Türk halkının cehaletinin kökenleri nelerdir?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

İletigönderen SOKRATES » Çrş Eyl 03, 2008 21:06

Sen çok İskender Büyük seyretmişsin Musa-Yusuf. Yokluğumda cehaletinle kirletmişsin etrafı. Bir daha görmeyeyim seni etrafı kirletirken, biraz daha oku.
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

Turk'ler ve Turkce'miz

İletigönderen DevUyandi » Çrş Eyl 03, 2008 21:26

Eger Dunyadaki tum insanlar uc asagi bes yukari eszamanli ortaya ciktiysa Turk’lerin diger insanlardan ne daha zeki ne de daha aptal olmasi icin bir neden oldugunu sanmiyorum.. Turler arasinda genetik olarak pek anlamli zeka farklari yoktur. Kedi ya da kopek tur olarak ne kadar zeki ise Asya’daki turleri de Amerika’daki turleri de ayni zekaya sahiptir. Toplumlarin daha basarili olmalarini tarihi, cografi, sosyoljik bir cok sekilde aciklamak mumkun. Fakat bu hic bir zaman sabit olmamistir. Hep degisken olarak dogu bati kuzey guney Avrupa Asya Cin Pers Hint arasinda gidip gelmistir. Bildigimiz yakin tarihte Dogu refah zenginlik medeniyet kaynagi iken son bir kac yuzyilda Bati sefalatten, caresizlikten gelistirdigi etkin talan ve yagma yontemleriyle dengeyi kendi lehine degistirmis ve basari- zeka kriterlerini yeniden tanimlamistir. Ama veriler gosteriyor ki top tekrar doguya gecmektedir.

MUSTAFAT demis ki Türkiye'nin AB'ye girmesine karsi olan bazi Avrupalilar Türklerin Avrupa'ya egitimsizlik ve kuralsizlik getirecegini iddia ediyorlar; bence haklilar.

Daha cok yakin gecmislerinde, Dogu hanlar hamamlar luks icinde yasarken tuvalet olarak canaklari kullanan Avrupa’ya egitimsizlik ve kuralsizligi getirecek olan Turkler degil kendi icsel cokuntuleri bilimden ve insani degerlerden uzaklasmalari olacaktir. Ayrica uzun hatta orta vade gelecekte bizim toplum olarak Avrupa’dan alabilecegimiz fazla bir sey olmadigi inancindayim.

Bugun Amerika’da kazanilan doktora derecelerinin yarisi yabancilar tarafindan alinmaktadir.. Hele ki bilim ve muhendislik dallarinda bu denge daha da carpici olarak yabancilar lehine donmektedir. 2001, 11 Eylul den sonra vize guclukleri ile bu oran bir miktar degistiyse de oranlar hala Amerika icin endise verici kalmaya devam ediyor. Bir kucuk nokta da soyle: istatistiklerde Amerika’li olarak gorunen sayinin bile cok buyuk bir cogunlugunun ya ilk ya ikinci nesil Amerika’li oldugunu 20 kusur yildir burada yasayan birisi olarak ilk elden gozlemlemekteyim.Universitelerin Muhendislik ve agir bilim dallarini agirlikli olarak Cin Hint Pakistan ve diger etnik kokenli Amerikalilar olusturuyor.
Bu konuda Amerikan Parlamento uyeleri icin hazirlanmis raporda ilgili butun istatistiklere bakabilirsiniz. Ayrica sayin MUSTAFAT’in asagilik kompleksinden kurtulmasina belki yardimci olur diye belirteyim Amerikada tum Dunya’dan gelen lisanustu programlarda TURK’ler ilk 10 ulke arasinda yer aliyor ve hatta Almanya ve Tayland’in da ustunde. Burada yasayan green kartlilar arasinda ise yine begenemediginiz TURK’ler ilk 10’a giriyor ve Japonya Brazilya ve Almanya’nin onunde yer aliyor. http://fas.org/sgp/crs/misc/97-746.pdf

