Zaman: Cum Nis 24, 2026 11:29

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

İslam siyasileşirse / Gani AŞIK

İslam siyasileşirse

Siyasal İslam ideolojisinde “Laiklik, dinsizlik” ve “laik devlet de dinsiz devlet” olarak anlaşıldığı için, anayasası laik olan Türkiye Cumhuriyeti devleti “dinsiz ve kâfirdir, yıkılması cihat, malı ganimettir”.

AKP’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı (hem bir partinin genel başkanı, hem de cumhurun -halkın tümünün- başkanı olmak nasıl olabiliyorsa) siyasetin ufkunda önceleri küçük bir figür ve zamanla yıldızlaşan bir karizmaya dönüşme sürecinin hemen her aşamasında, kendisi ile tutarlı biçimde, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığını hiç saklamadı. Gençlik ...
Read more : İslam siyasileşirse / Gani AŞIK | Görüntüleme : 1038 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Millete kazığın adı; Zafer Havalimanı! / Murat MURATOĞLU

Millete kazığın adı; Zafer Havalimanı!

Niye bizim ekonomiden bir cacık olmayacak şöyle anlatayım. Sonra vay efendim neden faizler yükselmiş, yok efendim neden dolar artmış demeyiniz. Bunlar boş işler, bir kalem geçiniz.

Millet uçmadığı havalimanının, geçmediği köprünün, gitmediği yolun, kullanmadığı elektriğin parasını ödedikçe, abuk sabuk projelere para gömdükçe bu ülke ekonomisi iflah olmaz!

* * *

Yüzlerce örnekten sadece bir tanesi … Zafer Havalimanı projesi … Zafer Havalimanı'nın fizibilitesini yapan arkadaşın elinin ayarını seveyim. Gözünün izanını ...
Read more : Millete kazığın adı; Zafer Havalimanı! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 2123 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

SİL BAŞTAN

SİL BAŞTAN

Kimi ölümsüzlüğü aramış, kimi ölmek tek güzelliktir demiş.

“Kesin olan tek şey ölümdür; hayat güvensizdir, keyfi ve güzelliği de budur.” son yılların parlayan “ermiş”i Osho’nun kitabında okudum bu sözü.

“İnsan, ölüyor, varoluşundan bu yana.”

Yaşamın bu gerçeğini söyledikten sonra dünyaca ünlü yazar Ionesco “Kral Ölüyor” oyununda kralın ağzından, devam etmiş:

“Yaşamadım, ölüyorum.”

Kimi konuşturursanız konuşturun, ben hiç yaşamadım demez mi? Bu sözler de, aynı yazardan, yeniden, daha uzun yaşama isteği:

“Nefes almağa vaktim ...
Read more : SİL BAŞTAN | Görüntüleme : 1463 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

FRANSA’DA 6ncı CUMHURİYET

FRANSA’DA 6ncı CUMHURİYET
Bugün 4ncü Cumartesi eylemini başarıyla ortaya koyan Sarı Yelekliler hareketi, Fransa’da 6ncı Cumhuriyet’e giden yolu da açmış bulunmaktadırlar.
Hemen belirtelim ki, bu hareket, Türkiye’deki 2nci Cumhuriyet’çileri anıştırmamalıdır.
Çünkü Türkiye’deki 2nci Cumhuriyetçiler, küreselleşmeci, azılı liberal, Soroscu, Fetöcü, PKK’cı, VayPici’ci, IŞİD’ci, ÖSO’cu, III. Abdülhamitçi vb her türlü melanetin temsicileridirler.
Oysa Fransa’da kurulmasına yönelinen 6ncı Cumhuriyet, cağdaş, laik, eşitlikçi, özgürlükçü, paylaşımcı, katılımcı bir Cumhuriyet olacaktır.
Ulusalcı ve uluslararasıcı..
Ve solcu.
Yani emekten yana..
Fransa’daki hareket ...
Read more : FRANSA’DA 6ncı CUMHURİYET | Görüntüleme : 920 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Diktatörler, Korku İmparatorluğunu Severler… ALİ ERALP

“Diktatörler, Korku İmparatorluğunu Severler…

“Sevginin ne olduğunu”, bilmez diktatör.

“Dert, sıkıntı, acı, çekmek, yoksulluğa düşmek, evine ekmek götürememek…” nedir, bilmez diktatör…

İnsanları mutlu etme düşüncesi ona çok uzaktır. Yabancıdır o bu duyguya, düşünceye...

Yardımlaşmayı, bölüşmeyi, paylaşmayı bilmez.

Kadın hakları, eşitlik, özgürlük onun sorunu değildir. Kitabında yazmaz.

