Zaman: Pzr Ağu 31, 2025 2:20

News News of Tarih

Site map of Tarih » Dizin : Tarih

CENGİZ HANIN BÜYÜK YASASI, AKILCILIK VE HAÇI KOYNUNDA SAKLI OLANLAR!

Büyük Türk-Moğol imparatoru Cengiz Han’ın (ölümü. M.S.1227) büyük Yasası, tarihin kaydettiği en sert yasalardan biridir. Fakat Yasada öyle bazı konular da vardır ki kural konulmuş ise de müeyyidesi (kural çiğnendiğinde uygulanacak yaptırım yani ceza) yoktur. Sözgelimi Tanrı ve dinler konusundaki maddeleri böyledir:

1. Madde: “ Kainatın yaratıcısı bir tek Tanrı’dır; ona inanılmalıdır.”

2. Madde: “Tanrı’ya ulaşmada birer vasıta olduğu için her dine aynı hoşgörü ile muamele edilmelidir.”

Dikkat ederseniz birincisinde tavsiye vardır, zorlama, zorla inandırma ...
Read more : CENGİZ HANIN BÜYÜK YASASI, AKILCILIK VE HAÇI KOYNUNDA SAKLI OLANLAR! | Görüntüleme : 1205 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Türk Tarihi

Atatürk Sevdalısıyız - Nafiz Yılmaz

ATATÜRK SEVDALISIYIZ

Sen kim oluyorsun yüzsüz utanmaz yobaz
Giriyorsun söyle ALLAH'LA benim arama
Sivri dilini uzatıyorsun yalanla birde harama
Bu ülkeyi başıboş sahipsiz mi kaldı sanma
Bizler ATATÜRK’ÜN neslindeyiz sevdalısıyız
XXX
Sulandı bu topraklar Atalarımızın oluk oluk kanlarıyla
Ceddimizle övünürüz çıkarız uzaylara fezalara
Bilimle ilimle aydınlanırız düşeriz ışıklı yollara
Senin beyninde kalmış bir kez karanlık ortaçağ
Bizler ATATÜR’ÜN emrindeyiz izindeyiz
XXX
Sarıldınız kara çarşaflara türbanlara görünmez peçelere
Kirli sakal uzattınız sarıkla şalvarlarla girdiniz cübbeye
Dini ...
Read more : Atatürk Sevdalısıyız - Nafiz Yılmaz | Görüntüleme : 490 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Mustafa Kemal Atatürk - Emrah Mahsuni

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Gide gide sana geleyim derken
Cüppeler içinde kaldım AtaTürk
Küpeler kulakta saçlar omuzda
Züppeler içinde kaldım AtaTürk
XXX
Bıraktığın gençlik nere gidiyor
Damarından iran arap akıyor
Gözler göre göre insan yakıyor
Mollalar içinde kaldım AtaTürk
XXX
Laiklik nerde uygarlık nerde
Uygulanmaz oldu devrimin nerde
Baştakiler çekmiş gözüne perde
Çeteler içinde kaldım AtaTürk
XXX
Epeydir yorulduk perişan olduk
Baştakiler beni bizde ot yolduk
Emrah iyim velhasıl yorulduk
Nolur kalkıp gelsen görsen AtaTürk

Emrah ...
Read more : Mustafa Kemal Atatürk - Emrah Mahsuni | Görüntüleme : 393 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Kemal'im - İbrahim Sevindik

KEMAL`İM

Ülkemdeki insanları hayretle izledim
Şöyle etrafıma baktım, şaştım, tanıyamadım
Kara sakal, yeşil cübbe, başta sarık, alışamadım
Gel Kemal`im gel ülken arıyor seni
XXX
Bana öğretilen din; gönüldedir, haldedir
İnsan ayırmamalı, her yaratılan kardeştir
Şimdi bu benlik neden, acep bilmem ne iştir
XXX
Dört kitabı bir tutmayan İslam olamaz
Kul hakkıyla yola çıkan menzile varamaz
Cahil hoca emri ile hedef vurulmaz
XXX
Yüce ...
Read more : Kemal'im - İbrahim Sevindik | Görüntüleme : 369 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Mustafa Kemal Gibi Düşünmek

MUSTAFA KEMAL GİBİ DÜŞÜNMEK

Tarih, 18 Mayıs 2002... Yer, İtalya'nın Perugia kenti...

Genç Türk işadamı Utku Oğuz, bilgisayarında kayıtlı son Atatürk fotoğrafını projeksiyon makinesinin aydınlattığı duvara yansıtıp sözlerini tamamladı:
- İşte, Anadolu aydınlanmasının temeli olan Türk Devrimi budur...

