Son Dakika! Doğu Perinçek ve İlhan Selçuk'a gözaltı...

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Ram » Cmt Mar 22, 2008 1:52

konya dev yazdı:ben soruşturmalara yada iddaanamelerin hiç birine zırva demiyorum..siz yanlış anlamışsınız sanırım hatta tamamını diyebilirim.

Biz yanlış anlamadık, sen anlatamadın. Anlatabildiğin kadarırının cevabını da verdik.

cumhuriyet savcıları neden vardır bu ülkede..kimin hakkını gözetmek için ordadırlar ,iktidarın mı,yada belirli bir yapılanmanınmı yada adını ne derseniz deyin belirli bir zümrenin mi.. biz hukukçular dolayısıyla bizim aramızdan çıkan savcılar doğrunun yani dolayısıyla adaletin peşindeyizdir.belirli bir ideoljimiz yoktur,olmamalıdır..

Cumhuriyet savcısı ne işe yarar¿? Cumhuriyeti korumaya... Bu sebeple, Cumhuriyet savcılarının zaten mecburi bir ideolojisi vardır. Cumhuriyet muhafızıdır. Cumhuriyet felsefesini benimsemiş ve yasalarla korunan bu kavramı; gerek "Cumhuriyeti koruyucu yasaları" koruyarak, gerekse de yasalarla Cumhuriyeti koruyarak devlete ve millete hizmet eder.

bakın atışmaya dönmesin ama şunu idrak edin şemdinli olayında konusu geçen kişi bir askerdi bir komutandı,suçlu değilse pekala mahkeme önüne çıkar haklılığınıda ortya koyabilirdi,sonuçta daha hüküm giymemişti ama noldu daha dava sonu belli olmadan savcı ihraçç.bakın bu yanlış bişeydir,burda farklı şeyler aranır

Savcının iddianâmesini okudun mu¿? Sana verdiğim Yücel AŞKIN ve Enver ARAPLI örneğini pek idrak edememişsin herhalde. Kaldı ki, HSYK yani Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu ihrac ediyor Sarıkaya'yı. Demek ki, hukuğa aykırı davrandı savcı denen Sarıkaya. Ama tabi, "ben HSYK tanımam, asker yargılanacak, pekakalı itirafcı babalar gibi mektup yazmış, savcı da bunu babalar gibi iddianâmenin baş delili yapmış, ben anlamam Şemdinli şöyledir, Şemdinli böyledir" diyorsan eğer, elbbet pek bir sözüm yok sana.

..ee şimdi de cumhurbaşkanı başbakan vs ismi geçen bir iddaname var başkasıda bu savcı fitneci derse bu işin somu nereye gider..

Savcının iddianâmesinde yer alan ithamlar, bizzat itham edilen ve ismi geçen şahsiyetlerin kendi ağızlarıyla söyledikleri şeylerdir. Buyur, fitne bulabiliyorsan bul, aramak benim işim değil. Hani savcı kelebek tabiriyle "elit" değil, e türbanlı sekreteri de var, şeyh torunu, dinsiz de denilemez. Hey gidi hey...

hukukun adil olduğunu kime inandıracaksınız siyasi olmadığımız saize nasıl ispatlayacaz gibi sorular akla gelir..bilmiorum hukuk bilginiz ne kadar ama bize öğretildiki cumhurbaşkanı nın yasama sorumsuzluğu vardır,yani yapmış olduğu eylem veya sözlerinde dolayı hukuki bi tahkikat yada soruşturma açılamaz,açın bi anayasa hukuku kitabını yazr,ee şimdi bakıoruz iddanamede adı geçior soruyoruz hocam bu nası iş ee siz böle dediniz anyasadada böle hüküm var,burası türkiye diolar.bumu yani hukuk anlayışınız,

E ABDullah, anasının karnından cumhur mu doğudu¿? Benim hatırladığım, daha geçen sene cumhur değildi. Vah ki ne vah...

danıştay yök başkanı genelge verdiği gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi geçenlerde,ee bakıoruz incelioruz bir genlge ortada yok sadece değişen anayasa hükümlerini açıklayan bir açıklamadan öteye geçmiyor yapısı itibariyle(bunuda söyleyen 26 dekandan biridir)ee ozman bu karar yanlış bir karar.

