Zaman: Sal Haz 17, 2025 20:14

News News of Tartışma

Site map of Tartışma » Dizin : Tartışma

Olayları Okumak

Türkiye'de son zamanlarda yaşananları doğru mu okuyoruz acaba? Yardım maskesi altında Gazze'ye doğru yola çıkan gemiler talimatı kimden aldı? Çünkü o kesimde hiç kimse talimatsız bir adım dahi atamazken onca insan toplanıp sanki pikniğe gider gibi İsrail önlerine gittiler ki basından okuduğum kadarıyla İsrail bunun durdurulacağını bildirmesine rağmen hertürlü pravakasyona açık bir hamle ile 9 kişinin ölmesine sebep oldular.

Türkiye'de cenazeler defnedildekten sonra ki olaylara biraz yukarıdan bakınca her yapılan miting sanki bizleri geçmiş zamanlara ...
Read more : Olayları Okumak | Görüntüleme : 1068 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Masum Görünümlü Yaralı Yardım

Arkadaşlar, Filistin'e yardım projesini, güzel ve insanları kandırmak için yararlı bir komplo olarak değerlendiriyorum.

İsrail'e verilen bir kozdan başka bir şey değil ama orada masum insanların da olduğunu hatırlatırım.

Sizce 9 gemi olacağına 1-2 uçak yetmez miydi? Bu proje için fiyatlarda bir güzellik yaparlardı heralde; bence o daha mantıklı diye düşünüyorum.

Emin olun bu çatışmalardan emperyalist devletler çok fayda gödü; bu, anayasa oyu için tasarlanmış masum görünümlü kötü ama yararlı bir projedir. Ama Tayyip'e iyi ...
Read more : Masum Görünümlü Yaralı Yardım | Görüntüleme : 807 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Yeni Kemal’den Yeni Bir Kemalizm Bekleniyor imiş!

Yeni Kemal’den Yeni Bir
Kemalizm Bekleniyor imiş!

Odatv / 27 Mayıs 2010

Baykal’ı koltuğundan eden kasedin kimlerce hazırlanıp servis edildiği bilinmiyor. Ama bunların, hangi odakların en azından üstü kapalı izni olmadan gerçekleştirilemeyeceği biliniyor. Bu odaklardan bir tanesini, Deniz Bey’in de işaret ettiği gibi, iktidar oluşturuyor.

Fethullah Gülen’in üzüntülerini iletmesindeki samimiyetin, pek çokları açısından tartışılır göründüğünü not etmekle yetinelim. Ancak, Türkiye’deki büyük siyasal değişimlerin pek çoğunda olduğu gibi, daha büyük oyuncuların hesaba katılması gerektiğini biliyoruz. ...
Read more : Yeni Kemal’den Yeni Bir Kemalizm Bekleniyor imiş! | Görüntüleme : 1415 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Ezoterizm, Farkındalık ve Kendini Bilmek

Ezoterizm, Farkındalık ve Kendini Bilmek
Historical Sense / 10 Ocak 2007

Ezoterizm’in önce kelime anlamı ile, edebi bir tarifinin yapılması gerekir. Sözlük anlamı olarak ezoterizm, "yalnızca belli sayıda müride açıklanan, halkın düzeyine inmeyen ya da inmemesi gereken doktrin"e denir. Görünümde olan, kütlesi bulunan canlı cansız tüm varlıklar kendi derinliklerindeki içsel yapılarında öyle olmuş olmalarının ya da varoluşlarının ontolojik nedenlerini ve niçinlerini içlerinde saklar.

Dünyevi yaşam modelinin tek düzeliği, yani yüzeyselliği, aldatıcılığı, bir hayalden ibaret olduğu ...
Read more : Ezoterizm, Farkındalık ve Kendini Bilmek | Görüntüleme : 1605 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

MİT Belgesi: Tansu Çiller CIA'ya Çalıştı!

