atatürk ve Stalin’in arasında yaşanan bir olaya ilişkin Sovyetler Birliği’nin gizli arşivinden alınmış bir belgeyi açıkladı.

RUS BÜYÜKELÇİLİĞİNDE ...
Read more : Sovyet gizli arşivinde Atatürk | Görüntüleme : 715 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

MUSTAFA filmine basından ve sanat dünyasından tepkiler

MUSTAFA FİLMİNE BASINDA Kİ TEPKİLER

KURTUL ALTUĞ(gazeteci)

Hayatı savaşla geçen bir adam karanlıktan korkar mı?Sabahtan akşama kadar içen bir sarhoş nasıl yapmış onca işi,devrimleri?
Atatürk'ü halkın gözünde küçük düşürmek suretiyle orduyu küçük düşürmek istiyorlar.Amaçlarına ulaştıklarında BOP'un önündeki engeller kalkacak,Türkiye parça parça bölünecek.Can Dündar kendi romantik isyankar iç dünyasını Atatürk'ün üzerinde denemiş.

Kaynak:9 Kasım 2008 tarihli AYDINLIK dergisi,1112. sayı

SUAY KARAMAN(ADD GENEL SEKRETERİ)

Filmde tarihi ve siyasi konularla ilgili birçok soru işareti ile karşılaşıyorsunuz.Çanakkale'de Deniz ...
Read more : MUSTAFA filmine basından ve sanat dünyasından tepkiler | Görüntüleme : 968 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Stalin'e söyleyin, Benim arkamda 18 milyon halkım var!

Atatürk-Stalin arasında yaşanan gizli gerginlik

10 Kasım 2008

Prof. Dr. Sadık Tural Atatürk ve Stalin arasında yaşanan ilginç bir gerginliği ilk kez Sovyetler Birliği gizli arşivlerine dayandırarak açıkladı.

Olayın, Atatürk’ün 1936 yılında Ankara’da Rus Büyükelçiliğinin verdiği bir resepsiyona gitmesiyle yaşandığını belirten Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural, Atatürk’ün resepsiyona gece saat 01.30’da, şahsi dostları ve manevi kızlarıyla ve zeybek çaldırmak üzere yanında getirdiği müzisyenlerle gittiğinin bilindiğini söyledi.

Bundan sonraki ...
Read more : Stalin'e söyleyin, Benim arkamda 18 milyon halkım var! | Görüntüleme : 775 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Cumhuriyet Gazetesi ve Mustafa

Bugün 10 Kasım nedeniyle Cumhuriyet Gazetesinin 11-Kasım Belgeselinin Filmini almak için Cumhuriyet Gazetesi aldım.Ve Cumhuriyet Gazetesinin 2.sayfasında tam sayfa Mustafa Filminin reklamı vardı.Ve beni çok şaşırttı.Biz Nihat Gence kızarken Cumhuriyet Gazetesi nasıl böyle bişey yapabilir.Yeniçağ Gazetesi Film hakkında tavrını net koyarken Cumhuriyet Gazetesi hem Filmi eleştirip hem de Filmin reklamını yaparak ne yapmaya çalışıyor?Bunu sizlerle paylaşmak istedim.Biz Sorosçu Medyaya kızarken, bunu Cumhuriyet Gazetesi bile yaparsa daha kime güvencez bu konuda.. ...
Read more : Cumhuriyet Gazetesi ve Mustafa | Görüntüleme : 1069 | Yanıtlar : 9 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Törende Malum Protestocu

Taksim'deki anma törenlerinde protestocu gerginliği. Sakallı bir kişinin törendeki sözleri tansiyonu yükseltti.

Taksim'deki Atatürk'ü anma törenlerinde olay çıktı. Vali ve Büyükşehir Belediye başkanının da katıldığı törenin sona erdiği sırada Süleyman Tanrıkulu isimli bir şahıs, "Allahu ekber, ey insanlar sizi Risale-i Nur'a davet ediyorum. Sizi Allah ve Resulüne davet ediyorum" diye bağırdı.

Bu kişi, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek, bir otele sokulmak suretiyle çevreden uzaklaştırıldı. Törene katılan vatandaşlar Tanrıkulu'na tepki gösterirken, "Türkiye laiktir, laik kalacak" ...
Read more : Törende Malum Protestocu | Görüntüleme : 688 | Yanıtlar : 7 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Teke Tek Yalçın Küçük-Murat Bardakçı 2-9 Kasım

Teke Tek Yalçın Küçük-Murat Bardakçı 2-9 Kasım programlarını siteye koyabilir misiniz?
Read more : Teke Tek Yalçın Küçük-Murat Bardakçı 2-9 Kasım | Görüntüleme : 660 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

İşte insan Atatürk

İşte insan Atatürk

LATİFE Hanım ile nikahını kıyacak imamı beklerken, Fevzi Çakmak’a “Ben böyle bir nikah hayal etmiyordum, kızı kaçırıp atla kırlara kaçayım isterdim” diyen...

Tayı ölünce ağlayan...
Köpeği ölünce ağlayan...
Köylü kadın peynir verince ağlayan...
Aslında her fırsatta ağlayan...
Bu yüzden “İyi ki çocuğum olmamış” diyen...
Kendisine asılan kadınlara “Çocuğum, kızım” diye hitap eden...

Harp Okulu’ndan beri içen, baş ağrısı çektiği ve sarsıldığı için üç dubleden fazla içmeyen, gündüzleri ağzına alkol almayan, Hasan ...
Read more : İşte insan Atatürk | Görüntüleme : 1803 | Yanıtlar : 16 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148888 ileti • Toplam 46438 başlık • Toplam 25115 üye

x