Onun bir tek hedefi vardır; koltuğunu, iktidarını, çevresini, yakınlarını, yandaşlarını, çoluğunu çocuğunu korumak… Onları servete, zenginliğe kavuşturmak ve sahip olduklarını yitirmemek…

Bu hedefe ulaşmak için ne gerekirse onu yapar… ...
Read more : Diktatörler, Korku İmparatorluğunu Severler… ALİ ERALP | Görüntüleme : 876 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ali ERALP

DOLAR HEGEMONYASININ ÖYKÜSÜ ve KARŞIT KIPIRDANIŞLAR Dr. Noyan UMRUK

DOLAR HEGEMONYASININ ÖYKÜSÜ ve KARŞIT KIPIRDANIŞLAR

Dr. Noyan UMRUK

Tek kutuplu bir dünya oluşturulması için, özellikle Bush yönetimi döneminde ivme kazandırılmış olan ve devam eden süreç, kısaca “Amerikan sacayağı” şu dört ayaktan oluşuyor :

*Teknoloji tekelini elinde tutan silah gücü, askeri güç…

*Kültürel alanda, tek dile-İngilizcenin yaygınlaştırılmasına dayanan küresel etki alanlarının genişletilmesi, Holivut’un da etki alanındaki kültür emperyalizmi…

*Sosyo-politik alanda, finans kapitalin büyük çoğunlukla müridi olduğu evangelist-siyonist dünya görüşü denetiminde, "yakınlaştırılmış bir din"le insanlığın, küresel ...
Read more : DOLAR HEGEMONYASININ ÖYKÜSÜ ve KARŞIT KIPIRDANIŞLAR Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1058 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Hiçbir Dönemde Türkiye’miz Bu Kadar Çaresiz Ve Perişan Olmamıştı… / Ali ERALP

“Hiçbir Dönemde Türkiye’miz Bu Kadar Çaresiz Ve Perişan Olmamıştı…”

Yurt yüzeyinde açlık, yoksulluk, korku, sefalet kol gezerken, her mahallede bir yandaş, yalaka milyarder ortaya çıkıyor…

Ülkemizde halkın, insanlığın, toplumun zararına ne varsa hızla artıyor, çoğalıyor. Ama halkın, insanlığın, toplumun yararına ne varsa hızla eksiliyor, azalıyor.

İnsanlarımızın geçinmesi, karnını doyurması, çoluğunu çocuğunu okutup, onu bir iş sahibi yapması gittikçe zorlaşıyor. Yoksulluk, çaresizlik, işsizlik diz boyu…

Toplum, baskı ve zulüm altında…

Fabrikalar yok pahasına kapış kapış satılıyor. ...

Gel Anlatayım

Gel Anlatayım

“Truva” yazımı okuyanlardan bazıları, “Ben bundan hiçbir şey anlamadım.” demiş, anlamayanlara bir kez daha anlaşılır gibi yazsan dediler.

Yazayım:

Önce herkesin bildiklerini, sınıf tahtasına yazar gibi sayayım:

-Ülkemizin durumu, yüzyıl öncesi gibi mi, Sevr şartlarını yeniden mi yaşıyoruz, dört koldan çevrildik mi yine? Evet.

-“Savaş kaçkınları”nın milyonlarcasının akınıyla (Suriyeli – Afganlı mülteciler) Arap kültürü - ilkel kabile kültürüyle sarılı mıyız? Sayıları bazı kentlerimizde Türk nüfusunu aşmış Suriyelilerin. Her yirmi kişiden biri, artık, ...
Read more : Gel Anlatayım | Görüntüleme : 1891 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

ABD'nin takım çantasında neler var? / Barış DOSTER

ABD'nin takım çantasında neler var?

Suriye’deki saflaşma, Doğu Akdeniz’deki enerji merkezli hareketlilik, Karadeniz’de Rusya ile Ukrayna arasında dozu artan gerilim, sıklıkla vurguladığımız şu formülü bir kez daha gündeme getirdi: Akdeniz ve Karadeniz’e bir bütünün parçaları olarak bakılmalı. İkisine ilişkin bütüncül bir strateji saptanmalı. Ortadoğu’da yere sağlam basmak için Avrasya’da, Avrasya’da güçlü olmak için Ortadoğu’da etkili olmak şart.

Malum; ABD bu bölgeleri karıştırmak, halkları - ulusları - devletleri birbirine kırdırtmak için benzer yolları kullanıyor. Emperyalizm tarafından ...
Read more : ABD'nin takım çantasında neler var? / Barış DOSTER | Görüntüleme : 878 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yeni bir asabiye / Deniz YILDIRIM

Yeni bir asabiye

Bir siyasetin iktidara gelmesi, temsil etmeye soyunduğu kesimlerin ötesine geçmesini sağlayan bir köprü hissiyat, yeni bir ortaklaştırıcı ilke yaratmasına bağlı. Buna 14. yüzyılın büyük İslam âlimi İbn-i Haldun “asabiye” adını veriyor. Bir dayanışma ilkesinin; topluluktan devlete geçişin birleştirici harcının yaratılmasına vurgu yapıyor. Parçadan bütüne doğru bir “biz” yaratmak; bu “biz”i ortak bir sebep etrafında birleştirmek; asabiye böyle mümkün oluyor.

Tarihte her büyük devletleşme sürecinin aktörlerinin böyle bir “asabiye”si, yani kendi mahallesinin dışını ...
Read more : Yeni bir asabiye / Deniz YILDIRIM | Görüntüleme : 803 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148863 ileti • Toplam 46421 başlık • Toplam 25115 üye

x