Şurayı biraz daha anlaşılır ve tane tane yazarsan, savaş alanına dönmüş paragraftan bir şeyler çıkarıp cevap verme zahmetine gireceğim.

Doğrulara ulaşmak için yanlış yollardan gidilmemeli, bizler elbette başsavcımızın arkasındayız bizim bütün savcılara kural olarak sahip çıkmamız lazım sonuçta onlar Türk milleti adına işlerini yapıolar..ama doğrular yapacam diye yanlış yollardan da gidilme imtiyazı bir hukuk devletinde yoktur..(sataşma yada başka bişi için değil sadece görüş bildiriorum lütfen kişiselleştirmeyin)saygılar :?

Evet... Yanlışa ulaşmak için de, doğru görünen yollar yanlışa alet edilerek kullanılmamalıdır, amma velâkin zaten yanlışa ulaşılmak istendiği için de bu temennim pek bir mantıksız oldu. (SARIKAYA, ÖZ)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 22, 2008 10:14

Vay konya dev!Siteye henuz uye olmussun.Muhtemel ihtimaller arasinda karsi devrimcilerin internet aleminde propaganda gorevi verilen tosuncuklarindansin.Hukuk ogrencisi olduguna kusura bakma ama inanmiyorum.Hukuk devletini senin gorusunde insanlara benim gorusten insanlar 70 kusur senedir anlatmaya calisiyoruz ve hala da anladiginiza inanmiyorum.HUKUKa ve HUKUK DEVLETInin ustunlugune saygimiz sonsuz ama bireylerin bagimsiz olma ihtimaline,hele hele bu iktidarin yargiya el atmadigina;atmamissa bile(ki inanmam)atmayacagina hic inanmam.
Ulkemizde karsi devrim surecinin yurudugune ve senin zihniyette arkadaslarinda o surecin parcasi oldugunuza dair en ufak suphem yok.Benim soyleyecegim senin araciliginla tum senin gibi dusunenleredir.O da sudur;bu ulkeyi ve bu sistemi kuran MUSTAFA KEMAL ATATURK ben ve benim gibilerin rehberidir,rehberi olmaya da devam edecektir.Bu ulkenin rejimini DIN DEVLETI REJIMI'ne cevirtmeyecegiz.Bunun icin her birimizin birer cani var,o canlar da gerekirse bu devlete,bu vatana,ATATURK'un ruhuna feda olsun.Artik bizlerin sen ve senin gibi dusunenlerle bir seyler konusmasinin gerekliligine ve anlamina inanmiyorum.DEMOKRASI,HAK,HUKUK,OZGURLUK diye diye ulkeyi nerelere getirdi sen ve senin zihniyetinde insanlar.Isin ilginci SERIATCI,LIBOS,KURTCU ayni saflarda ne guzel de yer buldular?Saglicakla kal ama soylediklerimi de onemse.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen konya dev » Cmt Mar 22, 2008 10:16

Saygi sinirlarini asmayalim
Kullanıcı küçük betizi
konya dev
Üye
Üye

İletiler: 39

İletigönderen Ram » Cmt Mar 22, 2008 10:26

konya dev, eee başka ne var ne yok sevgi kelebeği¿? :kelebek: :)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen gokdeniz » Cmt Mar 22, 2008 14:47

tarafi tarafsizlik olan bir birey olarak simdilik asagidaki yaziyi gonderiyorum ..konya -dev'in yazdiklarina daha sonra daha ayrintili yazmaya calisacagim

22 Mart 2008

Ali Saydam: Geçmiş olsun
Akşam Gazetesi Yazarı Ali Saydam, İlhan Selçuk'a köşesinden mesaj yolladı.

Gerçeklik bir kez daha hakikati ‘dövüyor’

İngilizcesiyle yazarsak, sanki daha da iyi anlaşılıyor. Hakikat (truth) ve gerçeklik (reality) hiçbir zaman üst üste gelmiyor, ‘özdeş’ olamıyorlar...

Örneğin yalan söylemek, bütün semavi dinlerin vaaz ettiği gibi doğru bir davranış değildir. Öte yandan yalan söylemeyen insan çok azdır. Hayatın gerçekliği insanı öyle veya böyle küçük ya da büyük yalana götürebiliyor...

Şimdi bunu son günlerdeki gelişmelere uygulayalım. Hakikat ne? Hukuk devleti ilkeleri... Anayasa, yasalar vs...

