Türk halkının cehaletinin kökenleri nelerdir?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Mar 15, 2009 21:02

Herkes sayiyla kendine gelsin!

Bu basligin tartisma konusu ne Islam'dir, ne mezheplerdir. Herkes inancini kendine saklasin.

Bazilarinin iddia ettigi gibi cehaletin kökeni din olsa, hiristiyan bati din ugruna cayir cayir insanlari yakarken, müslüman dogu ilim üretmezdi.

Dinin her mevzuya alet edilmesinden de gina geldi. Herkes kendine göre kullaniyor masallah!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen maydonos » Pzr Mar 15, 2009 21:12

Turkler Anadoluya geldikten sonra bu uzucu ama gercek.Ogretilmemis egitilmemis bir toplum.15 yil Devlet olmusuz sonra yine dayatilmak istenen ayni din ve kultur.Ne yazayim Turkkan.Su an neyin mucadelesi verilmekte. :?: :?
Din dayatilarak yine herseyimiz elimizden alinmakta bende hoslanmiyorum bunu tartismayi ama konu buraya getiriliyor.Dinin kullanildigindan konu ettim evirip cevirip buraya getirildi.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen yahac » Pzr Mar 15, 2009 21:15

zafercem yazdı:
yahac yazdı:maydonos, seni hayal kirikligina ugratmak istemem ama ben azinliktan bahsetmiyorum. Milletin %99'i zaten Musluman. Senin gibi dusunenler azinlik olduklari halde bu dusuncelerini nedense bu halka dayatmak istemektedirler. Onu pek anlamis degilim. Yoksa fitne cikarmak bana gore degil.

Neymiş halkın %99'u müslümanmış. Sayım mı yaptınız? Hani bu ülkede komünistler vardı, Allahsız! görülen aleviler vardı (sayıları da bayağı fazla), ateistler vardı, yezidiler vardı, Ermeniler vardı, Rumlar vardı, vardı, vardı, vardı... Yani senin düşünce anlayışına göre oran bayağı düşüyor. Bu arada ben Müslüman bir Aleviyim. Şunu da söyleyeyim sadece kişilerin kendini nasıl gördüğü önemlidir. Yani başkasını ilgilendirmez.

Yahac efendi sen söyle şimdi biz bu yüzdeye giriyor muyuz, girmiyor muyuz? Karar verin artık biz neyiz. Bir de bu azınlık, çoğunluk lafına ömrüm boyunca gıcık kapmışımdır. Yeryüzünde farklı düşünen tek kişi olsa dahi onu ezme, sindirme hakkınızı kimse kendisinde bulamaz. İstesenizde istemesenizde farklı düşüncelere, inançlara, kültürlere saygı duyacaksınız. Yani ne bekliyorsan aynısını sen de başkasına yapacaksın.

Bir de neymiş azınlıklar çoğunluğa kendi görüşünüzü dayatmak istiyormuş. Yahu bu ülkede yüzyıllardır alevilere yapılan zulümler, katliamlar ne olacak? O zaman bu ne oluyor? Senin gibi düşünmek zorunda mıyım, zorunda mıyız? İnsanları zorlan patlama noktasına getiriyorsunuz.

Yanlış anlamayın, isterseniz yanlış anlayın çokta umurumdaydı sanki, ben bu %99 oranıyla ilgilenmiyorum, ilgilendiğim tek şey bu oranın müslümanların sadece bir bölümünün menfaati için kullanılmasıdır. Ya öteki! görülenlerin hakları ne olacak.

Lütfen kendinize gelin insanlara kendi düşüncelerinizi dayatmaya kalkışmayın. İnsanlar, istediği gibi inanmakta hürdür.

Yeter artık, insanları rahat bırakın.

Guzel arkadasim demek istedigim sey, benim belirttigim gorusun absurd veya alisilmisin disinda olmadigidir. %99 olmus %50 olmus ne fark eder bu gorus asirlardir bu memleketin insanlarinin derin saygi ve baglilkla onemsedigi yasam tarzidir. Bundan rahtsiz olan sensin. Yoksa ben senin Aleviliginle veya ateistliginle ilgilenmem. Ama mesele su ki biri atestligi icin ozgurluk isterken nedense ayni zamanda dindarlari asagilamaktan hic cekinmiyor. En ufak bir tepki gordugunde de yobazlar bana saldiriyor cigirtkanligina siginiyor. Bunlar hos harekeler degil.

