eros714 yazdı:zafercem yazdı:ANKARA RÜZGARI PROGRAMI HAKKINDA AÇIKLAMA
Ankara Rüzgarına Balbay dönünceye kadar ara verilmesi, Çölaşanın kovulduğu ya da sansürlendiği anlamına gelmemektedir. ART Televizyonu ile Emin Çölaşan yollarını ayırmış değildir. ART Televizyonunun seçim özel yayınına Emin Çölaşanı davet etmesi bunun en açık göstergesidir. Sadece bu ayrıntı bile Çölaşanın sansürlendiği ya da kovulduğu yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu ortaya koymaktadır. ART ekranında yıllardır program yapan Çölaşan ile ART yönetimi arasında her herhangi bir sorun bulunmadığı gibi, Çölaşan da programa hangi gerekçeyle devam edilmediğini bütün açıklığıyla bilmektedir. ART yönetimi Çölaşana (Balbay dönünceye kadar) Ankara Rüzgarı programı dışında başka bir program yapması önerisini de sunmuş, ancak bu konuda henüz bir karar aşamasına gelinmemiştir.
ART Yönetimi
21.03.2009
İŞTE Emin Çölaşan'ın odatv.com'a yaptığı açıklamalar:
Biz bu programı 1994 yılından beri yapıyorduk. Her Pazar günü 4 yıla aşkın bir süre, birer aylık yaz tatilleri dışında hiç aksatmadan yaptık ve tahmin ediyorum ki Dıgıturkün verileri de aynı şeyi gösteriyor- Pazar sabahları saat 11de reytingi en yüksek programlardan biriydi.
Her hafta milyonlarca insan tarafından izleniyordu. Mustafa Balbay tutuklandıktan sonra orada bir şeyler oldu. Tahmin ediyorum ART açısından bazı baskılar ve buna benzer konular gündeme geldi ve kararsız kaldılar. En son biz Şahin Mengü ile bu işi sürdürecektik. El sıkışmamızdan birkaç saat sonra bana ve Şahin Mengüye telefon açıp Kusura bakmayın biz programı kaldırıyoruz. Her Pazar günü Mustafa Balbay için ekranı karartacağız demişler. Yanlış bir şey oldu bence. AKPnin ekmeğine yağ sürmüş oldular. Hadise budur.
Ben oranın profesyonel elemanı değilim ki kovulayım. Ayrıca ortada kovulma diye bir olay yok. Başka siyasi olaylar var. Elimde somut bir belge olmadığı için bunları daha fazla açıklamak istemiyorum. Ama tahminlerim var. Ne yazık ki ART kanalı benim gördüğüm kadarıyla korkutuldu.
Mesele budur. Aksi takdirde bana derlerdi ki; Başka bir saatte, başka bir gece veya başka bir gündüz bu programa devam edelim. Böyle bir şey olmadı. Benim söyleyeceklerim bu kadardır.KAYNAKBurada dikkatinizi bir şeye çekmek istiyorum önümüzdeki pazar günü seçim var ve Emin Çölaşan seçim öncesi 3 hafta program yapamamış oldu. Çölaşan'ın dediğine katılmamak mümkün mü? "Yanlış bir şey oldu bence. AKPnin ekmeğine yağ sürmüş oldular."
Bu iki haber arasinda hicbir celiski yoktur. Aciklamanin alintilamadiginiz su kisminda konu acikliga kavusturulmustur;
Balbay dönünceye kadar Çölaşana başka bir ismin eşlik etmesi önerisi değerlendirilmişse de, bu öneri hem kanal yönetimi hem de Balbay ailesi tarafından uygun görülmemiştir. Ankara Rüzgarı Programı Çölaşan-Balbay ikilisi ile özdeşleştiği için programa Balbaysız devam edilmemesi görüşü ağır basmıştır.
Balbay Ailesi, aile babasinin bu programla ozdeslesmis olmasindan dolayi yerine baskasinin gecmesini belli ki istememis. Bu durumda Colasan'a laf dusmez. Eger kendisine Balbay ailesinin bu karari aciklanmissa, ve buna ragmen bu aciklamayi yapmissa, bu durust bir yaklasim degildir ve nedeninin yine kendisine sorulmasi gerekir.
Ayrica, Sayin Colasan'i severim, saygi duyarim, bu konuda Ankara Ruzgari programlarinin sayfalarinda yaptigim yorumlara bakabilirsiniz. Ancak Balbay ailesinin riza gostermemesi nedeniyle Colasan'in bu programi baskasiyla devam ettirememesini "Secimlere kadarki son 3 hafta konusturulmadi" seklinde yorumlamam. Zira, sayin Colasan'in yorum ve degerlendirmeleri AKP'li birilerini ikna edecek tarzda degildir, AKP'nin puanlarini dusurecek olsaydi bugune kadar ise yarardi. Kendisi sadece yine AKP karsiti olan, goreli olarak bilincli insanlara hitap etmektedir. Programlarda Emin Colasan'in israrla AKP'yi "Islami" sifatiyla tanimlayisi ve Mustafa Balbay'in her seferinde Emin Colasan'a boyle soylememesi icin adeta yalvardigini hatirliyoruz, arsivlerde duruyor. Bu mudur AKP secmenini kazanacak tavir? Adamlar, eger bu parti Islami ise oy veririz diyorlar. Oysa AKP tam da Islam'a karsi hacli seferleri acanlarin muttefigi olan bir parti. Sonuc olarak umarim baska bir program kendisine teklif edilmistir ve yine kendisini ekranlarda goruruz en kisa zamanda, ancak secim konusunda o kadar endiselenmeye gerek yok, AKP secmeni arasinda bir etkisi oldugunu sanmiyorum kendisinin.