Zaman: Çrş Nis 29, 2026 22:36

News News of Tarih

Site map of Tarih » Dizin : Tarih

Atatürk ve Türk Kadını

ATATÜRK VE TÜRK KADINI

Resim

Türk kadını daha büyük nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, yaşamının her döneminde Türk kadınına büyük önem vermiştir. Bu yazı dizimizde, Atatürk’ün çeşitli vesilelerle kadınlarımız hakkında yapmış olduğu değerlendirmeleri muhtelif kaynaklardan yaptığımız derlemeler; ayrıca Burhan Göksel’in Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları arasında çıkan ‘Çağlar Boyunca Türk Kadını ve Atatürk’ isimli kitaptan alıntılardan aktarıyoruz:

Bilindiği gibi Türk kadını İstiklâl Savaşı sırasında gerek cephede, gerekse cephe gerisinde tüm gücü ...
Read more : Atatürk ve Türk Kadını | Görüntüleme : 32182 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal İle Mülakat

Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal İle Mülakat

Mülakat: Ruşen Eşref (Ünaydın)

Giriş

Ruşen Eşref Bey, Selim Sırrı (Tarcan) Bey’in Nişantaşı’ndaki apartmanında Doktor Râsim Ferid Bey’e rastlar. Râsim Ferid, Ruşen Eşrefi ertesi akşam kendi evinde düzenlediği, Mustafa Kemal Paşa’nın da katılacağı sazlı bir ziyafete davet eder. 15 Mart 1918 akşamı Dr. Râsim Ferid’in Mustafa Kemal Paşa’ya tanıştırdığı Ruşen Eşref Bey’i yine Râsim Ferid 24 Mart 1918 Pazar günü, Mustafa Kemal Paşa’nın Beşiktaş - Akaretler 76 Numara’daki evine ...
Read more : Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal İle Mülakat | Görüntüleme : 3153 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Her Pazar Açıkça - 27 Ocak 2013 - Sinan MEYDAN

.
.
Her Pazar Açıkça - 27 Ocak 2013
Sinan MEYDAN

"Atatürk Kürtlere Özerklik Verdi Yalanı ve Gerçekler"

Read more : Her Pazar Açıkça - 27 Ocak 2013 - Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1561 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Çokluortam Paylaşımları - Tarih

Uğur Mumcu - Rabıta

Resim

"... Uğur Mumcu'dan sözederken her zaman 'Yiğit genç dostum ve değerli meslektaşım', derim. Bu kez de, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak uğruna her tehlikeyi göze alarak, ülkenin dışında ve içinde yuvalanmış Türklük düşmanı bütün İslamcı örğütleri Atatürk'ün devrimci, laik cumhuriyetini emanet ettiği gençlerden biri olarak- usta bir gazetecinin ve her yazdığını belgeye dayandıran bir bilim adamının dikkat ve titizliğiyle araştırdı ve çıkarıp ortaya koydu. Gerçekten kutlanası bir hizmet oldu bu..." (Hıfzı Veldet Velidedeoğlu)

...
Read more : Uğur Mumcu - Rabıta | Görüntüleme : 6795 | Yanıtlar : 2 | Dizin : E-Kitap

Atatürk'ü Anda Anmak ve Anlamak

Atatürk'ü Anda Anmak, Anlamak
Meslek-i Resul

Allah’a hamd, resulu Muhammed (s.a.v) ve ehl-i beytine, evlâd-ı resule selam olsun. Rabbim bizleri onlardan ayrı komasın.

Dinimiz İslâm'a göre, bu âlemden ölümle ayrılan bir kulun son nefesini "Allah" diyerek vermesi pek muteberdir. Bu itibarla, çeşitli nedenlerle yapılan tüm dua ve niyazlarda, son nefeste Allah diyerek çene kapamayı nasip etmesi için Allah’a yakarılır.

Ömrünün önemli bir kısmı savaşlarda ve cephede geçen Atatürk, “gazi"dir, ki gazi; şehit olmayı göze ...
Read more : Atatürk'ü Anda Anmak ve Anlamak | Görüntüleme : 1499 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Sinop Alevileri ve Asimilasyon

Sinop Alevileri ve Asimilasyon

"Bu makalemi, yaptığım çalışmalar ve yazdığım yazılar nedeniyle kendilerine yönelen tüm baskı ve dışlanmalara bir onur abidesi olarak direnen ve benimle aynı inancı paylaşmasalar bile bana olan destek ve sevgilerini eksik etmeyen başta sevgili babam ve annem olmak üzere, kardeşlerime, özellikle de kız kardeşime, yakınlarıma ve tüm Sinoplu hemşehrilerimin birbirlerine olan birlik, sevgi ve kardeşlik duygularına ithaf ediyorum."