Ozgurlugunu sadece kendin icin yasamayip baskalarini da kendi goruslerine inanmaya zorladiginda tepki goruyorsun. Bu da dogaldir. Onun yerine benim dinim bana senin dinin sana desek daha iyi olmaz mi? Dini bir konuda daha cok o gruba mesup kisiler tartissa daha yapici sonuclar cikar. Sen istersen Alevilikle ilgili bir konu ac tum Aleviler katilsin. Bu beni ilgilendirmez ki. Ama herkesce bilinen Islami gercekleri asagailayici tarzda cogunlugu Musluman olan bir toplulukta dile getirirsen o zaman da tepkiye hazir ol ve olgunlukla karsila. Ama yok amacin fitne cikarip kavga koruklemekse o baska. Onu da soyle bilelim.

Saygilar.
Kullanıcı küçük betizi
yahac
Üye
Üye

İletiler: 154

İletigönderen Ram » Pzr Mar 15, 2009 21:18

maydonos, maydonos, afedersin ama tarihî kaynakları dedelerin yazmadı herhalde. Üstelik, ben isteyerek ya da istemeyerek bir İslâm kabûlünden bahsetmedim. Üç yüz-dört yüz senelik bir Müslümanlaşma süreci var; üç yüz-dört-yüz sene boyunca Araplar Türkler'i katletti de Müslüman oldu gibi saçma sapan bir iddian yoktur herhalde.

Ayrıca din ile Türklüğün, benzerlik-zıtlık-vesaire hiçbir ilgisi yoktur. Bu kıyası dinciler yapar. Bir de laiklik Selçuklular'dan çıkmadır, "İslâma aykırı" yalanını ampûl ve ecdadı uydurmuştur. Bunları bilmiyorsan öğren, biliyorsan dincilerin yalanıyla "İslâm budur" deme.

yahac, dini bakımdan cevap verememen gereken yerlerde dini cevap verirsen ve bu verdiğin cevaplarında alıntıladığın yerle ilgisi yoksa karşındaki sana güler. Hele ki karşındaki, senin dini inancını paylaşmıyorsa daha da güler.

%99 oranı hususunda zafercem haklıdır, binlerce yalandan bir tanesidir. Bu oran işe gelince öne sürülür, işe gelmeyince bu oranı öne sürenler gavurlaşıyoruz diye çığırtır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Mar 15, 2009 21:20

maydonos, yüzyillarca bize din diye yutturulan safsatayi tartisabiliriz, Türk aydinlanma devriminin 10 Kasim 1938'de durduruldugunu tartisabiliriz. Ama, cehaletimizin sebebi Islam'dir demek, tarihten habersiz olmaktir. Ilk emri "OKU" olan bir dini cehaletin kökeni kabul etmek ya cahilliktir, ya provakasyondur. Lütfen hakiki din ile dayatilan din ayrimini yapalim.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen bezgin » Pzr Mar 15, 2009 21:23

Her zaman aynaya bakalim. Bütün sorularin cevabi aynada.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen yahac » Pzr Mar 15, 2009 21:29

Islamda butun peygamberler ayni statudedir sozune itafen ,

Bütün peygamberler insanlığın en üstün ve en faziletlileri olmakla beraber kendi aralarında derece ve mertebe farkı olabilir. Nitekim “ Peygamberlerin bir kısmını bir kısmına üstün kıldık” (Bakara suresi, 253; İsra suresi 21, 55) ayetleri onların kendi aralarında üstünlük olabileceğine işaret eder.

Ayrıca, “seni alemlere ancak rahmet olarak gönderdik”( Enbiya suresi, 107) ayeti, bütün mevcudatın rahmet sebebinin peygamber efendimiz (a.s.m) olduğunu göstermektedir.

peygamber efendimiz Üstün Özellikleri ...

