Zaman: Cum Mar 29, 2024 2:59

News News of Darbeleri Okuma Kılavuzu - Selcan TAŞÇI

Site map of Darbeleri Okuma Kılavuzu - Selcan TAŞÇI » Dizin : Darbeleri Okuma Kılavuzu - Selcan TAŞÇI

Darbeleri okuma kılavuzu -18- / Selcan TAŞÇI

Darbeleri okuma kılavuzu -18-

Bu ülke Soros çocuklarının değildir!..

Darbelerin neden ve sonuçlarını incelediğimiz çalışma boyunca Yeniçağ’a ulaşan yazı ve yorumların ortak noktası, milli direnç belgesi niteliği taşımalarıydı.

Alın size arşivleri biraz karıştırırsanız, ABD ile bu zatı muhteremler arasındaki ”derin uyumu“ rahatlıkla bulabileceğiniz birkaç örnek:

ABD; komşumuz Müslüman Irak halkına saldırmadan önce topraklarımızı, limanlarımızı, hava alanlarımızı, hava sahamızı babasının çiftliği gibi kullanmak istemişti... Onlar da istediler...

ABD; doğu ve güneydoğu bölgemizde 65 binin üzerinde askerini ...
Read more : Darbeleri okuma kılavuzu -18- / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1732 | Yanıtlar : 0


Darbeleri okuma kılavuzu -17- / Selcan TAŞÇI

Darbeleri okuma kılavuzu -17-

CIA’cıların bütün kehanetleri tuttu

ABD Büyükelçisi Abramowitz Erbakan’ın yerine Erdoğan’ı işaret ettiğinde ortada ne 28 Şubat vardı, ne de AKP!

Kapatılan Refah Partisi’nin eski Genel Başkanı, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, 28 Şubat’ın yıl dönümünde konuşmacı olarak katıldığı konferansta, dönemin generallerinin ifadesiyle “post-modern” olan darbenin “Amerikalılar” tarafından organize edildiğini söyledi. Hatta iddiasını ispata dönük bir adım da atarak, bununla ilgili olarak, kasasında sakladığı bir “delil”den söz etti. Erbakan’ın bahsettiği “delil”, Şevket Kazan’ın ...
Read more : Darbeleri okuma kılavuzu -17- / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1056 | Yanıtlar : 0


Darbeleri okuma kılavuzu -16- / Selcan TAŞÇI

Darbeleri okuma kılavuzu -16-

Türkiye’ye askeri müdahale olabilir

1971’de 9 Mart cuntasının içine sızan eski MİT görevlisi Mahir Kaynak, Ermeni iddialarıyla yaratılmak istenen kültür çatışmasının veya kitlesel Türk-Kürt çatışması provokasyonunun, Türkiye’ye dışarıdan askeri müdahalenin gerekçesi olarak kulanılabileceğini iddia etti.

* Darbe neden yapılır?

Her darbe uluslararası bir ihtiyaca cevap verir... Yani...
Yani hepsi dış müdahale ile oluyor...

* “İyi darbe” yok mudur yani. 1960’ı ayrı tutanlar var...

1960‘da dünya üzerinde ihtiyaca cevap veriyordu. İngiltere, kendi ...
Read more : Darbeleri okuma kılavuzu -16- / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1130 | Yanıtlar : 0


Darbeleri okuma kılavuzu -15- / Selcan TAŞÇI

Darbeleri okuma kılavuzu -15-

12 Eylül, ulus-devleti dönüştürme projesiydi

Darbeciler önce ekonomiyi, sonra da bütün ülkeyi, 24 Ocak kararlarına imza atarak Türkiye’nin nefes almasını bile ABD’li finans merkezlerinin iznine bağlayan Özal’a teslim ettiler.

Genelkurmay Başkanı Org. Kenan Evren Başkanlığında oluşan Milli Güvenlik Konseyi’nin, mevcut idarecilerin “devleti kurtaracak birlik ve beraberliği sağlayamamış ve lüzumlu tedbirleri almamış” olduğunu gerekçe göstererek gerçekleştirdikleri 12 Eylül darbesinden sonra hükümet, senato ve parlamento feshedildi, siyasi parti faaliyetleri durduruldu, dokunulmazlıklar ve Anayasa ...
Read more : Darbeleri okuma kılavuzu -15- / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1007 | Yanıtlar : 0


Darbeleri okuma kılavuzu -14- / Selcan TAŞÇI

Darbeleri okuma kılavuzu -14-

Kissinger ‘Johnson etkisi’ yaratmadı

ABD Dışişleri Bakanı Kissinger’ın mektubuna “Türkiye 10 yıl önce düştüğü hatayı tekrarlamayacak” cevabını vererek Kıbrıs Barış Harekatı’nı başlatan Ecevit iktidarı, uygulanan ambargolarla siyasi ve ekonomik buhranın içine çekildi.

