Zaman: Pzr Nis 12, 2026 16:00

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Vebali kimin? /Levent BULUT

İşten eve döndüğümde korona muhabbetinden dolayı ilk önce hiçbir yere elimi dokundurmadan doğruca banyoya giriyorum. Giysilerimi orada çıkarıyor, duşumu alıp temiz pijamalarımı giyiyorum. Eğer Ayça uyumuyorsa yemeğe kadar onunla oynuyor, uyuyorsa yemek saatine kadar uzanıyorum.
Bu rutinim böyle sürerken şimdi size anlatacağım olay ise Ramazan'dan bir gün önce yaşandı. O gün yine duşumu almıştım, Ayça uyuyordu. Ben de her zamanki gibi uzandım.
Uyuya kalmışım. Ülkü yemek için uyandırdı. Hafif terlemişim. Zira hasta olmayayım diye ...
Read more : Vebali kimin? /Levent BULUT | Görüntüleme : 601 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Çok mu zenginiz  yoksa el iyisi miyiz? / Levent BULUT

Komşuluk kültürümüzde önemli bir yere sahiptir.
"Komşusu açken tok yatan bizden değildir." der Peygamberimiz.
"Komşu komşunun külüne muhtaçtır." der atasözümüz.
Bir avuç tuz, bir bardak çaydır komşuluk hakkı.
"Ayıpları örtün" diyor komşuluk ahlakı.
Evin anahtarını bile bırakabileceğin güven, çocuğunu emanettir komşuluk.
Gönülden selamlaşma, sıcacık bir merhabadır.
Mahallede olanı biteni öğrenme, yardımlaşma ve dayanışmadır komşuluk...
İşte bu kültürün olduğu dönemlerde çocuktum. Mahalleli birbirini tanırdı. Herkes birbirinin huyunu suyuna gider, ona göre davranırdı. Hangi evde ...
Read more : Çok mu zenginiz  yoksa el iyisi miyiz? / Levent BULUT | Görüntüleme : 570 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İstanbul Aksaray’da, kendini üst geçite asarak yaşamına son verdi!

İstanbul Aksaray’da bir vatandaş kendini üst geçite asarak canına kıydı.
Resim
Yaşamını yitiren vatandaşa ait olduğu öne sürülen bir notta, ”Koronavirüs öldürmedi beni ama sahipsizlik, çaresizlik, umutsuzluk, tükenmişlik beni öldürttü. Ben kendim intihar ettim” ifadeleri yer aldı.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre önceki gün İstanbul Aksaray'daki üst geçide kendini asan vatandaş, arkasında not bıraktı.
Resim
İstanbul Aksaray'da intihar eden vatandaşın bıraktığı not, görenleri duygulandırdı.

Ekonomik durumu kötü olan ve son günlerde büyük sıkıntı çektiği belirtilen ...
Read more : İstanbul Aksaray’da, kendini üst geçite asarak yaşamına son verdi! | Görüntüleme : 589 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

EĞER BİZİ YÖNETENLER TÜRK OLSAYDI / Zahide UÇAR

EĞER BİZİ YÖNETENLER TÜRK OLSAYDI…/Zahide UÇAR
22.12.2011 tarihli bir yazı daha....

Yedi düvel bir araya geldi, Türkleri Anadolu’dan sürme planını yeniden ısıtıp yürürlüğe koydu.
Soykırım tescilli Fransız meclisinde “soykırım inkar yasası” kabul edildi.

Atalarımızın dediği gibi; “it itliğini, kış kışlığını yapacak” da, ülkenin yönetim mekanizmalarında olanlar bu güne kadar ne yaptı? Asıl ona bakmak lazım.

Türkiye gibi, bütün emperyalist devletlerin çıkarının kesiştiği bir coğrafyada oturup, bu durumu Türk milletinin yararına kullanamayan güdük idareciler, ülkemizi emperyalist ...
Read more : EĞER BİZİ YÖNETENLER TÜRK OLSAYDI / Zahide UÇAR | Görüntüleme : 783 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir; Milletin Olacaktır… ALİ ERALP

“Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir; Milletin Olacaktır… “

Padişahlar tarafından birkaç kez açılıp kapanan Osmanlı Millet Meclisi, yani Meclis-i Mebusan, 16 Mart 1920’de İstanbul’un emperyalist devletler tarafından işgal edilmesi ve onların baskısı üzerine, 11 Nisan 1920'de resmen kapatıldı.

Padişah ve çevresindekiler hiçbir direniş göstermeden, yapılan baskıları hemen kabul edip, verilen emirlere boyun eğdiler.

