Ergenekon'da 12. dalga! Mehmet HABERAL, Erol MANİSALI tutuklandı!

Genel & Güncel Konular

Rektörler tutuklandı

İletigönderen sessiz sedasız » Cum Nis 17, 2009 8:43

Ergenekon 12. dalgada gözaltına alınan ve aralarında Prof Mehmet Haberal ve Prof. Erol Manisalı ile birlikte eski - yeni rektörlerin bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Prof. Haberal, mahkemedeki sorgu sırasında fenalaştı. Adliyeye ambulans çağrıldı.

Serbest bırakılan Giresun Üniversitesi Rektörü için yurtdışı yasağı konuldu.

Son dalgada gözaltına alınan 39 kişiden 31'i serbest bırakıldı

İSTANBUL - Ergenekon 12. dalgada gözaltına alınan ve aralarında Prof Mehmet Haberal ve Prof. Manisalı ile birlikte eski-yeni rektörlerin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilenlerden 17'si savcılık, 6'sı da mahkemedeki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Böylece emniyetteki sorguları tamamlanan ve adliyeye sevk edilenlerden 23 kişi serbest bırakılmış oldu. Önceki günde Tijen Mergen'in aralarında olduğu 8 kişi serbest bırakılmıştı. Son dalgada gözaltına alınan 39 kişiden 31'i serbest bırakılırken, aralarında Prof Mehmet Haberal ve Prof. Manisalı'nın da bulunduğu 8 kişi Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

SORGU SABAHA DOĞRU BİTTİ

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Prof. Mehmet Haberal ve Prof. Erol Manisalı ile Fatih Hilmioğlu hakkında savcılık tutuklanma talep ederken, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ifade veren Ceren Ertürk, İpek Mavili, Özkan Akyol, Cihan Demirci, Osman Karaduman, Sibel Kannici, Ali Naci Kılıç, Recep Altan Eraslan, Ersin Aşlamacı, Eda Yakmaz, Şeyda Eşsiz, Ayşe Ezgi Dilek, Sibel Musaoğlu, Senem Kurşun, Bahriye Uğurel, Vahide Melis Yalçın ve Hasan Karaoğlu serbest bırakıldı.

Dün gündüz saatlerinde de 1 kişi serbest bırakılmıştı. Önceki gün serbest bırakılan 8 kişiyle birlikte toplamda 31 kişi serbest bırakılmış oldu.

REKTÖRLERE TUTUKLAMA TALEBİ

Emnniyetteki sorgusundan sonra adliyeye getirilen Prof. Mehmet Haberal savcıya 2 saat ifade verdi. Haberal ile birlikte ÇYDD Yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 6 kişi mahkemeye tutuklama talebiyle sevk edildi. Rektörlerle birlikte mahkemeye tutuklanma istemiyle sevkedilenlerin sayısı böylece 9 oldu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcılıkça sorgulanan, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Haberal, eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı, 68'liler Vakfı Genel Sekreteri Namık Kemal Boya, Hamdi Gökhan Ecevit ve Ömer Sadun Okyıltırık, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ SERBEST

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye çıkarılan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi, adli kontrol talebiyle sevk edildikleri mahkemeden serbest kaldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulanan Prof. Dr. Öztürk, ÇYDD 2. Başkanı Prof. Dr. Filiz Meriçli, Derviş Özçelik ve Fatma Nur Gerçel, haklarında adli kontrol uygulanması talebiyle sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı.

Yurtdışına çıkış yasağı konulan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, görevde olan bir rektör, bir kurumun başı olarak, böyle bir tablo içerisinde adının geçmesine üzüldüğünü söyledi.

Öztürk, ''3-4 gündür gerek Giresun Emniyet Müdürlüğü, gerekse de İstanbul Emniyet Müdürlüğü polisleri bize çok iyi ev sahipliği yaptı. Giresun halkının göstermiş olduğu ilgiye teşekkür ediyorum. Giresun Üniversitesi, ilmin ışığında bundan sonra da aynı hizmeti vermeye devam edecektir. Bu geçen süre hizmet açısından kayıp olmuştur, buna üzülüyorum'' şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Öztürk'ün avukatı Faruk Öztürk de ''Emniyet aşamasında susma hakkımızı kullandık. Savcılıkta gerekli ifademizi verdik ve serbest bırakıldık'' dedi.

REKTÖRLERE TUTUKLAMA

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 8 kişiden, 3 eski rektörün de aralarında bulunduğu 8 kişi Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde nöbetçi mahkemeye tutuklanma istemiyle sevk edilen, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof Mehmet Haberal, eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı, Hamdi Gökhan Ecevit ve Ömer Sadun Okyıltırık hakkında tutuklanma kararı çıktı.

Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 68'liler Vakfı Genel Sekreteri Namık Kemal Boya ise serbest bırakıldı.

Öte yandan, daha önce adli kontrol uygulanması talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldığı bildirilen Derviş Özçelik'in, savcılık sorgusunun ardından serbest kaldığı öğrenildi.

PROF. HABERAL SORGUDA FENALAŞTI

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Haberal mahkemedeki sorgusu en son biten kişi oldu. Haberal'ın sorgusu sürerken ambulans çağrıldı. Haberal'ın sorguda tutuklanma kararı üzerine fenalaştığı bildirildi. Bu sırada adliye önünde bekleyen bir grup ile içeriye giren sağlık görevlilerini görüntüleyen gazeteciler arasında arbede yaşandı.

Ambulansta tedaviyi kabul etmeyen Haberal halen adliyede bekletiliyor.

Prof. Mehmet Haberal'ın tutuklanmasıyla Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasında bilanço şöyle:

Gözaltına alınan 39 kişiden 31 kişi serbest, 8 kişi tutuklanmış oldu.

