brd yazdı:Örümcek kafali sayin Sokrates,
Burada AKPnin ve dolandirici Erbakan ve ekibinin yillardir söyledigi seyleri bize anlatip durma. Sen ve senin takimin, ülke isgal altindayken Ingilizlerle geziyordu, sonunda Ingiliz gemisine bindirip padisahi ülkemizden attik. Milletin kaderini kendi ellerine teslim ettik. Bu yetmedi dinci-kürtcü bir araya geldiniz ingiliz parasi ve silahi ile ayaklandiniz, gene basinizi ezdik. Kubilay'i öldürdünüz, ama biz de gerici takimini kafasini kopardik.
Sonra ABD kuklasi oldunuz, bagimsiz Türkiye diyen genclere ABD den para alip palalarla saldirdiniz (Sevket Eygi denen kisi basi cekiyordu), yetmedi Marasta katliam yapip, Sivasta insan yaktiniz.
Simdi de memleketi fabrika fabrika, sirket sirket, metrekare metrekare satiyorsunuz.
Yok CHP, yok kemalistler... Daha komünist yazmayi bile bilmiyorsun cahil! Sizin yüzünüzden ülkenin serefi iki paralik oldu, ona buna camur atacagina 1 milyon dolari ic eden Disli ile ugras....
rafet, neden olamaz mı? Benim görüşüm Türk ve İslam görüşü.Bu görüşten memnunum,
SOKRATES yazdı:Daha önce anlattım ama anlamazlıktan geldiler,
Bu milletin geri kalmasının nedenleri, yanlış din anlayışı 1
Ve cumhuriyet kurulduğundan bu yana pozitif noktada hiçbir hamle yapmayıp, dünyayı Ankara'dan ibaret sanan ve de ne hikmetse Atatürk'ün ölümünden sonra türeyen ve balolarda gezip onun bunun karısıyla vals edip çağdaşlaştığını sanan ve hiç utanıp sıkılmadan, Atatürk gibi ortak bir değeri kendine kılıf eden adlarına Kemalistler denen, 80 öncesi yılların en hızlı ateist ve koministleri, bugünün ulusalcıları topluluktur.
Halka şefkatle, merhametle yaklaştınız mı?
Hep birşeyleri dayattınız!
Siz haklısınız millet yanlış!
Siz çağdaşsınız millet mürteci!
Cumhuriyetin kuruluşundan sonra özellikle Atatürk'ün ölümünden sonra bizzat kapatılan Mason localarını siz açmadınız mı?
Atatürk'ün bağımsız dış politika anlayışından saparak bizi batı ülkelerinin kucağına Chp zihniyetli kimseler yapmadı mı?
DevUyandi yazdı:Bu konuda Amerikan Parlamento uyeleri icin hazirlanmis raporda ilgili butun istatistiklere bakabilirsiniz. Ayrica sayin MUSTAFATin asagilik kompleksinden kurtulmasina belki yardimci olur diye belirteyim Amerikada tum Dunyadan gelen lisanustu programlarda TURKler ilk 10 ulke arasinda yer aliyor ve hatta Almanya ve Taylandin da ustunde. Burada yasayan green kartlilar arasinda ise yine begenemediginiz TURKler ilk 10a giriyor ve Japonya Brazilya ve Almanyanin onunde yer aliyor. http://fas.org/sgp/crs/misc/97-746.pdf
Nedir zeka? Yasamda basarili olmak mi? Biyolojik olarak en basarili yaratik hic suphesiz insanlar degil. Bir suru bocek turu milyonlarca yil insandan cok daha basarili surdurdu varliklarini. Onceleri sevdigim, simdi kotu yola dustugune inandigim bir yazar Noam Chomskynin bir kitabinin sunumunda dedigi gibi belki de insan turu kendi kendini yok etmeye muktedir biyolojik bir hata idi. Gidisimiz gosteriyor ki her an kendi kendini cevresindeki yaratiklarla birlikte yok edebilecek bir olusum cok uzak ihtimal degil.
Ote yandan bir calismaya gore o cok akilli ileri medeniyetler tarafindan milyonlarcasi baltalarla katledilmeseydi, milyonlarcasi mikroplu battaniyelerle oldurulmeseydi su an sayilari binler degil 500 milyondan fazla olacak olan Yerli Amerikalilar kesecekleri her agac icin, cevreleriyle alacaklari her karar icin en az gelecek 7 nesil uzerindeki etkileri goz onune alirlar oyle karar verirlermis. Bir Yerli Amerikali Clevelandda kimyasal atiklarla zaman zaman infilak eder hale gelen Cuyahoga (kimbilir belki de KAYAHOCA idi nehrin orjinal adi) nehri basinda sunlari dusunmus: Bir vakit tarih tartistigim birisi iyi, anliyorum ayip etmisler size ama, kitanin gelismesi icin belki de bu gerekliydi, siz ilerlemenin onunde engeldiniz, hem zaten toprak sizin elinizdeyken ne yaptiniz? demisti. Bu nehri gorene kadar pek anlamamistim ne demek istedigini. Simdi her an patlayabilecegi icin halka uyari levhalari koyulmus bu nehri gorunce hak verdim adama onlarin topragi daha iyi kullandiklari konusunda. Kac Yerli Amerikali akil edebilirdi ki infilak edebilir bir nehir yapmayi? http://michaelgreenwell.wordpress.com/2 ... behaviour/
Yusuf Batum yazdı:Mustafat, Almanya -ya da herhangi bir Avrupa ulkesi- ile Turkiye'deki Turklerin
egitim seviyelerinin neden dogru orantili olarak dusuk diye bazi tespitlerde bulunmussun.
Almanya'dakilere sasirmissin.
Sebebini ben sana soyleyeyim; buradaki sosyal guvenceler (Gitgide azalmakta, kanunlar sertlesmekte), kisilerin genc yasta
para kazanmalarina yonelik is bulabilme imkanlarindan dolayi Turklerin -hatta bazi Avrupalilarin da- yuksek tahsil yapma, egitimli olma konusunda direncini kiriyor.
Adam "yillarca okuyup ne yapacagim" diyor.
Sen umitsizce yaklasmissin ama, yurtdisinda universitelerde yuksek tahsil yapan Turklerin sayisi gittikce artiyor.
Yabancilari da kafanizda buyutmeyin o kadar. Sana sunu soyleyebilirim ki, bizim universitede okuyan bir gencimiz, burada okuyan bir Avrupali'dan daha kulturlu.
Anlamsiz tartismaniza da bir son verin. Herkes birbirini anlamaya calissin. Cozumlemeci tartisin. Egitimli ! insanlarsiniz.
Sevgiyle,
Yusuf B.
Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk