konya dev yazdı:ben soruşturmalara yada iddaanamelerin hiç birine zırva demiyorum..siz yanlış anlamışsınız sanırım hatta tamamını diyebilirim.
Biz yanlış anlamadık, sen anlatamadın. Anlatabildiğin kadarırının cevabını da verdik.
cumhuriyet savcıları neden vardır bu ülkede..kimin hakkını gözetmek için ordadırlar ,iktidarın mı,yada belirli bir yapılanmanınmı yada adını ne derseniz deyin belirli bir zümrenin mi.. biz hukukçular dolayısıyla bizim aramızdan çıkan savcılar doğrunun yani dolayısıyla adaletin peşindeyizdir.belirli bir ideoljimiz yoktur,olmamalıdır..
Cumhuriyet savcısı ne işe yarar¿? Cumhuriyeti korumaya... Bu sebeple, Cumhuriyet savcılarının zaten mecburi bir ideolojisi vardır. Cumhuriyet muhafızıdır. Cumhuriyet felsefesini benimsemiş ve yasalarla korunan bu kavramı; gerek "Cumhuriyeti koruyucu yasaları" koruyarak, gerekse de yasalarla Cumhuriyeti koruyarak devlete ve millete hizmet eder.
bakın atışmaya dönmesin ama şunu idrak edin şemdinli olayında konusu geçen kişi bir askerdi bir komutandı,suçlu değilse pekala mahkeme önüne çıkar haklılığınıda ortya koyabilirdi,sonuçta daha hüküm giymemişti ama noldu daha dava sonu belli olmadan savcı ihraçç.bakın bu yanlış bişeydir,burda farklı şeyler aranır
Savcının iddianâmesini okudun mu¿? Sana verdiğim Yücel AŞKIN ve Enver ARAPLI örneğini pek idrak edememişsin herhalde. Kaldı ki, HSYK yani Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu ihrac ediyor Sarıkaya'yı. Demek ki, hukuğa aykırı davrandı savcı denen Sarıkaya. Ama tabi, "ben HSYK tanımam, asker yargılanacak, pekakalı itirafcı babalar gibi mektup yazmış, savcı da bunu babalar gibi iddianâmenin baş delili yapmış, ben anlamam Şemdinli şöyledir, Şemdinli böyledir" diyorsan eğer, elbbet pek bir sözüm yok sana.
..ee şimdi de cumhurbaşkanı başbakan vs ismi geçen bir iddaname var başkasıda bu savcı fitneci derse bu işin somu nereye gider..
Savcının iddianâmesinde yer alan ithamlar, bizzat itham edilen ve ismi geçen şahsiyetlerin kendi ağızlarıyla söyledikleri şeylerdir. Buyur, fitne bulabiliyorsan bul, aramak benim işim değil. Hani savcı kelebek tabiriyle "elit" değil, e türbanlı sekreteri de var, şeyh torunu, dinsiz de denilemez. Hey gidi hey...
hukukun adil olduğunu kime inandıracaksınız siyasi olmadığımız saize nasıl ispatlayacaz gibi sorular akla gelir..bilmiorum hukuk bilginiz ne kadar ama bize öğretildiki cumhurbaşkanı nın yasama sorumsuzluğu vardır,yani yapmış olduğu eylem veya sözlerinde dolayı hukuki bi tahkikat yada soruşturma açılamaz,açın bi anayasa hukuku kitabını yazr,ee şimdi bakıoruz iddanamede adı geçior soruyoruz hocam bu nası iş ee siz böle dediniz anyasadada böle hüküm var,burası türkiye diolar.bumu yani hukuk anlayışınız,
E ABDullah, anasının karnından cumhur mu doğudu¿? Benim hatırladığım, daha geçen sene cumhur değildi. Vah ki ne vah...
danıştay yök başkanı genelge verdiği gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi geçenlerde,ee bakıoruz incelioruz bir genlge ortada yok sadece değişen anayasa hükümlerini açıklayan bir açıklamadan öteye geçmiyor yapısı itibariyle(bunuda söyleyen 26 dekandan biridir)ee ozman bu karar yanlış bir karar.
Şurayı biraz daha anlaşılır ve tane tane yazarsan, savaş alanına dönmüş paragraftan bir şeyler çıkarıp cevap verme zahmetine gireceğim.
Doğrulara ulaşmak için yanlış yollardan gidilmemeli, bizler elbette başsavcımızın arkasındayız bizim bütün savcılara kural olarak sahip çıkmamız lazım sonuçta onlar Türk milleti adına işlerini yapıolar..ama doğrular yapacam diye yanlış yollardan da gidilme imtiyazı bir hukuk devletinde yoktur..(sataşma yada başka bişi için değil sadece görüş bildiriorum lütfen kişiselleştirmeyin)saygılar
Evet... Yanlışa ulaşmak için de, doğru görünen yollar yanlışa alet edilerek kullanılmamalıdır, amma velâkin zaten yanlışa ulaşılmak istendiği için de bu temennim pek bir mantıksız oldu. (SARIKAYA, ÖZ)