Zaman: Cmt Ağu 09, 2025 11:50

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Yunan küstahlığının ardı arkası kesilmiyor.. / Ahmet TAKAN

Yunan küstahlığının ardı arkası kesilmiyor..

Ege’de 18 ada ve 1 kayacığımızı işgal eden Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı takındığı küstahça tavırlar devam ediyor. Kardak gerilimi ve Yunanlı bakanların tahrik ve tehditler ile dolu demeçlerinin ardından bu sefer de yeni bir hamle Yunanistan Cumhurbaşkanı’ndan geliyor. Prokopis Pavlopoulos’un işgal edilen Keçi Adamıza  bugün bir ziyaret planladığı ortaya çıktı.

Resim

Yunan internet haber sitesinde, Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos’un, 07 Mart 2017 (bugün) Keçi Adası’nı ziyaret edeceği haberi verildi. Yunan ...
Read more : Yunan küstahlığının ardı arkası kesilmiyor.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2447 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Özbek ve Türkmen temizlikçi kadınlar ve Turancılık... / Cazim GÜRBÜZ

Özbek ve Türkmen temizlikçi kadınlar ve Turancılık...

"Suyu Arayan Adam"da Şevket Süreyya Aydemir anlatır. Birinci Meclis'te, ikinci grubun liderlerinden ve Atatürk'ün en sert muhaliflerinden Hüseyin Avni Ulaş'la (Ulaş da, Aydemir de asteğmendirler o yıllarda) birlikte 1. Dünya Savaşı'nın son günlerinde Sarıkamış yakınlarında bir köyde, bir ahırın sekisinde hayvanlarla birlikte, gübre kokusu içinde gecelemektedirler.

Başkumandanlıktan bir zarf gelmiştir askere tebliğ edilmek üzere. Yolda açamamışlardır, ahırda açar, fiske lambası ışında okurlar. Enver Paşa şöyle emir buyurmaktadır: "Medeniyeti ...

NATO Türkiye’den Sağ Kurtulabilir mi? (Çeviri: Asaf ATAMAN)

15 Temmuz darbesini aylar öncesinden yazan Amerikan derin devletinin adamlarından Michael Rubin, bu sefer de NATO'nun Türkiye'ye karşı harekete geçmesi konusunda tavsiyeler veriyor. Türkiye'yi "Truva Atı" olarak niteleyen Rubin, aynı zamanda Türkiye'nin üsleriyle birlikte NATO içinde büyük bir "askeri güç" olduğunu ve bunun adeta kullanılması gerektiğini de vurgulanamaktan geri durmuyor.

Sanki bundan birkaç sene sonra (başkanlık rejimi de gelirse, bunun milli iradeyi bitireceği bilgisiyle ve büyük devletimiz Türkiye'ye müdahale etmek için bunu dünya kamuoyuna bahane ...
Read more : NATO Türkiye’den Sağ Kurtulabilir mi? (Çeviri: Asaf ATAMAN) | Görüntüleme : 38664 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tevfik BİR

Rumları çok iyi anlıyorum! / Prof. Dr. Ata ATUN

Rumları çok iyi anlıyorum!

Rumların ne yaptığını ve ne hedeflediğini bilmek için Rumları tanımak gerekiyor.

Ben bu nedenle de Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, adada egemen Rum devleti kurmak için gösterdiği gayretleri, ELAM’ın Enosis Plebisiti’nin okullarda okutulması konusundaki girişimlerini, her zaman yaptıkları gibi buldukları yerde Türklere saldırmalarını ve adayı Yunanistan’a bağlamak düşüncelerini çokta hayretle karşılamıyorum. Tarihi geçmişleri hep Enosis girişimleri ile dolu, Enosis hayalleri ile süslü.

Bir evvelki yazımda söz ettiğim gibi, Rum bir ...
Read more : Rumları çok iyi anlıyorum! / Prof. Dr. Ata ATUN | Görüntüleme : 935 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

91 yıllık sigorta: ANKARA ANTLAŞMASI / Sinan MEYDAN

91 yıllık sigorta: ANKARA ANTLAŞMASI

1926 Ankara Antlaşması her şeyden önce Türkiye-Irak sınırının değiştirilemeyeceğini hükme bağlamıştır. (Madde 5). Bu antlaşma Irak sınırının sigortasıdır. Ancak AKP hükümeti bu sigortayı kendi elleriyle gevşetmiştir.

30 Mart 2011'de Başbakan R. Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi ziyaret etti. Böylece Türkiye, Bölgesel Kürt Yönetimi'ni fiilen tanımış oldu. Barzani, bu ziyareti “cesur bir adım” olarak niteledi.

Barzani, 16 Kasım 2013'te de Türkiye'yi ziyaret etti. Başbakan Erdoğan'la birlikte ...
Read more : 91 yıllık sigorta: ANKARA ANTLAŞMASI / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 5379 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Barzani ve "soyu sopu" Türk düşmanı! / Kenan AKIN

Barzani ve "soyu sopu" Türk düşmanı!

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki kargaşadan da yararlanarak sözüm ona "bağımsız bir Kürt devleti" kurmayı hayal eden Mesud Barzani'nin aslında en fazla Türkiye'nin başına "sorun" olduğu öteden beri "endişe" doğuruyor.

Zira Barzani, azılı Türk düşmanı olan sülalesinin, özellikle babası Molla Mustafa Barzani'nin izini sürüyor.

Barzani sülalesinin, Osmanlı İmparatorluğu'na bir asır önce başlayan ihanetlerini aslında bir bir hatırlatmak icap ediyor;

Dede Sait Barzani Osmanlı İmparatorluğu'na karşı en çok ayaklanan yerel aşiret ...
Read more : Barzani ve "soyu sopu" Türk düşmanı! / Kenan AKIN | Görüntüleme : 2727 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Abidik gubidik referandum! / Arslan BULUT

Abidik gubidik referandum!

Binali Yıldırım, "Türkiye'ye içeride, dışarıda niye saldırıyorlar, düşündünüz mü? Türkiye, son 15 yıldır uydu devlet değil, dümen suyuna giren bir ülke değil, kararını kendi veren bir ülke. Başkalarının verdiği kararları uygulayan bir ülke değil. Açıkça kıskanıyorlar" dedi!

Türkiye'nin kendi kararları ile hareket eden bir ülke olmasını kim istemez?

Fakat kararlarını kendi başına veren bir ülke, Büyük Orta Doğu Projesi eş başkanlığı yapar mı? Üstelik bu projenin haritasında 22 İslam ülkesi ile birlikte ...
Read more : Abidik gubidik referandum! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2170 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

ABD ile Suriye'de danışıklı dövüş / Yılmaz POLAT

ABD ile Suriye'de danışıklı dövüş

Kimse kimseyi kandırmasın.

Suriye'de her şey ABD'yle danışıklı yapılıyor.

Washington Post Gazetesi de yazdı:

‘ABD'li yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert ifadelerinin daha çok iç politikaya yönelik olduğuna inanıyorlar’

Washington’da, Türkiye'de meydanlarda esip gürleyenlerin '16 nisan kodunu' bildiği çok açık.

Washington'da kime sorsanız aynı cevabı alırsınız.

'İçe oynuyorlar.'

Çok doğru.

Suriye'deki gelişmelerin hiçbiri Saray ve Hükümet için sürpriz değil.

Siz bakmayın 'ABD'nin dikkatini çekiyoruz. Uyarıyoruz' gibi yüksek konuşmalara.

Ankara gelişmelerden habersiz gibi ...
Read more : ABD ile Suriye'de danışıklı dövüş / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1586 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

İftiranızda boğulun... / Selcan TAŞÇI

İftiranızda boğulun...

Abdurrahman Kâmil Efendi, Hicaz Demiryolu Yardım Komisyonu'ndaki çalışmalarından dolayı Osmani Nişanı ile ödüllendirilmiş, Bursa Fakihzade Medresesi Müderrisliği bulunan, döneminin önemli din adamları arasındaydı. Sultan Bayezid Camii'nde vaaz veriyordu. Sonradan, vefatına kadar yürüteceği Amasya Müftülüğü'ne tayin edildi.

Babası Kadı Ahmed Rifat'tı; dedesi Mustafa Mecidi, kardeşi; kendisinin de İlm-i Kıraat, İlm-i Feraiz, İlm-i Aruz hocası olan Müderris Sadık Efendi "ilmiye" sınıfından bir aileye mensuptu yani.

Mustafa Kemal, Türk kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun ve Havza'dan ...
Read more : İftiranızda boğulun... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1328 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiye, Rus kuşatması altında / Zeynep GÜRCANLI

Türkiye, Rus kuşatması altında

Türkiye sessizce ve yavaşça kuşatıldı; Rusya tarafından.

Açın haritayı bir bakın;

Kuzeyde denizden Ukrayna ile komşuyduk. Karadeniz'in karşı kıyısında Türkiye'ye en yakın kara parçası Kırım Yarımadası idi; Ruslar işgal etti.

Kuzeydoğuda Gürcistan komşumuz; Gürcistan'ın iki özerk bölgesini, yani topraklarının yarısını Rusya yuttu.

Doğuda Ermenistan ile sınır komşusuyuz; “Stratejik ittifak/ ortak savunma konsepti” sayesinde ülkede Rus askeri üssünden geçilmiyor. Erivan hükümeti, Ruslara sormadan nefes bile alamaz hale geldi.

Güneydoğuda komşumuz İran, daha ...
Read more : Türkiye, Rus kuşatması altında / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 1165 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148887 ileti • Toplam 46223 başlık • Toplam 25039 üye

x