Türk halkının cehaletinin kökenleri nelerdir?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 18, 2009 1:03

ozyurdundaparya, ikinci kez uyarmak zorunda kaliyorum. Üst üste ileti göndermek forum kurallarina aykiridir. Lütfen dikkate aliniz. Düzenle secenegini kullanarak gerekli eklemeleri, düzeltmeleri yapabilirsiniz.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen alienaquila76 » Çrş Şub 18, 2009 3:38

Sayıyla kendine gelmek

NTV'deki "Neden" programında "Aleviler ve Siyaset"i tartıştık. Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e sordum:
"Neden her seçim öncesi 'Sünniler ve Siyaset' değil de 'Aleviler ve Siyaset' tartışılır?"
Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu...Verdiği rakamlar, tartışmaya yer bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu.
Bu rakamları yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum:
* * *
Türkiye'de kaç okul var?
67 bin...
Kaç hastane var?
1220...
Kaç sağlık ocağı var:
6 bin 300...
Peki kaç cami var?
85 bin...
Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor.
Peki kaç kilise var?
270...
Kaç cemevi var?
100.
* * *
Türkiye'de kaç doktor var?
77 bin...
Peki kaç din görevlisi var?
90 bin...
Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.
Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var.
* * *
Türkiye'de kaç kütüphane var?
1435...
Almanya'da kaç kütüphane var?
11 bin...
Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var?
13...
Kaç kentte kuran kursu var?
81...
Bu kursların toplam sayısı kaç?
3852...
* * *
Türkiye'de 1 opera derneği var; 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var.
Peki kaç tane "cami yaptırma derneği" var?
35 bin...
* * *
İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar?
783 trilyon...
Ulaştırma Bakanlığı'nın?
678 trilyon...
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın?
677 trilyon...
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın?
632 trilyon...
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın?
280 trilyon...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın?
249 trilyon...
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın?
404 trilyon...
Sadece Sünnileri temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi ne kadar?
1.3 katrilyon...
8 bakanlığın bütçesi kadar...
22 üniversitenin toplam bütçesine denk...
* * *
Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım:
1997'de 66 trilyon.
1998'de 119...
1999'da 180...
2000'de 270...
2001'de 302...
2002'de 553...
2003'te 771...
2004'te 1 katrilyon...
2005'te 1 katrilyon...
2006'da 1,3 katrilyon...
2007'de 1.7 katrilyon...
* * *
Bir ülke, Diyanet'e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor ve bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa, doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa, hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa, o ülkenin durup bir daha düşünmesi gerekmez mi?

http://www.milliyet.com.tr/2007/06/21/yazar/dundar.html
Kullanıcı küçük betizi
alienaquila76
Üye
Üye

İletiler: 5

İletigönderen jejo » Çrş Şub 18, 2009 4:03

Bence muhasir medeniyetler seviyesine gelmek cok elastik bir kavram, cagdas ve aydin bir toplum olmak gibi.

Tamam, kimse kadin-erkek esitliginin hice sayildigi, azinliklarin haklarinin horgoruldugu, egitim ve ogretime gereken degerin verilmedigi bir toplumda yasamayi istemez, ancak dusunuyorum da, "muhasir medeniyet" diye tabir edilen bati ulkeleri de turk insanini kasar be abi. Yani ben hatiri sayilir bi sure yasadim batida, oranin sistemi, insanlarin birbirleri ile olan iliskileri turk insanina uzak. O aydinlik ve cagdas olma hedefleri bir sistem ve duzen getirmek adina, sevelim sevmeyelim, "bizi biz yapan" bicok seyi de alip goturmeyi sart kosuyor kanimca.

Biz kollektif bi toplumuz (sebepleri nedenlerini tartisabiliriz), ve bu kollektif yasamin iyi ve kotu yanlarini yasiyoruz hergun. Arzu edilen bati medeniyetleri arasina girmek icin kollektiften bireysellige gecis zorunlu toplum olarak, bu da bi bedel gerektiriyor. Kanimca bu ha denilince de olmuyor. Bati rasyonalizmi yasadi endustrilesirken. Katolik klise saat-zaman kavramini klisede konustu tartisti ve insanlara "calisin" dedi. Osmanli ve T.C. bu rasyonalizmi yasamadan ve sindirmeden endustrilesmeye calisti diye dusunuyorum.