Daha sonra 23 Nisan 1920’de Türk adı da eklenerek meclisimiz yeniden yapılandırıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de kurulduktan sonra Atatürk, ...
Read more : Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir; Milletin Olacaktır… ALİ ERALP | Görüntüleme : 1542 | Yanıtlar : 25 | Dizin : Ali ERALP

Sağlık devrimi / Sinan MEYDAN

Sağlık devrimi

“Sağlık ve sosyal yardım konusunda izlediğimiz amaç şudur: Ulusumuzun sağlığının korunması ve kuvvetlendirilmesi, ölüm oranının azaltılması, nüfusun artırılması, sosyal ve bulaşıcı hastalıkların etkisiz hale getirilmesi, bu suretle millet fertlerinin dinç ve çalışmaya yetenekli bir halde sağlığına kavuşturulması” (Atatürk, 1 Mart 1922)

Koronavirüs pandemisi, aynı zamanda ülkelerin sağlık politikalarını da test ediyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya göre Türkiye koronavirüs mücadelesinde birçok ülkeden çok daha iyi durumda… Gerçekten de bu pandemiye karşı -üstelik geç ...
Read more : Sağlık devrimi / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 935 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Bilal Erdoğan'ın tuzunun kokusu / Barış TERKOĞLU

Bilal Erdoğan'ın tuzunun kokusu

“Tuzu uzatır mısın” diye ne kolay söylüyoruz. Öyle ya, para değil, pul değil, tuz bu. Oysa 8 asır önce Sadi, Gülistan’da devlet adamlığı dersi veriyordu. Nuşrevan-ı Âdil, avda vurduğu hayvanı kebap yaparken tuzun olmadığını fark etti. Uşağını en yakın köye gönderdi ve “Tuzu para ile al, köyden keyfi tuz almak gelenek olmasın” diye de tembihledi. “Aman efendim” dediler yanındakiler tabii, “bir parça tuzun muhasebesini etmeye değer mi” diye sordular. Nuşrevan-ı Âdil, ...
Read more : Bilal Erdoğan'ın tuzunun kokusu / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1072 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ahmet Hakan'dan İmamoğlu'na kurulan tezgaha tepki: 'Tüm zamanların en ahmakça kumpası'

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun limon yardımını yalan haberle karalamak isterken yakalanan yerel gazeteciler Mahmut Dölek ve Ömer Tuncel'in haberi için 'Tüm zamanların en ahmakça kumpası' ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Mersin’de yapılmaya çalışılan kurgu habere Hürriyet Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dan tepki geldi. Hakan İmamoğlu'na kurulan kumpasa; 'Kumpasçının akıllı olanının yaptığı düz ahlaksızlıktır. Kumpasçının ahmak olanının yaptığı ise aptalca ahlaksızlıktır.' dedi.
Resim
Mersinli limon üreticileri mağdur olunca...
Büyükşehir belediyelerine “Üreticiden ...

Son 24 saatte sekiz kişi intihar ederek yaşamına son verdi

Sakarya Akyazı’da, üç çocuk babası 66 yaşındaki İsmail Y. evinde kendini iple tavana asarak, intihar etti. Kocaeli İzmit’te, 31 yaşındaki Semra Korkmaz, dokuz katlı apartmanın çatısından atlayarak yaşamına son verdi. Sakarya Kaynarca’da, 36 yaşındaki Medine T. evinde av tüfeği ile intihar etti. Mersin Bozyazı’da 56 Yaşındaki Ayşe Bağ sera demirine bağladığı iple yaşamını sonlandırdı. Sakarya Hendek’te, 51 yaşındaki iki çocuk annesi Sevdiye K., ahırda kendini tavana asarak intihar etti. Kars’ta bir süredir işsiz kalan 56 ...
Read more : Son 24 saatte sekiz kişi intihar ederek yaşamına son verdi | Görüntüleme : 772 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

"-Hayy!.. Celalileri şevke getürür!.." Celaliler saldırır, Devşirmeler üstüne:

"Boğar sabileri Hırvat canisi
Bilir ki oldukça bu saz, bu avaz;
"-Hayy!.. Celalileri şevke getürür!.."
Bu saz başkaldırı, başkaldırı saz!"

Hanifi Altaş, 1996 yılı Nisan

Osmanlı'nın resmi tarihçilerinden vak'anüvis Naima, Türk'ü kaba, nobran, cahil, eşkiya, saldırgan, vahşi diye tanımlamıştır. İşte onun tarihinden yorumsuz bir alıntı: Celali isyanlarını bastırıyorum diye çıktığı Anadolu seferinde on binlerce günahsız Türk'ü katl ettirip kuyulara doldurttuğu için Kuyucu Murat Paşa diye anılan Hırvat devşirmesinin bir Türk çocuğunu nasıl kendi elleriyle boğup ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148850 ileti • Toplam 46410 başlık • Toplam 25116 üye

x