zafercem, mesajlari tekrar gozden gecirince bir hata oldugunu fark ettim. Ilk once duzlteyim. Sanirim senin mesajinla maydanosun'kini karistirdim galiba. Kusura bakma.
Mertçe sözlerinin arkasında dur, kıvırma. Bu %99'un ne amaçla kullanıldığını da Allah'a şükür biliyoruz.
Mertlik yanlislikta israrsa ben mert olmaya niyetli degilim. Erdem kendi hatasini fark edip duzeltendedir. %99 rakamini tabii ki uydurmadim, guvenilir kaynak olmasa da wikipedia'ya baktim :
http://en.wikipedia.org/wiki/Turkey#Demographics. Ben kaynagin yalancisiyim.
Ama onemli olan konuyu kacirdin, tebrikler. Konu su ki Islam bu ulkenin her tasina topragina islemis bir yasam tarzi, kultur ve tarihtir. Bu gercegi goz ardi edip dini hassasiyetleri devamli olarak manipule eden "dinci" ve din dusmani cevereler ayni olcude rant pesindeler.
Bu yuzden senin dedigin su cumle:
Anadolu yüzyıllardır zorba dincilerden (bak dindar demiyorum, umarım aradaki nüansı farketmişsindir) çok çekti.
gunumuzde ancak gercegin yarisini iceriyor. Din dusmanlarini da katarsan tamamlanacak.
Siyasette Islami soylemler elbette ki istismar konusudur. Dini butun insani vaatleriyle degil amelleriyle degerlendiririz. Islam bir idealdir. Kendini musluman olarak goren insanlar da bu idealin ya cok yanindaidr ya cok uzaginda. Bir ideali ona mensup oldugunu iddia edenlere bakarak degerlendiremezsin. Ayni ideal baska bir toplumda daha iyi anlasilip harikalar yaratirken baska bir toplumda tam kok bulamaz ve sefalete goturur. Allah kimi saptirmak isterse onu durduracak hicbir guc yoktur. Bu yuzden Islam ile ilgili arastirma kaynagindan olmali, bu durumda da Kur'an ve sunnet referanstir. Gunumuzun insanlari bunlari kavrayamayip bunlari kendi cikarlarina hizmet edecek sekilde kullaniyorlarsa bu onlarin boyununa yazilan gunahtir. Bunlara bakip da Islam'i asagilayanlar da ayri bir sapiklik icindedirler ve yine buyuk gunah islemektedirler.
Ben dine değil dincilere düşmanım, bak karşıyım demiyorum mertçe düşmanım diyorum.
Burada demek ki hemfikiriz.
İlerlemenin engeli olan her şeye düşmanım. Bu ülkenin geri kalmasının sebebi bağnazlardır. Ülkeyi bunların esaretinden kurtardığımız zaman bu ülkeyi tutana aşkolsun.
Ilerlemek tum insanlara adalet, maddi ve manevi huzur ise tabii ki ben de varim. Ama bu ilerleme icin aile, ibadet ozgurlugu ve ahlaktan odun vermek gerekecekse tabii ki cekincelerim olacaktir.
İslami gerçekler demişsin ama kimin gerçekleri onu da bir zahmet söyle bakayım.
Yukarida belirttigim gibi Kur'an, sunnet ve tarihimiz.
Şunu da söyleyeyim benim yapımda kıvırmak yoktur. Hiçbir güce sığınarak kendimi savunmuyorum, savunmam. İsterimki kendi düşüncelerimle kendi derdimi anlatayım. Benim düşüncelerimde kopyala-yapıştır yoktur!Kimseye pabuç bırakmam. Benim yapımda geri çekilmek yoktur (bu son cümlene cevabımdır).
Takdir ettim. Ne diyeyim arkadasim.
Bir de şunu söyleyeyim bu güzel ülkeyi Arapçılara yem etmeyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Allah'tan başka hiçbir güce tapmayız, tapmayı da düşünmeyiz.
Arapci derken neyi kast ettigini bir acsan daha iyi anlasilacaktir.
Allah Allah nidalariyla son nefeslerini veren milyonlarca sehitlerimizin yattigi mezarlarin taslari da Arapca harflerle yazili. Su an LATIN alfabesi kullaniyoruz diye LATIN mi olduk, hayir. Eski Turklerin alfabesini de kullanmadigimiza gore Arab olmus Latin olmus ne fark eder? Arapca dusmanligi da din dusmanliginin bir uzantisi olmasin. Bana kalsa her ikisini de bilsek daha iyi olurdu. Ataturk'umuzun oslamlica olarak yazilmis kitaplarini okuyabilsek fena mi olurdu? Bir zamanlar Bulgaristan'da Bulgarca'nin yaninda Rusca ve bir Avrupa dili daha ogretiliyordu. Onar bizen daha zeki olmadigina gore biz de yapabiliriz. Ustelik bu kendi kulturumuzle olan baglantimizi da guclendirecektir.
Kendi kulturune yatirim yapan ulkeler kalkinir.
Eyvallah!