Medyada Faşizm Rüzgarı! Çölaşan'a Bir Darbe Daha!..

Genel & Güncel Konular

İletigönderen antalyalim » Cmt Mar 21, 2009 19:27

GöktürkMehmet arkadasim,
Linc etme konusunda ne yapardim bilmiyorum. Zira, linc edilenin suclulugunu anlayana kadar onun dayak yemesini izlemek "olaya seyirci kalmak" olurdu. bkz:Ergenekon yalani
Ancak seninde yazdigin gibi, direk onu kollamaya ve korumaya calismakta, ona yardim ve yatakliga girerdi.
Yani iki ucu kaka bi degnek olurdu.

Ilk sayfada benimde bir yorumum olmustu ve orada bende "Serefsizlik" kelimesini sarf etmistim. Sende konuya bu kadar sert girince benim "Serefsizlik" dedigim olayin; ART nin yaptigi olarak algilanmasini istedigim icin tekrar yorum yazdim.
Yoksa ART ile alip veremedigim birsey yoktur, bilakis Ulusal Kanal dan sonra en cok izledigim kanal ART dir. Sevmesem oturup zaman harcamam. Ancak ART deki catlamalarin bizlerde ve bizden sonrakilerde "can alici" bir rol oynayacagini düsünüyorum. Sizcede öyle degil midir?
Yorumlarimda, foruma üye arkadaslari assagilayici bir sey asla kullanmadim, bir önceki yorumumda da sadece bir olaya aciklik getirmek istedim. Bunu kisisel algilaman da beni üzdü.
Konunun özünde ayni fikirde olmamiz beni mutlu etti.
Türk-Kan inda yazdigi gibi, saygi herseydir diye düsünüyorum, zira ayni davaya bas koymus insanlariz.
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen İlteriş » Cmt Mar 21, 2009 19:37

sevdayelleri yazdı:
GöktürkMehmet yazdı:ADİ BIR YALANCI ilan ediyorum. Yeni mesleginde mutluluklar.

Aslinda bu cevabi da yazmayacaktim. Ancak kacti olmasin diye son kez yaziyorum. Sana bundan sonra kesinlikle cevap vermeyecegim. Hakaretlerine devam edersen bunu artik forum yetkilileri degerlendirsinler.

Tayyip agziyla sahsima yönelttigin igrenc hakaretler ve demokratik bir tartisma niteliginden tamamen yoksun sekilde yürüttügün tarz ile ben seni muhatap olarak kabul etmiyorum.

Dogru düzgün bir bicimde, insan gibi, elestirisel olarak hakaret mertebesine eristirmeden yazsaydin, ben de sana gereken tüm aciklamalari yapacaktim. Normal sekilde tartisirdik, görüsleri paylasirdik...

Seviyemi muhafaza etme yolunu sectim.

Herhalde adi bir yalanci olarak bulundugun seviyeden daha asagisina inemezsin. Bizim oralarda esege esek derler, peki ya sizin memlekette esek yok mu?

Yalanci olmadigini ispat etseydin belki biraz seviye atlayabilirdin ancak sen bunu yapamadin cunku oylesin, olay bu kadar basittir.

Bana bir sozu isnat etmissin, bu bir yalandir, bu tartismasiz bir iftiradir. Daha sonra sana, "o sozu nerede yazdigimi bul, linkini paylas" demisim getirmemissin. Yani yalanci oldugunu belgelemisim. Daha hangi yuzle cikip cevap yaziyorsun, belli ki konunun cevresinden dolanarak attigin iftirayi unutturmaya calisiyorsun ve butun yuzsuzlugunle hala saldiriyorsun. Iftira atilan her insan ne yaparsa onu yapiyorum, size bir hakaret etmedim, size sadece apacik gercekleri gosteren bir ayna tuttum, yalan soyleyenin yalanci oldugunu da biliyoruz, hal boyleyken gercekten de daha fazla tartismaya gerek yoktur, yalanci yalanciligi ile mutludur ve hala attigi iftiranin belgesini getirememistir. Ve ben de herhalde bir yalancinin seviyesine inecek degilim, seviyende mutluluklar.

antalyalim yazdı:GöktürkMehmet arkadasim,
Linc etme konusunda ne yapardim bilmiyorum. Zira, linc edilenin suclulugunu anlayana kadar onun dayak yemesini izlemek "olaya seyirci kalmak" olurdu. bkz:Ergenekon yalani
Ancak seninde yazdigin gibi, direk onu kollamaya ve korumaya calismakta, ona yardim ve yatakliga girerdi.
Yani iki ucu kaka bi degnek olurdu.

Hayir, linc edilmekte olan bir insani koruyup kollamaya calismak sucluya yardim ve yataklik degildir. Aksine hukukun ve yasalarin egemen oldugu bir duzende "linc bir ceza degil suctur" ve bu lince katilanlar sucludurlar.