Nedir zeka? Yasamda basarili olmak mi? Biyolojik olarak en basarili yaratik hic suphesiz insanlar degil. Bir suru bocek turu milyonlarca yil insandan cok daha basarili surdurdu varliklarini. Onceleri sevdigim, simdi “kotu yola dustugu”ne inandigim bir yazar Noam Chomsky’nin bir kitabinin sunumunda dedigi gibi belki de insan turu kendi kendini yok etmeye muktedir biyolojik bir hata idi. Gidisimiz gosteriyor ki her an kendi kendini cevresindeki yaratiklarla birlikte yok edebilecek bir olusum cok uzak ihtimal degil.
Ote yandan bir calismaya gore “o cok akilli ileri medeniyetler” tarafindan milyonlarcasi baltalarla katledilmeseydi, milyonlarcasi mikroplu battaniyelerle oldurulmeseydi su an sayilari binler degil 500 milyondan fazla olacak olan Yerli Amerika’lilar kesecekleri her agac icin, cevreleriyle alacaklari her karar icin en az gelecek 7 nesil uzerindeki etkileri goz onune alirlar oyle karar verirlermis. Bir Yerli Amerikali Cleveland’da kimyasal atiklarla zaman zaman infilak eder hale gelen Cuyahoga (kimbilir belki de KAYAHOCA idi nehrin orjinal adi) nehri basinda sunlari dusunmus: Bir vakit tarih tartistigim birisi “iyi, anliyorum ayip etmisler size ama, kitanin gelismesi icin belki de bu gerekliydi, siz ilerlemenin onunde engeldiniz, hem zaten toprak sizin elinizdeyken ne yaptiniz?” demisti. Bu nehri gorene kadar pek anlamamistim ne demek istedigini. Simdi her an patlayabilecegi icin halka uyari levhalari koyulmus bu nehri gorunce hak verdim adama onlarin topragi daha iyi kullandiklari konusunda. Kac Yerli Amerika’li akil edebilirdi ki infilak edebilir bir nehir yapmayi? http://michaelgreenwell.wordpress.com/2 ... behaviour/

Gelelim TURKCE’ye sayin MUSTAFAT ve “dilimiz- genlerimiz- kulturumuz ile ilgili bir eksiklik mi var acaba” diye dert yapanlar. Bu konuda benim diyecek seyim cok ama madem cehaleti, kultursuzlugu elestiriyorsunuz alin size Dilimiz ve Tarihimiz ile fevkalade ilginc ipuclari ile dolu olabilecek bir kac kitap. Turk’lere karsi IRKCI ve onyargili olmayi birakip hep birlikte arastiralim, once ne oldugumuzu kendimiz kesfedelim (bati’nin ya da yabancilarin bize dayattigi degil) sonra da alip onu daha ileriye goturelim. http://www.angelfire.com/al2/arkeoloji/ ... tm/#turkce
http://kitap.antoloji.com/atlantis-in-d ... ce-kitabi/

Okumaya, arastirmalarin orjinal kaynaklarini kendim dogrulamadiysam da ilginc buldugum Osman Pasa’nin sitesinde yer alan bir yazi ile baslayabilirsiniz. http://forum.efsanekomutan.org/showthread.php?p=12570
Sevgiler
Kullanıcı küçük betizi
DevUyandi
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen brd » Çrş Eyl 03, 2008 21:30

Örümcek kafali sayin Sokrates,

Burada AKPnin ve dolandirici Erbakan ve ekibinin yillardir söyledigi seyleri bize anlatip durma. Sen ve senin takimin, ülke isgal altindayken Ingilizlerle geziyordu, sonunda Ingiliz gemisine bindirip padisahi ülkemizden attik. Milletin kaderini kendi ellerine teslim ettik. Bu yetmedi dinci-kürtcü bir araya geldiniz ingiliz parasi ve silahi ile ayaklandiniz, gene basinizi ezdik. Kubilay'i öldürdünüz, ama biz de gerici takimini kafasini kopardik.

Sonra ABD kuklasi oldunuz, bagimsiz Türkiye diyen genclere ABD den para alip palalarla saldirdiniz (Sevket Eygi denen kisi basi cekiyordu), yetmedi Marasta katliam yapip, Sivasta insan yaktiniz.

Simdi de memleketi fabrika fabrika, sirket sirket, metrekare metrekare satiyorsunuz.

Yok CHP, yok kemalistler... Daha komünist yazmayi bile bilmiyorsun cahil! Sizin yüzünüzden ülkenin serefi iki paralik oldu, ona buna camur atacagina 1 milyon dolari ic eden Disli ile ugras....
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye

İletiler: 179

İletigönderen SOKRATES » Çrş Eyl 03, 2008 22:49

brd yazdı:Örümcek kafali sayin Sokrates,

Burada AKPnin ve dolandirici Erbakan ve ekibinin yillardir söyledigi seyleri bize anlatip durma. Sen ve senin takimin, ülke isgal altindayken Ingilizlerle geziyordu, sonunda Ingiliz gemisine bindirip padisahi ülkemizden attik. Milletin kaderini kendi ellerine teslim ettik. Bu yetmedi dinci-kürtcü bir araya geldiniz ingiliz parasi ve silahi ile ayaklandiniz, gene basinizi ezdik. Kubilay'i öldürdünüz, ama biz de gerici takimini kafasini kopardik.