Kıbrıs’ta Makarios’un öldürüldüğünü ileri sürerek yerine ENOSİS’ci Nikos Sampson’un geçtiği darbeye tepkisini, “Türk yönetimi Kıbrıs’ta yegane meşru yönetim sayılmalıdır” sözleriyle gösteren Ecevit, bütün şimşekleri üzerine çekti. 6. Filoya Kıbrıs’a hareket emri veren ABD ve Kıbrıs’ta garantör devlet durumundaki İngiltere, ...
Read more : Darbeleri okuma kılavuzu -14- / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 986 | Yanıtlar : 0


Darbeleri okuma kılavuzu -13- / Selcan TAŞÇI

Darbeleri okuma kılavuzu -13-

Haşhaş ekersen iktidardan gidersin

12 Mart Muhtırası’nın arkasında CIA’nın olduğu, Türkiye’de ilk defa 1973 yılında İstanbul Sıkıyönetim Mahkemesi’nde Talat Turhan’ın ifadesi sırasında zapta geçti. Bundan iki yıl sonra, ordunun muhtırayı verdiği hükümetin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil de aynı iddiayı tekrarladı.

Türkiye’de birbirini takip eden bu itiraf/ açıklamalardan çok önce Amerika bunu dünyaya zaten ilan etmişti. Daily Telegraph gazetesi, “Ordunun girişiminden hemen sonra Demirel hükümetinin zorunlu istifasında CIA ajanlarının eylemli katkıları...” ...
Read more : Darbeleri okuma kılavuzu -13- / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1214 | Yanıtlar : 0


Darbeleri okuma kılavuzu -12- / Selcan TAŞÇI

Darbeleri okuma kılavuzu -12-

Rejimi devirenler yurtseverler değildi

Türkiye 12 Mart’a sürüklenirken, sokakta “6. Filo defol” diyen gençlerden biri olan, 68’liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, Türkiye’deki darbelerin NATO ile iç içe geçmiş yapıdan kaynaklandığını söyledi.


Aynı senaryo Demirel için de yazıldı

ANASOL-D iktidarının Başbakanı Mesut Yılmaz, dün Yeniçağ’a manşet olan açıklamasında “Beni ABD devirdi” dedi. Bu Türk siyasi tarihindeki ne ilk itiraftı, gidişat öyle gösteriyor ki, ne de son itiraf olacak.

1969-1972 dönemini kapsayan ...
Read more : Darbeleri okuma kılavuzu -12- / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1005 | Yanıtlar : 0


Darbeleri okuma kılavuzu -11- / Selcan TAŞÇI

Darbeleri okuma kılavuzu -11-

Savaşa girseydik kanımızı değiştirirlerdi

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin Ermeni Tasarısını kabul etmesi üzerine büyük bir “şok” yaşanıyor. Oysa emperyalist devletler, kurdukları düzeni sadece “dostlukları”na değil, “düşmanlıklarına” da borçlular. Bugünkü konuğumuz olan Ali İhsan Göğüş, “1. Dünya Savaşı’nın adaletsizlikleri yarattı” dediği Hitler’in 1933 seçimlerindeki en büyük destekçisinin, mevcut düzenini korumak için “düşman”a ihtiyacı olan komünist Rusya olduğunu söylüyor.

Tecrübeli bir gazeteci olan Göğüş, aynı zamanda İsmet İnönü’nün Başbakanlığındaki kabinelerde Turizm ...
Read more : Darbeleri okuma kılavuzu -11- / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1048 | Yanıtlar : 0


Darbeleri okuma kılavuzu -10- / Selcan TAŞÇI

Darbeleri okuma kılavuzu -10-

Hele bir tekerine çomak sok

ABD Başkanı Johnson, Kıbrıs’taki saldırıların Türk soykırımına dönüşmesi üzerine, adaya çıkarma yapacağını duyuran Türkiye’yi Sovyetler’in önüne atmakla tehdit etti.

EOKA saldırılarının arttığı 1963 yılının Kasım ayında, Londra’da yapılan Kıbrıs Konferansı da sonuçsuz kaldı. Olayların gelişimi, adım adım bir Türk soykırımına gidildiğini gösteriyordu. 1960 Garanti Antlaşmasıyla, taraf devlet olarak sahip olduğu hakları kullanmak isteyen Türkiye, Rumlara ilk uyarısını 24 Aralık 1963 günü yaptı ve jetlerini Kıbrıs üzerinde ...
Read more : Darbeleri okuma kılavuzu -10- / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1033 | Yanıtlar : 0


Darbeleri okuma kılavuzu -9- / Selcan TAŞÇI

Darbeleri okuma kılavuzu -9-

Siyasi mekanizma değişmedi

TSK İç Hizmet Kanunu, MİT, MGK ve Anayasa Mahkemesi’yle “yeni dengeler” yaratan 27 Mayıs’ın değiştirmediği tek şey; ABD himayesinde siyaset anlayışı oldu.

Milli Birlik Komitesi içinde başveren ayrılıklar, baskın biçiminde gelen yeni bir dalga ile 14 TSK mensubunun sürgüne yollanmasına yol açacaktı.

14 Kasım 1960’ta, daha sonra 14’ler olarak anılacak üyelerin ’görevlerinden affı’na dair kanun kabul edildi. 14’ler en az iki yıl yurda dönmemek üzere, 15 Kasım günü ...
Read more : Darbeleri okuma kılavuzu -9- / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1066 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x