:arrow: http://www.gazeteport.com.tr/GUNCEL/NEWS/GP_437904
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen metehan.cem » Cum Nis 17, 2009 20:15

Prof. Dr. Mehmet Haberal’in kalp spazmı geçirdiği ve kaldırıldığı Haseki Hastanesi’nin kardiyoloji bölümünde yoğun bakımda olduğu bildirildi.

Kaynak;
http://www.gercekgundem.com/?p=186425
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu suçsuz insanların özgür yaşama haklarını elllerinden alanlar bu işin vebalini nasıl ödeyecekler?

Bu işin artık gerçekten çivisi çıktı. Bu kadar değerli bilim insanlarına yapılan işlere bakın.
Uyanma vakti geldi de geçiyor.

Elbet bu günler atlatılacak buna inancım tam, fakat ne kadar hafif atlatırsak ülkemizin yaraına olacktır.
Kullanıcı küçük betizi
metehan.cem
Üye
Üye

İletiler: 20

İletigönderen baragakal » Cmt Nis 18, 2009 22:30

metehan.cem, avatarin beni rahatsiz etti.
Yazdigin her yerde, resideki sahsi gormek zorunda kaliyorum (avatarindaki) .
Kaldirirsan sevinirim.

"Forum Kurallari" madde 8

Avatarlar (mahlas altındaki küçük resim) aşırı büyük olmamalıdır. Görsel imzalar da büyük olmamalıdır. Yazılı imzalarda büyük yazı karakteri kullanmak yasaktır. Avatar ve imza eklenebilir. Ancak eklediğiniz resim ya da resimler, reklâm amacı taşımamalıdır. Avatar ebatı 150x150, imza ebatı 400x100 gözekten (pixel), boyutu ise 15-20 kb'den (kilobyte) büyük olmamalıdır.

_
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen metehan.cem » Cmt Nis 18, 2009 22:42

baragakal yazdı:metehan.cem, avatarin beni rahatsiz etti.
Forumda yazdigin her yerde beni -avatarindaki- resmi gormek zorunda birakmazsan memnun olurum.

"Forum Kurallari" madde 8

Avatarlar (mahlas altındaki küçük resim) aşırı büyük olmamalıdır. Görsel imzalar da büyük olmamalıdır. Yazılı imzalarda büyük yazı karakteri kullanmak yasaktır. Avatar ve imza eklenebilir. Ancak eklediğiniz resim ya da resimler, reklâm amacı taşımamalıdır. Avatar ebatı 150x150, imza ebatı 400x100 gözekten (pixel), boyutu ise 15-20 kb'den (kilobyte) büyük olmamalıdır.

_

Bugün bunu ikinci kez duyuyorum.Benim amacım reklam yapmak değil, ben Tuncay Özkan'a inandığım için avatarımda onun resimi var bunu belirteyim.
Değiştiririm avatarı benim için sorun değil fakat neden rahatsızlık duyulduğunu banada anlatırmısınız?

Bilmediğim bişeyler olabilir, hata yapmış olabilirim, rica etsem nedenini banada söyler misniz?
Kullanıcı küçük betizi
metehan.cem
Üye
Üye

İletiler: 20

İletigönderen baragakal » Cmt Nis 18, 2009 23:21

metehan.cem

Benden zahmetli bi sey istiyosun! Bu sahis hakkinda -kaynak- vererek yazsam zamanimi alir, aklimdakileri siralasam tartisma polemige donusur. Madem begeniyosun inaniyosun, zahmet edip arastir-ogren. Tavsiyem; gazeteciliginden basla, kimler adina, ne sekilde, ne kosulda çalistigini ogren; sonra bu gune gel, geçmiste gazeteci kimligiyle pek çok pazarlikta bulunmus oldugunu farkedecegin Ozkan'in -TV sini nasil sattigini kendi ajitasyon agirlikli kelamindan degil, geçmis referanslarindan hareketle degerlendir!- Gerçekten niyetin ogrenmekse ve bi sekilde saydigim bilgilere, ya da baska seylere ulasirsan, ilgili bi baslik aç detayli tartisalim...

Degistirmissin, sagolasin :)
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş Nis 22, 2009 8:46

Ergenekon'da yeni operasyon

Emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş'ın Beykent'teki evi aranıyor. 2.5 yıl önce emekli olan Göktaş, su altı komandosuydu.

Aramaya Bektaş'ın ofisinin de ekleneceği bildirildi.

:arrow: http://www.gercekgundem.com/?p=187155
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş Nis 22, 2009 10:26

Ergenekon operasyonu kapsamında emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş'ın Beylikdüzü'deki evinde arama yapıldı. Bektaş'ın, Anadolu Hisarı'ndaki evinde yapılacak aramadan sonra gözaltına alınacağı belirtildi.

İSTANBUL- Ergenekon soruşturması kapsamında emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın Beylikdüzü'ndeki evinde arama yapıldı.

Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcılarının talimatıyla Beylikdüzü Beykent Sitesi'ndeki evde yapılan arama sırasında Bektaş'ın da bulunduğu öğrenildi.

Evdeki aramayı tamamlayan polisin, bazı belgelere el koyduktan sonra Bektaş'a ait Anadolu Hisarı'nda bulunan başka bir eve de arama yapmaya gittiği kaydedildi. Aramanın ardından Bektaş'ın İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği belirtildi.

Bektaş'ın emekli olmadan önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Sualtı Taarruz Timi (SAT) kadrosunda görev yaptığı belirtiliyor.

:arrow: http://www.gazeteport.com.tr/GUNCEL/NEWS/GP_441285
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x