Sonra ABD kuklasi oldunuz, bagimsiz Türkiye diyen genclere ABD den para alip palalarla saldirdiniz (Sevket Eygi denen kisi basi cekiyordu), yetmedi Marasta katliam yapip, Sivasta insan yaktiniz.

Simdi de memleketi fabrika fabrika, sirket sirket, metrekare metrekare satiyorsunuz.

Yok CHP, yok kemalistler... Daha komünist yazmayi bile bilmiyorsun cahil! Sizin yüzünüzden ülkenin serefi iki paralik oldu, ona buna camur atacagina 1 milyon dolari ic eden Disli ile ugras....

Ram kardeşim beni tanır!
Burda böyle aşşağılık sohbetler olmazdı, zıt olsa bile fikirler hakaret olmazdı!
RAM kardeşimin vicdanına güveniyorum. Bütün bu hakaretler olurken nerdesin RAM?

Adam uçmuş, beni Akp li Erbakancı zannediyor.
Sanki milli varlığa zarar veren cemiyetleri ben kurmuşum gibi.
Ben eleştiri yapıyorum onlar ise hakaret!

Ram kardeşe duyurulur, buranın tadı bozuldu!
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen brd » Çrş Eyl 03, 2008 23:35

İm (Kod): Tümünü seç
rafet, neden olamaz mı? Benim görüşüm Türk ve İslam görüşü.Bu görüşten memnunum,

Türk ve Islam görüsündenim dedigine göre, söylediklerimde hakliyim. ABD hesabina calisan Türk-Islam sentezcileri ülkeyi bu hale getirdi zaten, Erbakancilarla Tayyipcilerle beraber. Türkes in Ingilteredeki gizli hesaplarindaki milyon dolarlarin hesabini nasil vereceksiniz bakalim?

Ayrica yazdiklarindaki kelimeler ayni Ampul partisinin taraftarlarinin söylemleri. Gerci Türk-Islamcilar (MHP), AKP nin meclisteki en büyük yardimcisi. Gül denen adami cumhurbaskani yapan MHP politikasidir.
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye

AKP söylemlerine benziyor

İletigönderen mustafat » Prş Eyl 04, 2008 0:41

SOKRATES yazdı:Daha önce anlattım ama anlamazlıktan geldiler,
Bu milletin geri kalmasının nedenleri, yanlış din anlayışı 1
Ve cumhuriyet kurulduğundan bu yana pozitif noktada hiçbir hamle yapmayıp, dünyayı Ankara'dan ibaret sanan ve de ne hikmetse Atatürk'ün ölümünden sonra türeyen ve balolarda gezip onun bunun karısıyla vals edip çağdaşlaştığını sanan ve hiç utanıp sıkılmadan, Atatürk gibi ortak bir değeri kendine kılıf eden adlarına Kemalistler denen, 80 öncesi yılların en hızlı ateist ve koministleri, bugünün ulusalcıları topluluktur.

Halka şefkatle, merhametle yaklaştınız mı?
Hep birşeyleri dayattınız!
Siz haklısınız millet yanlış!
Siz çağdaşsınız millet mürteci!
Cumhuriyetin kuruluşundan sonra özellikle Atatürk'ün ölümünden sonra bizzat kapatılan Mason localarını siz açmadınız mı?
Atatürk'ün bağımsız dış politika anlayışından saparak bizi batı ülkelerinin kucağına Chp zihniyetli kimseler yapmadı mı?

Sayin Sokrates
bütün söylemleriniz ilginç bir sekilde AKP propagandalarini andiriyor. Nedir temel AKP söylemleri:

1) ulusalciliga karsi olmak; ulusalcilik = irkçi militarist fasist milliyetçiliktir gibi bir hava estirmek. Ulus kavramini çökertip yerine ümmeti getirmek (sanki Orta Dogu ve Osmanli ümmetçilikten çok hayir görmüs gibi)
2) daha çok dogurun (ki dinle kandiracak daha çok cahil seçmen olsun)
3) fanatik bir seymis gibi gösterilen Kemalizm terimi altinda Atatürk düsmanligi
4) laiklik = dinsizlik
5) dinle bilimin çelistigi yerlerde bilimi yozlastirip dini ön plana çikarmak

özellikle 1. ve 3. söylemler ABD'nin BOP projesi dahilinde öngördügü, ulusalciligi köreltilmis, ABD'ye itaat eden, dinsel ve etnik federasyonlara bölünmüs bir ilimli islam Türkiye'sine hizmet ediyor. Bu iki noktada ümmetçi AKP ile ABD'nin çikarlari kesisiyor.

