Zaman: Pzt Haz 23, 2025 4:13

News News of Türker ERTÜRK

Site map of Türker ERTÜRK » Dizin : Türker ERTÜRK

Emperyalistlerde ve İşbirlikçilerinde Desise Bitmez / Türker ERTÜRK

Emperyalistlerde ve İşbirlikçilerinde Desise Bitmez

Onyedinci yüzyılda Arapça’dan dilimize girmiş bir kelimedir desise. Gizli amaçlar gütme, oyun, düzen, hile ve entrika anlamı ile yüklüdür. Gerçekten paylaşımcı ve hoşgörüye dayanan göçebe kültürümüz bu davranış biçimini bin yıllar içinde bu kadar derinliğine geliştiremediği gibi içeriğini bu kadar ayrıntılı anlamlandıracak kelimeyi de üretememiştir. Sanırım bu nedenle bu davranış biçimini Bizans’tan, karşılığı gelecek kelimeyi de Arapçadan ithal etmiştir.

Seçimlerden önce yazmış ve halkımızı uyarmaya çalışmıştık. AKP’ye verilen oyların çocuklarımızı ...
Read more : Emperyalistlerde ve İşbirlikçilerinde Desise Bitmez / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 840 | Yanıtlar : 0

Muhtırayı Doğru Okumak / Türker ERTÜRK

Muhtırayı Doğru Okumak

Biliyorsunuz geçen hafta cuma günü Yüksek Askeri Şura’nın toplanmasına 3 gün kala Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları istifa ettiler. Çağdaş, demokratik ve uygar bir ülkede böyle bir istifa çok ciddi bunalım içeren bir durumdur.

Fakat ne yazık ki sayın cumhurbaşkanımızdan başlayarak, başbakan, bakanlar kurulu ve mütareke basınına kadar uzanan geniş bir yelpazede bu olayı normalmiş gibi anlatmaya çalışmak, yok saymak ve zaman zaman nezaket sınırlarını aşan ifadelerle hafife almak ne anlama ...
Read more : Muhtırayı Doğru Okumak / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 926 | Yanıtlar : 0

Kıbrıs / Türker ERTÜRK

Kıbrıs

Bizim Kıbrıs’ı yurt edinme maceramız, Piyale Paşa komutasındaki Osmanlı Donanmasının 15 Mayıs 1570’te İstanbul’dan ileri hareketi ile başlar, 1 Temmuz 1570’te Lala Mustafa Paşa komutasındaki ordunun adaya çıkması ile devam eder ve o zaman adanın sahibi konumundaki Venediklerin son direniş noktası olan Magosa’nın teslim olması ile 4 Ağustos 1571 tarihinde somutlaşır.

Gördüğünüz gibi ada çeşitli entrikalarla burayı tek başına sahiplenmeye çalışan Rumlardan veya Yunanlılardan değil Venediklilerden alınmıştır. Fethedilmesinin nedeni ise ağırlıkla Ortodoks yerli halkın ...
Read more : Kıbrıs / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 993 | Yanıtlar : 0

Şike / Türker ERTÜRK

Şike

Futbolda şike olaylarına ve tutuklamalara şaşırdınız mı? Bazı fanatik taraftarlar hariç olmak üzere ülkemizin büyük çoğunluğu şaşırmadı. Ben de şaşırmadım. Esasında bu herkesin bildiği malumun ilanıydı.

Sanırım gelişmeleri yakından izliyorsunuzdur? "Konuşursam herkes yanar, kim yapmadı ki? Hocamın fetvasını aldım, parayı al kurban kesersin dedi." Bunlar ifadelerin ve söylenenlerin sadece çok küçük bir bölümü. Bunlar bile futbolumuzun ahlaki durumunu veya diğer bir deyişle ahlaksızlığını anlamak için yeter de artar bile.

Futbol artık bizim bildiğimiz spor ...
Read more : Şike / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 803 | Yanıtlar : 0

İslam'ın Kılıcı / Türker ERTÜRK

İslam'ın Kılıcı

2000 yılındayız ve Londra’da görevliyim. Birleşik Krallık (İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda) Kraliçesinin Windsor Kalesi’nde (Londra’ya 35 km uzaklıkta olup hükümdarlarının 9 yüzyıl boyunca yaşadıkları ana malikanelerinden biridir.) diplomatik misyona verdiği resepsiyon maksadıyla buraya davetliyim.

Açık havada verilen davetin ilerleyen saatlerinde epeyce bir süre uzaktan kestiğim, renginden ve görünümünden Müslüman ve Asyalı olduğunu tahmin ettiğim şahsa ve eşine yaklaşarak kendimi tanıttım ve kendisine katılmak için müsaade istedim.

