Zaman: Cum May 01, 2026 2:59

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Trump’ın kovduğu Flynn'i kazdıkça içinden Erdoğan ve AKP çıkıyor / Yılmaz POLAT

Trump’ın kovduğu Flynn'i kazdıkça içinden Erdoğan ve AKP çıkıyor

Başkan Trump'ın kovduğu Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'ın tartışmalı gelirlerine ilişkin yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'ye yakın isimlerin verdiği çekler de yer aldı.

Flynn'nin hafta sonu açıklanan bildiriminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dayısının oğlu Hilal Mutlu ile İbrahim Kurtuluş'tan 10 bin dolar konuşma ücreti aldığı belirtildi.

Flynn'le ilgili haberler ABD gündeminin üst sıralarında yer almaya devam ediyor.

Flynn'nin dokunulmazlık şartıyla Senato ve Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitelerinde Rusya'yla ...

"Evet" çıkarılırsa neler olacak? / Arslan BULUT

"Evet" çıkarılırsa neler olacak?

Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki konuşmasında bir defa daha Anayasa'daki "Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür" maddesini tanımadığını ilân etti!

Bir ülkede Cumhurbaşkanı, milletin anayasal adını tanımıyorsa, o ülkede en büyük sorun budur!

Erdoğan, "Dikkat ediniz. Türk demiyoruz. Kürt demiyoruz. Laz, Boşnak, Roman demiyoruz. Hepsini birden içine alan bir ifade kullanıyoruz. 'Tek millet' diyoruz. 80 milyonuyla tek millet" dedi!

Buna karşılık Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Evet diyen vatandaşlar! Erdoğan'ın 'tek ...
Read more : "Evet" çıkarılırsa neler olacak? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2258 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Yalap! Şalap! El Bab! / Necati DOĞRU

Yalap! Şalap! El Bab!

Siz de örselenmiş bir dikkatle izlediniz. Başbakan, “Fırat Kalkanı” açıklamasını özel bir önem vererek yapmadı. Bir TV kanalında “evet çıkarsa Türkiye'yi uçuracakları…” türünden masallar anlatırken yaptı.

3 kelime 1 cümle:

“Fırat Kalkanı bitti…”

Üstün körü, yarım yamalak (yalap şalap) açıklama ile geçiştirdi. Oysa; “Suriye'ye zırhlı birlikler, tanklar, en iyi eğitilmiş askerlerimizi gönderdik. Askerlerimiz büyük kahramanlıklar gösterdiler, ABD Ordusu'nun bile karadan asker sokmadığı o kanlı topraklarda hedeflerine yürüdüler. Her türlü takdirin üstünde ...
Read more : Yalap! Şalap! El Bab! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1019 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Milliyetçi kardeşim; sen de Şivan Perver misin! / Selcan TAŞÇI

Milliyetçi kardeşim; sen de Şivan Perver misin!

"Ben müziğe başladığımda PKK düşüncesi olabilir ama parti yoktu. Yalnız sayın Abdullah Öcalan'ı duymuştum. Unutmayayım, bir de rahmetli merhum Mazlum Doğan'ı görmüştüm. Okuluma gelmişti, gerilla mücadelesi vereceklerini anlatmıştı. O zaman tanıştık. Bir o iki kişiyi tanımıştım. Sonra ben Mazlum Doğan'a nerden getirdin bu fikirleri diye sorduğumda; bana, 'sen Apo'yu tanıyor musun?' demişti. Ben sadece bunları görmüştüm. Sonra faaliyetleşti, gelişti, ulusallaştı ve ben de en büyük hizmetleri yapanlardan biriyim." ...
Read more : Milliyetçi kardeşim; sen de Şivan Perver misin! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 2041 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Zarrab davasında "insan avı" / Zeynep GÜRCANLI

Zarrab davasında "insan avı"

ABD'de görülen Zarrab davasında çok ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Türkiye, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın New York'ta tutuklanmasını konuşuyor.

Oysa çok yakın zamanda Zarrab davasıyla çok yakından ilişkili bir isim daha yakalandı.

Hem de ne yakalanmak! Tam bir “insan avı” şeklinde…

Yakalanan isim, Zarrab ve İran'daki ortağı Babek Zencani'yle birlikte bir yandan İran ambargosunu delip, diğer yandan İranlıları da dolandıran çetenin üçüncü kilit ismi Ali Reza Monfared.

Monfared, tıpkı Zarrab ...
Read more : Zarrab davasında "insan avı" / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 23507 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Çarpık Çurpuk Yamuk Bir Kafa / Rifat SERDAROĞLU

Çarpık Çurpuk Yamuk Bir Kafa

Tabii ki bizim işimiz o kafanın içindekiler iledir. Şekil olarak kafanın durumu bizi değil, sahibini ilgilendirir, bizim umurumuzda bile olmaz!

Karşılıklı konuşarak, doğruyu bulmayı beraberce deneyelim;
– 2002 yılından beri Türkiye, Irak’ta Barzani’den yana tavır aldı. Barzani’nin bölgesinin tüm altyapısını, kamu binalarını, okulları Türkiye inşa etti! Barzani ile Türk Devlet yetkililerinin ilişkileri o kadar vıcık-vıcıktı ki, insan olanın midesi bu pisliği kaldırmaz.
*Irak Merkezi Hükümetinin haberi olmadan Irak ve IŞİD’ın ...
Read more : Çarpık Çurpuk Yamuk Bir Kafa / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 937 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bizde itaat töreyedir / Ahmet GÜRSOY

Bizde itaat töreyedir

Yavuz Değirmenci denilen bir kişi hürmetli bir dille Bahçeli'yi hastalıklı ilan etmiş. "Sayın Bahçeli'nin Barzani kaşıntısı varsa tıbbi tedavi görmelidir..." tespitinden sonra asıl dostlarının kim olduğunun da altını çizmiş. Attığı tweetin devamında şöyle diyor: "Bir siyasetçi bu kadar düşman varken dostuna saldırmaz."

Demek ki neymiş?

Bu adamlara göre asıl dost, Kekük'ü ilhak etmek için kolları sıvayan Barzani'ymiş.

"Hareketin liderine" toz kondurmayan arkadaşlara duyurulur.

Gerisi bizi aşar...

Ha, bir de şu bizi ilgilendiriyor ...
Read more : Bizde itaat töreyedir / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 866 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

At yalanı, bulursun inananı! / Murat MURATOĞLU

At yalanı, bulursun inananı!

AKP seçim öncesinde; “Yerli uçağımızı yapıyoruz” yazılı afişlerle dört bir yanı donatmıştı. Belli ki proje bitmiş, ilk teslimat İstatistik Kurumu'na yapılmış. Yüksekten uçuyorlar!

Türkiye ekonomisi bu yıl geçen yıla göre yüzde 2.9 büyümüş. Mümkün mü? Tabii ki değil… Ama nasıl kanıtlayacaksın? Şöyle; Büyüme verileri açıklanmadan iki gün önce Başbakan Binali Yıldırım 2016 büyümesinin iyi geleceğini ama yeterli olmadığını televizyonda söyleyince zaten işin rengi ortaya çıktı.

Belli ki büyüme rakamı onaya gitmiş, ...
Read more : At yalanı, bulursun inananı! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1449 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

MERMER

MERMER

“Mermer bloklar arasında iki işçi sıkışarak öldü.” Güne başlarken ilk gözüme çarpan, okuyunca buz gibi olduğum haber. Haberi yazacağım, duyduğumu beynim kendiğinden değiştirmiş, dönüp bakıyorum ki okuduğumdan başka yazmışım:

“Mermer bloklar arasında iki işçi, sıkışarak öldü.”, gazetede ise “Mermer bloklar arasında sıkışan 2 işçi öldü.”yazıyordu.

Bu durum hep oluyor. Okuduğumuz başka, okurken kavradığımız başkadır çoğu kez. Belleğimiz gözümüzden kaçırılan, can alıcı yeri bulur, düzeltir söyler:

Bir ağırlığın, iki kütlenin arasında sıkışarak ölmek... Başın, gövdenin ...
Read more : MERMER | Görüntüleme : 1563 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x