Yerleşim yeri olmak itibariyle tarihi, M.Ö. 7. Yüzyıla kadar varan Sinop, nüfusunun yaklaşık ...
Read more : Sinop Alevileri ve Asimilasyon | Görüntüleme : 6152 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Türk Tarihi

Yusuf Has Hacib - Kutadgu Bilig

Kutadgu Bilig - QutadughuBiliq - qʊtaðˈɢʊ bɪˈlɪɡ - Mutluluk Veren Bilgi

11. yüzyıl Karahanlı Uygur Türklerinden Yusuf Has Hacib'in Doğu Karahanlı hükümdarı Tabgaç Buğra Han (Ebû Ali Hasan bin Süleyman Arslan)'a atfen yazdığı ve takdim ettiği Türkçe eser.

Resim

Orjinal Dilinde:
http://www.4shared.com/file/XSn4KMbL/Kutadgu_Bilig__By__er-i_Nakavt.html

Kutadgu Bilig
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCMQFjAB&url=http%3A%2F%2Fekitap.kulturturizm.gov.tr%2Fdosya%2F1-215461%2Fh%2Fyusufhashacibkutadgubiligmustafakacalin.pdf&ei=5nGwUI38PI-QhQf9u4G4Aw&usg=AFQjCNFxQj4V4x7dyS9Ro7snv451oQG56g&cad=rja
Read more : Yusuf Has Hacib - Kutadgu Bilig | Görüntüleme : 2726 | Yanıtlar : 0 | Dizin : E-Kitap

Dukha Halkı Kayıp Türkler

Dukha Halkı Kayıp Türkler

Moğolistan’da yaşıyorlar, Türkçe konuşuyorlar, suç işlenmiyorlar, kadın erkekten ya da erkek kadından üstün değil... En eski Türk topluluklarından olduğu belirtilen Dukhalar belgesel oldu.

Atlas Dergisi Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek ve fotoğrafçı Selcen Küçüküstel, Moğolistan'ın Kuzey sınırındaki Sayan Dağları yamaçlarında yaşayan ve Türkçe konuşan 'Dukha' adlı toplulukla 2 ay geçirdiler.

BELGESEL HAZIRLADILAR

Yüksek ve Küçüküstel, dünyada benzeri olmayan özellikleriyle Türklerin en saf, en eski sırlarına sahip olduğu belirttikleri Dukhalar'ın çadırına konuk oldular. ...
Read more : Dukha Halkı Kayıp Türkler | Görüntüleme : 15319 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Türk Tarihi

Ermeni Soykırımı Yalanı ve Gerçekler / Prof. Dr. Türkkaya ATAÖV

Ermeni Soykırımı Yalanı ve Gerçekler

I- 1915: Ermeni Tehdidi Masal Değil, Gerçekti!

“Ermenilerden özür” imzalarına önayak olanların da, o sallabaş kervana katılanların da Türk-Ermeni ilişkileriyle ilgili temel bilgilerle donanmış olmadıklarını söylemek zorundayız. Bu ilişkilerin gerçekleri ile “özür” imzaları arasındaki çelişki konusuna bu yazıda bir kez daha değinmek gibi bir amacım yok. Böyle bir girişim ancak kitap, daha doğrusu kitaplar konusudur. Ben kişisel olarak 1975’den bu yana hazırlığını yaparak ve 1980’lerden bugüne de yayımlamak yoluyla ...
Read more : Ermeni Soykırımı Yalanı ve Gerçekler / Prof. Dr. Türkkaya ATAÖV | Görüntüleme : 4793 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ermeni Meselesi

Ermeni Meselesinin Kökenini Batının Irkçılığında Aramak Lazım / Prof. Dr. Türkkaya ATAÖV

Ermeni Meselesinin Kökenini Batının Irkçılığında Aramak Lazım

ABD’de Ermeni Meselesi Hakkında Ancak Büyük Mücadelelerle Konuşabiliyorsunuz

Yakında New York’tan geldim. Orada bazı deneyimlerim oldu. Ondan bir yıl önce de gene ABD’deydim ve bir ay kaldım. Değişik yerlerde konuşmalar yaptım. Oradan edindiğim intibaların hepsini burada anlatamam. Ancak bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Şimdi döneceğime yakın orada birkaç gün daha kaldım. New York’ta konuşmalarımı yaptım.

Birleşmiş Milletler’de Ruanda’daki soykırımla ilgili bir toplantı olacakmış. İki tane halk var ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x