İşin hakikatine göre savcının AK Parti aleyhine açtığı dava son derece doğal bir süreçtir. Sürecin nereye gittiğini beklemek ve Türk adaletine hukuk sistemine, savcılara ve hâkimlere güvenmek gerek... Hakikat bu...

Aynı ‘hakikat’ Ergenekon tutuklamaları için de geçerli değil mi? İktidar falan değil, savcının yazılı talimatı üzerine polis gerekeni yapmıştır. İşin hakikatine göre yasalar karşısında herkes eşittir, savcının elinde hangi deliller olduğu bilinmemektedir... Adaletin tecellisi beklenmelidir...

AK Parti’nin kapatılması davası ile Ergenekon davasının uygulamalarına bakarsanız ‘hakikat’ açısından durum budur...

Ancak realitede böyle midir? Kesinlikle değildir. AK Parti’yi kapatmaya kalkmanızın, 1925 doğumlu İlhan Selçuk’u ne suç işlediğini düşünürseniz düşünün, sabahın köründe apar topar evinden almanızın, kamu vicdanında nasıl algılanmasını bekliyorsunuz? Gerçeklik hakikatin söylediğinden farklı şeyler söyleyebilir... Daha doğrusu söyler... Bazen o sese kulak vermek gerekir...

Yıllarca devletin en büyük üniversitesinde rektörlük yapmış birinin 24 saat göz altında tutulup kimselerle görüştürülmemesinin; ülkenin geleceğini teslim ettiğiniz, Başbakanlık dahil devletin çeşitli kademelerinde görev yapmış ve yapmakta olan 70 kadar siyasiye yasaklama getirilmesinin, kamu vicdanında nasıl yer bulmasını istiyorsunuz?..

İşte realite bu... Kamu vicdanı... Son kararı hep o verir... İnsan aklına göre analiz eder ancak vicdanına göre karar verir... Hiçbir görüşüne katılmamış ve kendisiyle hiç karşılaşmamış olmama rağmen Necmettin Erbakan’ın -âdi suç yüzünden dahi olsa- hapse atılmak istenmesini pek çok Türk vatandaşı gibi ben de yadırgamıştım...

Realite bir kez daha hakikati ‘dövüyor’... Ne AK Parti’nin anayasa karşıtı anti laik tutum içinde olup olmadığının bir önemi kaldı ne de Ergenekon davasına adı karışanların anayasayı ilga etmeye çalışan darbe girişimcisi çete mensupları olup olmadıklarının. Her iki durum da önemini tamamen yitirmiştir...

Genel algılama ortada bir hesaplaşma olduğu yolundadır...

Bu ‘çatışma, cepheleşme algısını’ yaratmak için çok uğraştılar... Sonunda başardılar... İletişimin, ilişki yönetiminin biteceği noktaya doğru hızla yaklaşıyoruz...

AK Parti yöneticilerinin önünde sanki ‘hakikatı’ geçici bir süre için bile olsa bir kenara bırakıp ‘realiteye’ bakmak için son şansları var... Umarız bu şansı adam gibi kullanırlar...

Bu gibi çelişkilerde ve çatışma noktalarında iktidarı elinde tutan liderlere daha çok iş düşer. Birincil sorumluluk onlardadır. Toplumsal barışı tesis etmek onların siyasi mahareti sayesinde sağlanabilir...

İlhan Selçuk’a çok üzüldüm. Üzerimde hakkı vardır... Kendisine ‘Ağabey’ diye hitap ederim. 83 yaşında bu davranışı hak ettiğini düşünmek dahi istemiyorum... Gerisi lafı güzaf... Geçmiş olsun İlhan Ağabey!..
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 22, 2008 17:12

Yazı bir AKŞAM GAZETESİ yazarının standardının üzerinde bir yazı.Ama netice olarak pek çok yazar gibi o da sadece İLHAN SELÇUK'un ve her nasılsa KEMAL ALEMDAROĞLU'nun(çünkü onun adı da pek geçmiyor)adnı anmış yazısında.DOĞU PERİNÇEK'in adını ağzına almıyor ama en azından ben bu ülkenin>larında bu tavrı görmeye alışacak kadar yaş sahibiyim.Yaklaşık 8 aydır tutuklu bulunan ERGUN POYRAZ(MUSA'NIN ÇOCUKLARI'nın yazarı),21 gündür tutuklu bulunan ülke meseleleri karşısındaki yiğit duruşu ile VATANSEVER insanların kalbinde özel bir yeri olan PROF. EMİN GÜRSES'ten bahsetmemiş.
Neyse,bahsetmesinler.
Bilen biliyor.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen konya dev » Cmt Mar 22, 2008 19:40

insanları hemen nede güzel fişliosunuz..sen şusun onlardansın biz şöyleyiz falan filan..kişiselleştirmek cepheleşmek burda adet olmuş galiba..size aykırı bir düşünce olanın vay haline,hemn fethocu yapmışınız,irticacı yada bölücü olmuşum.hakaretler yağıyor..ulu önderde sadece szin rehberiniz bu ülkede sizdsen başka biri yok zatewn biz NUTUK u okumadık,biz çankkaleyi ,sakaryayı ,salatnatın kaldırılmasını ,şeyh sait ayaklanmasını,musulu ,yapılan devrimleri bilmeden okumadan ,anlamadan yetişen insanlarız öylemi , sen ne anladınki bana bölücü diyebiliosaun ,ne anladınki beni karşına alıp kendi kendine cephe açıosun,sen benim yazdıklarımı okudunmu,özünü anladınmıda bana hakaret ediosun.. eksiğimde yok senden fazlamda ama benim vatanseverliğimide sorgulama,bu ne küstahlık,..yaptığınız bi toplumu kamplaştırma değilmi ,bölücülük değilmi ,legalmi sizin yaptığınız bölücülük yoksa..tahammülsüzlüğünüzün sınırları tayyip ide geçmiş bakıorum..ha bide hukuk öğrencisi olmadığımı iddaa edenlerede hiç şaşırmıorum zaten hukuk kurumundaki bazı kişilerede ondan savcımı olur,gerizekalının tekideme alt yapısına ve akademik kariyere zaten sahip olmuşlar.. anlatmak istewdiğim şudur bakın beyim Doğru tektir ve doğruyu kendimize göre çekemeyiz..sizin önünüze ben iki tane olay koyuyorum..şemdinli olayı -akapeye kapatılma davası.. akape elbette bi hata yapmışsa hukuk düzenine uymadıysa cezasını çeksin,kimsede sayın savcıya telkinde bulunmasın hakaret etmesin bunda mutabıkız ama hukuk havarileri şemdinlide o ara nerdeydiler ..ama yok o savcı haindi ,teröristin ifADESİNE GÖRE büyükanıtı lekeledi,ortalığı karıştırdı diosunuz hep konuya tek taraflı bakmanın verdiği hata ama bilmiosunuzki yargılama esnasında yargılamayı etkilememek için hiç kimse yorum veya telkinde bulunamaz.şimdi paşa konuşuyor mahkemeyi etkilemeye çalışıor ,savcıda görevini tyerine getirior.. bunda ne var ,susacakmıydı,görmezliktenmi gelecekti, kayıtlarda var açın bakın ne demiş ozatı şahaneniz ..bu ülkeyi ordumu yönetiyor,yada başka bi kanun varda biz mi bilmioruz, komutan konuşunca suç olmaz yada hukuktan muaf diye.. sonra ne mi oluyor,yargı bağımsızdı ya, hani herkesi sorgulayabilirdi ya, palavraymış onu öğrenioruz,hani ucu askere değdiği için,yaptıkları hatayı örtmek için suç savcıya yıkıldı..çünkü devletin eleştirelemez odaklarına hukuku uygulmaya çalıştı olmadı..ee biz şimdi o adam asker diye yargılamayalımmı ,yargılayınca orduyu mu yıprattık olacak yoksa hepsini doğru dürüst davranmaya mı zorlayacaz, bak paşa sen hukuka uymuyosun,yağtığın yanlış demeyecezmi..valla bilmiorum bu ülkede herkes benim yaptığım daha dğru diyoda hiç kimse doğrunun tek olduğunu kavrayamıyo,ucundan kolundan herkes bi yerlere çekti gidiyor benimki dahadoğru diye,umarım herkes tek doğru altında birleşirde hepimiz bu ülke için daha faydalı oluruz,bölünmeyelimde bir olalım..diceğim budur herkese saygılar :)
Kullanıcı küçük betizi
konya dev
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 22, 2008 19:57

konya dev, sanirim hala anlayamadin!

Tarafsiz bir forumda degilsin!

Sevgi kelebeklerine, sözde sosyalistelere, ikinci cumhuriyetcilere, din tüccarlarina, nurlu insanlara kapaliyiz.

Hele Türkce konusamayanlara hic tahammülümüz yok!
ama yok o savcı haindi ,teröristin ifADESİNE GÖRE büyükanıtı lekeledi,ortalığı karıştırdı diosunuz

Hele anlama özürlülüre hic!!!

Sadece biz demiyoruz, Hakimler ve Savcilar Yüksek Kurulu da diyor!

Sormasi ayip, pekaka yandasi misin?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 22, 2008 20:05

konya dev,aslında senin de suçun yok çünkü buradaki üslubumuz klasik alttan alalım,başka görüşlere saygı gösterelim üslubuna hiç uymuyor.Bizimle tartışan vatandaşlar da söyleyecekleri kayda değer şeyler varsa istedikleri gibi söyleyebilirler.Tabi ki hem biz ve hem de tüm diğer yorumcular hakaret etmeden yazıyoruz,yanlış anlaşılmasın,oldukça sert eleştirebiliyoruz ama hakaret etmiyoruz.Seni fişlediğimiz iddiana katılmıyorum çünkü sen ısrarla ve inatla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin KARŞI DEVRİMCİLER tarafından son 6 senedir iyice gerildiğini ve gün geçtikçe bu gerginleştirme operasyonunun daha da arttırıldığını görmezden geliyorsun.Böyle olunca da içinde olunan olağanüstü koşulların farkına varmayan bir insan gibi konuşuyorsun,yok ısrarla her şeyin gayet farkındayım diyorsan(ki ben böyle olduğuna en azından şimdilik inanmaya devam ediyorum)ben seninle ilgili düşüncelerimi aynen koruyorum.
Yanıldığım ihtimalini(pek sanmıyorum ama netice olarak ihtimal dahilinde)de göz önüne alarak şu ilave açıklamayı yapayım.Savaş halinde nasıl ki düşmana centilmenlik yapalım ısrarının mantığı yoksa taraf olduğum(uz)bir konuda TARAFSIZ kalmanın,kalmaya çabalamanın manası yok.Ben ve benim gibi düşünenler TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin GENEL KURMAY BAŞKANI olacak olan(o zaman olmamıştı henüz ve zaten tertip olduğuna inancımızın nedenlerinden biri de bu)kişiye iftira eden,hem de PKK İTİRAFÇISI'nın itiraflarına dayanarak iftira eden kişinin hukuk adamı kimliğine saygı duymayız,duyamayız.Yukarıda söyledim,RAM kardeşim de benzer şeyler yazmış,HUKUK BAĞIMSIZ OLABİLİR ama KİŞİLER OLMAYABİLİR(olmayabilecekleri de zaten yaşanan örneklerden anlaşılıyor düşüncesindeyim).Ben dahil tüm KEMALİSTLERİN >TÜRK YARGISI'na güvenimiz var.Ama bizlerin de endişemiz bu iktidarın hemen her kurumu ele geçirdikleri gibi yargıyı da ele geçirecekleri düşüncemizdir.
Şimdilik bu kadar.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen konya dev » Cmt Mar 22, 2008 20:34

yolunuz açık olsun ne diyim..pekaka sözcüsü de yaptınız,bağımsız olamıyoruz anlaşılan bu ülkede iki üç taraf var ya ondan olacaz yada bundan,,saçma hemde çok saçma,
>TÜRK YARGISI'na güvenimiz var.Ama bizlerin de endişemiz bu iktidarın hemen her kurumu ele geçirdikleri gibi yargıyı da ele geçirecekleri düşüncemizdir.

zaten ikiye bölünme ye karşı sizinde isteğiniz var..egonuzu tatmin ediosunuz galiba biz böyleyiz,şöyleyiz naraları atarak,sizin güveninizi yada onlar dediğniz kitlenin güvenini nası kazanacak bu yargı?(lütfen söyleyin)Devletin hiç bir kurumuna güveniniz kalmamış,öyle gözüküyoki devlete küsüyosunuz ve aklıma şu soru geliyor; sizde ege bölgesindeki kaz dağlarına mı çıkacaksınız,isyanınızı ordan mı dillendireceksiniz gelecekte :?:
___________SeL AkAr KuM oLuR gErİye KaLan--K________O_________N______Y____A_______
Kullanıcı küçük betizi
konya dev
Üye
Üye

