Zaman: Çrş Nis 29, 2026 0:47

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

KKTC'de Türklük bilinci kırılıyor... / Ahmet TAKAN

KKTC'de Türklük bilinci kırılıyor...

Suriye, Irak, eyy Almanya derken Kıbrıs unutturuluyor!.. "Yes be annem" tezgahından sonra Montana'da yapılan Kıbrıs görüşmelerinde AKP Dışişleri Bakanlığı'nın kapalı kapılar ardında garantörlük haklarımızdan vazgeçmeyi, asker çekmeyi taahhüt ettiğini hatırlamayan bir sürece evrildik. Doğu'da Batı'da, Kuzey'de Güney'de ciddi beka sorunları ile karşı karşıyayız. Çok kötü savruluyoruz!..

Eski Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı emekli Korgeneral İlyas Bozkurt ile Kıbrıs konulu sohbetimizden bugün de önemli notlar aktarmaya devam edeceğim. Çok fazla yorum yapmayayım. ...
Read more : KKTC'de Türklük bilinci kırılıyor... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 918 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Gericilikle mücadelede üç yanlış / Mehmet Ali GÜLLER

Gericilikle mücadelede üç yanlış

AKP Hükümeti 16 Nisan başkanlık referandumu sonrası gericilik programını alabildiğine uyguluyor. Hükümet “kindar nesil” yaratma hedefiyle eğitimde köklü değişiklikler yapıyor. Bir yandan müfredatı değiştiriyor, bir yandan da İmam Hatiplileri iyi üniversitelere taşıyacak yeni sınav modelleri arıyor.

Müfredattan Atatürk’ün ve evrimin çıkarılması, şeriat konularının konulması eğitimde karşı-devrimciliğin zirvesi anlamına geliyor. Ve “kindar nesil” oluşturabilmek için daha ilk okuldan itibaren ders kitaplarına “erkeğin reis olduğu, bu nedenle kadının erkeğe biat etmesi gerektiği” gibi ...
Read more : Gericilikle mücadelede üç yanlış / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 832 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Halkoylaması Modası! / Özgen ACAR

Halkoylaması Modası!

Bugünlerde dünyada bir “referandum (halkoylaması)” modası var… Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, “25 Eylül Pazartesi günü, Kürdistan’ın bağımsızlığı için halkoylamasına gideceğini” duyurdu.

Türkiye dahil, komşu ülkeler bu halkoylamasına karşı olduklarını açıkladılar. En ilginç tepki İspanya’dan şu sözlerle geldi:
“İspanya hükümeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık için halkoylaması düzenleme girişimlerini sürdürme kararına endişeyle izliyor. Bu oylama, 2005’te halkın büyük desteğiyle kabul edilen Irak anayasasına göre yasadışıdır.”

İspanya neden karşı? Çünkü İspanya’da ...
Read more : Halkoylaması Modası! / Özgen ACAR | Görüntüleme : 808 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tatbikat iyi hoş da... / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Tatbikat iyi hoş da...

Askerlerimizi öyle gümbür gümbür gördükçe göğsümüz kabarıyor; o ayrı... Maksat iç kamuoyunun gazını almaksa, amacına ulaştı. Lakin o değil de, maksat sahiden de Barzani'ye geri adım attırmaksa, Habur Sınır Kapısı'nı kapatmak, petrol naklini durdurmak, Habur Sınır Kapısı'nda tatbikat yapmaktan hem çok daha kolaydı, hem de çok daha ivedi sonuç alınırdı.

* * *

Doğruyu söylemiyorsunuz

Ve bu çok tehlikeli!

Eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törenlere katılan "iktidarlılarımız"dan söz ediyorum...

Dün her ...
Read more : Tatbikat iyi hoş da... / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU | Görüntüleme : 761 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ey devlet aklı, geldiysen masaya üç kere vur! / Servet AVCI

Ey devlet aklı, geldiysen masaya üç kere vur!

Televizyonlarda Osmanlı üzerinden göndermelerde bulunmak ve goygoyculukla 'trol besiciliği' yapmak çok kolay ve bereketli bir iş!.. Peki ders çıkarmada durum nedir?

Günümüze uygun bir örneği hatırlatalım ve karşılaştırma yapalım:

Yakın tarihin bilinen sayfalarından birisidir... Özellikle 20. Yüzyıl'ın başında Osmanlı Devleti'nin iyice zayıfladığını kestiren ve bölgede dönüşümlü biçimde Ruslarla ve İngilizlerle iş birliği yaparak 'fırsat'ı önce 'isyan'a, sonra da bağımsızlığa çevirmek isteyen Barzanî ağırlıklı bir yapı vardı...

