karamustafa, ben senin saçmalıklarınla muhattap olmak istemediğim için konuy kapattım. Sen de aynı saçmalıkla cevap vermeye devam ediyorsun.
Önce anlamayı, düzden okumayı öğren, daha sonra tartışabiliriz seninle.
günümüzde hepsi gecerligini kaybetmistir anladinmi simdi para kimde güc onda bunu ben degil her kes söylüyor.
hadi yarin basi cek bakalim seninle kac kisi olacak istersen bi dene denede bi gör basina neler gelecek
Birde sunu yazayim dedim bazi insanlar vardi cift yüzlüdür yaptiklariyla yazdiklari arasinda daglar kadar fark vardir.
Ve Türk taifesi sadık ve müşfik ve yavaş taife olur, koyun gibi ve birbirine muvafakatı ve ülfeti ve şefkati ve itaati vardır. Görmez misin ki koyunun mecmuası birbirine ittiba olur ve hem cemi hayvanatda koyundan menfaatlüsi yoktur. Ve koyundan yavaş dahi olmaz ve hem ganem ganimetdür.
Bir millet ki koyun gibidir, mensubiyetine sadıktır, bu mensubiyeti paylaşan diğer mensubdaşlarına müşfiktir; medenî olmanın gerektirdiği yavaşlığı yani sukuneti vardır çünkü bir şehirde iskan edilmiştir, meskeni vardır, sakindir. Millet olmanın gereği olarak biribirini kollar, aralarında dostluk vardır, birbirlerinin sözünü dinlerler, ama en önemlisi bir koyun sürüsü gibi omuzlarını birbirlerinin omuzlarına sürterek yürüyecek, yol alacak kadar birliklidirler; başka bir deyişle birbirlerine temasları yoğundur. Bu niteliklere sahip olduklarından yani koyun gibi olduklarından biribirlerine menfaatlidirler; boş yaşamazlar, iş görürler dolayısıyla bayındırdırlar. Birliklik ile dirlikleri vardır. Çünkü koyun mensup olduğu sürü içerisinde birlik ve dirlik kazanır.
Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk