Zaman: Cum May 01, 2026 4:14

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Halk ister Halkbank yapar / Murat MURATOĞLU

Halk ister Halkbank yapar

Sizi geçmişte kaleme aldığım bir yazıma götürmek istiyorum. 2 Haziran 2014 tarihli "Ya 10 milyar dolar ceza yersek?” başlıklı yazıya…

Halkbank hakkında yazmıştım. Dava açtılar… Tekzip yayınlamak zorunda kaldık. Basın savcısına da anlattım: Benim derdim Türkiye, Halkbank ile ne alıp veremediğim olabilir ki?

O gün de söyledim, yine söylüyorum, Amerika bu işin peşini bırakmaz. Bırakamaz. Neden? Ülke menfaatlerine dokunur, yol olur. Kuralları Amerika koyuyor. Dünyanın jandarması olarak adlandırılan bir devlet korkutarak ...
Read more : Halk ister Halkbank yapar / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1657 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kalkan kevgir doğurdu! / Necati DOĞRU

Kalkan kevgir doğurdu!

İktidar yanlısı Sabah Gazetesi'nin haberine göre “Fırat Kalkanı başarıyla bitti”. Milli Güvenlik Kurulu Saray'da Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanmış, 4 saat konuşulmuş.

Ne konuşuldu acaba?

Sormak yasak değil.

Söz gelimi, Milli Güvenlik Kurulu üyelerinden biri o toplantıda; “Sayın Cumhurbaşkanı, biz ordumuzu Suriye toprağına IŞİD'i Arabistan çöllerinin en uzağına sürmek için sokarken siz millete sözler vermiştiniz” demiş midir? Cumhurbaşkanı da “ne söz vermiştim” diye sormuşsa cevabını almıştır!

“El Bab'a dayandık.

Yetmez.

Münbiç'e de girecektik.

YPG' ...
Read more : Kalkan kevgir doğurdu! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1121 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇERKEN TÜRKMENELİ DRAMI… Dr.Noyan UMRUK

ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇERKEN TÜRKMENELİ DRAMI… Dr.Noyan UMRUK

Önce yakın geçmişten bazı başlıklar:

“Şeriatçı vahşi katiller Suriye'de Türkmenlere de saldırıyor. AKP Hükümetinin ise katilleri besleyip, bakıp silahlandırmaya devam ettiği söyleniyor. Türk halkından toplanan vergiler Türkmenleri öldürenlere gidiyor.

Irak'ta da aynısı oluyor. Barzani peşmergeleri ABD ordusu eşliğinde Türkmen yerleşim bölgelerine saldırırken Abdullah Gül "Onlar Şii" diyor. Türkmenler öldürülüyor, çöllere sürülüyor. Kerkük'te nüfus kayıtları yakılmış, Kürtlerin çoğunlukta olduğunu göstermek için dışarıdan Kürt nüfus yığılmış. Halen de saldırılar ...
Read more : ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇERKEN TÜRKMENELİ DRAMI… Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1530 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Eyyy Türk vatandaşı! / Arslan BULUT

Eyyy Türk vatandaşı!

Doğrudan 'Türk vatandaşı'na hitap ediyorum! Çünkü Türk'ün aldatıldığını düşünüyorum!

Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'daki "Türk vatandaşlığı" yerine "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı" kavramını yeniden gündeme getirmesi üzerine değerli yazar ve avukat Gülseren Aytaş, 2014 yılında yazdığı, ancak yayınlatma imkânı bulamadığı bir yazısını gönderdi.

Aytaş, o yazıda "Başbakan Erdoğan'ın söylem tarzına yapıcı muğlaklık deniliyor! Yıllardır ısrarla '36 etnik grup/unsur' söylemini kullanıyor. 'Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Gürcü...' diye saymaya başlıyor, sayarken asla 'Rum, Ermeni, Musevi' demiyor ve 'Türk' ...
Read more : Eyyy Türk vatandaşı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2335 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Arslan BULUT

Robert Levinson... / Ahmet TAKAN

Robert Levinson...

Haydi, bugün biraz zihin jimnastiği yapalım...