Uzattim biraz, ancak yanlis anlasilmasin. Ulkemde hukukun ustunlugunun, yarginin bagimsizliginin, vatandaslik haklari, bilim ve egitimin oneminin anlasilacagi gunleri gormek ben de istiyorum. Ancak bunun icin bir bedel odedi avrupa, o sevmedigimiz soguk, uzak ve bireysel insanlar oldular.

Bence...
Kimin odul ve cezaları daha açık belirtilmisse, zafer onun olacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
jejo
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 50

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 18, 2009 4:35

jejo yazdı:azinliklarin haklarinin horgoruldugu

Hangi ülkeden bahsediyorsunuz? Hangi azinliklar?

jejo yazdı:ancak dusunuyorum da, "muhasir medeniyet" diye tabir edilen bati ulkeleri

Muhasir medeniyet denilince sizin akliniza bati ülkeleri mi geliyor?

jejo yazdı:Arzu edilen bati medeniyetleri arasina girmek icin

Öyle bir arzumuz yok bizim. Halkimizin cehaletten kurtulmasidir istegimiz. Bu konuda en büyük hizmetlerden birini veren Köy Enstitüleri o bahsettiginiz batinin dayatmasi ile kapatilmistir ne yazik ki.

jejo yazdı:Osmanli ve T.C.

Türkiye Cumhuriyeti yazacak kadar zamanimiz olsun, bölücülerin dili ile konusmayalim/yazismayalim burada.

jejo yazdı:Ancak bunun icin bir bedel odedi avrupa, o sevmedigimiz soguk, uzak ve bireysel insanlar oldular.

Aydinlanma mi Kuzey Avrupa ülkelerini örnegin Akdeniz ülkelerine göre daha "soguk" yapti, yoksa zaten tabiatlari geregi mi öyleler? Yeri geldinde dürüst ve mesafeli olmak, cikarci ve yilisik olmaktan iyi degil midir?

Cehalet ve 80'den sonra, özellikle de son 7 yilda inanilmaz hiz kazanan yozlasmadir sorunumuz. Git gide ahlak degerlerini kaybeden bir toplum olarak zaten en büyük bedeli ödüyoruz.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen İlteriş » Çrş Şub 18, 2009 6:19

Ne demis Peygamber efendimiz;

"Allah bir topluluk hakkında hayır dilerse, alimlerini (aydınların) çoğaltır, cahillerini azaltır. öyle ki, alim konuştuğunda kendisini destekleyen pek çok kimse bulur. Cahil konuştuğunda ise, sözü bastırılır. Allah bir topluluk hakkında şer (kötü son) dilerse, cahillerini çoğaltır, alimlerini azaltır. öyle ki, cahil konuşsa kendisini destekleyen birçok kimse bulur, alim konuşursa sözü bastırılır."
(Deylemi)

Bu durumda Turkiye'mizi kotu bir son bekliyor gibi gorunuyor, ancak eminim Allah'in da yardimiyla aydinlar cahilleri bastiracaklardir, cunku bu milletin aydinlari gozupek insanlardir ve tarihte nice vesileler gostermistir ki

“Sayıca az nice topluluk vardır ki, sayıca çok nice topluluğa Allah'ın izniyle galip gelmiştir.” (Bakara, 249)

Butun iyi ve aydin insanlara saygilarimla.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen antalyalim » Çrş Şub 18, 2009 11:36

