gönderen Ram » Pzr Mar 23, 2008 20:45
gokturkmehmet, alkôllü müsün çocuk¿? Hem kurallara uymuyorsun, hem terbiyesizlik yapıyorsun, hem de kalkmış bu yaptıklarını savunmaya çabalıyorsun.
Kurallarda esnek olmasaydık, bu konudaki 4. serzeniş mesajından sonra sana elveda derdik.
Kemalizmi en iyi bildiğini iddia edemezsin zaten. Bunu iddia etmen, en az bu mevzudaki tartışmaya binaen söylediğin "Kemalist emir almaz" vecizesi kadar ilginç olurdu. Atatürk'ün yazdığı-okuduğu hangi kitapları okudun bilemem, rahmetli Hablemitoğlu'nun ne kadar yakınıydın onu da bilemem... Kimin kimden, hangi mevzularda, hangi alanlarda üstün olduğu da muammadır, kimse bilemez. Esasen mevzumuz bu değildir, lâkin benim kesin bildiğim bir şey var. Bildiğim: 8'de 8 kusurlusun ve ona göre hükmü verdim.
"Büyük harf kuralı" sebebiyle, yazdığı yazının silinmesi sonucu yaygarayı koparan ve bu kuralı saçma olarak nitelendirip uymamasının normal olduğunu, akabinde tavırlarını bu savunma çerçevesinde yöneticilere hakaretvari sözler sarfederek değiştiriren, kontrolden çıkan, sıkışınca bu savunmasından vazgeçip bunu fikirlere saygısızlık olarak algılayan birinin hükmü, üç günlük etkisizleştirmedir. Onu da, üç gün sonra diyeceğin bir şey olursa üç gün verdim. Yoksa senden umudu kestim.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.
Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!