Perugia'nin önde gelen kişilerinin oluşturduğu Felsefe ve Tarih Kulübü'nün üyeleri ve konuklar büyük bir coşkuyla alkışladılar genç adamı. Genç adam da bir saatlik ''1918 - 1939 arası Türkiye ve Atatürk Reformları'' konferansının gördüğü ilgiden mutlu, biraz da ...
Read more : Mustafa Kemal Gibi Düşünmek | Görüntüleme : 357 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Seyit Onbaşı

SEYİT ONBAŞI

Çanakkale Savaşı kahramanlarından (D. Eylül 1889, Balıkesir'in Havran İlçesi Çamlık (Manastır) köyü - Ö. 1939, Balıkesir). Seyit Ali Çabuk veya Seyit Ali Onbaşı olarak da bilinir. Soyadı kanunundan sonra kendisine "Çabuk" soyadı verilmiştir. Baba adı Abdurrahman, anne adı Emine'dir. 1909 yılında Osmanlı Ordusu'na katıldı. Balkan Savaşı'nda çarpıştı. I. Dünya Savaşı'nın başlaması ile Çanakkale Cephesi'nde topçu eri olarak göreve başladı. 18 Mart 1915'te Müttefik donanması Çanakkale Boğazı'nı geçmek için saldırıya geçti. Bu sırada Seyit ...
Read more : Seyit Onbaşı | Görüntüleme : 512 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türk Tarihi

Atatürk Şiirleri 2 - Serdar Yıldırım

ATATÜRK İLKELERİ
İnsanlar, zor durumdaysa
Çaresizlik içinde kıvranıyorsa
Bir çıkar yol bulunamıyorsa
Mutlaka karanlık aydınlatılacaksa
Halkçılık ilkesini kullanmalısın.
* * * *
İnsanlar, fikir anlaşmazlığındaysa
Kargaşa yüzyıllardır sürüyorsa
Mutlaka fikirler düzenlenecekse
Laiklik ilkesini kullanmalısın.
* * * *
İnsanlar, yönetimde sıkıntıdaysa
Her ağızdan bir ses çıkıyorsa
Mutlaka yöneteni halk belirleyecekse
Cumhuriyetçilik ilkesini kullanmalısın.
* * * *
İnsanlar, seçtiğine güvendiyse
Seçilen halktan uzaklaşmışsa
Bir çıkar yol bulunamıyorsa ...
Read more : Atatürk Şiirleri 2 - Serdar Yıldırım | Görüntüleme : 350 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

OSMANLI DONANMASI HALİÇTE NİÇİN ÇÜRÜTÜLDÜ?

Eğer Abdülhamit Osmanlı donanmasını Haliç'te zincirletip çürütmeseydi bugün Yunanistan'ın elinde olan Ege adalarının hepsi Türkiye'nin olacaktı.

Abdülaziz döneminde Osmanlı donanması yenilendi. 30'u zırhlı, 70'i ahşap olmak üzere toplam 106 gemi alındı. 1867'de Bahriye Nezareti kuruldu. Osmanlı donanması dünyanın en büyük 3. donanması haline geldi. II. Abdülhamit işte böyle büyük bir donanma devraldı.

Abdülhamit sarayda kurduğu diktasını sağlama almak için donanmayı Haliç’e demirletip çürümeye bıraktı. Çünkü gemilerin top namlularını saraya çevirmesinden korkuyordu. Meclisi Mebusan'ın 27 Mart ...
Read more : OSMANLI DONANMASI HALİÇTE NİÇİN ÇÜRÜTÜLDÜ? | Görüntüleme : 1495 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türk Tarihi

Kahraman Mustafa Kemal - Serdar Yıldırım

KAHRAMAN MUSTAFA KEMAL
Karşıdan bir atlı geliyor
Bana selam veriyor
Nereye gidiyorsunuz, diyorum
Çanakkale'ye diyor.
* * * *
Yolunuz açık olsun
Şansınız bol olsun
Bileğiniz bükülmesin
Sırtınız yere gelmesin.
* * * *
" Yolum açıktır, çocuk
Şansımı kendim yaratırım
Bileğimi bükecek çıkmadı
Sırtımı yere getirecek doğmadı. "
* * * *
Kahraman bir savaşçısınız
Göğsünüz madalya dolu
Bu genç yaşta bu kadar madalya
Dünya tarihinde görülmemiştir.
* * * *
" Yurduma saldıran ...
Read more : Kahraman Mustafa Kemal - Serdar Yıldırım | Görüntüleme : 532 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Gerici ayaklanmadaki İngiliz parmağı - 31 Mart gerici isyanının arkasında İngilizler vardı.

İngiliz kaşığıyla Abdülhamit haltı yemeden duramaz bunlar. Küçük resim de dinci-liboş ittifakının icaplarından. 31 Mart gerici isyanının arkasında İngilizler vardı. Çünkü İttihatçılardan asla hoşlanmadılar; sebebi çok basit; Müslüman sömürgeler halkına kötü örnektiler.

İngiltere, İttihat ve Terakki iktidarının yıkılması için yoğun bir faaliyet yürütmekte, İngilizci muhalefeti kollamakta ve yönlendirmektedir. Tercihi, İngiliz işbirlikçiliğinden hiç kuşku duyulmayan Kâmil Paşa hükümetidir. O nedenle İttihat ve Terakki'nin ulusalcı, laik, ilerici programını doğrudan hedef alan karşıdevrimci ayaklanmanın hedefleriyle İngiltere'nin çıkarları örtüşüyordu. ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148995 ileti • Toplam 46308 başlık • Toplam 25081 üye

x