Yunan Ordusu Alarma Geçti

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Pınar » Pzt Ara 15, 2008 17:44

karamustafa, ben senin saçmalıklarınla muhattap olmak istemediğim için konuy kapattım. Sen de aynı saçmalıkla cevap vermeye devam ediyorsun.

Önce anlamayı, düzden okumayı öğren, daha sonra tartışabiliriz seninle.
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen karamustafa » Pzt Ara 15, 2008 20:36

Bana tek bir ülke halki göstersene yönetilenler tarafindan kullanilmamis.Rusyami yoksa fransami yoksa israilmi kardesim sen rüya görüyorsun herhalde.Sömürge kanimiza ögle islemiski.Yasadigimiz cag ne atom nede teknoleji cagi anlamadiysan bende sana anlatamam arkadas sömürge cagi cikar cagi yok etme cagi kölelestirme cagi anladinmi.Sen kalkmisin halk tepkisiz diyor duruyorsun hadi yarin basi cek bakalim seninle kac kisi olacak istersen bi dene denede bi gör basina neler gelecek.Sen insanlari saf yada salakmi saniyorsun senin düsündügünü düsünmeyecek kadar.Anlasilan sen cok fazla sosyalist kitaplar okumusun günümüzde hepsi gecerligini kaybetmistir anladinmi simdi para kimde güc onda bunu ben degil her kes söylüyor.Yarin calistigin patronuna karsi gelsene neden gelemessin biliyormusun seni derhal kapiya koyar ondan.Bu düzeni ne sen nede ben degistiremeyiz.

Birde sunu yazayim dedim bazi insanlar vardi cift yüzlüdür yaptiklariyla yazdiklari arasinda daglar kadar fark vardir.
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım
Kullanıcı küçük betizi
karamustafa
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ara 15, 2008 22:56

günümüzde hepsi gecerligini kaybetmistir anladinmi simdi para kimde güc onda bunu ben degil her kes söylüyor.

Eee, ne yapacagiz karamustafa? Senin gibi, paraya itaat mi edecegiz? Bu düzen böyle, degistiremeyiz diyerek susacak miyiz? Kahve köselerinde mi hükemet devirip hükümet kuracagiz?
hadi yarin basi cek bakalim seninle kac kisi olacak istersen bi dene denede bi gör basina neler gelecek

Iste bak, kastettigimiz sen ve senin gibi düsünenler iste. "Bana dokunmayan yilan bin yil yasasin" diyenler, "Memleketi ben mi kurtaracagim?" diyenler, "Amaan, simdi basima is mi acacagim?" diyenler. Ama paraya itaat ederken de en milliyetci takilan zavalli zihniyetler!
Birde sunu yazayim dedim bazi insanlar vardi cift yüzlüdür yaptiklariyla yazdiklari arasinda daglar kadar fark vardir.

Bak, simdi dogru bir laf ettin!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen karamustafa » Sal Ara 16, 2008 0:39

Benim yazilarimdan kisa kisa alinti yaparak beni suclayamassin.Ben sadece insanligin geldigi noktayi tarif ettim anlamak istersen tabi.
Yazilarimin basindan sonuna kadar okumani isterdim.
Sence ben yanlis olabilirim ama gercekler bu gün böyle yasaniyor.
Sence hangi toplum günümüzde özgürdür yunan halkimi?
Günümüzde sadece katilmasamda Kapitalist düzenin önünde kimse duramiyor buna sen vede bende dahil.

Bana söylermisin senin dogrularini,belki bende senin gibi kahramanlardan bir seyler ögreneyim.
Senin özlem duydugun düzeni bana anlatmak istersen senin gibi kisadan hisse yapmadan yazdigin yaziyi okurum.Bak ben sana bir düzeni anlatiyorum bence dogru olmayan bir düzen ama gercekler bu.
Burada tartistigim insanlardan hala özledigi yada hayal ettigi düzeni anlayamadim.
Kullanıcı küçük betizi
karamustafa
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Sal Ara 16, 2008 1:45

Bak karamustafa efendi, kendinle celismedigin gün seninle tartismaya devam edebiliriz. Hani, demistin ya, insanlarin yaptiklari ve yazdiklari... O imzana tasidigin dizeler ile yazdiklarin arasindaki celiskiyi sen de görüyor musun?

