Zaman: Prş Mar 26, 2026 16:38

News News of supermanizm

Site map of supermanizm » Dizin : supermanizm

Hakikaten Yuh Artık!

Dün Milliyet’ten Ali Eyüboğlu’nun yazısını okuyunca aynen böyle dedim.
Hatta içimden birkaç kere de tekrar ettim.
Sonra da bu konu üzerinde bir iki kelam da ben etmeliyim dedim.
Konu şu: reyting uğruna toplumun temel yapısı ile bağdaşmayan yapımlara imza atarak kazancına kazanç katıp sonra da magazin dünyasında caka satan yapımcı Fatih Aksoy, dünyayı ters yüz edecek, çağ açıp çağ kapatacak (!) türden bir buluşa imza atacakmış.
Geçtiğimiz günlerde özgürlüğüne kavuşan Mehmet Ali Ağca’ya yakında başlayacak ...
Read more : Hakikaten Yuh Artık! | Görüntüleme : 908 | Yanıtlar : 0

Kozmik Patatesler ve Halkın Ordusu!

Anketlerin değişmez sorularından biridir yapılmaya başlandığı günden bu yana.
“Türkiye’nin en güvenilir kurumu hangisidir?”
Ya da şöyle sorulur seçenekleri de tek tek sıralanarak.
“ Türkiye’de güvendiğiniz kurumlar arasında sıralama yapsanız birinci sırayı kim alır?”
İşte bu soruların yanıtı dün de bugün de hiç değişmemiştir.
“Türk Silahlı Kuvvetleri.” cevabı verilmiştir yüzde 90’ı aşkın bir çoğunlukla.
Nam-ı diğer Türk ordusu, vatan toprağının koruyucusu, milletin başlıca güvenlik unsuru.
Halkın kanaatini bu türden saldırılar azaltmayı başaramamıştır.
Hatta bir dönem ...
Read more : Kozmik Patatesler ve Halkın Ordusu! | Görüntüleme : 834 | Yanıtlar : 0

Ey Halkım Unutma Bunları!

24 Ocak 1993’tü zaman.
Durmadı o an, uyarmadı, bağırmadı ne o ne de bir başkası arkasından.
“Dur! Gitme, binme arabana. Kan akacak kan.”
Demedi, diyemedi kimsenin aklına gelmedi, getirilmedi.
Alıp götürdüler bir güzel yiğidi.
Acaba suçu neydi ki?
Bankalar mı hortumlamıştı?
Yoksa, yoksa bir tuhaf özelleştirmeler yapıp da etrafına, çevresindeki dalkavuklarına peşkeş mi çekmişti?
Yetim hakkı mı yemişti, yoksa milyon dolarlarını saklayacak hanlar hamamlar mı dikmişti?
Vaadler deryasında dolaşıp halkına ipe sapa gelmez sözler mi ...
Read more : Ey Halkım Unutma Bunları! | Görüntüleme : 878 | Yanıtlar : 0

Ama'lar ve TSK

“Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratıp, toplum nezdinde değerini düşürmeye yönelik her türlü girişime elbetteki biz de karşıyız ama…”
Böyle diyorlar özellikle Ergenekon denen bir garip muammanın ortaya çıkışından bu yana hemen her olayı TSK’ya atfedip ya da onla bağdaştıran dışarıdan kotarılmış demokrasi havarileri.
Ama deyip başlıyorlar kin kusmaya güzel ülkemin “dosta güven düşmana korku salan” en güvenilir kurumuna.
Nam-ı diğer peygamber ocağı ordumuza.
Ama diye çevirip devam ediyorlar.
Ama TSK cuntacılarla dolu.
Ama TSK 12 Eylül’den ...
Read more : Ama'lar ve TSK | Görüntüleme : 1029 | Yanıtlar : 0

Vurun 'BALYOZ ile TSK'ya...

Yine malum gazete ve yine sadece belli bir zümrenin kinlerini tatmin edecek türden haber.
Konu gazetenin değişmez argümanı: “DARBE”
Darbenin adı “BALYOZ”
Balyoz’un planlayıcısı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan.
Bu haberi yaparak Doğan’a dolayısıyla da TSK’ya balyozu indiren tabiî ki alnı şanlı gazete TARAF (!)
Ülkenin kendini demokrat olarak niteleyen kesimi yeniden “Kahrolsun DARBE” nutuklarına başladı zaman kaybetmeksizin.
Nazlı Ilıcaklardan Abdurrahman Dilipaklara, günümüzün modern kahini konumundaki Nuh Gönültaş’tan radikalitenin bile ötesine geçmiş ...
Read more : Vurun 'BALYOZ ile TSK'ya... | Görüntüleme : 1471 | Yanıtlar : 7

Çikolata Alamayız IMF ile Anlaşıyoruz!

Güzel ülkemin AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış, “AB bizi önemsemeseydi milyarlarca Euro’luk fonları Türkiye’ye aktarmazdı.” demiş.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, karşısında bayılan şehit anne ve baba nezdinde tüm ebeveynlere seslenmiş, “terör bitecek” demiş.
Başbakan Tayip Erdoğan, birkaç ay önce dostluk görüntüleri sergilenen Ermenistan’a uyarılar yapmak zorunda kalmış.
CHP’li Hakkı Süha Okay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘ahmak’ suçlamasına “Sen de Recep İvedik’sin o zaman” sözleriyle karşılık vermiş.
MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümete seslenmiş, “Seninle ...
Read more : Çikolata Alamayız IMF ile Anlaşıyoruz! | Görüntüleme : 865 | Yanıtlar : 0

Erken Seçim İle Kimi Seçeceğiz?

“Erken seçim, erken seçim…”
“Sandığa gitmekten korkmamalıyız, demokrasilerde sistem işlemez hale gelince bunu tercih etmeliyiz.”
34 yaşıma girmeye birkaç ay kaldı ama kendimi bildim bileli bu ülke defalarca bu sözlerle seçimlere sürüklendi.
Ve yine ana muhalefet lideri olsun diğer parti liderleri olsun erken seçim nutukları ile belirsizlik sürecini talep ediyorlar.
3.5 yıl geçmiş aradan kalmış 1.5 yıl ve seçim istiyorlar.
Evet ülkenin çok iyi idare edildiğini kimse söyleyemez.
İktidar başta TSK ve yargı erkleri olmak ...
Read more : Erken Seçim İle Kimi Seçeceğiz? | Görüntüleme : 889 | Yanıtlar : 0

Provokasyon mu İktidar mı?

Yaşanan toplumsal olaylar için ‘hükümetin icraatlarına karşı olanlarca provoke ediliyor’ görüşü hakim genel anlamda.
Bazı aydın muhteremler (!) “Efendim Türkiye’nin demokratikleşmesini istemeyen, milletin vesayetine tahammül edemeyenler toplumu kışkırtıyor” görüşünü dile getiriyor ısrarla.
Gönül pek tabiî ki durumun böyle olmasını diliyor.
“İktidar erki Türkiye’yi bölge hatta dünya liderliğine soyunduracak türden icraatler gerçekleştirsin, artık kanıksanmış sorunlarını birer birer tarihe gömsün de gerisi önemli değil” demeyi ben de çok isterdim elbette.
Ancak görünen köy kılavuz istemez deyimini hatırlamakta ...
Read more : Provokasyon mu İktidar mı? | Görüntüleme : 766 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x