Zaman: Çrş May 27, 2026 17:21

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman - 18.09.2008

Şimdiki Zaman - 18.09.2008

Görünüş Aldatıcıdır. Araştırmak Görevdir…

Hakikatin Arandığı Zaman Dilimi ŞİMDİKİ ZAMAN’da

Gürkan Hacır “düşünen” konuklarıyla her hafta tarih, politika, bilim ve felsefede hakikatı sorguluyor

Bu haftanın konukları: TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ümit GÜRSES, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat GÖKYİĞİT

"TEMA Vakfı"

İzle

Görüntü: XviD 29.00fps
Süre: 39 dakika
Dosya Boyutu: 139 MB
Çözünürlük: 512x384

Resim

İndir:
:arrow: ...
Read more : Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman - 18.09.2008 | Görüntüleme : 1741 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Şimdiki Zaman

Bülent Arınç Çiftçiyle Kapıştı

TBMM eski Başkanı Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AKP Turgutlu İlçe Kongresi'nde yüzlerinin gülmediğini belirterek “Öldük bittik, sizden çare bekliyoruz” diyen çiftçi Süleyman Aksu'yu azarladı. Çiftçi Aksu, Arınç ile diyaloğunu sürdürünce partililer tarafından salondan çıkarıldı.

Turgutlu Beledeyisi Konferans Salonu'ndaki AKP Turgutlu İlçe Kogresine katılan Bülent Arınç, kürsüden konuşmasına başladığı sırada aradaya bir çiftçi girdi.

Süleyman Aksu isimli bu çiftçi, “Yüzümüz gülmüyor Başkanım” diyerek sitemde bulundu. Bunun üzerine Arınç ikili arasında şu diyalog yaşandı;

-Bülent Arınç: “Neden ...
Read more : Bülent Arınç Çiftçiyle Kapıştı | Görüntüleme : 1125 | Yanıtlar : 8 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Her lafın başında 'sözde soykırım' demeye ne gerek var

Sorosçular yine işbaşında

Dünyadaki renkli başkaldırıların finansörü Yahudi spekülatür George Soros tarafından fonlanan Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı’nın (TESEV) Başkanı Can Paker, Ermenistan’daki sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projeleri üreteceklerini açıkladı. Zaman gazetesine açıklamalarda bulunan Paker, Cumhurbaşkanı Gül’ün Ermenistan ziyaretine övgüler yağdırdı. “Türkiye cumhurbaşkanına yakışan bir davranıştır. Türkiye’nin çözülmesi istenmeyen sorunları var. Biri Kıbrıs. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar uzun süre çözülmeyen bir sorun olmadı. İkincisi Kürt meselesi” diyen Paker, şunları kaydetti:

Türkiye’ye ihtiyacı ...
Read more : Her lafın başında 'sözde soykırım' demeye ne gerek var | Görüntüleme : 590 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Görünmez Türk savaş gemisi

Türk Deniz Kuvvetleri'nin yerli yapım görünmez gemisi bu hafta denize iniyor.

Toplam 260 milyon dolara mal olması beklenen gemiyi Türkiye yurt dışından hazır satın almaya kalksa en az 500 milyon dolar ödeyecekti. Türkiye bu gemilerden toplam 12 tane üretecek ve 5 gemi bedavaya gelmiş olacak.

Proje çizimine 2004 yılında başlanan, ilk kaynağı 2007 yılında yapılan Heybeliada F 511 Korvetinin dizaynı Türk uzmanları tarafından yapıldığı için türünün ilk örneği oldu. Gövde inşaası tamamlanan Heybeliada Korveti ...
Read more : Görünmez Türk savaş gemisi | Görüntüleme : 755 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

CHP'li Mustafa Özyürek: 'İspatla, 10 katını vereceğim'

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, CHP’nin bir Alman Vakfı’ndan para yardığımı aldığı iddialarını hatırlatan RTÜK Başkanı Zahid Akman’a jet yanıt verdi.

Özyürek, Akman’ın, CHP’nin adı geçen vakıftan 85 bin Euro aldığını ispatlaması durumunda kendisine bu miktarın 10 katını vereceğini söyledi. Özyürek, “Biz elden ödemeler yapmıyoruz. Biz kuryeler vasıtasıyla para aktarmıyoruz. Akman CHP’ye böylesine suçlamalar yaparken kendisiyle ilgili kuryelik suçlamalarına yanıt vermelidir” dedi.

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın katıldığı bir televizyon programında ...
Read more : CHP'li Mustafa Özyürek: 'İspatla, 10 katını vereceğim' | Görüntüleme : 805 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

ABD'li bankalardan şok adım!

