Zaman: Pzt Haz 23, 2025 4:09

News News of Türker ERTÜRK

Site map of Türker ERTÜRK » Dizin : Türker ERTÜRK

Bastil, Silivri, Hasdal / Türker ERTÜRK

Bastil, Silivri, Hasdal

Biliyorsunuz geçtiğimiz pazartesi günkü "DENİZKURDU TATBİKATI" başlıklı yazımda tatbikatların niye iptal edildiğini irdelemiştim. Bu iptalin ne anlama geldiğini ve olayın vahametinin daha iyi anlaşılabilmesi için kendimi seçkin gözlemci gününe davetli İngiliz Deniz Ataşesinin yerine koyarak yani onunla kendi aramda duygudaşlık (Empati) yaratarak yapmak istedim. Ataşenin göreviydi davetli olduğu tatbikatı izlemek ve neler olup olmadığını yorumlarıyla beraber ülkesine rapor etmek.

Ataşenin yerine kendimi koymak ve Londra’ya ne mesaj gönderdiğini kurgulamak benim için kolaydı. ...
Read more : Bastil, Silivri, Hasdal / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 973 | Yanıtlar : 0

Denizkurdu Tatbikatı / Türker ERTÜRK

Denizkurdu Tatbikatı

Askerler yıl boyunca harp sanatını en iyi şekilde öğrenebilmek ve öğretebilmek için eğitimler yaparlar. Bu eğitimlerin amacı ülkenin hak ve çıkarlarını koruyabilmek maksadıyla her zaman ve her şartta savaşa hazır olmaktır.

Tabii ki her eğitim ve öğretim yapılan yer gibi ne yapıp yapılmadığının tespiti, gözlenmesi ve ölçülmesi için sınavlar kaçınılmazdır. İşte tatbikatlar silahlı kuvvetlerin gerek tek tek (Deniz, Kara, Hava) gerekse müştereken girdiği sınavların en büyüğüdür. Hatta tatbikatlar bitirme sınavları, şifresi dağıtılmayan YGS ...
Read more : Denizkurdu Tatbikatı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1328 | Yanıtlar : 0

Civil War / Türker ERTÜRK

Civil War

Bilmiyorum yeterince farkında mısınız? Bugün ülkemizde bir iç savaş yaşanmaktadır. Bu savaşın iki tarafı var.

Birinci taraf, harcında son 200 yıl yaşadıklarımızın deneyimini, Kurtuluş Savaşımızı, Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türk Devrimlerini barındıran ve demokrasiye yürekten inanan Cumhuriyetçilerdir.

Diğer taraf ise, aydınlanmaya karşı olan fakat aydınlanmanın nimetlerinden de nasiplenmeyi seven, Kutsal Kurtuluş Savaşımızı küçümseyen, Türk Devrimleri ile travmalı hale gelen, Atatürk’ü deccal olarak niteleyen, ABD’ye teslim olmamız ile birlikte meydana getirilen iklimden gübrelenerek yeşertilen, demokrasiyi ...
Read more : Civil War / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1622 | Yanıtlar : 1

Kim Darbeci? / Türker ERTÜRK

Kim Darbeci?

Biliyorsunuz günümüzde darbeler Askeri ve Sivil darbeler olarak ikiye ayrılmaktadır. Amerikanofil ve Rövanşist Kardeşlerimiz bu fikre katılmasalar da biz böyle bir tasnifi daha bilimsel buluyoruz.

Geçmişte halkına ve dünya insanlığına en uzun süre acı çektiren ve en kalıcı psikolojik travmalar yaratanların sivil darbeler olduğunu biliyor musunuz?

Örnek mi istiyorsunuz?

Hitler ve Mussolini.

Portekiz’de yaklaşık 40 yıl diktatörlük yapan Salazar’ın asker değil hukukçu olduğunu biliyor muydunuz?

Öncelikle şunu söylemek isteriz. Darbeler nedeni ne olursa ...
Read more : Kim Darbeci? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1257 | Yanıtlar : 0

Haliç ve Balyoz / Türker ERTÜRK

Haliç ve Balyoz

Denizin kendisine ulaşan akarsu yatağının bir bölümünü istila etmesi ile oluşan yapının Arapça adıdır Haliç. Yabancı dilde Altın Boynuz olarak bilinen Haliç Osmanlı döneminden bu yana bir özel isim haline gelmiş, birçok semti kapsayan bir kent bölgesinin adı olmuştur.

Balyoz ise Yunancadan dilimize girmiş olup, kazık çakmak ve büyük taşları kırmak için kullanılan uzun saplı ağır çekiç anlamına gelmektedir.

İki farklı kültürden gelerek dilimizin bir parçası olan bu iki kelimenin tarihi süreç ...
Read more : Haliç ve Balyoz / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1395 | Yanıtlar : 0

Fantezi / Türker ERTÜRK

Fantezi

Geçen hafta Sayın Başbakan aylardır konuşulan ve büyük beklenti yaratan "Çılgın Projesini" açıkladı.

Ne diyorsunuz? Dağ fare doğurdu değil mi?

Bakınız proje nedir?

Bir probleme çözüm bulmaya yönelik olarak, bir ekibin sınırlı süre ve sınırlı mali kaynak ile belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda olgun bir planı başlatma, kontrol etme ve sonuca bağlama sürecidir.

Belli ki bu proje değil. Peki, hayal olabilir mi?

O zaman hayal nedir?

Zihinde tasarlanan, canlandırılan ve gerçekleşmesi özlenen ve beklenen ...
Read more : Fantezi / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 902 | Yanıtlar : 0

Empati / Türker ERTÜRK

Empati

Dün sözde "Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 196 muvazzaf ve emekli askerin yargılandığı davanın 22. duruşmasını izlemek için Silivri’ye gittim.

Niye mi gittim?

Çünkü o insanların bir kısmını tanıyordum. Bazıları benim komutanlığımı yapmışlardı. Bazıları sınıf arkadaşımdı. Bazıları emrimde görev yapmıştı. Fakat hepsi benim silah arkadaşımdı.

Askerlik mesleğine başlarken aynı yemini etmiştik. Aynı günde doğmamıştık, farklı aile yapılarından gelmiştik ama bu vatanın güvenliği ve çıkarları için şehit olmayı göze aldığımızın Yüce Türk Ulusuna bir ifadesi olan ...
Read more : Empati / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 881 | Yanıtlar : 0

Vardiya Kimde? / Türker ERTÜRK

Vardiya Kimde?

Nedir vardiya?

Gemilerde liman ve seyir hizmetlerinin kesiksiz sürdürülebilmesi için gemi personeli tarafından zamana bağlı olarak dönüşümlü yapılan görevdir. Nöbetten daha farklı bir anlamı vardır.

Vardiya kelimesi, Latin kökenli olup en az 2000 yıllık geçmişi olan ve son bin yılda da ona Türk Denizcisinin kendi diliyle ve kültürü ile katkı yaptığı Akdeniz ve çevresinde gelişen Gemici Dilinin bir ürünüdür.

Arapça kökenli olmasına rağmen tüm dünya denizciliğinde Amiral diye bir kavram var ise bu ...
Read more : Vardiya Kimde? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1162 | Yanıtlar : 0

Bozacının Şahidi Şıracı / Türker ERTÜRK

Bozacının Şahidi Şıracı

Geçenlerde Deniz Harp Okulu'nda basın turu yapıldı ve bu kutsal yuva basın mensuplarına dolayısı ile halka açıldı. Basın turu sırasında okul komutanı sorulan bir soru üzerine "İmaj tazeleme gibi bir endişemiz yoktur" demiş.

Bu değerli komutanımızın söyledikleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Niye mi?

Çünkü halen Türkiye Cumhuriyeti'ni Büyük Ortadoğu Projesi'ne uyumlu hale getirmek maksadıyla Gülsuyu Darbesi yürütülmektedir. Bu darbenin başarılı olabilmesi için Cumhuriyetimizin koruyucu unsurları olan kurumlarına saldırmak esastır. İşte bu kapsamda Türk Silahlı ...
Read more : Bozacının Şahidi Şıracı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 798 | Yanıtlar : 0

Yazıklar Olsun / Türker ERTÜRK

Yazıklar Olsun

Biliyorsunuz Libya’da icra edilmekte olan harekat için buraya 5 harp gemisi gönderdik. Bunlar Gelibolu, Gemlik, Gaziantep, Yıldırım Firkateynleri, Akar Lojistik Destek Gemisi (Denizde akaryakıt verme imkanına sahip) ve Preveze Denizaltısıdır.

Bakın başbakanımız 28 Şubat akşamı şöyle konuşmuştu "Şimdi bize basın mensupları soruyor, çok enteresan! NATO Libya’ya müdahale etmelimidir? Böyle bir saçmalık olur mu yahu? NATO’nun ne işi var Libya’da? NATO mensubu olan ülkelerden birine herhangi bir müdahale yapılması halinde böyle bir şeyi gündeme ...
Read more : Yazıklar Olsun / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1119 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148700 ileti • Toplam 46079 başlık • Toplam 25009 üye

x