Barzanîlerin ...
Read more : Ey devlet aklı, geldiysen masaya üç kere vur! / Servet AVCI | Görüntüleme : 836 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Atatürk'ün isyan raporları / Sinan MEYDAN

Atatürk'ün isyan raporları

“Gerçek kurtuluş toplumdaki marazı (hastalığı) tespit edip tedavi etmekle elde edilir. Marazın tedavisi ancak ilmi ve fenni bir tarzda yapılacak olursa şifa verici olur…” (Atatürk, 27 Ekim 1922, Bursa)

Tam yüz yıl önce bugün… I. Dünya Savaşı'nın en zor zamanları… Tarih, 18 Eylül 1917… Yer, Halep… O gün, 7. Ordu Komutanı Atatürk, Halep'ten İstanbul'daki Bahriye Nazırı ve 4. Ordu Komutanı Cemal Paşa'ya, “Memleketin hayatına ilişkin araştırma ve incelemeye değer görüşlerimi bildirmeye hazırım” ...
Read more : Atatürk'ün isyan raporları / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 2359 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Okullar Açılırken; Tevhid-i Tedrisat Kanunu / Metin AYDOĞAN

Okullar Açılırken; Tevhid-i Tedrisat Kanunu

18 Eylül Pazartesi günü okullar açılıyor. Bu yazı, eğitime yön veren devlet iradesinin, bugününü ve 93 yıl önce önceki durumunu ortaya koymak için yazılmıştır.

3 Mart 1924’te çıkarılan 430 sayılı yasayla, eğitimde Öğretim Birliği (tevhid-i tedrisat) ilkesi kabul edildi. Aynı gün çıkarılan 431 sayılı yasayla Hilafet, 429 sayılı yasayla da Şer’iye ve Evkaf Nezareti ortadan kaldırıldı. Hilafeti ve Şeriye Nezareti’ni de kapsayan üçlü uygulama nedensiz değildi. Eğitim, o güne değin ...
Read more : Okullar Açılırken; Tevhid-i Tedrisat Kanunu / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1409 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Ensar sevdası talana döndü!

Ensar sevdası talana döndü!

Adı Karaman’daki çocuk taciziyle duyulan Ensar Vakfı, son üç yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihya edildi. Maltepe’den Çatalca’ya kadar kamuya ait dokuz bina ve arsa, Ensar Vakfı’na bırakıldı. Vakfa verilen en büyük alan ise Yenikapı’daki 18 dönümlük arazi oldu. Sadece, Yenikapı miting alanının yanındaki bu alanın değeri 371 milyon TL.

‘Yeni nesil’ için her şey feda!

AKP’li belediyelerin çok sevdiği vakıflar var. Neredeyse her belediye bütçesinden bu vakıflar için özel bir ...
Read more : Ensar sevdası talana döndü! | Görüntüleme : 800 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Barzani devletini kim kurdu? / Arslan BULUT

Barzani devletini kim kurdu?

Tayyip Erdoğan, nihayet, Irak'ın kuzeyindeki referandum tartışmaları hakkında konuştu ve "Irak'ın bölünmesine yönelik bir adıma siz tevcih ederseniz, orada biz size 'Buyurun devam edin' demeyiz. Bunu kaç kere biz kendilerine söyledik, ikili görüşmelerimizde söyledik. Dara girdiğin zaman, zora girdiğin zaman kapımızı çalacaksın, her türlü desteği bizden alacaksın ama Irak'ın parçalanmasına gelince bildiğini okuyacaksın." dedi.

* * *

Sorun da bu anlayıştan kaynaklanıyor ya! Bugün Kuzey Irak'ta "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi" diye ...
Read more : Barzani devletini kim kurdu? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1370 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Barzani 'Sevr geri gelsin' diyor / Muharrem BAYRAKTAR

Barzani 'Sevr geri gelsin' diyor

Kuzey Irak’ta adım adım Kürdistan’ın kurulacağı referanduma doğru gidiyoruz. Sayılı günler kaldı. Son anda olağanüstü bir durum olmazsa, Barzani bu referandumu yapmakta kararlı…

1980’li yıllarda Silopi’den giden bir yüzbaşının karşısında esas duruşta bekleyerek talimat alan, bilgi veren Peşmerge lideri Barzani, bugün Milli Güvenlik Kurulu toplantılarının muhatabı haline gelecek boyutta Türkiye’nin güvenliğini tehdit ediyor.

Onu bu konuma, bu güce yükselten de bizzat Türkiye’nin “Kürtçü, Kürdistancı, Barzanici” politikaları.

Kendimiz ettik, kendimiz buluyoruz. ...
Read more : Barzani 'Sevr geri gelsin' diyor / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 869 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x