Hem hadis ve hem de Kur’ân-ı Kerîm’de hasais dediğimiz sadece ona has özellikler mevcuttur. Bu özellikleri şöyle sıralayabiliriz:

O, bir insan olmanın yanında aynı zamanda son peygamberdir, (Ahzâb, 33/40) , risâleti evrenseldir, (A’râf, 7/158; Enbiyâ, 21/107...) risâleti cinleri de kapsamaktadır, (Ahkâf, 46/29; Cin, 72/1-13) , hanımları mü’minlerin anneleridir, (Ahzâb, 33/6), geçmiş-gelecek günahları affedilmiştir, (Fetih, 48/1-2) , kendisine inanılması noktasında peygamberlerden söz alınmıştır, (Âl-i İmrân, 3/81) , kendisine Kevser’in verildiği müjdelenmiştir, (Kevser, 108/1) , ganimetler helal kılınmıştır, (Enfâl, 8/1) , âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir, (Enbiyâ, 21/107) , onun özellikleri ehl-i kitap tarafından bilinmektedir, (Bakara, 2/89,146) , getirdiği dinin korunması teminatını verilmiştir, (Tevbe, 9/33) , İsrâ ve Mi’rac Ona hastır, (İsrâ, 17/1; Necm, 53/1-18) , çeşitli zamanlarda melekler bizzat yardım etmiştir, (Âl-i İmrân, 3/13, 122-123) , kendisine itaat aynı zamanda Allah’a itaat anlamına gelmektedir, (Nisâ, 4/80) , âhirette şehadet ve şefaat-ı uzmâ hakkı verilmiştir, (Bakara, 2/143) , Makâm-ı Mahmûd’la taçlanmıştır, (İsrâ, 17/79) , ümmeti, ümmetlerin en hayırlısı kılınmıştır, (Âl-i İmrân, 3/110) , hayatına ve beldesine yemin edilmiştir, (Hicr, 15/72; Beled, 90/1-2) , kendisine ve ümmetine, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi lutfedilmiştir. (Kadr, 97/1-
Referans : http://www.sorularlaislamiyet.com/subpa ... a&id=17439

Urumchi,

soylediklerine katiliyorum ama benim demek istedigim sey su ki, bize peygamberler arasinda ayrim yapmamiz soylenmistir. Tabii ki onlarin aralarinda da farkli dereceler olacaktir. Her varligin kendine ait bir derecesi oldugunu ve bunun baska biriyle hicbir zaman esit olmiyacgini tabii ki biliyorum. Ancak biz inananlar olarak bunu bilemeyiz, onu bir tek Yuce Allah bilir. Tum peygamberler yaptiklari gorev itibariyle inananlar nazarinda esittir, ancak Allah katinda farkli olabilirler, o bizimle ilgili bir olay degildir. Bizler, Allah'in en son mesajini bize ileten Hz. Muhammed'i ornek almakla yukumluyuz. Cunku amac Yaradan'a en iyi sekilde kulluk yapmaktir. Tum gelmis gecmis Peygamberler de ayni amaca hizmet ettiklerinden onlari da ayni sekilde sayar severiz, ancak onlarin getimis oldugu mesajlar ne yazik ki su anda elimzde yok, olanlar da orjinallerinden farkil oldugundan hangisinin Allah'in kelami hangisinin insalarin uydurugu oldugunu bilemeyecegimizden onlara da guvenilemez.

Eyvallah!
Kullanıcı küçük betizi
yahac
Üye
Üye

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Mar 15, 2009 21:58

yahac yazdı:Guzel arkadasim demek istedigim sey, benim belirttigim gorusun absurd veya alisilmisin disinda olmadigidir. %99 olmus %50 olmus ne fark eder bu gorus asirlardir bu memleketin insanlarinin derin saygi ve baglilkla onemsedigi yasam tarzidir. Bundan rahtsiz olan sensin. Yoksa ben senin Aleviliginle veya ateistliginle ilgilenmem. Ama mesele su ki biri atestligi icin ozgurluk isterken nedense ayni zamanda dindarlari asagilamaktan hic cekinmiyor. En ufak bir tepki gordugunde de yobazlar bana saldiriyor cigirtkanligina siginiyor. Bunlar hos harekeler degil.

Ozgurlugunu sadece kendin icin yasamayip baskalarini da kendi goruslerine inanmaya zorladiginda tepki goruyorsun. Bu da dogaldir. Onun yerine benim dinim bana senin dinin sana desek daha iyi olmaz mi? Dini bir konuda daha cok o gruba mesup kisiler tartissa daha yapici sonuclar cikar. Sen istersen Alevilikle ilgili bir konu ac tum Aleviler katilsin. Bu beni ilgilendirmez ki. Ama herkesce bilinen Islami gercekleri asagailayici tarzda cogunlugu Musluman olan bir toplulukta dile getirirsen o zaman da tepkiye hazir ol ve olgunlukla karsila. Ama yok amacin fitne cikarip kavga koruklemekse o baska. Onu da soyle bilelim.

Saygilar.

Mertçe sözlerinin arkasında dur, kıvırma. Bu %99'un ne amaçla kullanıldığını da Allah'a şükür biliyoruz. Bu görüşe bizden ekmek yok. Ben ateist değilim, alevilik "veya" kelimenden sonraki kelime (ateist) içindekini ele veriyor. Ateistler özgürlük istiyor diyorsun ateistlerin özgürlük falan istediği yok. Sanırım senin bundan kastın aleviler ancak bunu söyleme cesaretini kendinde bulamadığın için böyle dört bir yana dönüyorsun.

Anadolu yüzyıllardır zorba dincilerden (bak dindar demiyorum, umarım aradaki nüansı farketmişsindir) çok çekti. Türkiye Cumhuriyeti kuruldu rahat bir nefes alırız dedik, yine bu din menfaatçilerinden kurtuluş yok. İnancını istediğin gibi yaşayabilirsin ancak bunu kimsenin gözüne sokamazsın. Bizim gibi kimseyi rahatsız etmeden inancını yaşa. Herkes sizin gibi yapsa bunun sonu yok, rahatınız kaçar.

Beni hedef göstererek (benim düşüncemde olmayan haksız ithamlarda bulunarak, beni bilen de bilir zaten) kendini haklı çıkartamazsın. Bak alevilik lafından nasılda rahatsız oluyorsun. Ayrı bir başlık aç Aleviler katılsın diyorsun. Ben dine değil dincilere düşmanım, bak karşıyım demiyorum mertçe düşmanım diyorum. İlerlemenin engeli olan her şeye düşmanım. Bu ülkenin geri kalmasının sebebi bağnazlardır. Ülkeyi bunların esaretinden kurtardığımız zaman bu ülkeyi tutana aşkolsun.

yahac yazdı:Dini bir konuda daha cok o gruba mesup kisiler tartissa daha yapici sonuclar cikar.

Ne o façan yemiyor mu? Ayrıca o grubun mensubu da kimlermiş.

İslami gerçekler demişsin ama kimin gerçekleri onu da bir zahmet söyle bakayım.

Şunu da söyleyeyim benim yapımda kıvırmak yoktur. Hiçbir güce sığınarak kendimi savunmuyorum, savunmam. İsterimki kendi düşüncelerimle kendi derdimi anlatayım. Benim düşüncelerimde kopyala-yapıştır yoktur!

Kimseye pabuç bırakmam. Benim yapımda geri çekilmek yoktur (bu son cümlene cevabımdır).

Bir de şunu söyleyeyim bu güzel ülkeyi Arapçılara yem etmeyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Allah'tan başka hiçbir güce tapmayız, tapmayı da düşünmeyiz.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen maydonos » Pzr Mar 15, 2009 21:58

Ram, tabiki oyle bir fikrim yok ama tum Turkler bir anda Islam dinini kabul etti diye bir teori varsa bundan haberim yok..Ben diyorum ki; tum Turkler bir anda Islam dinini kabul etmedi.Kimi aileler yada boylar zorlandi; kimileri ise isteyerek kabul etti.Bu yalnizca dedelerimin anlattiklari degil tabiki.
Eger Yahac gibi bakarsak olaya yine ayni celiski icine duseriz.Islam dini denince aklima yalnizca Muslumanlik degil tum dort dini kastediyorum.Dinler Turkleri cahil birakmak icin ve kolay yonetmek icin; yonetimler tarafindan kullanilmistir.
Turkkan, benim soz ettigim konu zaten dinler degil dinlerin bir arac olarak kullanilmasi konusu.Inanc konusuna girmek istemiyorum zaten.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen mukanorkan » Pzr Mar 15, 2009 22:30

Ata-Türkçü İhtila sen daha İslamın İ sinden haberin yok böyle düşünmeni normal karşılıyorum. İnsanın dünyaya geliş amacı nedir sence öldükten sonra ne ile karşılaşmayı umuyorsun
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen yahac » Pzr Mar 15, 2009 23:05

zafercem, mesajlari tekrar gozden gecirince bir hata oldugunu fark ettim. Ilk once duzlteyim. Sanirim senin mesajinla maydanosun'kini karistirdim galiba. Kusura bakma.

