Zaman: Pzr May 24, 2026 1:11

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Attila İlhan'la Zaman İçinde Yolculuk-24/04/2004

Attila İlhan'la Zaman İçinde Yolculuk, TRT2, 24 Nisan 2004

25:10 dakika, 21,1 MB

Attila İlhan: Bazı şeyleri neden geç öğreniyoruz? Neden memleketi, memleketin halkını ve geleceğini ciddi suretle ilgilendiren bazı bilgiler öğrenildiği halde açıklanmıyor? Bunu Türkler, Türk aydınları ciddi şekilde kendi aralarında tartışmalıdırlar ve gerekirse şimdiye kadar gelmiş geçmiş hükümetlerden de hesabını sormalıdırlar.

Her gün bir şey daha önümüze çıkıyor ki gerçek başka türlüymüş, halk onu başka türlü tanımış. Şimdi bir şey daha var böyle ...
Read more : Attila İlhan'la Zaman İçinde Yolculuk-24/04/2004 | Görüntüleme : 2689 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Attilâ İLHAN ile Zaman İçinde Yolculuk

Şebnem Ferah 10 Mart 2007 İstanbul Konseri-DVDrip

Resim

Orhan Şallıel Yönetimindeki Senfonik Orkestra Eşliğinde Eski Ve Yeni Tüm Şarkılarını Seslendiren Şebnem Ferah İstanbul’lulara Muhteşem Bir Müzik Ziyafeti Yaşattı…
Bu Konserde Sanatçıya Birlikte Çalıştığı Ozan Tügen, Metin Türkcan, Aykan İlkan, Buket Doran, Ceren Tügen’in Yanı Sıra Orhan Şanlıel Yönetiminde Senfonik Bir Kora Eşlik Etmiştir.

cd1
1. İntro
2. Okyanus
3. Can Kırıkları
4. Çakıl Taşları
5. Delgeç
6. Ay
7. Ben Şarkımı Söylerken
8. Babam, Oğlum
9. Mayın Tarlası
10. İyi Kötü ( ...
Read more : Şebnem Ferah 10 Mart 2007 İstanbul Konseri-DVDrip | Görüntüleme : 1887 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Diyarbakır'da patlama!

Ölen 5 kişiden 2'si asker

Diyarbakır'da Dedeman Oteli arkasında askeri aracın geçişi sırasında saldırı düzenlendi.

Diyarbakır Dedeman Oteli ve Galeria Alışveriş Merkezi arasındaki otoparkta bulunan araç patladı. Diyarbakır şehir merkezinde saat 16.55 sularında meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi.

Patlama sonrası çok sayıda itfaiye arabası ve ambulans olay yerine sevk edildi. Patlama ardından çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Müdahale sırasında ara ara patlamalar oluyor 6-7 otomobil ve bir otobüs, hala yanıyor. Yaralılar ...
Read more : Diyarbakır'da patlama! | Görüntüleme : 1698 | Yanıtlar : 8 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Attila İlhan'la Zaman İçinde Yolculuk, 17/04/2004

Attila İlhan'la Zaman İçinde Yolculuk, TRT2, 17 Nisan 2004

25:01 dakika, 18,1 MB

Attila İlhan: ...beni niye çağırmış. Ertesi gün bir ara uğradım. Beni çağırmasının sebebi, şimdi çok şaşacaksınız, Kıbrıs meselesi, çünkü ben oradayken Kıbrıs meselesinde yine bir gerginlik hasıl olmuştu, o gerginliğin sonunda pek fazla bir şey yapamamıştık biz. Fakat sadece Türk uçakları Kıbrıs'ın üzerinde uçuşlar yapmışlardı, bu uçuşlar da Avrupa'ya çok büyük yansıdı; Türkler işgal edecekler, bombalayacaklar vs. diye bir takım şeyler yakıştırıyorlardı. ...
Read more : Attila İlhan'la Zaman İçinde Yolculuk, 17/04/2004 | Görüntüleme : 2538 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Attilâ İLHAN ile Zaman İçinde Yolculuk

Attila İlhan'la Zaman İçinde Yolculuk, 10/04/2004

Attila İlhan'la Zaman İçinde Yolculuk, TRT2, 10 Nisan 2004

23:18 dakika, 16,9 MB

Attila İlhan: Bu akşam bir bulmacamız var çocuklar. Küçük, kısa bir iki cümle okumak istiyorum. Acaba bu okuduğum cümlelerin kime ait olduğunu bulabilecek misiniz? Çünkü hayli ilginç birisine ait.

"Kuran'da değişmez hükümlerle ve ayrıca Hz. Peygamber'in hadisleriyle hükümetin yalnızca esasları ifade olunmuştur. O esaslar şunlardır: Meşveret yani danışma, adıl yani doğruluk, hulul emre itaat yani yasalara itaattır. Devlet idaresinde danışma çok önemlidir. ...
Read more : Attila İlhan'la Zaman İçinde Yolculuk, 10/04/2004 | Görüntüleme : 2618 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Attilâ İLHAN ile Zaman İçinde Yolculuk

Türbanın da sonu geldi...

Türbanın da sonu geldi...

Osman Yağmurdereli aşağı, Osman Yağmurdereli yukarı...

Kimdir bu Osman Yağmurdereli?

Fazıl Say’ın dediği gibi, “Göbeğini kaşıyan adam” mı?

Sayın Tayyip Erdoğan’ın 22 Temmuz seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili seçtirdiği, ANAP hükümetlerinin ünlü bakanlarından Veysel Atasoy’un eniştesi olan Osman Yağmurdereli, Cumhuriyet Gazetesi’nin 1932’de düzenlediği ve dünya güzeli olan Keriman Halis’in birinci seçildiği Güzellik Yarışması’nın üçüncüsü Hikmet Rıza Hanım’ın oğlu Eşber Yağmurdeli’nin öz be öz amcasının çocuğudur.

Eşber Yağmurdereli, 1977’de Bursa’da, THKP-C örgütünün Acilciler ...
Read more : Türbanın da sonu geldi... | Görüntüleme : 1130 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Vurun kahpeye!

Vurun kahpeye!

Dinci iktidarındaki turizm ülkesinin "kültür başkenti"ni gördünüz değil mi?

Avustralyalı kız, eczaneye sığındı.

Litvanyalı kız, pastaneye.

Alman kız, taksicilere.

Polise sığınan olmadı...

Çünkü polis, "PKK saldırmasın" diye, kızlara saldıranları koruyordu o sırada!

*

Geçen sene...

Bir Rus kızı, otobüs durağının üstüne tırmanmıştı; ahtapot gibi uzanan, yılışık, arsız ellerden kurtulmak için... Ayakkabısı çıkmıştı. Çorabını çekiyorlardı aşağıdan... Külotunu cep telefonuna kaydediyorlardı, o çığlık çığlığa yardım isterken.

Bir önceki sene...

atv Haber’deydim. Hırvat kız, ...
Read more : Vurun kahpeye! | Görüntüleme : 961 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kenya'da iç savaş manzaraları

Dün yaşanan şiddet olaylarında 35 kişi daha yaşamını yitirdi. Ölü sayısı 341'e ulaştı.

Kenya'da 27 aralıktaki devlet başkanlığı seçimlerinden sonra patlak veren şiddet olaylarında ölü sayısı 341'e çıktı.

Yetkililer, dün gece 35 kişinin daha şiddet olaylarında hayatını kaybettiğini, ölenler arasında 2 de polis görevlisinin bulunduğunu söylediler.

Son günlerde şiddet olaylarına karışan yüzlerce kişinin gözaltına alındığını belirten yetkililer, ülkede 1982'deki darbe girişiminden beri böyle olaylar görülmediğini kaydettiler.

Olaylar, Devlet Başkanı Mwai Kibaki'nin seçimi kazandığının ...
Read more : Kenya'da iç savaş manzaraları | Görüntüleme : 1158 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Osmanlı Gerilemesi Ezber Bozma Girişimleri

Hepimiz klasik Osmanli gerilemesini duraklama, gerileme cokus donemleri gibi ayrimlarla ve cesitli kult sebeplerle izah eden ezberci tarih yaklasimi altinda tarih dersleri aldik,
cok tarihler ezberledik ama su an ne kadar isimize yaradi?
fatihin yasimizda yaptiklarini anlamak yerine, 1453 yilini telefonlarimiza sifre yapmayi sectik,
1071 leri de kullandik ama Alparslanin kefeni ile o gun bembeyaz malazgirt sirtlarinda kahramanca savasmasinin yaninda
dunya da savas hukukunu uygulayan ender belki de tek millet olma gururunu entellektuel anlamda tam ...
Read more : Osmanlı Gerilemesi Ezber Bozma Girişimleri | Görüntüleme : 2349 | Yanıtlar : 13 | Dizin : Osmanlı İmparatorluğu

Milli Eğitim Bakanlığı'na dava

Danıştay'ın iptal ettiği yönetmelikteki isimler “vekaleten” yeniden atanıyor.

Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan, ‘MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği’ uyarınca işlem yapmayı sürdürdüğü iddia edilen Milli Eğitim Bakanı Çelik’e Aralık ayında dava açan Eğitim-İş, şimdi de Konya, İstanbul, Ankara, Konya, İzmir ve Adana valilikleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği’nin Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulması ve kısmen iptal edilmesine karşın, Bakan Çelik’in valiliklere yazı göndererek atamaları ‘vekaleten’ yapmaya devam ettiği öne sürüldü. ...
Read more : Milli Eğitim Bakanlığı'na dava | Görüntüleme : 664 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148881 ileti • Toplam 46434 başlık • Toplam 25115 üye

x