Babam anlatirdi;
Lise zamanlarinda Van'li bir arkadasi varmis, adam cok güzel Keman calarmis.Bunlari anlattiginda ben 7-8 yaslarindaydim.
Sasirirdim, Van'li ve Keman calmak.Yanlis anlasilmasin , Dogu kökenli vatandaslarimiza karsi degilim ancak benimde bircok Van'li arkadasim oldu.Onlar gelirdi aklima ve "Ne alaka" derdim.Simdi bile düsününce biraz abes kaciyo...
Uzun lafin kisasi, akil ermeye basladigi zaman oturdum arastirdim ve öyle bir sonuca ulastim ki; bir anda mutlu olmak ve 1 saniye sonrasinda tekrar
" hadi bea" diyip üzülmek arasinda biseydi bu...
Megerse bu "Köy Institüleri" olayina dayaniyormus.Vatanimin heryerinde olan, insanlarin bir müzik aletinin üretimini ve kullanimini ögrendikleri, resim yapabilme yetisinin ve bir cok "Güzel Sanatlar"la ilgili ugrasin asilandigi yerlermis bunlar.
Eee bunlar kapanmis, aklini ilim yoluna adayan bu tür insanlar sindirilmis, ekonomiyle, siyasetle, dinle aldatilmis...
Bi Ülke Halki düsünün; elinde Silahi yok, matarasinda suyu yok ve karsisinda koca koca Ordular...
Ve bu Halk yüregindeki "Bagimsizlik Atesi" ile hepsini alt etmeyi basarmis.Ancak gel gelelim ki bu halk kendini yönetenlere o kadar inanmis ve güvenmis ki; onlarin Allah ile aldatabilecegini hic aklina getirmemis...
Herzaman koyun olmayi, coban olmaya tercih etmis.Koyun Psikolojisini bilmeyen yoktur herhalde...
Tamam Dinimize laf eden oldugu zaman ayaga kalkariz "hoop bilader deriz" ama herkesin Din'i, Ibadeti kendine, birakalim artik bu yalandan Müslüman olma kaygilarini, Herkesin bi hesabi vardir...
Herkes yol alirken bizler halen "Cinci Hocalar"la ugrasiyoruz, "Orucluyken sakiz cignenir mi?" diye programlar yapiyoruz...
"Ilim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir"
Saygilar
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen jejo » Prş Şub 19, 2009 3:25

Türk-Kan yazdı:
jejo yazdı:azinliklarin haklarinin horgoruldugu

Hangi ülkeden bahsediyorsunuz? Hangi azinliklar?

Genel anlamda soyledim bunu, ABD'de yasayan hispanikler, Almanya'da yasayan Turkler yahut Hindistan'da yasayan muslumanlar olabilir ornegin.

jejo yazdı:ancak dusunuyorum da, "muhasir medeniyet" diye tabir edilen bati ulkeleri

Muhasir medeniyet denilince sizin akliniza bati ülkeleri mi geliyor?

Evet, bati avrupa ulkeleri.

jejo yazdı:Arzu edilen bati medeniyetleri arasina girmek icin

Öyle bir arzumuz yok bizim. Halkimizin cehaletten kurtulmasidir istegimiz. Bu konuda en büyük hizmetlerden birini veren Köy Enstitüleri o bahsettiginiz batinin dayatmasi ile kapatilmistir ne yazik ki.

jejo yazdı:Ancak bunun icin bir bedel odedi avrupa, o sevmedigimiz soguk, uzak ve bireysel insanlar oldular.

Aydinlanma mi Kuzey Avrupa ülkelerini örnegin Akdeniz ülkelerine göre daha "soguk" yapti, yoksa zaten tabiatlari geregi mi öyleler? Yeri geldinde dürüst ve mesafeli olmak, cikarci ve yilisik olmaktan iyi degil midir?

Bu konu tartismaya acik tabi, ancak kapitalist sistem cografya gozetmeksizin insanlari belli tur davranislara itiyor bence, sade kuzey avrupa insani ezelden soguktur diye dusunmek tam aciklayici gelmiyor.
Kimin odul ve cezaları daha açık belirtilmisse, zafer onun olacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
jejo
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 50

İletigönderen Ram » Prş Şub 19, 2009 5:33

Yalnız burada bir düzeltme yapmak gerekiyor:

"Muhasır Medeniyet" mi, "Muasır Medeniyet" mi¿?

Birincisiyse; Batı devletleri, yâni sistemleri ve zararlı yayılmacılıkları akla gelebilir. Yalnız bu durumda da ya tek dişi kalmış canavar olan (sözde) medeniyetten bahsediyor olmamız gerekir, ya da "Muhasır Zûlmet" dememiz gerekir. İkincisi ise Batı değerleri ve devletlerinin sistemleriyle tanımlanamaz. Zira "Muasır Medeniyet" demek, çağının en uygar toplumu/topluluğu demektir. Yâni; fikirde, bilimde, sanatta ve hatta ahlâki değerleri de içine alan ilerlemişliktir. Büyük gönenç içinde yaşayan insanlardan oluşur ve bunun sonucunda kendini sürekli geliştirebilme gücüne sahip olup sosyâl nitelikli durumları içinde barındırır. Özetle, yenilik rahat içinde yaşan halkın talepleriyle gelişir -ki rahatlık insanı bozan en temel unsurlardan biri olduğundan, bu, Musaır Medeniyet'in yaşaması adına bir çelişki oluşturur. Dolayısıyla Muasır Medeniyet kendini geliştirip bir üst seviyeye geçemediği gibi, çöküşe başlar. Günümüzde Muasır Medeniyet yoktur, dün de yoktu..

Gazi Paşa'nın kastettiğine gelirsek;

Gazi, halkının, Türk Milleti'nin, en iyi şartlarda yaşamasını, bilimde-sanatta-fikirde-ahlâkta ilerlemesini istiyordu. Bu sebeple, ilgili konularda ve daha çoğunda, dünyada en iyi olanı örnek almış ve bu örneği uygulamaya çalıştıktan sonra bunu geliştirme hedefi koymuştur. Muasır Medeniyet seviyesine ulaşmak ve bu seviyenin de üstünde bir medeniyet kurmaktır hedefi... O dönemde, Batı ülkeleri; bilimde, sanatta, fikirde bizden ileridir. Fakat bir bütünlükleri yoktur. Birinin ilerlemişliği, diğerinin ilerlemişliği ile aynı seviyede olmadığı gibi, ilgili maddelerin ve daha fazlasının tümünde ilerlemiş bir memleket de yoktur. Amerika Ayrık Devletleri, belki de bu gelişmişliği sağlamak için çıktığı yolda, gerek sistemlerinin gerekse de kültürsüzlüklerinin sonucunda zâlimliği seçmiş, daha sonra bu kullandığı zâlimliği kendi halkı çıkarından, kendi elit (seçilmişler) tabakası çıkarına kullanmaya kadar düşürmüş, çökmüşlükten daha da seviyesiz bir duruma gelmiştir.

Muasır Medeniyet var, tek dişi kalmış canavar medeniyet var. Gazi, Batı devletlerinde iyi gördüğünü aldıysa, bu Muasır Medeniyet=Batı demek değildir. Batı bir medeniyet de değildir. Hem bir bütünlük açısından değildir, hem de ne kadar medenî oldukları dün de-bugün de göz önündedir. Bir gerçek var, biz çok gerideydik.

Batı devletlerinin (Güney Amerika'yı bunun içinde görmemek gerekir, Batı derken soyut bir Batı'dan bahsediyorum esasen -her ne kadar Mazlum Milletler genelde Doğu'da olsa da-) en önemli ortak yanı Kapitâlizm olsa gerekir. Bunun dışında, bırakın birbirlerini, kendi içlerinde yaşayan insanları sevmezler, sürekli dışlarlar. Bunların sebepleri arasında; din ayrımı vardır, dil ayrımı vardır, mezhep ayrımı vardır, ırkçılık [herhangi bir millet mensubuna karşı, ten rengine karşı, fiziksel özelliklerine (görünüş) karşı ya da melezliğine karşı] vardır, sömürü vardır, sınıfçılık vardır. Buna medeniyet denmez, çökmüşlük denir. Bunları kötüledik ama, bizde de bu çökmüşlük sebeplerinden bolca bulunuyor, Batılılaşmak bu olsa gerekir.

Şu an için efsane olarak görülse de, Gazi'nin "MU Kıtası" ile ilgilenmesinin sebeplerinden biri de budur diye düşünüyorum. Muasır Medeniyet seviyesinin üstünde bir medeniyet. Kafkasya'da (Abhaz, Adıge vesaire - bilinen adıyla Çerkesler) bir söze dikkat çekmek isterim: Haynap!
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen mukanorkan » Prş Şub 19, 2009 14:14

Eski İstanbul Hahamı Haim Naum doktrini:

Anadolu insanını AÇ bırakacağız,
İŞŞİZ bırakacağız,
BORCA esir edeceğiz,
DİNİNDEN uzaklaştıracağız.