Apar topar Varlık Fonu'na devredilen Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan  Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD'de gözaltına alındı. Hakkındaki iddialar çok vahim!.. ABD'de İran'a yaptırımları delme, kara para aklama ve dolandırıcılıktan tutuklanan, Türkiye'de 17/25 Aralık'ın en kilit ismi Rıza Sarraf ile direkt bağlantısı kuruluyor. ABD basınından takip edebildiğim kadarıyla önceki gün gece Türk medyasına haberin düşme saatinden çok önce gerçekleşti operasyon. Türkiye referandum uykusundayken ABD'de yer yerinden ...
Read more : Robert Levinson... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2337 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sen Ufak Ufak Emekli Ol! / Rifat SERDAROĞLU

Sen Ufak Ufak Emekli Ol!

“Organların bazıları, meleklere yalvararak Tanrı ile görüşmek isterler. Talep kabul edilir ve organların tamamı bir salona alınır!
-Kalp, ayağa kalkıp ilk sözü alır; Yüce Tanrım, senelerdir hiç durmadan çalışıyorum. Çok yoruldum. Emekli olmak istiyorum!
-Beyin, ayağa kalkıp söz alır; Yüce Tanrım, o kadar çok çalıştım ki artık bunamaya başladım! Beni de emekli edin!
-Ciğer-Dalak-Böbrek-Mide de emekli olmak isterler!
Tam o sırada arka sıralardan gayet cılız bir ses duyulur; ‘Ben de ...
Read more : Sen Ufak Ufak Emekli Ol! / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 3632 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Referandum sonrası rejim nasıl değişecek? / Batuhan ÇOLAK

Referandum sonrası rejim nasıl değişecek?

Cumhuriyet rejiminin oylanacağı referanduma sayılı günler kala AKP'nin propaganda söylemleri tamamen değişmiş durumda. Milliyetçi oylar artık tamamen "hayır"a döndüğü için AKP'nin tek hedefi HDP oyları haline geldi. Adı konmamış bir çözüm süreci başlatıldı.

Bu yüzden birçok adım atıldı ve atılmaya devam ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez, İngiltere'de tasarlanıp, 1930'daki Ağrı İsyanı'nda kullanılan Kürdistan paçavrası, "Kürtlerin bayrağı" denilerek göndere çekildi. Eylem son derece planlı ve organizeydi. Başkanlık sürecini başlatan Devlet ...
Read more : Referandum sonrası rejim nasıl değişecek? / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 2015 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Karaman'ın koyunu! / Servet AVCI

Karaman'ın koyunu!

Müjdeler olsun!.. Hem 'nitelikli dolandırıcılık'tan yatan Jet Fadıl özgürlüğüne kavuştu... Hem de can güvenliklerinden endişe ettiğimiz 'hayırcılar' Hayrettin Karaman'ın fetvasıyla kurtuldu!.. Mübarek 'üç aylar'da bereket üstüne bereket!.. Çifte bayram!..

Biz de endişe içindeydik; bu 'hayırcılar' "Toplu kıyıma mı uğrayacaklar, yoksa sürgünlerden sürgün beğenmek mecburiyetinde mi kalacaklar?" diye...

Sağ olsun 'nitelikli hoca' yetişti ve fetvayı yapıştırdı: "Müslümanlar Yahudilere, Hristiyanlara ve diğer din mensuplarına aralarında, kendi toplumlarında yaşama hakkı tanıdıklarına, onlarla "iyilik ve adalet çerçevesinde" ...
Read more : Karaman'ın koyunu! / Servet AVCI | Görüntüleme : 1575 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

DEVLET ULUSA KARŞI

DEVLET ULUSA KARŞI
(Tersi de doğru)
‘Devlet’in tartışılması zorunluluğunun apaçık ortaya çıktığı Türkiye’de, genel olarak ve olanağı olduğu ölçüde ‘Devlet’ üstüne söylenilenlere dönüp bakılsa diyorum.
O arada, ‘Ulus’ ve/ya da dillerden düşmeyen ‘Millet’ konusuna da değinilmiş olur, değil mi ama?
Devlet ile Ulus’u ilk ilişkilendiren ise Hegel’den başkası değildir örneğin.
Jean-Louis Vieillard-Baron, Politika Düşünürü Olarak Hegel başlıklı çalışmasında, Hegel’in büyüklüğü diyor, politika, sanat, din ve felsefeyi olağanüstü bir tutarlılık içinde bir bütünlük olarak ele almasından ...
Read more : DEVLET ULUSA KARŞI | Görüntüleme : 915 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x