Mertçe sözlerinin arkasında dur, kıvırma. Bu %99'un ne amaçla kullanıldığını da Allah'a şükür biliyoruz.

Mertlik yanlislikta israrsa ben mert olmaya niyetli degilim. Erdem kendi hatasini fark edip duzeltendedir. %99 rakamini tabii ki uydurmadim, guvenilir kaynak olmasa da wikipedia'ya baktim : http://en.wikipedia.org/wiki/Turkey#Demographics. Ben kaynagin yalancisiyim.

Ama onemli olan konuyu kacirdin, tebrikler. Konu su ki Islam bu ulkenin her tasina topragina islemis bir yasam tarzi, kultur ve tarihtir. Bu gercegi goz ardi edip dini hassasiyetleri devamli olarak manipule eden "dinci" ve din dusmani cevereler ayni olcude rant pesindeler.
Bu yuzden senin dedigin su cumle:
Anadolu yüzyıllardır zorba dincilerden (bak dindar demiyorum, umarım aradaki nüansı farketmişsindir) çok çekti.

gunumuzde ancak gercegin yarisini iceriyor. Din dusmanlarini da katarsan tamamlanacak.

Siyasette Islami soylemler elbette ki istismar konusudur. Dini butun insani vaatleriyle degil amelleriyle degerlendiririz. Islam bir idealdir. Kendini musluman olarak goren insanlar da bu idealin ya cok yanindaidr ya cok uzaginda. Bir ideali ona mensup oldugunu iddia edenlere bakarak degerlendiremezsin. Ayni ideal baska bir toplumda daha iyi anlasilip harikalar yaratirken baska bir toplumda tam kok bulamaz ve sefalete goturur. Allah kimi saptirmak isterse onu durduracak hicbir guc yoktur. Bu yuzden Islam ile ilgili arastirma kaynagindan olmali, bu durumda da Kur'an ve sunnet referanstir. Gunumuzun insanlari bunlari kavrayamayip bunlari kendi cikarlarina hizmet edecek sekilde kullaniyorlarsa bu onlarin boyununa yazilan gunahtir. Bunlara bakip da Islam'i asagilayanlar da ayri bir sapiklik icindedirler ve yine buyuk gunah islemektedirler.

Ben dine değil dincilere düşmanım, bak karşıyım demiyorum mertçe düşmanım diyorum.

Burada demek ki hemfikiriz.

İlerlemenin engeli olan her şeye düşmanım. Bu ülkenin geri kalmasının sebebi bağnazlardır. Ülkeyi bunların esaretinden kurtardığımız zaman bu ülkeyi tutana aşkolsun.

Ilerlemek tum insanlara adalet, maddi ve manevi huzur ise tabii ki ben de varim. Ama bu ilerleme icin aile, ibadet ozgurlugu ve ahlaktan odun vermek gerekecekse tabii ki cekincelerim olacaktir.

İslami gerçekler demişsin ama kimin gerçekleri onu da bir zahmet söyle bakayım.

Yukarida belirttigim gibi Kur'an, sunnet ve tarihimiz.

Şunu da söyleyeyim benim yapımda kıvırmak yoktur. Hiçbir güce sığınarak kendimi savunmuyorum, savunmam. İsterimki kendi düşüncelerimle kendi derdimi anlatayım. Benim düşüncelerimde kopyala-yapıştır yoktur!Kimseye pabuç bırakmam. Benim yapımda geri çekilmek yoktur (bu son cümlene cevabımdır).

Takdir ettim. Ne diyeyim arkadasim.

Bir de şunu söyleyeyim bu güzel ülkeyi Arapçılara yem etmeyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Allah'tan başka hiçbir güce tapmayız, tapmayı da düşünmeyiz.