Bazi seyleri ya bilmiyor, ya da bilerek saptiriyorsunuz.

Dis politikada bagimsizlik anlayisindan sapan CHP degil, Menderes'in DP'si olmustur. Menderes Türkiye'yi bir küçük Amerika yapmakla övünüyordu. Türkiye özellikle Menderes zamaninda ABD'ye hem finansal hem de askeri açidan bagimli hale geldi.

Türkiye'de egitimi ve bilimi düsünenler hep (gerçek) Atatürkçü aydin kesimler olmustur. Dinciler ve islamcilar ise insani elestirel düsünceye ittigi, dini safsatalara inandirmayi zorlastirdigi için hep bilime ve bilimsel egitime karsi olmuslar, bilimsel egitimi yozlastirmak için ellerinden geleni yapmislardir.

Türkiye'de milli egitim özellikle 1980'lerden itibaren dinci bakanlara ve kadrolara teslim edildi. Egitimin yozlasindan esas bu gerici-dinci kadrolar sorumludur. Bu dinci kadrolar da Türkiye'de hep AP, ANAP ve DYP gibi sagci partilerde barinmislardir.

Dayatma diyorsunuz. Dayatmanin en büyügünü Kuran kurslarinda küçücük çocuklarin beyinlerini yikayan dinci-tarikatler yapmaktalar. Dayatma neymis, insanlari koyun yerine koymak neymis bunlari esas tarikat cemaatlerinde görürsünüz.

Küçücük bir çocuga önce cehennem azabini ballandira ballandira anlatip, sonra da "bak bunlara inanacaksin, kusku duyar sorusturmaya kalkarsan imansiz ve cehennemliksin" demekten daha büyük bir dayatma düsünemiyorum.

Esas Osmanlinin yaptigi gibi halki yobazliga ve cehalete mahkum etmek halki küçük görmek demektir. Tipki Gazali'nin dedigi gibi: "halka dini akil yoluyla aktarmaya kalkismayacaksin. Halka sadece neye inanacagini, neyi ezberleyip kaç kere tekrarlayacagini, namazda kaç kere yatip kalkacagini söyleyeceksin. Sorgusuz sualsiz!"

Arap emperyalizminin etkisiyle siyasilestirilen islamin büyük filozoflarindan Gazali iste bunlari diyordu. Halk daha fazla küçümsenebilir mi?

Islam'i akilci özünden saptirip türban ve alkol almama benzeri sekilselliklerle özdeslestiren AKP belli ki Gazali'nin din anlayisini paylasiyor. Köy kasaba dolasip "laiklik dinsizliktir" propagandasi yapan, oy dönemlerine erzak kömür dagitan AKP halkin cehaletine ve beyinsizligine çok güveniyor. AKP ne kadar haklidir bize zaman gösterecek.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen maydonos » Prş Eyl 04, 2008 2:17

sokrates arkadas, o zaman savundugun dusuncelerin yanlis anlasildigina gore insanlara kendini yanlis ifade ettigini neden dusunmuyorsun.yazdiklarini biraz gozden gecirir misin?gercekten Ram yok nerede?hersey bir yana cok ozledik kendilerini.baskasinin adina konusmayi pek sevmem ama emin ol kelebekleri cok sever.bence Ram senin yazdiklarini okusa su an eminim gereken nasibi ondanda alirdin.senin bildigin kadar bizde biliyoruz Ram i ayricalik yaratip kendine baskalarinin kanatlarina siginma lutfen.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen hirbo06 » Prş Eyl 04, 2008 8:55

Arkadaslar sinirlenmeyin, Inanin memleketimizin bu halde olmasinin sebebi iste Sokrates gibi kardeslerimizin Milliyetcileri, Ulusalcilari, vatenperver insanlari kendilerine dusman belleyip, halen Osmanlinin cokusundeki bircok sozde aydinin benimsedigi kohne dusunceleri benimseyip uygulamaya calismasidir. Bati ile el ele, yan yana degil ama batinin kucaginda, milletine ulusuna uzak ama ummete, cemaatlere, tarikatlara yakin dunya anlayisinin sonuclaridir Sokrates in yazdiklari. Bunlarin insani korkutan tarafi ise aralarinda cok okumus ve egitimlilerin bulunup onca egitme ve cabaya ragmen daha balkan savaslarini, musluman arap devletlerinin bizden neden koptugunu vs anlayamamis olmalaridir. Tarih bilgisi olmadan, Tarih i dogru yorumlamadan ben neresini duzelteyim soylenelerin...Allah sonumuzu hayir ede. Sevgili "Brd" ve "Mustafat" Yazdiginiz yanitlar icin tesekkur ederim...Daha cok yillar yazmamiz gerekecek anlasilan, ulkenin mevcut durumu, halkimizin bilincsizligi nasil tedavi edilir bilmem ancak biryerden de baslamk gerekir sanirim, Saygilarimla,
Hirbo06
Kullanıcı küçük betizi
hirbo06
Üye
Üye

İletiler: 156
Konum: ONCE AHLAK,TERBIYE VE NEZAKET SONRA FIKIR ALISVERISI! SAYGIMIZ; BILGI,DUSUNCE VE EMEGE, REP'E DEGIL!

Ustten devam..

İletigönderen Yusuf Batum » Prş Eyl 04, 2008 9:21

Mustafat, Almanya -ya da herhangi bir Avrupa ulkesi- ile Turkiye'deki Turklerin
egitim seviyelerinin neden dogru orantili olarak dusuk diye bazi tespitlerde bulunmussun.
Almanya'dakilere sasirmissin.

Sebebini ben sana soyleyeyim; buradaki sosyal guvenceler (Gitgide azalmakta, kanunlar sertlesmekte), kisilerin genc yasta
para kazanmalarina yonelik is bulabilme imkanlarindan dolayi Turklerin -hatta bazi Avrupalilarin da- yuksek tahsil yapma, egitimli olma konusunda direncini kiriyor.
Adam "yillarca okuyup ne yapacagim" diyor.

Sen umitsizce yaklasmissin ama, yurtdisinda universitelerde yuksek tahsil yapan Turklerin sayisi gittikce artiyor.

Yabancilari da kafanizda buyutmeyin o kadar. Sana sunu soyleyebilirim ki, bizim universitede okuyan bir gencimiz, burada okuyan bir Avrupali'dan daha kulturlu.

Anlamsiz tartismaniza da bir son verin. Herkes birbirini anlamaya calissin. Cozumlemeci tartisin. Egitimli ! insanlarsiniz.

Sevgiyle,

Yusuf B.
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

Re: ortalama egitim düzeyi ve uygarlik

İletigönderen mustafat » Prş Eyl 04, 2008 11:18

DevUyandi yazdı:Bu konuda Amerikan Parlamento uyeleri icin hazirlanmis raporda ilgili butun istatistiklere bakabilirsiniz. Ayrica sayin MUSTAFAT’in asagilik kompleksinden kurtulmasina belki yardimci olur diye belirteyim Amerikada tum Dunya’dan gelen lisanustu programlarda TURK’ler ilk 10 ulke arasinda yer aliyor ve hatta Almanya ve Tayland’in da ustunde. Burada yasayan green kartlilar arasinda ise yine begenemediginiz TURK’ler ilk 10’a giriyor ve Japonya Brazilya ve Almanya’nin onunde yer aliyor. http://fas.org/sgp/crs/misc/97-746.pdf

Nedir zeka? Yasamda basarili olmak mi? Biyolojik olarak en basarili yaratik hic suphesiz insanlar degil. Bir suru bocek turu milyonlarca yil insandan cok daha basarili surdurdu varliklarini. Onceleri sevdigim, simdi “kotu yola dustugu”ne inandigim bir yazar Noam Chomsky’nin bir kitabinin sunumunda dedigi gibi belki de insan turu kendi kendini yok etmeye muktedir biyolojik bir hata idi. Gidisimiz gosteriyor ki her an kendi kendini cevresindeki yaratiklarla birlikte yok edebilecek bir olusum cok uzak ihtimal degil.

Ote yandan bir calismaya gore “o cok akilli ileri medeniyetler” tarafindan milyonlarcasi baltalarla katledilmeseydi, milyonlarcasi mikroplu battaniyelerle oldurulmeseydi su an sayilari binler degil 500 milyondan fazla olacak olan Yerli Amerika’lilar kesecekleri her agac icin, cevreleriyle alacaklari her karar icin en az gelecek 7 nesil uzerindeki etkileri goz onune alirlar oyle karar verirlermis. Bir Yerli Amerikali Cleveland’da kimyasal atiklarla zaman zaman infilak eder hale gelen Cuyahoga (kimbilir belki de KAYAHOCA idi nehrin orjinal adi) nehri basinda sunlari dusunmus: Bir vakit tarih tartistigim birisi “iyi, anliyorum ayip etmisler size ama, kitanin gelismesi icin belki de bu gerekliydi, siz ilerlemenin onunde engeldiniz, hem zaten toprak sizin elinizdeyken ne yaptiniz?” demisti. Bu nehri gorene kadar pek anlamamistim ne demek istedigini. Simdi her an patlayabilecegi icin halka uyari levhalari koyulmus bu nehri gorunce hak verdim adama onlarin topragi daha iyi kullandiklari konusunda. Kac Yerli Amerika’li akil edebilirdi ki infilak edebilir bir nehir yapmayi? http://michaelgreenwell.wordpress.com/2 ... behaviour/