Senin bahsettigin düzen bugün ortaya cikmadi, 1919'da da ayni düzen üzerimize cökmüs, bizi parcalamak üzereydi.

"Ya Iskilal Ya Ölüm" parolasi bizim zihinlerimizden silinmedi. Amacimiz, silinenlere de bunu yeniden hatirlatmak.

Sirf cevap yazmak icin bana cevap yazmaya da kalkma. Yeterince polemik yaptin bu baslikta.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen brd » Sal Ara 16, 2008 2:02

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΝΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ - Alexandros İçin Türkiye Yasta!

http://www.facebook.com/group.php?gid=4 ... 871&ref=mf

Yunanistan'da, polis kurşunuyla hayatını kaybeden on altı yaşındaki genç dostumuz Alexandros Grigoropoulos için hiç değilse yas dileklerimizi buradan da olsa Yunan dostlarımıza ulaştıralım. Lütfen, tüm arkadaş listemizi grubumuza davet edelim... Tepki vermekte geciken bir toplum olarak, komşuya zor gününde sembolik de olsa destek olabilceğimizi gösterelim. Yunanistan'daki genç dostlarımızın evrensel mücadelesine katılamıyor olsak da hiç değilse acılarını paylaşalım. Huzur içinde yat Alexandros, tarih,hepimize iyi bir şeyler öğretecek... Türkiye'den sevgiler, dünyadan sevgiler...
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye

İletiler: 179

İletigönderen kaye » Sal Ara 16, 2008 3:39

Yapılan haksızlığa karşı konulmasını takdir etmek ayrı şeydir, kendi derdimizi unutarak başkasının sorununa parmak atmak apayrı..
Tıpkı hrant dink suikastını lanetlemenin ayrı, asala ve Hocalı katliamlarını unutarak "hepimiz ermeniyiz" diyerek sokaklara dökülmenin ayrı olduğu gibi..
Olayı "Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΝΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ - Alexandros İçin Türkiye Yasta!" boyutuna getirmeyiniz lütfen.. Üzülmek, taziye mesajı göndermek ayrı şeydir, yas tutmak ayrı.
Aynı dertten muzdarip ülkemiz insanlarını unutmayalım lütfen.. Başkasına ağıt yakalım derken kendi insanımıza haksızlık yapmayalım..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen TOYGUN » Sal Ara 16, 2008 4:17

ben bir koyunum ölünce kelle olacam ,
burda bana ve kardeslerime koyun yakistirmasi yapiyorlarsa
ya ATATÜRK bizi yüceltirken yanlis yapmis yada burda yanlis yapiliyor .
heralde ATATÜRK bize koyun deseydi coktan brd nin istedigi maymun seviyesine ulasmistik... ,

muhtac oldugumuz kudret özelikle ramazanda akan kurban kaninda mi mevcuttur ?
siyasi kimligimiz mi koyun yoksa etnisitiemiz mi ?

hatirlatmakta fayda var =sessiz kalan koyun Türk halki = kuzularin sessizligi = bir amerikan filmi
brd = almanya /avrrupa

ama Herr kasap brd bicak kemigi dayandiginda koyun postunun altindan Bozkurt cikinca sen kizil baslikli kiz olursun
(üyeligimi silebilirinsiz fakat kimin Türkleri asaglamakla modaya uyup koyun sürrüsünü andirdigi acik )
Kullanıcı küçük betizi
TOYGUN
Üye
Üye

İletiler: 12

İletigönderen İlteriş » Sal Ara 16, 2008 6:24

Farkli, ve "bence dogru" bakis acisi su olmalidir.

Turkiye Halki'nin %47'si koyundur, cunku Kendilerini ve cocuklarini olduren KATIL'IN! "SAYGIDEGER" oldugunu oylariyla ONAYLAMISLARDIR!

