Deniz Baykalın babası Hüseyin Hilmi Bey, Kafkasya kökenli bir Tekel memuru idi, koyu bir CHPli idi ve Antalyanın yoksul bir kenar mahallesinde yaşıyordu. Deniz Baykal 20 Temmuz 1938 yılında doğmuştu. Heybeli ada Deniz Lisesine girmek istedi ama kalbinde tespit edilen çarpıntı nedeniyle giremedi. Liseyi bitirince Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesine girdi, burada münazara ekibine katıldı. Antalyadan kız arkadaşı Olcay Hanım, İstanbul üniversitesi Tıp fakültesini kazandı ama ondan ayrılmamak ...
Gazeteci-Yazar Hûlki Cevizoğlu; birbirinden seçkin konuklarıyla soruyor, sorguluyor, anlatıyor...
Konuklar: Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi - Doç. Dr. Ümit KOCASAKAL, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Güvenlik Meclisi II. Başkanı - Oryal ÜNVER
Toplantıda, Laiklik dediler, demokrasiyi yediler sloganını atan gençlere, Gerek yok sözleriyle başlayıp Arâf sûresi 179. Ayetin içinde geçen cümle ile cevap verirken söyledi.
Ben bunu ilk okuduğumda Erdoğanın böyle konuştuğuna inanmadım. Açtım ve Ömer Nasuhi Bilmenin Kuran mealinden kendi gözlerimle okudum.
Av. Ceyhan Mumcu ile Araştırmacı - Ayhan Sarıhan'ın hazırlayıp sunduğu program, Kaynak Yayınları tarafından 20. Cildi yayınlanan dev yapım Atatürkün Bütün Eserleri (ATABE) esas alınarak, Mustafa Kemal Atatürkün önder kişiliği, Milli Mücadele ve Cumhuriyetin kuruluşunun adım adım gerçekleştirilmesi inceleniyor, o yıllarla bugünün Türkiyesi arasında ilişki kurularak çözümler üretmek amaçlanıyor.
Program, Atatürkün bizzat yazdığı, imzaladığı ve Atatürke ait olduğu kanıtlanmış belgeler ışığında kapsamlı ve canlı Devrim Tarihi Dersleri olarak ekrana getiriliyor.
Türkiyenin gündeminde en geniş yeri kapsayan ve gündemden düşmeyen AB konusunda en yetkili isimlerden biri olan Prof. Dr. Erol Manisalı, Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri değerlendiriyor.
8 yıldır Ulusal Kanal da kesintisiz devam eden programda Prof. Dr. Erol Manisalı, ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik, siyasi ve kültürel gelişmeleri, dayatılmak istenen politikaların hangi stratejilerle Türkiye kamuoyuna sunulduğunu ortaya koyuyor.
Programda ele alınan başlıca konu başlıkları
Gümrük Birliği ile sürüklendiğimiz felaket, bekleme odasında eli kolu bağlanan ülke: Türkiye ...
Yargıtay Onursal Emekli Başsavcısı Vural SAVAŞ, 16 Mart 2008 tarihinde Star TV'de yayınlanan "Ruhat Mengü'yle Her Açıdan" programına telefonla katıldı. Kapatma davasıyla ilgili çeşitli tespitlerde bulunan SAVAŞ, aynı gün akşam saatlerinde ART Anahaber'e telefonla bağlanarak, Asena KILIÇ'ın sorularını yanıtladı.