Sayin DevUyandi

Ben de Türk halkinin egitim düzeyinin düsüklügünün nedeninin genetik olabilecegini düsünmüyorum. Bunu sorusturmak, farkli görüsler almak için olasi faktörlerden bir olarak ortaya attim. Uzak bir adada binlerce yil izole kalmis bir irk olsaydik belki anlamli bir takim genetik sapmalar olabilirdi, ama tarihimiz boyunca Yunanlilarla, Araplarla ve diger milletlerle karismiz çok yönlü bir halkiz. Bunu sokakta da görüyoruz: Esmerimiz var, beyazimiz var, sarisinimiz var... Kaldi ki zekanin taniminin da çok yönlü olmasi gerektigi konusunda size katiliyorum.

Asagilik kompleksi konusunda ise size katilmiyorum. Bence esas kompleksli olanlar bir takim sorunlari görmezlikten gelir, onlari sümenalti etmek için türlü bahaneler icat ederler. Parlak bir takim Türklerin basarilarini abartmak da bence tipik bir asagilik kompleksi göstergesidir (tabi ki çok basarili, çok parlak Türkler var!). Sorunlari çözmenin birinci asamasi onlari teshis edip açikça dillendirmektir. Ben basarili veya basarisiz uçlardan degil, ortalama egitim düzeyinden söz ediyorum. Avrupa'da yasayan Türk halkinin ortalama egitim düzeyinin, bu ülkelere ayni sekilde isçi olarak gelen diger yabancilara göre düsük olmasi bilinen ve açikça dillendirilmesi gereken bir gerçektir. En son Isviçre'deki bir arastirmanin sonuçlarini okumustum. Bu ülkedeki Türklerin ortalama düzeyi siddete yatkin olarak taninan Balkan göçmenlerinden bile daha düsük. Bu gerçekleri dile getirmeliyiz ki çözüm yollari aransin. Bir demokraside herkes oy kullanabildigine göre ortalama egitim düzeyi önem kazaniyor.

Alinti yaptigim yukaridaki son paragrafiniza ise tamamen katiliyorum. Sürdürülebilir, dogayla barisik güzel bir yasam yolunda bugünkilerden çok daha uygar bir çok millet askerlikte daha geride olduklari için kendilerini uygar sayan milletler tarafindan katledildi. Daha barisçi halklar savasçilar tarafindan yok edildi. Uygarlik tarihi bize bunlari anlatiyor. Tabi ki uygarligin tanimini ABD'ye Avrupa'ya birakmamaliyiz. Ama sömürülmek istemiyorsak ortalama bilimsel egitim düzeyini yükseltmeliyiz, bu da bir gerçek.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

Re: Ustten devam.. Avrupa'da Türkler

İletigönderen mustafat » Prş Eyl 04, 2008 14:02

Yusuf Batum yazdı:Mustafat, Almanya -ya da herhangi bir Avrupa ulkesi- ile Turkiye'deki Turklerin
egitim seviyelerinin neden dogru orantili olarak dusuk diye bazi tespitlerde bulunmussun.
Almanya'dakilere sasirmissin.

Sebebini ben sana soyleyeyim; buradaki sosyal guvenceler (Gitgide azalmakta, kanunlar sertlesmekte), kisilerin genc yasta
para kazanmalarina yonelik is bulabilme imkanlarindan dolayi Turklerin -hatta bazi Avrupalilarin da- yuksek tahsil yapma, egitimli olma konusunda direncini kiriyor.
Adam "yillarca okuyup ne yapacagim" diyor.

Sen umitsizce yaklasmissin ama, yurtdisinda universitelerde yuksek tahsil yapan Turklerin sayisi gittikce artiyor.

Yabancilari da kafanizda buyutmeyin o kadar. Sana sunu soyleyebilirim ki, bizim universitede okuyan bir gencimiz, burada okuyan bir Avrupali'dan daha kulturlu.

Anlamsiz tartismaniza da bir son verin. Herkes birbirini anlamaya calissin. Cozumlemeci tartisin. Egitimli ! insanlarsiniz.

Sevgiyle,

Yusuf B.

Bence bu tartisma anlamsiz degil, son derece gerekli. Sorunlari çözmenin birinci asamasi onlari açikça dile getirmektir.

Dogru, sosyal güvenceler ve bir an önce para kazanma ihtiyaci önemli bir faktör, göz önünde bulundurmak gerekir.