Boyle bir durumda supheli adil yargilanma icin kolluk kuvvetlerine teslim edilmelidir. Bizim ornegimizde de suphelinin adil yargilanmasinin karsiligi "Ilgili kuruma elestiri sinirlari icinde tepki gostermek ve aciklama beklemektir"
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 21, 2009 19:52

1) ART serefsiz degildir! Ampûl seviyesine düsmeyelim. Bu lafi ART'ye edebilmek icin en az ART kadar mücadele etmek gerekir. Evinde klavye basinda ne kadar kolay degil mi? Bakalim ART'den ne gibi bir aciklama gelecek, bekleyelim. Tansiyonlari düsürün biraz. Henüz Emin Cölasan'dan da bir aciklama yok. Sebeplerini bir ögrenelim. ART'nin su an iki Mustafa'si tutuklu. Sizler ise sicak evlerinizde oturuyorsunuz!

2) "Yanlis anlamisim o zaman kardesim" demek yerine tartismayi tirmandirmanin ne anlami vardir?

3) "Lütfen yazdiklarimi tekrar gözden gecirin" demek yerine tartismayi tirmandirmanin ne anlami vardir?

Kendimize güldürmeyelim. Böyle mi saf tutacagiz Milli Mücadele'de?

Birbirinizden özür dilemenizi bekliyorum.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen sevdayelleri » Cmt Mar 21, 2009 20:03

Türk-Kan yazdı:1) ART serefsiz degildir! Ampûl seviyesine düsmeyelim. Bu lafi ART'ye edebilmek icin en az ART kadar mücadele etmek gerekir. Evinde klavye basinda ne kadar kolay degil mi? Bakalim ART'den ne gibi bir aciklama gelecek, bekleyelim. Tansiyonlari düsürün biraz. Henüz Emin Cölasan'dan da bir aciklama yok. Sebeplerini bir ögrenelim. ART'nin su an iki Mustafa'si tutuklu. Sizler ise sicak evlerinizde oturuyorsunuz!

2) "Yanlis anlamisim o zaman kardesim" demek yerine tartismayi tirmandirmanin ne anlami vardir?

3) "Lütfen yazdiklarimi tekrar gözden gecirin" demek yerine tartismayi tirmandirmanin ne anlami vardir?

Sayin Türk-Kan,

Dediklerinize aynen katiliyorum. Ben "serefsiz" kelimesini kullanmadim; ART icindeki elde olmayan olasi cözülmeye isaret ettim. Eger kasitli olarak Cölasan atiliyorsa (ki bunu aklimin ucundan gecirmem) o zaman baska sekilde yorumlardim. ART benim en cok izledigim kanallardan olup, mevcut engellemeler neticesindeki olasi bir cözülme icimizi yakar, hatta bunun düsüncesi bile bizi mahveder; kalemiz gider diyorum.

O arkadas "adi Yalanci" vs. gibi hakaretleri etmeden önce normal bir sekilde bana "arkadas sen ne demek istiyorsun? Aciklar misin? Ben öyle demedim, sen ne anladin" seklinde yaklassa mutlaka ayni degerlere sahip cikan insanlar oldugumuzdan bir noktada mutabik kalabilirdik. O küfür yolunu secti. Bana aciklama firsati vermedi.

Ben zeytin dalini uzatirim, yeter ki o hakaretler icin özür dilesin. Ben de bunun üzerine aciklamami yaparim; yanlis anlamissam o zaman ben de ondan özür dilerim... Benim yapabilecegim bu kadar.

Saygilar
Kullanıcı küçük betizi
sevdayelleri
Üye
Üye

İletiler: 100

İletigönderen eros714 » Cmt Mar 21, 2009 20:10

Türk-Kan yazdı:1) ART serefsiz degildir! Ampûl seviyesine düsmeyelim. Bu lafi ART'ye edebilmek icin en az ART kadar mücadele etmek gerekir. Evinde klavye basinda ne kadar kolay degil mi? Bakalim ART'den ne gibi bir aciklama gelecek, bekleyelim. Tansiyonlari düsürün biraz. Henüz Emin Cölasan'dan da bir aciklama yok. Sebeplerini bir ögrenelim. ART'nin su an iki Mustafa'si tutuklu. Sizler ise sicak evlerinizde oturuyorsunuz!

Türkkan kardeşim ben de bu konuyu başından beri takip ediyorum..

1-Burada hiç kimse "ART şerefsizdir" demedi. Bizim karşı olduğumuz Mustafa Balbay tutukluyken programın bitirilmesi ve Emin Çölaşan'ın susturulmasıdır.