İletigönderen kaye » Cmt Mar 22, 2008 21:03

Boşverelim diyeceğim F tiplileri, DEV-bilmemneci'leri ama işte üzerine çamur bulaşınca mecbur kalıyorsun temizlemeye.
Şöyle yazılmış:
konya dev yazdı:sizde ege bölgesindeki kaz dağlarına mı çıkacaksınız,isyanınızı ordan mı dillendireceksiniz gelecekte

Bu ne demektir: Yani siz de derken mesela, başka dağa çıkan kimdir! Ne için çıkmıştır! Ya da kime isyanımız vardır dillendireceğimiz? Bu forumdakileri isyancı olarak mı nitelendiriyorsun? Bizleri karşılaştırdığın insanlar sanki senin savunduğun insanlar gibi! Hani sen fetocu, pekaka sözcüsü, irticacı falan değildin, olması gereken bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydın! E, (seni bilemem ama) biz de olması gereken bir vatandaş olduğumuza göre, nasıl isyancı oluyoruz? Memleketini sevmek, savunmak isyan mıdır? Hem biz hiç bir yere gitmiyoruz, memleketi bırakacak göz yok biz de!!! Hele senin gibi kuru gürültülere hiç!!
konya dev yazdı:zaten ikiye bölünme ye karşı sizinde isteğiniz var

Ya git işine Allahaşkına, biz burada vatanın birliğinden yanayız diyoruz, sen de bölücü yapıyorsun! Bu forumda şimdiye kadar okuduğum en komik cümleydi bu!!
Şu tutuklamalarla alakalı yazacaktım, bak mevzuyu nereye kaydırdım, yazık sana ayırdığım vakte, yazık..
konya dev yazdı:bu ülkede iki üç taraf var ya ondan olacaz yada bundan,,saçma hemde çok saçma

Bu ülkede, devletimizin bekaasından başka taraf yok, gerisi teneke sesi.. Sen bu taraftan yana olamıyor, doğruyu göremiyorsan, bir de hukuk öğrencisi olduğunu iddia ediyorsun, sen sadece ve sadece "insan ziyanı"sın..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen gokdeniz » Cmt Mar 22, 2008 21:13

konya-dev arkadasim su asagidaki yaziyi bir kez oku .. sen daha dogru ile gercek arasindaki farki bile bilmiyorsun .. ondan sonra kalkip hukukun ustunlugunden bahsediyorsun .. dava hukuk davasi degil ..
dogru bir degildir .. gercek birdir .. dogrular. ulkelere , dinlere, kulturlere, toplumlara kisilere gore degisir ..iranda kadinlarin basinin kapatilmasi dogrudur ama tc de degildir anlatabildim mi? ve toplumlar dogrularina gore hukuk sistemlerini belirlerler

22 Mart 2008

Ali Saydam: Geçmiş olsun
Akşam Gazetesi Yazarı Ali Saydam, İlhan Selçuk'a köşesinden mesaj yolladı.

Gerçeklik bir kez daha hakikati ‘dövüyor’

İngilizcesiyle yazarsak, sanki daha da iyi anlaşılıyor. Hakikat (truth) ve gerçeklik (reality) hiçbir zaman üst üste gelmiyor, ‘özdeş’ olamıyorlar...

Örneğin yalan söylemek, bütün semavi dinlerin vaaz ettiği gibi doğru bir davranış değildir. Öte yandan yalan söylemeyen insan çok azdır. Hayatın gerçekliği insanı öyle veya böyle küçük ya da büyük yalana götürebiliyor...

Şimdi bunu son günlerdeki gelişmelere uygulayalım. Hakikat ne? Hukuk devleti ilkeleri... Anayasa, yasalar vs...

İşin hakikatine göre savcının AK Parti aleyhine açtığı dava son derece doğal bir süreçtir. Sürecin nereye gittiğini beklemek ve Türk adaletine hukuk sistemine, savcılara ve hâkimlere güvenmek gerek... Hakikat bu...

Aynı ‘hakikat’ Ergenekon tutuklamaları için de geçerli değil mi? İktidar falan değil, savcının yazılı talimatı üzerine polis gerekeni yapmıştır. İşin hakikatine göre yasalar karşısında herkes eşittir, savcının elinde hangi deliller olduğu bilinmemektedir... Adaletin tecellisi beklenmelidir...

AK Parti’nin kapatılması davası ile Ergenekon davasının uygulamalarına bakarsanız ‘hakikat’ açısından durum budur...

Ancak realitede böyle midir? Kesinlikle değildir. AK Parti’yi kapatmaya kalkmanızın, 1925 doğumlu İlhan Selçuk’u ne suç işlediğini düşünürseniz düşünün, sabahın köründe apar topar evinden almanızın, kamu vicdanında nasıl algılanmasını bekliyorsunuz? Gerçeklik hakikatin söylediğinden farklı şeyler söyleyebilir... Daha doğrusu söyler... Bazen o sese kulak vermek gerekir...

Yıllarca devletin en büyük üniversitesinde rektörlük yapmış birinin 24 saat göz altında tutulup kimselerle görüştürülmemesinin; ülkenin geleceğini teslim ettiğiniz, Başbakanlık dahil devletin çeşitli kademelerinde görev yapmış ve yapmakta olan 70 kadar siyasiye yasaklama getirilmesinin, kamu vicdanında nasıl yer bulmasını istiyorsunuz?..

İşte realite bu... Kamu vicdanı... Son kararı hep o verir... İnsan aklına göre analiz eder ancak vicdanına göre karar verir... Hiçbir görüşüne katılmamış ve kendisiyle hiç karşılaşmamış olmama rağmen Necmettin Erbakan’ın -âdi suç yüzünden dahi olsa- hapse atılmak istenmesini pek çok Türk vatandaşı gibi ben de yadırgamıştım...

Realite bir kez daha hakikati ‘dövüyor’... Ne AK Parti’nin anayasa karşıtı anti laik tutum içinde olup olmadığının bir önemi kaldı ne de Ergenekon davasına adı karışanların anayasayı ilga etmeye çalışan darbe girişimcisi çete mensupları olup olmadıklarının. Her iki durum da önemini tamamen yitirmiştir...

Genel algılama ortada bir hesaplaşma olduğu yolundadır...

Bu ‘çatışma, cepheleşme algısını’ yaratmak için çok uğraştılar... Sonunda başardılar... İletişimin, ilişki yönetiminin biteceği noktaya doğru hızla yaklaşıyoruz...

AK Parti yöneticilerinin önünde sanki ‘hakikatı’ geçici bir süre için bile olsa bir kenara bırakıp ‘realiteye’ bakmak için son şansları var... Umarız bu şansı adam gibi kullanırlar...

Bu gibi çelişkilerde ve çatışma noktalarında iktidarı elinde tutan liderlere daha çok iş düşer. Birincil sorumluluk onlardadır. Toplumsal barışı tesis etmek onların siyasi mahareti sayesinde sağlanabilir...

İlhan Selçuk’a çok üzüldüm. Üzerimde hakkı vardır... Kendisine ‘Ağabey’ diye hitap ederim. 83 yaşında bu davranışı hak ettiğini düşünmek dahi istemiyorum... Gerisi lafı güzaf... Geçmiş olsun İlhan Ağabey!..[/quote]
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen Ram » Pzr Mar 23, 2008 0:46

Yahu bu soyofaşitler, hem burunlarından hem de kıçlarından kıl aldırmıyor.

Sosyâl faşist, Gökdeniz arkadaşımızın gözüne soktuğu gerçek ve doğru kavramlarını tekrar gözüne sokmakla beraber; "adalet mi hukuk için var, hukuk mu adalet için var¿?" sorusunu beynine yedirmenin akabinde "devletin bekâsı" tamlamasının, sende ne tür algılara yol açtığını sorarım sana.

Şimdi Guguk Fakültesi Öğrencisi bey evlâdım, sana verilen cevaplara karşılık cevapların varsa dinleyelim. Yok, asker şöyle-asker böyle, savcı haklı, Büyükanıt neden yargılanmadı diye zırlayacaksan;

I- Bunun muhattabı biz değiliz
II- "HSYK hukuk dışı iş yaptı" diyerek, kendi gugukluğunu ortaya sermiş olursun
III- Gukuk kuşlarını pek sevmeyiz

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen konya dev » Pzr Mar 23, 2008 6:56

Saygi sinirlarini asmayalim
Kullanıcı küçük betizi
konya dev
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Pzr Mar 23, 2008 7:34