Yabancilari gözümde büyütmüyorum; ben de yillarca yurt disinda okudum ve çalistim. iyi egitimli bazi Türklerin kültürünün ve çok yönlülügünün farkindayim. Ancak bos Türk de çok fazla; kültürlülerinin orani hala çok düsük.

Ne yazik ki sunu da gözlüyorum: Bireysel açidan yetenekli olan Türkler bir türlü bir araya gelip organize olup güçlü lobiler olusturamiyorlar. Bireysel yetenekleri ne olursa olsun Avrupalilarin bizden çok daha iyi basardiklari bir sey var: Belli hedefler ve kurallar çevresinde organize olmak.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletigönderen SOKRATES » Prş Eyl 04, 2008 17:37

Öncelikle şunu belirteyim.
Benim Türkiye'nin bu sorunlarının kaynağı görürken üzerine doğrulttuğum projektör: 1-Yanlış dinci politikalar 2- dinkarşıtı masonik,sabetayist politikalar...

Ben dinci değil dindarım,kemalist değil Atatürkçüyüm-sanırım en çok zorunuza iden de bu ayrımı yapıyor olmam-

Cumhuriyetin kuruluş yıllarından hemen sonra özellikle Atatürk'ün ölümünden sonra takip edilen yanlış politikalara yanlış çağdaşlaşma hamleleri,,halktan kopuk hareketler bu milletin geri kalmasın da tek faktör değilse de en büyük faktördür.
Buna bir de dincilerin ucuz din tacirliğini eklerseniz sorunun nedenleri gayet iyi anlaşılır.

Gelelim yasaklanmamı isteyenlere;
Yahu beni burda yasaklayacaksında eline ne geçecek?
Taktınız videolara, e sizde video koyun da izleyelim, ya da getirmem bir daha video, sadece anlattıklarımı görselleştirmek istedim. Sanki ADMİN sizmiş gibi yırttınız ortalığı!

İki nikim yok, TÜRKKAN beni tanıyor,kim olduğumu biliyor!
Banlayacksa o banlasın!
Emin olun savunduğum Türk-İslam görüşüne sahip sokağa çıktığınızda MİLYONLARI göreceksiniz!
Ne demek oluyor bu,şu demek oluyor, banlamak,yasaklamak çözüm değildir!
Hem görebildiğim kadar bu forumda ben tekim!
Centilmence de olmuyor bu
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Prş Eyl 04, 2008 17:57

ne ise anlasilan su ki sokrates sende sozde Ataturkculerdensin..neden? Kemalistleri ayirdigin anda bu senin ne kadar Ataturkcu olmadigini gosteriyor.mhp gibi davraniyorsun..ilkesizce...dine karsi olan herkes masonik degildir....sozcukleri yanlis kullaniyorsun..turkiyede turk kulturu ile buyuyen ve dini dokusu senin anlayisina taban tabana zit olan topluluklarda var..gok tanrisi olan insanlar var sirf hic bir dine mensup olmayan turk kulturunu yasayan insanlar var..sen tutupta bize hakaret edercesine yazilar yazma hakkinive kendi dini gorusunu buraya aktarma hakkini kendinde goruyorsun bence ayrimcilik yapiyorsun insanlar buraya ortak dusuncelerini paylasmak ve katkida bulunmak icin yaziyor.ozellikle din konusunu kurcalaman hos degil bana ne dindarsan yada degilsen.bu bireysel bir konu.seni ilgilendirir.yok ulusalci - milliyetci,yok ataturkcu - kemalist anlatta ogrenelim farkini ben bir fark goremiyorum.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen brd » Prş Eyl 04, 2008 18:17

Bütün ilerici, devrimci hareketler halktan kopuktur. Ben daha dünya üzerinde "hadi millet toparlanin cok geri kaldik" diyen milyonlarin bir araya geldigini ne okusdum ne duydum. Tuutturmussunuz bir halk karsitligi lafini gidiyorsunuz. Halk düsmanligi varsa asil simdi var:

En basit örnek, cumhuriyetin basindan beri önemli kadrolarda görev yapanlarin nereli oldukalrini ve hangi okullarda okuduklarinin bir listesini yapin. O begenmedigin, halk düsmani dedigin kadrolar Anadolunun en ücra kösesindeki insanlarin okumasini saglamis, basbakan, cumhurbaskani, asker, bürokrat olmasini saglamistir.

