Türk-Kan yazdı:Ata-Türkçü İhtilal, cehaletin kökenini Islamiyet'in kabulüne baglamaniz gülünc ve tarihimizdeki nice Türk alimlerine ihanettir. Halkin dini kullanarak cahil tutulmasini dile getirmek ayridir, lâkin cehaletin sebebinin Islam oldugunu savunmak bilgisizliktir.
maydonos yazdı:Bencede bizi mahveden bu Arap dini ve kulturu olmustur.Buna inanmak guc olsada bu bir gercektir.Uyusturucunun cesitleri vardir bence bu en etkili olani ki biz bu hale geldik.Din somuru araci olarak kullanilmaktadir.Inanc meselesi olmaktan cikarilmis somuru aracina donusturulmustur.Gecenlerde birisini dinledim "eger muslumansan laik olamazsin diyordu cunku bu bir yasam sekli".Bu sekilde oluncada bir cikmaz sokak onunuze konuyor.basi yok sonu yok.
Soyle bir dunya ya bakinca da bu dort kutsal dinler degil mi?Savas, kriz yoksulluk kan.Asirlardir biz zavalli insanlari somurduler.Bence dinler ayristiyor insanlari: kolelestiriyor ve kolay somuru araci haline getiriliyorlar.
Ata-Türkçü İhtila yazdı:Türkler islama girmeden önce kadınlar atın üstündelerdi madem islam bu kadar güzel bir şeydi neden tüm kadın hakları yok oldu islama geçtiğimiz anda?
PearL-GraiN yazdı:Ata-Türkçü İhtila yazdı:Türkler islama girmeden önce kadınlar atın üstündelerdi madem islam bu kadar güzel bir şeydi neden tüm kadın hakları yok oldu islama geçtiğimiz anda?
İslam dini kadın haklarını yok etmedi İslam dini kadına gereken önemi verir ama insanlar kendi çıkarları için İslam dinini kullanıyor İslamla alakası olmayan işlerde bile İslam dini emrediyormuş gibi ifade ediliyor
Bir örnek vermem gerekirse İslamda ilim; kadın ve erkek ayrımı yapılmaksızın beşikten mezera kadardır diyor işlerine gelmeyenler bunu başka yöne çekiyorlar kadınların okuması ilim öğrenmesi yasaktır diyorlar, bunun gibi birçok örnek var
Ata-Türkçü İhtila yazdı:PearL-GraiN yazdı:Ata-Türkçü İhtila yazdı:Türkler islama girmeden önce kadınlar atın üstündelerdi madem islam bu kadar güzel bir şeydi neden tüm kadın hakları yok oldu islama geçtiğimiz anda?
İslam dini kadın haklarını yok etmedi İslam dini kadına gereken önemi verir ama insanlar kendi çıkarları için İslam dinini kullanıyor İslamla alakası olmayan işlerde bile İslam dini emrediyormuş gibi ifade ediliyor
Bir örnek vermem gerekirse İslamda ilim; kadın ve erkek ayrımı yapılmaksızın beşikten mezera kadardır diyor işlerine gelmeyenler bunu başka yöne çekiyorlar kadınların okuması ilim öğrenmesi yasaktır diyorlar, bunun gibi birçok örnek var
Öyle mi? Sizin düzgün islam uygulandığı dediğiniz dönem yani osmanlının duraklama dönemine kadar olan düzgün islamdada kadın çarşaf giyiyordu ve hakları kısıtlanıyordu Atatürk Türk kadınına hakkını geri verdi
maydonos yazdı:Yahac, herkes senin inandigin gibi ve dusundugun gibi dusunmek zorunda degil.Turklerin Tanrisi var.Araci ve aracilara ise gereksinimleri yok.Ahlakli olduktan ve Tanriya inandiktan sonra sorun yoktur.Araplarin dayatmalarina hic gereksinim yok.Ama su an toplumumuza dayatilan Arap dini ve kulturune karsiyim.Bu bir zorunluluk halinde, sizler gibi turk-islam sentezcilerini uzecek bir durum maalesef.
Osmanlinin katlettigi Turkmenlerin katledilme nedeni? Sii mezhebinden olmalari idi.
yahac yazdı:maydonos yazdı:Yahac, herkes senin inandigin gibi ve dusundugun gibi dusunmek zorunda degil.Turklerin Tanrisi var.Araci ve aracilara ise gereksinimleri yok.Ahlakli olduktan ve Tanriya inandiktan sonra sorun yoktur.Araplarin dayatmalarina hic gereksinim yok.Ama su an toplumumuza dayatilan Arap dini ve kulturune karsiyim.Bu bir zorunluluk halinde, sizler gibi turk-islam sentezcilerini uzecek bir durum maalesef.
Osmanlinin katlettigi Turkmenlerin katledilme nedeni? Sii mezhebinden olmalari idi.
maydonos, seni hayal kirikligina ugratmak istemem ama ben azinliktan bahsetmiyorum. Milletin %99'i zaten Musluman. Senin gibi dusunenler azinlik olduklari halde bu dusuncelerini nedense bu halka dayatmak istemektedirler. Onu pek anlamis degilim. Yoksa fitne cikarmak bana gore degil.
Turklerin tabii ki tanrisi vardi. Islam zaten Allah'in her kavime su veya bu zamanda peygamberler gonderdigini soyler. Demek ki Turkerin Tanrisi da tek ilah olan Allah'ti. Turkler bu yuzden Islam'i kabul etmede bir zorluk cekmedi.
Unutmayin ki Islam yeni bir din oldugunu iddia etmiyor. Adem ve Havva'dan beri tum insanlarin tek tanrisi Allah'ti ama insanlarin hafizasi kisa oldugundan bir kac nesil sonra gercek Tanrilarini unutup kendilerine baska tanrilar uydurdular. Her takip eden peygamber bu tur sapmalari duzeltmek icin gorevlendirilmistir. Bu yuzden Islam'da tum peygamberler ayni statudedir. Ama biz, en son gelen peygamber olan Muhammed'in getirmis oldugu mesajin en dogru ve yalin (yani tahrif edilmemis) oldugunu kabul ettigimizden bu mesaja en cok deger veriyoruz.
Bu nihai mesaj bize baska peygamberler gelmiyecegini soylediginden, bu durumda biz de bu mesajin cok iyi sekilde korunup hic bir degisiklige ugramadan oldugu gibi diger nesillere aktarilmasini anlamli buluyoruz.
Oyle degil mi?
Saygilar!
yahac yazdı:maydonos, seni hayal kirikligina ugratmak istemem ama ben azinliktan bahsetmiyorum. Milletin %99'i zaten Musluman. Senin gibi dusunenler azinlik olduklari halde bu dusuncelerini nedense bu halka dayatmak istemektedirler. Onu pek anlamis degilim. Yoksa fitne cikarmak bana gore degil.
Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk