eros714 yazdı:Ram; sen üstüne alındığına göre cevap vereyim.
Tek başına yapamaz diyenlerden biri de benim. Üstüme alındığım yok, bizzat bana da hakaret ediyorsun.
1) "Kapak olsun", "aldın mı ağzının payını" anlamına gelir.
2) Emin Çölaşan programa Şahin Mengü'yle Mustafa Balbay serbest bırakılıncaya kadar devam edecektir. Sonuçta program Çölaşan'la devam edecek.
"
Aldın mı ağzının payını" desen, alacak bir payım da yoktur, ÇÖLAŞAN tek başına o izlenceyi yapmamaktadır, "
yapamaz" ve "
yapmamalıdır" demiştim zaten. "
Aldın mı ağzının payını" demek kabalıktır ama bunu da demiyorsun, daha çok veledlerin kullandığı "
kapak olsun" deyişiyle hakaret ediyorsun. "
Kapak olsun" deyişi argodur, hakarete giren cinstir, bunun küfürlüsü de vardır.
3) ART'nin bu memlekete ne yararı olmuştur, onu ben bilmiyorum; ama senin düşüncene göre senin de mesela başbakan'ı eleştirmemen lazım çünkü memlekete senden çok yararı olduğu aşikar.
Mantık sorunun var sanırım.
1) Herhangi birinin zararları yararlarından çoksa, o kimse yararlı değildir.
2) Söz konusu olan kimse vatana ihanet eden bir zattır. İlgili zatın, ne gibi yararlarının dokunduğunu da sıralamayı unutma.
3) Yermek ile hakaret arasındaki farkı, bir sözlüğe bakarak oku öğren. Ben ART'yi de yererim, hatta daha dün yerdim. Fakat sayısız yararları göz önündeyken tek bir hakaret dahi etmem, edenin de karşısında olurum. Şimdi anladın mı çocuk¿?
Ayrıca sen buraya 3-5 satır yazı yazarak memlekete bir yararın olduğunu mu zannediyorsun. Senin ne yararın var merak ettim şimdi?
Beni geçersek, bu site zerre kadar dahi olsa yararlıdır. Bana gelirsek, zararlı olmadığımı biliyor ve bu memleket uğruna üç-beş satır yazarak bir katkıda bulunmaya çabalıyorum. Anladın mı çocuk¿?
Ben kendi adıma en azından vergimi ödüyorum, askerliğimi yaptım. Milletim için çalışıyorum. Sen ne yaptın acaba? Vergi veriyor musun?
Ben vergi kaçakçısıyım. İtiraf ediyorum, bu memleketi ben hortumladım. Cahilin önde gideniyim. Senin gibi pek yüksek kimselerin hayranım. Ne güzel de bana dersimi verdin çocuk, sana minnettarım.
Burda "yurdum insanı" diyerek insanları aşağılamaya çalışıyorsun yazık!
O senin yüce algın çocuk. Yurdum insanının bilinç düzeyi bellidir. Belli olan bir şeyi dile getirmek aşağılamak değildir. Yazık, doğru.
Entelim diye geçiniyorsun "veledsel" gibi bir kelime kullanıyorsun... "veledsel"miş peh!!! Bir de Türkçe kullanımından bahsediyor.. "veledsel" nedir?!
"
Entel" demek, cümlenden çıkarılacağı gibi güzel bir şey değil ki böyle geçineyim. Bu kelimenin anlamı "
sahte aydın" yani "
aydın geçinen" demektir. "
Entelim diye geçiniyorsun"un tercümesini vereyim: "
Sahte aydın geçiniyorsun / Aydın geçinen geçiniyorsun"
"
Veledsel" demek, "
veledler gibi, veledimsi, veledsi" demektir.
Çocukça anlamını çıkarsa, benim yazdıklarıma çocukça bana da çocuk demek istemiş olabilirsin...
Aferin sana çocuk. Bu sefer anlamışsın da, anlamazdan gelmişsin. Bir de arada bir noktalama işaretlerini düzgün kullan da, o yüksek şahsiyetine gölge düşmesin bu basit Türkçe saçmalıklarından ötürü...
Ben de bu noktada şunu merak ettim, mesela hıyarsal diye bir kelime türetilebilir mi acaba hıyardan???
Türkçe kurallarına aykırıdır. Fakat "
hıyar" kelimesinin
mecaz anlamı olduğundan, halk arasında türetilebilir, kullanılır da, tabii kurallara uygun olmaz.
ÇÖLAŞAN yobazlığı da böyle bir şey herhalde... Akrabansa mühim değil.