Elitis yada halk dusmani olsalardi, Osmanli gibi yapar (simdi AKPnin yaptigi gibi) bu ülkeye yabanci (din-dil olarak kastetmiyorum, dili dini farkli olan ama bu topraklarda yasayan herkes bu ülkenin insanidir, hakettikleri yeri elde edememislerse bu bizim ayibimizdir) insanalri getirir (devsirme) halka kapali özel okullarda egitir (enderun) ve Türkleri horlardi.
Ingiltere kralligina sadik olacagina yemin eden birini ekonomi bakani yapmak da AKP ye kismet oldu.

Bugün Anadolunun bir kasabasindan cikip önemli bir höreve gelmek neredeyse imkansiz hale gelmistir. Ya kolejlerde, yurt disinda okuyacaksin yani paran olacak ya da tanidigin olacak. kim halk düsmani acaba?

Türk-Islamci dedigin sürü "Bagimsiz Türkiye" isteyen gencleri gece evlerinde hem de gözünü kirpmadan 7sini birden öldürebilen militanlara, ABD tarafindan beslenen ve nedense paralarini Ingilterede Alman Bankasinda saklayan (milliyetciliginden galiba) Türkes gibi bir ajana ve AKPnin getirdigi her kanuna evet diyen milletvekillereine sahip Emperyalizmin isine yarayacak sekilde yani gercek yurtseverleri ulusal duygulardan sogutan ve bunu basaramadigi zaman da silahla, zora basvururak onlari engelleyen bir yapidir. mafyaciliklarini vs lerini hic saymiyorum.

Cok milliyetci gecinen Islamci-Türkcü arkadaslarimiz burada, Berlinde, PKKli teröristlerle beraber sokakta uyusturucu satarken gayet iyi anlasiyorlar.

Ben ne Kemalistim ne de "Atatürkcüyüm"- Atatürkcülük ne demekse, ama hem Mustafa Kemal'e hem de cumhuriyetin kadrolarina bize biraktiklari miras icin saygi duyuyorum. AKP/Dinci/Islamci-Türkcü/Tarafgil neoliberal ittifakinin camur at izi kalsin politikasina en bastakarsi cikanlardan biriyim, Kemalist olmasam bile. Cumhuriyetin degerlerini ortadan kaldirmak icin el birligi ile ugrasiyorsunuz, ama zamani geldiginde basinizi tekrar ezecegiz. simdi milyonlar yaninizda gözükebilir, Hitler'in de, Mussolinin de yaninda milyonlar vardi, o milyonlar Mussolini yi kendi elleriyle daragacina cekti, Hitler kendini öldürdü.

Biz de eskisi kadar bagislayici olmayacagiz haberiniz olsun, artik daragaci mi kurariz yoksa giyotin mi belli olmaz....
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye

İletigönderen ozyurdundaparya » Çrş Şub 18, 2009 0:34

Kendi koydugu kuralları kanunları çiğneyen baska bir millet var mıdır acaba? her zaman söylüyorum Türkiyenin bir numaralı sorunu Ahlaksızlıktır..

çok fazla gerıye gıtmeden osmanlıdan örnek verelim... 600 sene el pençe dıvan durmak zorunda bırakılmış bır halktan ne beklersınız ki.. insanın genlerıne işler sonuc ta ortada... sistematik duyarsızlastırılmış, çaresizliği öğrenmiş bir millet... Ve gunumuzde bile asla ama asla basbakana sesınızı duyuramazsınız ordan hemen 5-10 polıs azınızı tıkar sesınızı solugunuzu keserler... bu durum bi kaç defa daha tekrar ederse o ınsan otomatıkmen bunalıma gırer aynı davranısı gostermez, yanı bu dusuncesınde ve davranısında sönme gerçeklesır...

Mesele aslında cehalet degıl bence... Özellikle cahil bırakma sözkonusu... ve bu planlı sıstemlı bır sekılde yapılmaktadır . benım ınancım budur...

Descartes ne demiş; Düşünüyorum O halde varım... Bende diyorum ki halt etmişin.. bu söz kesınlıkle Türkiye için geçerli değildir... Türkiye için ancak şu söylenebilir; DÜşünüyorum O Halde Yokum... Düşünüyosan vay senin haline , hayat sana zindan olur ancak bu ülkede... Bir tek cümle kuramayan insanlar baştacıdır bu ülkede... İnsan dogası geregi yaşamını devam ettirebilmek için çevreye uyum saglama egilimi içerisindedir, dolayısıyla herşeyin 180 derece yanlış oldugu bir ülkede ya öleceksin yada uyum saglıyacaksın... Akıllı olmak adam olmak vesselam zor zanaat bu ülkede...
Duymak İstediğini Söylüyorsa Birileri ; Uzak Tut kendinden bu zibidileri...!
Kullanıcı küçük betizi
ozyurdundaparya
Üye
Üye

İletiler: 30

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x