şimdi günümüze bakıyorum bunların hepsi gerçekleşmiş vaziyette tabi eğitimli bir millet olsaydık bunlar olmazdı oynanan oyunları bilinçli millet bozar özellikle Atatürk öldükten sonra yetişen nesil her oyuna aldanmış tuzağa düşmüş ve malesef Atatürk gibi bir lider yetiştirememiş bundan sonraki nesil ne yapar damarlarımız daki kan asil mi değil mi o zaman anlarım

Birde müslüman milletiz kitabımız ne diyor yahudileri dost edinmeyin diyor onlar sizin düşmanınızdır diyor en küçük örnek bile şu kola Türkiyede en çok satan içecek hani bırakın eğitimi islamı bile doğru anlamış değiliz adam camiiden çıkıyor gidip coke cola, malboro alıyor Allah da başımıza tayyip gibilerini musallat ediyor
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen İlteriş » Prş Şub 19, 2009 14:50

Bir toplulugun ortak degerleri kalmamissa, tarihine ve kahramanlarina kufrediliyorsa, tum kutsallari asagilaniyorsa ve buna direnen insanlarin sesi bastiriliyorsa, gucleri bu gidisi tersine cevirmeye yetmiyorsa,
MAALESEF O TOPLULUK YOKOLUSA GITMEKTEDIR!

Yokoluyoruz dostlar, tarih sahnesinden silinmemize cok az kaldi!

Haberturk denen asagilik televizyon, ifade ozgurlugu adina, serefsiz kurt-islamcinin birini tv'sine cikardi ve TURK YOKTUR, KURTULUS SAVASI HIC YAPILMAMISTIR dedirtti!

Bundan cok daha vahimi, haberin altinda videoyu izleyip yorum yapan sozde vatandaslar da
KAHRAMANLARIMIZI ASAGILAMAYA BASLADILAR!

Yeni soylem su; "Artik hersey tartisiliyor, 21. yuzyildayiz, kahramanlik masallarini yemeyiz, Ingilizler Mustafa Kemal'le anlasip savasabilecekken cekilip gitmisler, Fransizlar da Turk Devletinin kurulmasini istedigi icin hemen cekilip bize yardimci olmus, Herkes Turk Ulusu uretmek derdindeymis, aslinda Turk diye bir ulus yokmus da onu batililar uydurmus buyuk Islam Devleti kurulmasin diye!

Bu safsatalari dillendirmeye baslayanlar cogunluktaysa artik tek yol kaliyor bize!
KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR SAVASMAK!

Siradan yontemlerle cehaletle mucadele edilemiyor, bakiyorsunuz ki cehalet bulasici! O halde ya pilimizi pirtimizi toplayip Orta Asya'ya gidecegiz, ya burada kizkardesimiz, esimiz isgalcilere cariye olacak kendimiz de kapikullari olacagiz! Veya cehaletleri ihanetten daha tehlikeli olan boceklere karsi siddetli bir karsi koyus gosterecegiz!

Bugun o yorumlari okuduktan sonra maalesef suna inandim; "Anadolu Turklugu Yokoluyor"

Evet arkadaslar simdi bundan sonra bunun gerceklesmemesi icin ya fiilen olecegiz, ya da kopeklesecegiz ve ruhen olecegiz! Kazanmak icinse bugune kadar yaptiklarimizin yeterli olmadigi gorulmeli, bizler Turklugun bekasi icin bu yuzyilin ilk ceyreginde kellemizi koltugumuza alacagiz ve gelecek nesillere tertemiz bir Turk Anadolu birakacagiz kendi hayatlarimizi adayarak, bunu yapmazsak gidebilecegimiz BASKA TURKIYE YOK! Bizi azteklerle, mayalarla, inkalarla beraber sayabilir tarihciler 100 sene sonra!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen maydonos » Prş Şub 19, 2009 18:53

korkma sonmez bu safaklarada sonen en son ocak...gokturkmehmet...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Ata-Türkçü İhtila » Pzr Mar 15, 2009 10:12