2-Tartışmayı seviyesiz hale getiren, şahıslara yönelik hakaret eden GöktürkMehmet isimli kullanıcıdır. Kendisi ben de dahil olmak üzere arkadaşlarımıza hakaret etmiştir.
(Forum kuralları:
"11. Başka bir site katılımcısını ya da üçüncü bir şahsı veya bir kurumu küçültücü veya hakaret edici yazılar yazılamaz.")

3-Bu konuyu daha fazla tartışmanın kimseye bir yararı olmadığına inanıyorum.
Ve kendi adıma eğer sürç-ü lisan etmişsem veya birini kırmışsam özür dilerim...
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletiler: 121

İletigönderen İlteriş » Cmt Mar 21, 2009 20:16

Sayin Turk-Kan ve degerli GM uyeleri,

sevdayelleri arkadasin bana ithaf ettigi
"Cölasani atsinlar ne olacak"
seklindeki sozleri soylememistim. Kendisi de bu sozumun kaynagini gosteremedi. Aksine, "ART buyuk bir hata yapmistir ve aciklama yapmalidir", seklindeki goruslerimi ifade etmistim. ART'ye gosterilen "serefsiz" tepkisi, bana bugune kadar bu kanalin toplumu aydinlatmak icin yaptigi herseyi gozardi etmek gibi geldigi icin, vicdanima dokundu ve orantisiz bir tepki gibi geldi. Arkadasi bana yalan yanlis, soylemedigim, yazmadigim sozler atfetmeye ittigim icin ve kendisine, ortaya cikan bu duruma uygun cevaplar da olsa, kendi uslubuma da yakismayacak olcude sert yanitlar verdigim icin, boylelikle ortamdaki gerginligi, hakkimi savunmak icin de olsa, artirdigim icin bu tatsiz tartismalari okumak durumunda kalan diger site uyelerinden ozur dilerim.

Saygilarimla.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen Urumchi » Cmt Mar 21, 2009 20:21

Sozum kimseye degil arkadaslar genel olarak soyluyorum kendimde dahil ;

Turk-Kan'in dedigi gibi klavye basinda ahkam keserek olmuyor , simdi Balbay'in ailesine kim bakacak ya da digerlerinin bu

adamlar ellerinden geleni yapiyorlar . Colasan cok sevdigim bir yazar ama saatli bomba ciddi uslup problemi var , biz

burada atip tutabiliriz ama belli yerlerde milyonlara hitap ettiginiz zaman dikkatli olmak zorundayiz , bazen sayin

Colasan olayi , kisisellestirip hakaret boyutlarina getiriyor .. Mesela Bekir Coskun'da ayni elestirileri getirmesine ragmen

asla hakarete kacmiyor kendine has tatli uslubu ile inceden vuruyor ya da Yilmaz Ozdil .. Emin Colasan 30 yildir boyle artik

degismez ama biraz uslubunu degistirmezse bu hukumet zamaninda kendisinden mahrum kaliriz ...

Ayrica birbirini hic gormeyip , tanimamalarina ragmen , ayni hassasiyetlere sahip vatansever arkadaslarin birbirine

hakaret etmesi ayiptir .. Ayrica sanaldan atip tutmak, hakaret etmek ne delikanliliga sigar ; ne Turk'e yakisir ...
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen İlteriş » Cmt Mar 21, 2009 20:25

eros714 yazdı:Tartışmayı seviyesiz hale getiren, şahıslara yönelik hakaret eden GöktürkMehmet isimli kullanıcıdır.

eros714 yazdı:Burada hiç kimse "ART şerefsizdir" demedi.

eros714 yazdı:Emin Çölaşan'ı kovarak, büyük şerefsizlik yapmış oldular.

Yorumsuz...

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 21, 2009 20:26

Arkadaşlar.
Ne yapmışsınız böyle yahu?

Hani derler ya,delinin biri kuyuya taş atmış,kırk akıllı çıkaramamış.
O hesap sizin ki.

Kardeşlerim,arkadaşlarım,vatandaşlarım...
ART'nin ne yaptığı,neyi yaptığı henüz bu kadar muallak iken peşin hükümlerle saldırı veya savunma pozisyonu seçmenizi doğru bulmuyorum.Neticede öyle bir devir yaşıyoruz ki,en kötüsünü düşünün,adamlar yani kanalın yöneticileri korkmuş ve geri adım atmış da olabilirler.Herkes mücadeleyi aynı kararlılıkla ve aynı devamlılıkla sürdürecek diye bir kural yok,olamaz da.Üstelik de bu en kötü ihtimalde yani ART'nin tırsıp Emin Çölaşan'ın programını yayından kaldırma durumunda dahi adamları şerefsizlikle suçlamak hoş bir davranış değil.Halen ana haber bültenleri ve diğer programları ile bir televizyonun yapması gereken muhalefeti fazlasıyla yapıyor.