Arapci derken neyi kast ettigini bir acsan daha iyi anlasilacaktir.
Allah Allah nidalariyla son nefeslerini veren milyonlarca sehitlerimizin yattigi mezarlarin taslari da Arapca harflerle yazili. Su an LATIN alfabesi kullaniyoruz diye LATIN mi olduk, hayir. Eski Turklerin alfabesini de kullanmadigimiza gore Arab olmus Latin olmus ne fark eder? Arapca dusmanligi da din dusmanliginin bir uzantisi olmasin. Bana kalsa her ikisini de bilsek daha iyi olurdu. Ataturk'umuzun oslamlica olarak yazilmis kitaplarini okuyabilsek fena mi olurdu? Bir zamanlar Bulgaristan'da Bulgarca'nin yaninda Rusca ve bir Avrupa dili daha ogretiliyordu. Onar bizen daha zeki olmadigina gore biz de yapabiliriz. Ustelik bu kendi kulturumuzle olan baglantimizi da guclendirecektir.
Kendi kulturune yatirim yapan ulkeler kalkinir.

Eyvallah!
Kullanıcı küçük betizi
yahac
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Mar 15, 2009 23:17

yahac yazdı:LATIN alfabesi kullaniyoruz diye LATIN mi olduk, hayir. Eski Turklerin alfabesini de kullanmadigimiza gore

Lütfen bakiniz: http://www.guncelmeydan.com/forum/haluk ... 16662.html

yahac yazdı:Ataturk'umuzun oslamlica olarak yazilmis kitaplarini okuyabilsek fena mi olurdu?

Senede 16 kisinin 1 kitap okudugu bir ülkede nasil olacak bu söylediginiz? Bugün kullandigimiz harflerle yazili kitaplari okuduk bitti, arapcasi mi kaldi? Osmanogullari sarayda arapca kullandi diye benim "kültürüm" olmuyor arapca. Tarihcilerin isi, eski kaynaklari bugünün Türkcesine cevirmektir.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen yahac » Pzr Mar 15, 2009 23:45

LATIN alfabesi kullaniyoruz diye LATIN mi olduk, hayir. Eski Turklerin alfabesini de kullanmadigimiza gore

Lütfen bakiniz: http://www.guncelmeydan.com/forum/haluk ... 16662.html

Vay be. Ilgincmis aslinda. Bu yeni bilgi olsa gerek. Yalniz Etrusklerin kokeni tam olarak bilinmiyor. Turk kokenleri kesin kabul gordu mu?

yahac yazdı:Ataturk'umuzun oslamlica olarak yazilmis kitaplarini okuyabilsek fena mi olurdu?

Senede 16 kisinin 1 kitap okudugu bir ülkede nasil olacak bu söylediginiz? Bugün kullandigimiz harflerle yazili kitaplari okuduk bitti, arapcasi mi kaldi? Osmanogullari sarayda arapca kullandi diye benim "kültürüm" olmuyor arapca. Tarihcilerin isi, eski kaynaklari bugünün Türkcesine cevirmektir.

Ben de zaten gonul ister ki diyorum. Turkiye'deki okullarla bunun olmasi mumkun degil. Ben kendi basima ogrendim. O kadar da zor degilmis. Ayrica ogrenmek okulla da sinirli degil ki. Gunumuzde internet var, isteyene her tarafta bilgi var. Niyet olduktan sonra olur. Ancak tarihi nedenlerde dolayi Ingilizce'ye gore Osmanlica bana daha yakin. Ama Ingilizce'yi de cok iyi ogrenmeye calisiyorum.

Ozetle herkes istedigi gibi yasasin ve karsisindakine saygi duysun. Kimse kimsenin dinine imanina engel olmasin.

Sana sonsuz saygilar sunarim Turk-kan! :D
Kullanıcı küçük betizi
yahac
Üye
Üye

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Mar 15, 2009 23:54

yahac, Arapçılık ile İslam'ı karıştırma. İkisi farklı şey. Ben ülkemizde Arap geleneklerinin, Arap isimlerininin, giyim kuşamlarının, Arap milliyetçiliğinin, yaşam biçimlerinin kültürümüze girmesine karşıyım. İnsanlarımızın bir çoğunun bu konuda kafası karışık bunun farkındayım, senin de kafan karışık öyle gözüküyor. Benim ise kafam net. Ben şu an Türkiye'de Türk-Arap karışımı bir kültür görüyorum. Bundan derhal kurtulup öz kültürümüze dönmeliyiz.

yahac yazdı:Mertlik yanlislikta israrsa ben mert olmaya niyetli degilim. Erdem kendi hatasini fark edip duzeltendedir. %99 rakamini tabii ki uydurmadim, guvenilir kaynak olmasa da wikipedia'ya baktim : http://en.wikipedia.org/wiki/Turkey#Demographics. Ben kaynagin yalancisiyim.