Türkler müslüman olmadan önce çok yüce bir milletti ne zaman islama geçtik ki biz mi geçtik yoksa zorla mı orası belli değil işte o zaman milli şuuru ve milli benliği kaybettik bu bir gerçektir.
Kağanın sofrasına oturan hatun islama geçilince ağzının üstüne şamar indirildi üstüne çarşaf giydirildi.
Bize nasıl müslüman olduğumuzu söylemezler nedense müslüman oluncaya kadar geçen süre okulda okutulan kitaplarda sırra kadem basmıştır.Şöyle bir etki yaratılmıştır Türkler müslüman oldu . Nasıl olduğu ise gizlenmek isteniyor...

Türkler islama geçti Yavuz Selim Halifeliği alabilmek için binlerce Türkmen'in katili oldu.Türkmenler'i Kürtler'in arasına katarak dillerini elinden aldı.
Müslüman olduk milli anlayış kayboldu onun yerini ümmet aldı.
Buhar'da 80 Bin Türk'ü katleden Arap din kardeşi oldu
Kullanıcı küçük betizi
Ata-Türkçü İhtila
Üye
Üye

İletiler: 37

İletigönderen mukanorkan » Pzr Mar 15, 2009 12:30

İslama geçmeyen Türk asıllı Bulgarlar, Macarlar şimdi çok yüce bir millet mi?
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

tek tek konusup halki uyandirmaya çalisacagiz

İletigönderen alamancı » Pzr Mar 15, 2009 12:31

GöktürkMehmet yazdı:Bu safsatalari dillendirmeye baslayanlar cogunluktaysa artik tek yol kaliyor bize!
KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR SAVASMAK

çok dogru, ancak kana gerek olmayabilir yani umarim olmaz. artik köy kasaba dolasarak mi olur telefonla mi olur, tek tek konusup halki uyandirmaya uyarmaya çalisacagiz. baska sansimiz yok. bu yerel seçimler için belki geç kalindi ama genel seçimler için mutlaka. herkes Yasar Nurinin Allah'la aldatmasini izlemis olmali, herkes CIA'nin marifetlerini bilmeli, herkes Fethullahin ucuz bir ABD kuklasi oldugunu anlamali. herkes deniz feneri soygununu bilmeli. Kendi aramizda tartisip durarak bir yere varamayiz ki. kendin çal kendin dinle oluyor. halki uyarmak için her yolu denemekten baska çaremiz yok. yaratici olmak gerekiyor, lafla peynir gemisi yürümez. sirf forumlarda veya surada burada çene çalmakla yetinirsek baykaldan bir farkimiz kalmaz.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen Ata-Türkçü İhtila » Pzr Mar 15, 2009 13:53

mukanorkan yazdı:İslama geçmeyen Türk asıllı Bulgarlar, Macarlar şimdi çok yüce bir millet mi?

Müslümanlık mı bizi yücceltti :lol:
Macarlar Bulgarlar çok küçük bir örnek Türk topluluğunun tarihi 16 Bin yıllıktır ve bu yüce tarihin 15000 yılı müslüman olmadan geçmiştir.
Türkler ne zaman müslüman oldu Millet kavramı yok oldu Osmanlıda milliyetçilik namına bir gram yapılan bir şey yok aksine arapça ve farsça Türk dilini tamamen ele geçirdiler ve Öz Türkçe kayboldu.

Türkler isteyerek mi islamiyeti seçti? Kılıçtan geçirdiler Arap hainler . Buhar'da 80 Bin Türk katledildi
Türkler ne zaman müslüman oldu çağın gerisine düştüler Türkler müslüman olduğu günden beri Türk gibi davranmıyorlar mezhep din gibi sebeplerden dolayı daha milliyetçiliğin anlamını bilmeyen Osmanlı çakmaları bir sürü Türk katletti.Osmanlının anlayışı tamamen ümmetti.

ÜMMETİN OLDUĞU YERDE MİLLET OLMAZ
Kullanıcı küçük betizi
Ata-Türkçü İhtila
Üye
Üye

İletiler: 37

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x