Amerikan finans dünyasının kalbinin attığı Wall Street'te bir devrin sonu geldi.

Son iki büyük yatırım bankası da statülerini değiştirdi ve mevduat toplama kararı aldı. Yatırım bankaları normalde diğer banka, şirket ve kurumlar için çalışıyor; halktan para toplamıyor. Goldman Sachs ve Morgan Stanley attıkları yeni adım sayesinde ticari bankalar açarak mevduat toplayabilecek. Ayrıca nakde sıkıştıkları zaman Amerikan Merkez Bankası'ndan faydalanabilecekler. Ama aynı zamanda Merkez Bankası'nın denetimine tabi olacaklar.

Gözlemciler bu adımın Amerikan finans dünyasının kalbinin attığı ...
Read more : ABD'li bankalardan şok adım! | Görüntüleme : 529 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Haberler

Kabe'yi yok etme plani!

Suudi yönetimi, Kâbe'yi gökdelenlerle ve dev alışveriş merkezleriyle çevirme kararı aldı. Habertük'ten Murat Bardakçı yazdı...
20 Eylül 2008 15:14

Aşağıdaki fotoğrafa dikkatle bakın: Uzay filimlerinden kopup gelmiş hayâlî bir şehri andıran görüntünün sağ alt tarafında, diğer yandaki gökdelenlerin yanında minnacık kalan minarelerin çevrelediği alanın tam ortasında siyah bir nokta göreceksiniz.
Resim
Burası, Kâbe'dir... İslâm'ın kıblesi Kâbe-i Muazzama...

Şimdilik sadece bir maket olan bu görüntü birkaç sene sonra gerçeğe dönecek ve temellerini Hazreti İbrahim'in attığı Beytullah, ...
Read more : Kabe'yi yok etme plani! | Görüntüleme : 746 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

KKTC’nin sonuna doğru...

Tek devlet çözümü...

KKTC’nin sonuna doğru...

Hristofyas’ın Rum Yönetimi Başkanı seçilmesinden ve KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile “aynı dilden Kıbrıslıca konuşmaya” başlamalarıyla birlikte ABD, İngiltere, AB ve BM’de iyimser bir hava yaratılmış, özellikle Türk tarafının açılımları alkışlanmıştır. Ancak bu sürecin ardından yaşanan gelişmeler KKTC’nin ortadan kalkması sürecini beraberinde getirdi.

Talat ve Hristofyas’ın 11 Eylül 2008 tarihinde gerçekleşen görüşmelerinden sonra BM Genel Sekreteri′nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer “Yönetim ve Güç Paylaşımı”nın görüşüldüğünü açıkladı. Ancak bu tür ...
Read more : KKTC’nin sonuna doğru... | Görüntüleme : 1114 | Yanıtlar : 0 | Dizin : İzlem (Strateji)

Kalabalık içinde yalnız bir adam...

Kalabalık içinde yalnız bir adam...

"Yaşlı bu, dizleri ağrıyor, günah"
diyerek,

1 trilyon lirayı buhar ettiği mahkeme kararıyla tescillendiği için hapse mahkûm olan Erbakan’ı, önce "romatizma olur, yaşı da var, günah" diyerek, Altınoluk’taki havuzlu tripleks yazlığına göndereceksin, sonra "yaşlı zaten, cumaya gidemediği için morali bozuk, günah" diyerek, Cumhurbaşkanı marifetiyle affedeceksin; buna mukabil, 67 yaşındaki Şener Eruygur’u sabahın kör karanlığında polis baskınıyla pijama terlik gözaltına alıp, tansiyon hastası olduğu için sorgusunda bayılıp hastaneye ...
Read more : Kalabalık içinde yalnız bir adam... | Görüntüleme : 678 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Neden hem Allah'a Hem Evrim'e inaniyorum?

10 yasindayken Kur'an-i Kerim meali okumaya baslamistim.

Insan Suresi 1. ayet'i okuyup anladigim gunden beri Evrim'e inaniyorum. Iste O Ayet;

Cesitli din adamlarinin meallerinden

Elmalılı Hamdi Yazır'in Meali;
Insan Suresi 1: Gerçekten insan üzerinden öyle uzun bir süre gelip geçti ki o anılmaya değer bir şey bile değildi?!

Ali Bulaç'in Meali;
Insan Suresi 1: Gerçek şu ki, insanın üzerinden, daha kendisi anılmaya değer bir şey değilken, uzun zamanlardan (dehr) bir süre (hin) gelip-geçti.

Diyanet ...
Read more : Neden hem Allah'a Hem Evrim'e inaniyorum? | Görüntüleme : 1767 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148888 ileti • Toplam 46438 başlık • Toplam 25115 üye

x