Hatanda ısrar etmeyi sürdürüyorsun, sen bilirsin. Emin olmadığın şeyler hakkında hiçbir şeyin yalancısı olmayacaksın. wikipedia'dan neden alıntı yapıyorsun, onu da anlamış değilim. Onu her isteyen istediği gibi değiştirebilir.

Daha yazacaktım ama konuyu alakasız yerlere çektiğin için uzatmak istemiyorum.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Ram » Pzt Mar 16, 2009 0:30

yahac yazdı:Erdem kendi hatasini fark edip duzeltendedir. %99 rakamini tabii ki uydurmadim, guvenilir kaynak olmasa da wikipedia'ya baktim : http://en.wikipedia.org/wiki/Turkey#Demographics. Ben kaynagin yalancisiyim.

Şimdi o verdiğin kaynağın da kaynağı bak nereye dayanıyor (http://en.wikipedia.org/wiki/Turkey#cite_note-98): http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2007/90204.htm

Kaldı ki bu kaynakta da, bunun hükûmetin söylemi olduğu belirtiliyor. Ne kadar çelişkili ve kötü bir durum:

1) "%99 Müslüman" söylemleri, İslâmcı (İslâmı her alanda kullanan) hükûmetin ve siyâsilerin (yalanı) iddiasıdır.
2) Birleşik Devletler bunun yalan olduğunu biliyor ve bunu kullanarak Sünnî olmayan mezhebe mensup müslümanları (çoğunlukla Aleviler) ve gayr-ı müslimleri, birine "siz Müslüman değilsiniz", ötekine de "siz Türk değilsiniz" diyerek Türkiye Cumhuriyeti'nden koparmak için rapor üstüne rapor düzenliyor.
3) Bütün bunlara rağmen, ampûl partisi elinden geldiğince ilgili raporları emir sayıp uygulayabildiğince uyguluyor.
4) Uluslararası Din Hürriyeti Raporu / 2008 - Türkiye

gunumuzde ancak gercegin yarisini iceriyor. Din dusmanlarini da katarsan tamamlanacak.

%99 Müslüman içinde, geri kalan %1 -hadi hepsi din düşmanı olsa- ne kadar etkisi olur¿? Hiç. Yani, ya "%99 Müslüman" söyleminin yalan olduğunu kabûl edeceksin, ya din düşmanlarının etkisi olduğu bir yalandır.

Şu da yanlış anlaşılmasın, büyük çoğunluk Müslümandır. %99 olmasa da %90 gibi bir şeydir tahminimce. Alevi-Sünnî ayrımı yapılmadıkça, dine dinci zihniyet dışında hiçbir yerden zarar gelmez esasen.

Dini butun insani vaatleriyle degil amelleriyle degerlendiririz.

Bu değerlendirmeleri Allah yapar.

ibadet ozgurlugu ve ahlaktan odun vermek

İbadet özgürlüğünden kastın nedir¿? Aklım "Din Hürriyeti" raporlarına gidiyor da... Ahlâğın ise ilerleme ile ilgisi yoktur, daha çok bireyin kendiyle ilgilidir. Bireyleri aşan ve "ahlâksız" olarak nitelendirebilecek akımların ise ilerlemişlikle ilgisi yoktur zaten.

Ataturk'umuzun oslamlica olarak yazilmis kitaplarini okuyabilsek fena mi olurdu? ...... Ustelik bu kendi kulturumuzle olan baglantimizi da guclendirecektir. Kendi kulturune yatirim yapan ulkeler kalkinir.

Arapça asla Türk'ün kültürü değildir, adı üzerinde Arapça, Arapçadır. Dinle Türklük bir değildir. Arapçayı dinden tavsiye (referans) alıp da -ki din Arapçayı dayatmaz- bunu Türklükle bağdaştıramazsın. Tarihi kaynakları okumayı da tarihçiler yapmaktadır, çoğu da Türkçeye çevrilmiştir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x