Son Dakika! Doğu Perinçek ve İlhan Selçuk'a gözaltı...

Genel & Güncel Konular

İletigönderen İlteriş » Pzr Mar 23, 2008 12:00

gokdeniz yazdı:YANLIS!

kemalizmle anarsizm'i karistiriyorsunuz ...
toplum kurallari , ya da kurallar adi konulmamis emirlerdir ...
sizin anlayisinizla iki kemalist bile yan yana yasayamaz
biri zart, oburu zort
al sana kaos :)))

Kemalizm'i hicbir seyle karistirmiyorum, Toplum kurallari Kemalizm'de Toplum Sozlesmesi ile belirlenir. Keyfiyet ile degil. Asil bu sekilde bir insanin emegine saygi duymayarak onu silip atmak Anarsizm'dir. Kimin Kemalizm'i anlamadigi ortaya cikiyor. Mustafa Kemal'in etkilendigi kisilerden olan "Jean-Jacques Rousseau'nun Toplum Sozlesmesi" adli eserini okuyabilirsiniz. Kemalizm Sacma sapan kurallari yikip kendi kurallarini koyan bir fikirdir. "Buyuk harfle yazmak bagirmaktir" sozu bir hurafedir. Buyuk harfle yazmak bazen "caps Lock tusuna basmayi unutmaktir" da! Ve bunun cezasi sorgusuz sualsiz o mesaji silmek olmamalidir.

Yarin kurallarinizi Seriatcilar Koydugu zaman umarim Kemalizm'i baska birseylerle karistirip susup oturmazsiniz!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen shadow39 » Pzr Mar 23, 2008 12:04

gokturkmehmet, sana anca gulerim.
Bir uyari daha
Lutfen konu disina cikmayalim
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen İlteriş » Pzr Mar 23, 2008 12:07

Shadow, benden de sana bir uyari, su benim uyeligimi siler misin? Kifayetsiz yoneticilerin oldugu yerde adim olmasin, bilgilerimi de silin. Ben sana gulemiyorum, cunku espri yetenegi goremiyorum.
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen gokdeniz » Pzr Mar 23, 2008 12:17

gokturkmehmet yazdı:
gokdeniz yazdı:YANLIS!

kemalizmle anarsizm'i karistiriyorsunuz ...
toplum kurallari , ya da kurallar adi konulmamis emirlerdir ...
sizin anlayisinizla iki kemalist bile yan yana yasayamaz
biri zart, oburu zort
al sana kaos :)))

Kemalizm'i hicbir seyle karistirmiyorum, Toplum kurallari Kemalizm'de Toplum Sozlesmesi ile belirlenir. Keyfiyet ile degil. Asil bu sekilde bir insanin emegine saygi duymayarak onu silip atmak Anarsizm'dir. Kimin Kemalizm'i anlamadigi ortaya cikiyor. Mustafa Kemal'in etkilendigi kisilerden olan "Jean-Jacques Rousseau'nun Toplum Sozlesmesi" adli eserini okuyabilirsiniz. Kemalizm Sacma sapan kurallari yikip kendi kurallarini koyan bir fikirdir. "Buyuk harfle yazmak bagirmaktir" sozu bir hurafedir. Buyuk harfle yazmak bazen "caps Lock tusuna basmayi unutmaktir" da! Ve bunun cezasi sorgusuz sualsiz o mesaji silmek olmamalidir.

Yarin kurallarinizi Seriatcilar Koydugu zaman umarim Kemalizm'i baska birseylerle karistirip susup oturmazsiniz!

alla alla ..
mustafa kemal devrimleri yaparken referandum'a gitmistir de (ozellikle kilik kiyafet devrimi ) bizim mi habarimiz yok ?
sagol, bugun bir yasima daha girdim :)))
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen İlteriş » Pzr Mar 23, 2008 12:23

referandum'a gitmemistir, halkin arasina karismistir, konusmalar yapmistir, halkin rizasini kazanmistir. Ataturk'u jakoben olarak tanimlayanlardansin yani. O halde 2. Cumhuriyetci'lerle ayni fikirdesin. Her fikre saygim vardir.
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen gokdeniz » Pzr Mar 23, 2008 12:47

seni sark kurnazi seni ...
nerden cikardin ikinci cumhuriyetcilerle ayni fikirde oldugumu?
yanit veremedin ya , yapistir bakalim etiketi ..
eger mustafa kemal halkin rizasini almissa ne seyh sait isyanini ne de fethullah gulen hareketini aciklayacak olgu kalmaz elimizde. ben tarihe bakarim ..
sana da tavsiyem etiket yapistirma makinani , buyuk harfi , kucuk harfi kisaca ayrintiyi bir kenara birakip oze bakman ...
tarihi iyi okuyamayan insan , o tarihi tekrar yasamakla cezalandirilir
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Mar 23, 2008 12:50

gokturkmehmet,bak gençliğini gözönüne alarak sana çok dikkatlice bir mesaj yazdım.Sen hala tartışmaya devam ediyorsun,canın sağolsun,siteden elbetteki ayrılabilirsin ama tartışman gereken kişiler biz değiliz.
KEMALİZM yorumları elbette ki çok çeşitli olacaktır çünkü KEMALİZM aksini savunanların aksine dünyanın büyük ideolojilerindendir ve elbette ki farklı beyinler tarafından farklı yorumlanacaktır.Ama ''KEMALİSTLER kural tanımaz''şeklinde bir yargı gelip de sende önyargıya dönüşmesin.Kurallar bu dünyada yaşayan herkes içindir,karışıklığı,hengameyi önlemek içindir.Açıkçası siteye üye olan herkese tek tek kurallarımız bunlardır şeklinde uyarı yapılmıyor,bana da yapılmadı,bizler yeni üye olduğumuzda sabit bir şekilde sitede bulunan KURALLARı okumalıyız işin doğrusu.Ama yüce milletimizin ferdiyiz ne de olsa,PRATİK hayatı her zaman TEORİK EĞİTİMe tercih ediyoruz.Çok aşırı tepki veriyorsun,bence gerek yok ama dediğim gibi gitmek istiyorsan senin bileceğin iş ve eğer gideceksen de kötü ayrılmayalım.
Sevgiler.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen İlteriş » Pzr Mar 23, 2008 13:13

CetinTas, saygili yaklasimin icin tesekkur ederim. Sizin gibi insanlardan ayrilmak uzucu, ancak ne care ki bu sitede bana yer olmadigini dusunuyorum, ben Kemalizm kuralsizliktir demiyorum. Ancak Kurallar her zaman hakli ve dogru degildir ve sorgulanabilir diyorum.

Bu arada bilgilerimi silemiyorum, boyle bir secenek bulamadim. Siteye girmeyerek fiilen cikmis olabilirim, ne yapayim.

Bu arada bana sark kurnazi diyen arkadas, bir daha cevap yazmak icin siteye girdirme beni olur mu? Bir de cocukca uslubunu gelistir ne o oyle. Senin ne sorun olacak da ben cevap veremiyecegim? Birazcik samimiyet, yok oyle bir soru. Sen gayriciddisin, senle tartismayacagim.

Gule Gule Guncelmeydan
Bu ulkede kendi idealim dogrultusunda tek basima mucadele edecegim. Kemalizm Tek Kisilik Ordu Olabilmektir.
Vatan elden gitmeden 1 dakika once orada olacagim, sizlerle beraber savasmak icin.

Hepinize saygilarimi sunuyorum.
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen gokdeniz » Pzr Mar 23, 2008 13:29

kiramadim seni , ne olur bana cevap yaz ...:)))
ama kurallarla ilgili olmasin olur mu?
cocukca usluptan bahsedene bir bak!
hangi olgun uslupla yanlis buldugun kurallari degistirme yoluna gittin?
oyunun kurallarini begenmeyip , kapiyi vurup cikmak mi olgun usluba sahip olmak ?
ben buradaki pekcok insandan farkli dusunuyorum , ama kurallar icerisinde kimseye hakaret etmeden yaziyorum ,sen bunu bile beceremeyip "ciddi" halinle gitmeyi tercih ediyorsun , arkanda da bir araba dolusu slogan :))
gule gule .. yolun acik olsun
gokturk mehmet cumhuriyetine yolumuz duserse , bir cay ikram edersin artik :)))
gayriciddi gokdeniz :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Pzr Mar 23, 2008 13:40

Kör cehalet çirkefleştirir insanları;SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR!Her lafa verecek cevabım var lakin, bir lafa bakarım laf mı diye birde lafı söleyene bakarım ADAM MI diye.
Cahille Sohbeti Kestim.
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen gokdeniz » Pzr Mar 23, 2008 13:47

gokturkmehmet yazdı:Kör cehalet çirkefleştirir insanları;SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR!Her lafa verecek cevabım var lakin, bir lafa bakarım laf mı diye birde lafı söleyene bakarım ADAM MI diye.
Cahille Sohbeti Kestim.

Bilmukabele!
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Mar 23, 2008 14:25

Tartisilan konulara bakiniz... :|

Biz Türkler kadar bölünmeye uygun baska bir millet var midir acaba..? :|

gokturkmehmet, büyük harflerle konu basligi acmak, paylasimda bulunmak forum kurallarina aykiri. Bazi arkadaslarimizin "özgürlük" anlayisini zedeleyebilir belki bu kural, ama forumdaki "görsel" düzeni korumak adina biz gerekli görüyoruz.
Evet, yetkili arkadasimiz da belki mesaji silmek yerine düzenleyebilirdi. Ama böylesine büyük sorunlarimiz oldugu bugünlerde böylesine kücük bir mevzuyu gitme sebebi olarak görüyorsaniz, yolunuz acik olsun.

Arkadaslar; her aile icinde kavgalar da olur, bagirip cagirmalar da. Ama yine aile oldugu hatirlanir. Birbirimizi gereksiz yere kirmayalim. Her konuda hemfikir olmamiz mümkün degil. Gün, ortak ideallerimize kilitlenme günü.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen kaye » Pzr Mar 23, 2008 14:38

gokturkmehmet'in yazısını ben de okumuştum, tam müdahele edecektim ki baktım benden önce davranılmış. Neden müdahale edececektin derseniz, üslubuna elbet. Bunlara az önce de değinildi ama yazmadan geçmek istemiyorum. Yazısını beğenmiştim gokturk'ün, içerik olarak güzeldi ama tarzı yanlıştı, gokturk'te veryansın ediyor "neden müdahale ediyorsunuz", "yanlış sitede miyim" diye. Aslında kendisi nasıl bir sitede olduğunu çok iyi biliyor. Şunu da görmüştür ki, daha önce de bu yüzden uyarı alan çok kişi oldu, herkese ayrı uyarı yapılmaması gerektiğini de biliyordur. İçerik doğru, üslup yanlışsa mesaj tam değildir. Bu, bu sitenin kuralıdır, aslında tüm internet üzerinde, konuşma ve forum sitelerinde de geçerlidir bu, her yerde büyük harflerle konuşmak hoş karşılanmamaktadır. Fakat hata insana mahsusdur, herkes yapar, ben de yaparım zaman zaman, hatayı kabul etmek, düzeltmekse çok büyük erdemdir. Kendi hatasını başka şeylerle örtmeye çalışmaksa acizliktir.
Şimdi, bu çerçevede, benim tüm üyelerden istirhamım, bunlara dikkat etmeleri, hataları başka hatalarla örtmeye çalışmamaları, çalışmamamızdır. Başka hatalardan kastettiğime örnek olarak "siteden ayrılma talebinde bulunma"yı da verebilirim.
Bir de dikkatimi çeken bir şey de şu oldu; kurallar gereğince, kişinin kendine "bir defalığına olsun" yaptırımın uygulanmamasını istemek, aslında sonu gelmeyecek bir ihlale sebep olacaktır.. Bunun bugün örneklerini siyasetimizde çok görmekteyiz. Mesela; türban mevzuu (türbanı serbest bırakırsan, çarşafa, burkaya, çeşitli ideolojik paçavralara da müsaade yolunun açılması gibi), mesela milletvekili dokunulmazlığı, mesela bürokrat yakınlarının kuralları ihlalleri ve de yaptırım uygulanmaması..
Bilmem anlatabildim mi!!!
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen shadow39 » Pzr Mar 23, 2008 15:06

kaye, kimse yaptirim uygulamiyor.Kendi kendine bir seyler pesinde
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen kaye » Pzr Mar 23, 2008 15:26

Yok, yaptırım derken mesaja müdahaleyi kastetmiştim, yanlış anlatmışım sanırım :(
Yoksa, ben de takip ediyorum en başından beri..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x