Son Dakika! Doğu Perinçek ve İlhan Selçuk'a gözaltı...

Genel & Güncel Konular

Son Dakika! Doğu Perinçek ve İlhan Selçuk'a gözaltı...

İletigönderen Ram » Cum Mar 21, 2008 8:17

Doğu PERİNÇEK ve İlhan SELÇUK'un da aralaranıda bulunduğu kimseler, sabah saat 4:30 sularında Ergenekon Operasyonu çerçevesinde gözaltına alınmıştır. 10'larca polisin, saat 4.30 sularında aramya başladığı ve saat 8:30 itibariyle de hâlâ Ulusal KANAL'da arama yaptığı bildirildi.

Gözaltı sayısının 12 kişi olduğu söyleniyor. Gözaltına alınan bazı isimler şöyle: Doğu PERİNÇEK, İlhan SELÇUK, Ferit İLSEVER, Serhan BOLLUK, Adnan AKFIRAT, Kemal ALEMDAROĞLU...

Ayrıntılar devam edecektir.

Kaynak: Ulusal KANAL

Resim
Ergenekon soruşturması kapsamında Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, gazeteci Adnan Akfırat, iş adamı İbrahim Benli, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlseveri Perinçek'in koruması Yusuf Beşerik gözaltına alındı.

Aramalar Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatı ile başlatıldı. Zekeriya Öz, gözaltındaki sanıkların ifadeleri doğrultusunda polise yeni bir gözaltı listesi verdi. Listenin başında Doğu Perinçek'in adı yer aldı. Edinilen bilgiye göre Ulusal Kanal'ın İstiklal Caddesi üzerinde bulunan ana binası, sabah saatlerinde polis tarafından basıldı.

Sabah 04.30 İşçi Partisi Genel Merkezi, İşçi Partisi İstanbul İl Merkezi, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisinin Merkez ve Ankra bürolarına eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Perinçek, daha sonra emniyete götürüldü. Perinçek'in, kimlik tespiti ve Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alındıktan sonra İstanbul'a götürüleceği bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan Perinçek'in Ergenekon soruşturması kapsamında sorgulanacağı bildirildi. Polis Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi'nde arama yapıyor. Operasyonda ismi geçenlerin evlerine de aynı dakikalarda aramalar yapıldı. Bu arada, İP İstanbul İl Başkanlığı ve Ulusal Kanal'ın bulunduğu binanın önünde çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı.
Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen gokdeniz » Cum Mar 21, 2008 11:55

olagan(ustu) bir gelisme ...
bilincli olarak gerginlik tirmandiriliyor
bunun fethullah kokenli bir operasyonun devami oldugu cok acik ..
ama varilmak istenen yerin ne oldugunu anlamak cok zor ...
ters teperse olabilecekleri dusunmek bile istemiyorum
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen Ram » Cum Mar 21, 2008 12:23

gokdeniz, e bugün Ergenekon'dan çıkış olarak da kutlanılan Nevruz Bayramı ya, günün anlam ve önemine binaen şekil yapmışlar. :) 1 haftadır zaten "Yeni Yavşak" gazetesi devamlı bu isimler aleyhinde ve Ergenekon Operasyonu çerçevesinde "yoğun" yayın yapıyordu. Diğerlerinden biraz ayrı tuttuğum İbrahim KARAGÜL'ü uyardım, iç politika hakkında yazamıyorsun, bu işi bilmiyor ve beceremiyorsun dedim. Adam sanki inadına inadına daha da saçmalamaya başladı. İyice militanlaştı.

Tabi bu hadise, kapatma davasına karşılık küçük bir rest olarak da yorumlanabilir...

Bu gidaşatın, "olası" en olumsuz sonucunda ne olacağını ben biliyorum. Sadece özetleyeyim, birilerine yazık olacak...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 21, 2008 12:27

Son Aydinlik'tan:

AB'den Tayyip'e Ergenekon emri: "Devlet ve Ordu'yu temizleyin"

AP'nin Türkiye Rapor Taslağı açıklandı. Raporda, Ergenekon soruşturmasının Ordu'yu da kapsaması talimatı veriliyor. "Bu şebekenin devlet içindeki bağlantıları tam anlamıyla gün yüzüne çıkarılmalı"

Gözaltina alinmasalardi "F" tipi emniyete cok kirilirdim.

Pek özgürlükcü, pek demokrasisever AB ve ABD'den de tepkiler geldi mi? Fikir özgürlügü, demokrasi nutku atanlar nerede?

Kudurmus köpekten beter durumdalar.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen gokdeniz » Cum Mar 21, 2008 12:35

bir taraftan buraya yazip , diger taraftan skyturk'te konu ile ilgili gelismelere gelen yorumlari dinliyorum .. az once yalcin hoca konustu .. onun yorumu bunun kesinlikle ters tepecegi ..korku imparatorlugu kurmanin , selcuk ve perincek gibi adamlarin bile apar topar gozaltina alinmasi ile "hic birinizin guvencesi yok" mesaji verilmek istendigi ..yarin akp'nin kapatilmasi icin dava acanlarla , genelkurmay baskaninin da bu kisileri izlemeyecegi garantisinin olmadigini soyledi
ortada ne sikiyonetim var ne de ordu yonetime el koymus durumda o yuzden bu gelismeler hic te hayra alamet degil .
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cum Mar 21, 2008 12:43

Sıra, Serdar AKİNAN'da...

Kalemler kırıldı, kılıçlar kuşanıldı...
Kim kimin kafasını koparacak göreceğiz...

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen gokdeniz » Cum Mar 21, 2008 12:57

nevruz atesi turkiyenin kavrulmasina yol acacak olaylara yol acabilir .
bir ayrintiyi buraya aktarayim ..baku -ceyhan boru hatti uzerinde cikabilecek olaylar boru hattinda hakki olan ulke askerlerinin buraya cikarma yapma hakki
insallah benim paranoyam olarak kalsin
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

ergenekon

İletigönderen cenk_pinar » Cum Mar 21, 2008 13:25

yalçın küçük eksik kalmış kadroda
onu da alırlarsa muhalefet temizlenmiş olacak
daha neler göreceğiz bakalım
Kullanıcı küçük betizi
cenk_pinar
Üye
Üye

İletiler: 24

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 21, 2008 13:29

Nihat Genc'i de unutmamak gerek :) Bu aksami merakla bekliyorum.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Ram » Cum Mar 21, 2008 13:44

Türk-Kan, canlı yayın yapsınlar yahu. :|

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen gokdeniz » Cum Mar 21, 2008 13:48

Ram yazdı:Türk-Kan, canlı yayın yapsınlar yahu. :|

ilahi ram ,hem akinan'i hem genc'i studyodan toplatirsin:))
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cum Mar 21, 2008 13:58

gokdeniz, onu-bunu bilmem. Beni de alırlarsa, her şeyi itiraf eder senin üstüne yıkarım. :sigara:

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen gokdeniz » Cum Mar 21, 2008 14:03

Ram yazdı:gokdeniz, onu-bunu bilmem. Beni de alırlarsa, her şeyi itiraf eder senin üstüne yıkarım. :sigara:

:)
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletigönderen zfrtxt » Cum Mar 21, 2008 14:14

su siralar su sozu tutar oldum , bu olay icinde birebir ; deveye sormuslar neren egri nerem dogruki demis , ben bu sozu sozde ceteyi cokerten emniyetteki f tipilerine ve tum emperyal saksakcilarina adiyorum

not: bazilari emperyalizmi algilayamiyor cesitli sebeplerle turkce aciklamasini asagiya koyuyorum

Emperyalizm : Bir milletin sömürü temeline dayanarak başka bir milleti siyasi ve ekonomik egemenliği altına alıp yayılması veya yayılmayı istemesi, yayılmacılık, yayılımcılık . ( Turk Dil Kurumu)

yani neymis somurululenler kole imis , simdi bir de ornek anlatayim da daha iyi anlasilsin emperyal usaklarinin vaziyeti ,
yer istanbul kanald studyosu ,32. gun programi , katilimcilar arasinda ismet berkan ve erol manisali var , konu aciliyor erol manisali emperyalizme karsi goruslerini acikliyor , ismet berkan savunuyor demokrasi ozgurluk vs.. bildik kiliflari ile . hoca kiziyor en sonunda bak ismet emperyalizm turkcesi ile somurgeciliktir ,diyor. yani hedefteki kitlelerde modern kolelerdir , simdi sen bana cevap ver . sen somurgecilikten yanamisin , cevap yok . israrla soruyor hoca kiviracak yer kalmayinca cevap evet . iste bu tip adamlar bize DEMOKRASI ,OZGURLUK ,INSAN HAKKI satiyor . vay memleketin haline vay benim fanatizm gozunu burumus vatandasim vayy .
Kullanıcı küçük betizi
zfrtxt
Üye
Üye

İletiler: 106

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 21, 2008 14:26

gokdeniz yazdı:
Ram yazdı:Türk-Kan, canlı yayın yapsınlar yahu. :|

ilahi ram ,hem akinan'i hem genc'i studyodan toplatirsin:))

:twisted:

Ram, sabaha karsi benim de kapim calinmazsa hatrim kalacak mirim :Türk-Kan:

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x