TURK HALKI, koyun degildir, cunku yukarida bahsettigim grup icerisindekiler "TURKLUKLERINI KAYBETMIS OLANLARDIR". Onlarin koyunlugu Turkler'e, yani "Tepkili, gururlu, zeki insanlara" maledilemez.

Turkiye halkinin yarisi Turk olarak "bugun icin" nitelendirilemez, bu Turkluge hakarettir.

Ancak, yarin bilinclenir, "Turk gibi davranir", "Tepkili olurlarsa" , yani "Kininda durmayan kilic, yatagina sigmayan su, onursuz yasayamayan insan olurlarsa" o gun onlar da "TURK" olmus olurlar, CUNKU TURKLUK GENLERDE DEGIL, YUREKTE VE BEYINDEDIR.

Saygilar
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen karamustafa » Sal Ara 16, 2008 10:06

Uslûbunuza dikkat ediniz!
Kullanıcı küçük betizi
karamustafa
Üye
Üye

İletigönderen TOYGUN » Sal Ara 16, 2008 12:21

bu provokasyona benziyor ! ve buradaki yetkililer de sanirim kendileri tepki göstermedikleri icin bir kac üyenin tepkisi üzerine bisey yapmaktan kaciniyorlar !

brd denen kisi "Türk halki koyundur." ve sessiz kalan koyun Türk halki gibi sözlere acikli getirsin

biz burda etnik azinliklar hakkinda hayvan yakistirmasi yapsak iRKCI fasist kafatasci falan derler ama bu adam nedense Türkleri asaglamakta hakli bulunuyor !

brd koyunlasmis da demiyor ve tepki üzerine TÜRK HALKI KOYUNDUR diye yaziyor
ya sen kendini aziz nesin falan mi sandin ama bu adam % vermiyor bize toptan koyun diyor koyunlasmis daa demiyor yani biz ne zamandan beri koyunuz onu da merak ediyorum dogrusu lütfen aciklik getirelim ?
hem insan olmak hemde Türk olmak mümkün müdür brdye göre ve ona göre hangi milletler insanligi temsil ediyor ´ve kendisi ne gibi tepki göstermis yani ne gibi sesler cikarmis ? ben mesela o tarz haberleri okuyunca bir koyun olarak magdur koyunlar icin üzülüyorum ama kendisi insan oldugu icin belki magdur icin zaten o da bir koyundu yani koyunun hakkindan koyun geldi diye düsünmüs olabilir ..
Kullanıcı küçük betizi
TOYGUN
Üye
Üye

İletigönderen kaye » Sal Ara 16, 2008 12:22

Arkadaşlar, özellikle Karamustafa, sakin olunuz. Burası ne karşılıklı kin kusma yeridir ne de hakaret etme arenası. Bir söyleyeceğiniz varsa saygı sınırları içerisinde fikrinizi ortaya koyarsınız, aksi takdirde haklı olsanız bile kimse tarafından kabul görmez, dinlenmez, hakkınızı müdafa edemezsiniz. Maksadınız hakaretlerde bulunarak siteden atılmak olmamalı, bu siteden faydalanmak, tartışmalara katılarak ufkunuzu genişletmek, fikirlerinizi saygı çerçevesi içerisinde insanlara göstermek olmalıdır..
Şimdi ben de bu millet-halk ayrımına bildiğim kadarı ile bir katkıda bulunmak istiyorum:
Millet, ezelden ebede kadar yaşamış olan ve yaşayacak olan tüm bireyleri kapsamaktadır. Yani Türk Milleti dediğimiz zaman, mesela benim 10 göbek öncesi ceddimde bu tanıma dahildir, doğmamış olan torunlarımın torunları da bu kapsam içerisindedir. Halk ise ayrıdır, insanlar genellikle Türk Milleti ve Türk Halkı deyince aynı şeyi anlarlar ama değildir. Halk, millet içerisinde belli bir kesimdir, bu kesim zaman, yer vs. gibi mefhumlara göre gruplandırılabilir. Mesela Ankara milleti denmez, Ankara halkı denir. Gördüğünüz gibi burada halk milletin bir parçası olmaktadır.
Bir örnek daha vermek istiyorum: Günümüzde kendini Türk olarak hissedenlerler ve halen bedensel olarak yaşamakta olanlar Türk Milleti'nin bir parçasıdır ama bedensel olarak yaşayan bu insanları tanımlarken Türk Milleti diye genellememiz yanlış olmamakla beraber yerinde olmaz, çünkü bunlar Türk Halkıdır, Türk Milleti'nin ise sadece bir parçasıdır, hepsi değildir. Bu da zaman mefhumuna göre gruplamaya bir tanımdır..
Buradan görüleceği gibi günümüz insanlarının yaptığı veya yapacağı bir yanlış ezelden ebede tüm Türk Milleti'ne mâl edilemez, ama halkın yanlışıdır. Aynı şekilde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nı seçecek olan kesim de Türk Milleti değil Ankara Halkı'dır yani milletimin sadece bir kesimidir..
Yine, akapeyi seçimle başa getirenler, Türk Milleti değildir. Türk Milleti'nin %47side değildir. Türk Halkı'nın %47sidir.
Bilmem anlatabildim mi!!
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Türk-Kan » Sal Ara 16, 2008 13:53

1) Simdi, tarihinden habersiz Türk milliyetcisi olmak basa beladir.

1453'e gidelim, Amasyalı Hüseyinoglu Ali, nam-i diger Aladdin Celebi'nin Tariku'l Edeb isimli kitabinda yazdiklarina:

Ve Türk taifesi sadık ve müşfik ve yavaş taife olur, koyun gibi ve birbirine muvafakatı ve ülfeti ve şefkati ve itaati vardır. Görmez misin ki koyunun mecmuası birbirine ittiba olur ve hem cemi hayvanatda koyundan menfaatlüsi yoktur. Ve koyundan yavaş dahi olmaz ve hem ganem ganimetdür.”

Bir millet ki koyun gibidir, mensubiyetine sadıktır, bu mensubiyeti paylaşan diğer mensubdaşlarına müşfiktir; medenî olmanın gerektirdiği yavaşlığı yani sukuneti vardır çünkü bir şehirde iskan edilmiştir, meskeni vardır, sakindir. Millet olmanın gereği olarak biribirini kollar, aralarında dostluk vardır, birbirlerinin sözünü dinlerler, ama en önemlisi bir koyun sürüsü gibi omuzlarını birbirlerinin omuzlarına sürterek yürüyecek, yol alacak kadar birliklidirler; başka bir deyişle birbirlerine temasları yoğundur. Bu niteliklere sahip olduklarından yani koyun gibi olduklarından biribirlerine menfaatlidirler; boş yaşamazlar, iş görürler dolayısıyla bayındırdırlar. Birliklik ile dirlikleri vardır. Çünkü koyun mensup olduğu sürü içerisinde birlik ve dirlik kazanır.

Bu özellikler arasinda kaniniza dokunan nedir ki, diger üyelere hakaret ediyorsunuz?

Bu baslikta kullanilan anlami elbette hos olmayabilir. Ama Türk halki sehitlerine KELLE diyen birini Basbakan yapiyorsa, demek ki bir kisim bu hos olmayan koyun anlamini da kabulleniyor demektir. Gidin tepkinizi onlara gösterin. Burada forum kabadayiligi yapmayin!

2) Ölen yunanli gencin topragi bol olsun. Yalniz, Türk milleti yasta masta da degildir. Biz her gün sehit verirken dagdaki iti besleyen, barindiran, egitenin de "komsu" oldugunu unutmadik! Yasu komsu, yasu!

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Ram » Sal Ara 16, 2008 14:39

Türk Milleti'nin, saf (temiz), ahlâklı, dürüst fertleri elbette koyun olamaz. Olsa olsa, millete ve devlete yapılan yoğun psikolojik saldırı mağduru, kandırılmış bireylerdir.

Peki ya "inadına Akape, dtp ve benzeri..." diye haykıran ahmaklara ne demeli¿? Yahut fonlanan genç beyin(siz)lere¿? Ya da, menfaatçi iş insanlarına, hatta andaval esnaflara¿? Bunlara koyun demek, hain demekten daha insaflı bir tabir olur.

Misâl;

1. Seçim öncesi: Esnafa uzatılan mikrofon ve hepsi birden: "Kan ağlıyoruz"

Oylar: Akapeye

2. Seçim öncesi: Esnafa uzatılan mikrofon ve hepsi birden: "Bin beter kan ağlıyoruz" (İnsanın "daha beter ol" diyesi geliyor. )

Oylar: Varsın kriz olsun, oyum Akapeye

Türk Milleti koyun değildir. Fakat Türk Milleti'ne mensup olduğu sanılan birtakım güruhlar var ki, onlara koyun demek iltifattır. Abdullah Gül gaz çıkarsa, gül kokuyor diyecek insanlar var günümüzde. Bu onların suçu değildir elbette, fakat durumlarını da belirtmemiz gerekir.

Türk milleti gariptir
Her bir lafı kaldırmaz
İbne dersin kızar da
.....sin hiç aldırmaz

Yunan gencine gelince... Allah rahmet etsin, Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin mevzusu değildir. Biri DENKTAŞ'a geçenlerde "Papadapulos'un cenazesine gidecek misiniz?" diye sormuş. DENKTAŞ dün yayında, çok üzülmüş ve sinirlenmiş bu soruya... Yine de başsağlığı dileklerini iletti, Papadapulos'un zamanında kendisini öldürmek isteyenlerin başında olduğunu belirterek.

Yunanistan'daki olaylar için görüşüm: Bir gencin öldürülmesi için bu kadar gümbürtü çıkaracak bir ülke/halk değildir Yunanlar. Hele ki bunların yası, böyle olaylı olmaz-sessiz olur, Arjantin gibi yahut bir Afrika ülkesindeki polis-halk çatışması yaşanması olağan değildir.

Hatırlarsınız, bayrağımızı indirmek isteyen bir işgüzâr Yunan (SSS) vurulmuştu Kıbrıs'ta. Esasen bugünkü durumun başlangıcındaki köşe taşlarından biridir bu olay ve olay karşında Yunan gencini vuran Türk'ü lanetlemeler, bayrağı bir beze indirgemeler, Yunan'dan ayaklarına kapanırcasına özür dilemek...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen TOYGUN » Sal Ara 16, 2008 15:48

tamam öyleyse diyelim ki Türk halki koyun ( benim görürüsm degildir ) ama hangi ülkelerin insanlari neden koyun degil ?
o zaman demek ki en iyi insan en az isi olan insandir cünkü en az isi olan insan en cok tepkiyi gösterir !
zaten polis birini vurmus diye sokaga ciksak simdiyi ekadar tepki göstermedigimiz daha önemli olaylara ayip olur ..ama yünana helal bize koyun demek cok ayip ve haince buluyorum yada eger kendini Türk olarak tanimliyorsa bana göre gerizekaliliktir ,
sonucta bu ülkede sorun diyince benim aklima polis gelmiyor zaten biz bu ülkenin büyük sorunalarini halletikten sonra kücük sorunlar kendiliginden ortadan kalkar ! ama hic bir zaman avrupaya özenmiyelim sonucta her ülkenin farkli kosulari yüzünden farkli degerlendirmek lazim !
bir ülkedeki durumu baska bir ülkedeki benzer durumla karsilastrimak sikca yapilan bir hata.

bir örnek vereyim ben brd denen kisinin neyapmaya calistigini pek bilmiyorum ama almanlar da bunca senedir Türkleri Türk olmaktan utandirmya calisiyor ve sonuc olarak burada yasiyan insanlar iceriksiz de olsa cogu milliyetci olmustur bu asaglama stratejisi yüzünden ! yani insalarin piskolojisi eger "düsman" beni koyun gibi oldugum icin sevmiyorsa bende tam koyun olayimda nefret etsin gibisinden

ama sanirim brd nin yapmak isteigi bu degildir daha cok kendi milletini asagliyarak kendisini yüceltemeye calisan bir INSANA benziyor
bu tiplerden cok var avrupada
Kullanıcı küçük betizi
TOYGUN
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x