Göktürkmehmet kardeşim.Bence sen de bu kadar aşırı tepki gösterme.Daha sakin cevaplar yazmalısın düşüncesindeyim.

Şunun şurasında bir avuç kişiyiz arkadaşlar.
Enerjimizi tasarruflu kullanmalıyız.Ottan ve boktan nedenlerle birbirimizi kırmamalıyız.

Hepinize sevgiler.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen sevdayelleri » Cmt Mar 21, 2009 21:06

Çetin Taş yazdı:Şunun şurasında bir avuç kişiyiz arkadaşlar.
Enerjimizi tasarruflu kullanmalıyız.Ottan ve boktan nedenlerle birbirimizi kırmamalıyız.

Aynen katiliyorum. Evet bir avuc kaldik maalesef. Ama kanimizin son damlasina kadar bu zulmün karsisinda hep beraber duracagiz degerli arkadaslar.

GöktürkMehmet arkadasim; özür dilemissin. Özrünü kabul ediyorum. Heyecandan oluyor hersey. Her gün gazetelere baktigimizda, televizyonlari actigimizda icimizi yakan birseyler görüyoruz. Ama bu son durumlar gercekten o kadar vahamet arz ediyor ki; adeta dengelerimizi bozdu... Burada tek cikis yolu hepimizin birlik olmasidir. Görüs ayriliklari olabilir ama sonucta hepimiz temelde ayni yolun yolculariyiz.

Sen nasil heyecanla yazmissan, ben de o bicimde yazdim iste. Yanlis anlamisim, ben de özür dilerim. Öyle birsey dememissin. Ben bir anlik heyecanla o metnin genelinden bu sonuca varmistim, tekrar okudum, haklisin.

Diger Cumhuriyet bekcisi arkadaslarimizdan da bu olumsuzluk icin özür dilerim.
Kullanıcı küçük betizi
sevdayelleri
Üye
Üye

İletiler: 100

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 21, 2009 21:17

Tesekkür ederim arkadaslar.

Çetin Taş yazdı:Kardeşlerim,arkadaşlarım,vatandaşlarım...

Cetin, bir sonraki genel secimlerde adayligini koy, sirf sana oy verebilmek icin ucaga atlayip gelmezsem namerdim :melek:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen yigitler » Cmt Mar 21, 2009 21:25

Sayin Colasan'dan bir aciklama var mi? Sadece programi mi kaldirildi, yoksa tamamen ART'den de mi ayrildi?
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen Ram » Cmt Mar 21, 2009 21:27

Şimdi Ankara Rüzgârı halk için yararlı bir izlencedir. Ancak "en değerli izlence" tabiri kişiden kişiye değişir. Ben çoğu zaman seyretmem Ankra Rüzgârı'nı meselâ. Bu birinci nokta.

İkinci nokta, diyelim ki ART'nin en değerli izlencesi olsun; kaçınız Mustafa ÖZBEK ile Mustafa BALBAY'ın cuma geceleri yaptığı izlenceyi bilir¿? Ceviz Kabuğu geldi, Mustafa ÖZBEK'in yaptığı izlence kaldırıldı. Şimdi bu durumda ART Mustafa ÖZBEK'e sansür mü koymuş oldu¿? Belki Şahin Mengü ile gitmeyeceğini düşündüler, belki ortaklaşa karar verdiler, kim biliyor¿? ÇÖLAŞAN kaç yıldır ART'de, Doğan kovunca gelmedi.

Üçüncü nokta, Çetin'in de dediği gibi, diyelim ÇÖLAŞAN'a sansür uygulandı; o vakit "bu şerefsizliktir" denilinceye kadar, ART'nin telefonlarını kitlemek, sayısız e-postalar göndermek gerekmez mi¿?

Sakin...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen İlteriş » Cmt Mar 21, 2009 21:28

sevdayelleri yazdı:Yanlis anlamisim, ben de özür dilerim. Öyle birsey dememissin. Ben bir anlik heyecanla o metnin genelinden bu sonuca varmistim, tekrar okudum, haklisin.

Ozurunuzu kabul ediyorum, yazdigimi tekrar okuyup ne dedigimi anlamaniza sevindim. Dilerim boyle yanlis anlamalar ayni davanin savunuculari arasinda bir daha yasanmaz.

Saygilar

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 21, 2009 22:44

« Çetin Taş » yazmış:Kardeşlerim,arkadaşlarım,vatandaşlarım...

Cetin, bir sonraki genel secimlerde adayligini koy, sirf sana oy verebilmek icin ucaga atlayip gelmezsem namerdim

Hedefim 40 yaş Türkancığım.
40 yaşından sonra göreceksiniz beni meydanlarda :twisted:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x