MİT Belgesi: Tansu Çiller CIA'ya Çalıştı!
Odatv / 5 Haziran 2009

Kod Adı: "İstanbul'un Gülü"

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Ergenekon davasının en önemli konularından biri de MİT tarafından hazırlanan şema... Şemanın oluşturulmasında kullanılan belgelerle ilgili olarak daha önce altı CD olarak 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Mahkeme bu belgelerdeki incelemesini tamamladı ve bu CD'leri avukatlara dağıttı. Hatırlatma yapalım:

MİT Şeması ve altı CD, 2002 tarihinde ortaya çıkmıştı. CD'ler MİT'e, 2002 tarihinde ...
Read more : MİT Belgesi: Tansu Çiller CIA'ya Çalıştı! | Görüntüleme : 1144 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Ne Mutlu Türküm Diyene! (1995)

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
Yeni Hayat Dergisi / Şubat 1995 / Sayı: 4

"Türkiye bir coğrafyanın adıdır" ve "Türkiye milliyetçiliği doğdu" incilerini saçtıktan sonra hızı alamadığı anlaşılan Başbakan sayın Tansu Çiller, Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" sözünün de artık "Ne mutlu Türkiye vatandaşıyım" şeklinde söylenmesi gerektiğini buyurdular. Acaba niçin?

İsyancı ve bozguncu güruhu ile onların yardakçısı olan, Türk düşmanlığını meşrep ve mezhep edinmiş dönme ve devşirme artıklarına yaranmak için mi?

Yoksa sayın Başbakan'ın Türklük'ten ...
Read more : Ne Mutlu Türküm Diyene! (1995) | Görüntüleme : 1360 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Bütün Tersanelerine Girilmiş! (1994)

Bütün Tersanelerine Girilmiş!
Yeni Hayat Dergisi / Aralık 1994 / Sayı: 2

İnsan hayatı için su neyse, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke için de tersaneler odur. Limanlar ve tersaneler denizlere açılan kapılarımızdır. Hem iktisadi geleceğimiz, hem de güvenliğimiz için vazgeçilmez önemdedirler.

Öyle ki tersaneler ve limanlar gelecekte askeri üslerden çok daha mühim olacaktır.

Uluslararası ticaretin yüzde 95'i deniz yoluyla yapılmaktadır. Dünya hammadde taşımacılığı açısından da en elverişli yol, deniz yoludur. Petrol ve petrol ...
Read more : Bütün Tersanelerine Girilmiş! (1994) | Görüntüleme : 1111 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

ÖSYM Açılımı

http://www.abbasguclu.com.tr/egitim/ygs ... karti.html

haberlerde öylesine gezinirken bir şeye rastladım. mersinli olduğum için de ilgimi çekti.
belki duymuşsunuzdur

Yılmaz İlker Şahin (Mersin)

bu kardeşimiz YGS sınavına girmiş ve sadece Türkçe soruları yanıtlayarak 22 doğru 17 yanlış yaparak 300+ puan ile kazanmış vaziyette. biraz araştırma yaptım ve çoğu yerde bir bakan'ın oğlu , bir emniyet müdürünün oğlu ve engelli birisi olduğu gibi yazılarla karşılaştım.

acaba bu olayla ilgili bişiler bilen,duyan birisi ...
Read more : ÖSYM Açılımı | Görüntüleme : 1572 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

İtirafçı Yobaz Başbakan

İnsanların gündemi araştırmaması benim o kadar zoruma gidiyor ki vatanlarının değerini anlamamaları insanların dinini kullanarak, cahilleri kandırarak yaptığı oyunlar elbetteki araştırarak bulunabilecek türden konulardır.
Örnek verecek olursak başbakan'ın avusturalya'da bir radyoda yaptığı konuşma dikkat çekiyor;"sayın öcalan almış olduğu kellelerin hesabını veriyor." Bucümle sizce ne kadar açık gayet düzgün ve her şeyi açık açık göstermekte ve ayriyaetten bununla bitmiyor. BOP adlı amerikanın orta doğuda sağlıyacağı egemenlik projesinin eşbaşkanı olduğunu itiraf ediyor. Sizi geniş bir araştırmaya ve ...
Read more : İtirafçı Yobaz Başbakan | Görüntüleme : 727 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148684 ileti • Toplam 46065 başlık • Toplam 25009 üye

x