Öncelikle Türkan hanımın söylediklerine tamamen katılmakla beraber, daha önce bu sitede defalarca AKP aleyhinde yazı ve paylaşımlarda bulunduktan sonra hala bana Akp'li demenizi ve öyle görmenizi üzüntüyle beraber esef'le karşıladım.
Bu Türkan hanımın yorumuna cevabımdı.
Sırasıyla gidersek Bezgin'ine şunu derim: O halde insanların aç kalmaması için çalışmalıyız!
GöktürkMehmet, yorumuna gelince;
1-Akp yolsuzluklarını dile getirmediğimi nerden biliyorsun? Gerçek hayatta sürekli bunları eşe dosta anlatıyorum. Gençleri milliyetçi olmaları yönünde teşvik ediyorum.Yeniçağ gazetesini sürekli takip etmelerini öneriyorum ve yapıyorlar da...
2-Akp'ye oy verenler bence de kuru kalabalıktır. Fakat bu sonuçta halk iradesine saygısızlık yapma hakkını bize vermez. Ozaman bize düşen halkı DOĞRU bir şekilde kutuplara çekmeden bilinçlendirmek ve onlara yeniden kaybettikleri milli ruhu aşılamaktır!
3- Zaman zaman devlet bazı kişilere yol verir, güç verir ve bütün bunlar stratejik çıkarlar ve hedefler doğrultusunda yapılır.
Anayasaya gelince, o sadece devletin gördüğümüz kısmının kurallarıdır yani bizim tabii olmak zorunda olduğumuz kurallar. Ama devletin derinliklerinde devletin gerçek anayasası geçerlidir. Örneğin Abdullah Çatlı reis Asala'yı kendi insiyatifini kullanarak çökertmemiştir.Bu görev pek tabiidir ki kendisine tevdi edilmiştir.
Siz sanıyor musunuz ki, devletin haberi olmadan bu ülkede bir popüler kişiye kurşun sıkılır?
4-Kişi, devletin kendisine verdiği bu gücü, dış istihbarat servislerinin emrine sunarsa,karşılığında şahsi menfaat elde ediyorsa, isterse pkk'yı kökünden temizlesin, bu gücü kendisine veren otoriteye asi olmuş demektir!
5- Belirttiğin milliyetçilik olsa olsa Fethullah milliyetçiliği olabilir ki benim onlarla asla bir alakam yoktur ve olamaz!
Akp'li de değilim. Daha önce de belirtiğim gibi kamu kurum ve kuruluşlarının satılıp devletin küçültülmesine karşıyım!
Yer altı ve yer üstü zenginliklerimizin talan edilmesine,peşkeş çekilmesine karşıyım.
En son yazdığın yoruma gelince şunu sana samimiyetle söyleyebilirim:
Ben her zaman her yerde cemaatlerin bu defosunu-yani bölücü yanlarını- yüzüne karşı söylüyorum ve onları kudurtuyorum!
Her ne kadar anlamazlıktan gelseler de benim haklı olduğumu düşündüklerini de biliyorum.
Aslında cemaatlere olan bağlılığın araştırılması lazım.
Bünyesinde barınan-dikkat edin barınan diyorum- çok kişi ya maddi menfaat için ordadır. Ya da dışarda kalmamak için. Yoksa tam anlamıyla hayır işi için orda değiller,ama büyük bir hipnoz altındalar. Bir kişi eğer dinini de tam anlamıyla bilmiyorsa gerçekleri ne kadar söylerseniz söyleyin, cehennem korkusu -sözlerle telkin edilen- bu korku doğruyu bildiği halde o kişinin yanlış hareketlerine devam etmesini sağlar.
Bununla beraber içlerinde gerçekten vixdan sahibi kimseler de vardır.
Bir de şu var: Bu ülkedeki her cemaat Fetullah cemaati gibi de değildir.
İçlerinde ulusalcı hatta ve hatta Atatürkçü denilebilecek cemaatler de vardır.
Görmesem bilmesem ben bunları yazmam arkadaşlar...
Fakat gerçek şu ki, çoğunluğu da bu ülkenin temel niteliklerine aykırı görüş ve düşüncelere de sahiptir.
Ama bu böyle diye her mütedeyyin insandan nem kapmak da bence paranoyaklıktır!
Ram, Senin yorumuna gelince;
Valla yazacak birşey de bulamıyorum.Her zaman ki gibi yine ateşli ve biraz da hakaretvari bir tarzla yazmışsın. Sanırım bu senin sitede admin ya da mod olmamdan ileri geliyor.Fakat ne olursan ol, şu bir gerçek ki kelebek lafını ben sana söylemiyorum, bu sözü sahibine iade ediyorum!
bozkurtlar diyari, Akp'li olduğumu nasıl da anladın?:) Bence burda harcanma, polis ol cinayet masasında çalış ve fail-i meçhul ya da meşhurları çöz.
Madem bu kadar zekisin
maydonos, Sana birşey itiraf edeyim mi dostum?

Cinsiyetimden memnunum.Her sabah kalkınca makyaj gibi bir derdim olmuyor

Ve son birşey daha;
Bahsettiğin karıyı günahım kadar sevmem!