Sanırım etrafta çokça bulunan batılıların ...
Read more : İslam'ın Kılıcı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1334 | Yanıtlar : 0

Ben De Korkuyorum! / Türker ERTÜRK

Ben De Korkuyorum!

48’i Amiral ve General olmak üzere 144 komutan Hasdal Cezaevinde esir edilmiş durumda. Haklarında tutuklu kalmalarını gerektiren herhangi bir şey var mı? Hayır. İddiaları bir bir çürüttüler ama gelin görün ki hukuki olarak sonuç almak nafile bir gayretkeşlik.

Ayrıca Silivri’de de aydınlar, siyasetçiler, yurtseverler, bilim adamları, emekli askerler ne yazık ki kendi ülkelerinde tutsaklar. Bırakalım hukuki süreç işlesin diyorsanız, size "Bu ülkede hukuk siyasallaşmıştır ve yargı bağımsızlığı kalmamıştır" derim. Nice hukuk insanlarını ...
Read more : Ben De Korkuyorum! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 909 | Yanıtlar : 0

Dost Ateşi! / Türker ERTÜRK

Dost Ateşi!

İnsani açıdan kabul edilmesi biraz zor olsa da, savaşta her türlü silahlarla yapılan ateşin amacı, düşman hedeflerine yönelmek ve onları etkisiz hale getirmektir. Niyet düşman olmasına rağmen, savaşlarda çeşitli nedenlerle donanmalar, ordular ve hava unsurları kendi silahları ile kendine zarar verebilirler.

İşte kendi kuvvetleriniz tarafından düşman olduğu zannıyla açılan ateşe dost ateşi diyoruz. Biliyoruz ki ateş, dost taraftan gelse bile yine öldürücüdür.

Çünkü şarkıcının söylediği gibi, "Kurşun adres sormaz ki"

Dost ateşinin, yetkin ...
Read more : Dost Ateşi! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 874 | Yanıtlar : 0

Ateş Taksimi! / Türker ERTÜRK

Ateş Taksimi!

Denizciler "Bismillah Salvo Ateş" diye başlar batırmak, yok etmek veya yüksek hasar yüzdesi ile harekat icra edemez duruma getirmek istedikleri düşman hedeflerine.

Etkin ve başarılı olabilmek için düşman kabul edilen hedefler dost unsurlar arasında taksim edilir, yani paylaştırılır. Özetle bunun anlamı şudur: Sen Barbaros Agememnon’u, sen Oruçreis Inflexible’ı ve sen Alçıtepe Averof’u ateş altına alacaksın.

Eğer düşman hedeflerin miktarı aynı anda ateş altına alınmasına müsaade etmeyecek kadar bizden çok ise, bunlara bir öncelik ...
Read more : Ateş Taksimi! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1509 | Yanıtlar : 0

Bunların Kalbi Fesat / Türker ERTÜRK

Bunların Kalbi Fesat

Gerçekten bunlar, peynir ekmek yer gibi yalan söyleyen, en yakınlarına bile tuzak kurmaktan korkmayan, daima öküzün altında buzağı arayan, hedefe ulaşmak için her yolu mubah sayıp ve her bulduğu konuyu istismar eden kalpleri fesat insanlar.

Nereden mi çıkardım bu sonucu?

Son zamanlarda yaşadığımız üç konuyu irdeleyip takdiri sizlere bırakacağım.

1. DÜŞEN POLİS HELİKOPTERİ

26 Mayıs 2011 tarihinde malum çevrenin internet sitesinde "Helikopter kazasında ilginç soru" başlıklı haberde şöyle diyor. "Atatürk havalimanından kalkan ...
Read more : Bunların Kalbi Fesat / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1039 | Yanıtlar : 0

Bahriyeli Nazım / Türker ERTÜRK

Bahriyeli Nazım

Geçen hafta cuma günü bu toprakların ve Türkçenin en büyük ozanını kaybedişimizin 48. yılında onu andık. Bu yazımda ben size Nazım Hikmet’in ozanlığını, ününün ülkemiz sınırları dışına nasıl taştığını ve ne olup ne olmadığını anlatacak değilim. Çünkü bu işi benden fersah fersah daha iyi yapacak insanlar var.

Ben size Nazım Hikmet ile olan ara kesitimi anlatmaya çalışacağım eğer becerebilirsem. Yıl 1971, 14 yaşındayım ve Heybeliada’da bulunan Deniz Lisesine henüz başlamıştım. Nazım Hikmet adını ...
Read more : Bahriyeli Nazım / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1489 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148700 ileti • Toplam 46079 başlık • Toplam 25009 üye

x