Zaman: Prş May 01, 2025 8:36

News News of Erhan SANDIKÇI

Site map of Erhan SANDIKÇI » Dizin : Erhan SANDIKÇI

Vatan, Millet, Referandum / Erhan SANDIKÇI

Vatan, Millet, Referandum

Resim
Fikren acziyet içinde olanlar, kendilerinden farklı düşünenlerle bilgi, düşünce ve yorum sahasında aşık atamayacakları için onları abartılı ithamlarla suçlarlar. Kendini bilimsel yöntemlerle savunamayacak durumda isen karşı tarafın vatan haini, din düşmanı, millet düşmanı, ajan vs. olduğunu söylersin. Böylece tartışma ilgili konudaki iki farklı görüş arasındaki tartışma değil vatanseverlikle vatan hainliğinin, yerlilikle yabancılığın vs.nin tartışması olur. Son yıllarda Türk siyasetinde kutuplaşma artıyor ve söylemler keskinleşiyor. Şimdi Anayasa değişikliği referandumuna da böyle bir kutuplaşmanın ...
Read more : Vatan, Millet, Referandum / Erhan SANDIKÇI | Görüntüleme : 26411 | Yanıtlar : 0

IŞİD'in Sevr ile Ne İlgisi Var? / Erhan SANDIKÇI

IŞİD'in Sevr ile Ne İlgisi Var?

Türkiye’de basın, yazarlar camiası, “uzman”lar, profesörler takımı bir acayiptir. Basın-yayının büyük bölümünde ulusal ve bölgesel konularda her şey yazılır, çizilir, söylenir ama Batı emperyalizmi etkeni es geçilir. Konuşulan konuyu yaratan, sorunun kaynağı belki Batı’dır ancak bu uzmanların sabahlara kadar süren tartışmalarında buraya pek girilmez veya ABD’nin, Batı Avrupa ülkelerinin adından söz edilmesi kaçınılmazsa da Batı’nın bölge ülkeleriyle olan eşitliksiz, sömürücü ilişkisine olağanlaştırılarak, kanıksatıcı bir dille değinilir. Tabiî son dönemde ...
Read more : IŞİD'in Sevr ile Ne İlgisi Var? / Erhan SANDIKÇI | Görüntüleme : 2709 | Yanıtlar : 0

İlk Önce "Aydın"ı Vurdular / Erhan SANDIKÇI

İlk Önce "Aydın"ı Vurdular
Resim

Tarih 15 Ağustos 1984. 21.30 suları... 80 kişilik iki silâhlı grup, Eruh ve Şemdinli'yi bastı. Çeşitli yerlere bombalı pankartlar astılar. Camiilere girip minareden bildiri okuyarak propaganda yaptılar. Kahvehanelerde halkı savaşmaya çağırdılar. Şemdinli'de Subay Gazinosuna, Eruh'ta İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına saldırdılar. Eruh'ta Jandarma Komando Er Süleyman Aydın şehit düştü. 22 yaşındaki Süleyman Aydın, PKK terörüne verilen ilk şehitti.

Aydın'ı vurarak başladı silâhlı ihanete katiller. Binlerce mehmetçik, polis, korucu saldırıya uğradı, pusuya ...
Read more : İlk Önce "Aydın"ı Vurdular / Erhan SANDIKÇI | Görüntüleme : 3037 | Yanıtlar : 0

Kemâlist Türkiye ve Dünyada Demokrasi / Erhan SANDIKÇI

Kemâlist Türkiye ve Dünyada Demokrasi

Resim

Geçmişte de aynı durum yaşanmakla birlikte bugünlerin modası Atatürk'ü ve onun döneminde yapılanları acımasızca eleştirmek... Tarihî olayları, yaşandıkları günün koşullarına göre değerlendirmek gerekir. Tarihi bugünün değer ölçüleriyle yargılamak geçmişe haksızlık yapmaktır. Ancak bu tutum günümüz basını ve aydını tarafından ısrarla sürdürülüyor. Batılı akıl hocaları, yol gösterici kindar üstâdları ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini yıkmak için estirilen siyasî hava böyle emrediyor. Peki anti-demokratik olmakla suçlanan Atatürk’ün döneminde (1923-38) dünyada demokrasi ...
Read more : Kemâlist Türkiye ve Dünyada Demokrasi / Erhan SANDIKÇI | Görüntüleme : 2542 | Yanıtlar : 0

Bayrak / Erhan SANDIKÇI

Bayrak
Resim

Bugün gibi hatırlıyorum, ortaokuldaydım o sıralarda. Türkiye'nin bir yerinde bir olay çıkmış, Türk bayrağını yakmaya çalışmışlar, bir polis memurunun fark etmesi ve engellemesiyle bayrağa yapılan saygısızlık önlenmişti. Bu olay Türkiye'nin gündeminden düşmemişti. Siyasetçiler, televizyonlar, gazeteler Türk bayrağını yakma girişimini konuşuyor, kınıyordu. Show TV, ATV gibi kanalların haber bültenlerinde en önemli gündem bu olaydı. Ciddi ve duygusal bir tema içinde Türk bayrağına yapılan saldırı ile ilgili haberler veriliyor, saldırı tekrar tekrar lanetleniyordu.

Şimdi arşivlerde ...
Read more : Bayrak / Erhan SANDIKÇI | Görüntüleme : 1493 | Yanıtlar : 0

Tayyip’in Ölümü, Amerika, Fetullah ve Diğerleri… / Erhan SANDIKÇI

Tayyip’in Ölümü, Amerika, Fetullah ve Diğerleri…

Bu yazıyı yazarken amacım AKP hükûmeti ile Amerika Birleşik Devletleri’nin son dönemde gerilen ilişkilerini, bu gerilimin nedenlerini, yaşanan ve yaşanması beklenen sonuçlarını incelemekti. Ancak son dönemde RTE ve onun uçuk yandaşları tarafından AKP’nin anti-emperyalist, ABD’nin oyunlarını bozan, bağımsızlıkçı, “istiklâl mücadelesi veren” bir şekilde resmedilmesi kepazeliğine de bir yanıt verilmesi gerektiğinden dolayı AKP-ABD ilişkilerini başlangıcından başlayarak ele almaya karar verdik.

Yazı üç bölüm hâlindedir.

1. RTE-ABD İLİŞKİLERİNİN BAŞLANGICI

AKP, ABD ...
Read more : Tayyip’in Ölümü, Amerika, Fetullah ve Diğerleri… / Erhan SANDIKÇI | Görüntüleme : 93353 | Yanıtlar : 0

Sevgili Sosyalist Arkadaş... / Erhan SANDIKÇI

Sevgili Sosyalist Arkadaş...
Resim

Sevgili sosyalist arkadaş…

Ne yapacağız seni bilmiyorum. Atsan faşizm, satsan kapitalizm.

Takılmışsın PKK’nın peşine gidiyorsun. Varsa yoksa “Kürt sorununa demokratik çözüm”, “barışçıl yöntemler”, “kültürel haklar” bilmem ne. Bir bakıyorum PKK’nın siyasi kanadının kongresinde boy gösteriyorsun, bir bakıyorum “anadilde eğitim” eyleminin yancısı olmuşsun. Birileriyle arana parçalanamaz önyargı duvarları döşemişken birilerine karşı miden alabildiğine geniş.

“Bayraklı faşistlerle yan yana yürümem, orducularla işim olmaz” diye didinip duruyorsun ama asıl yan yana olduğun heriflerin seninle ...
Read more : Sevgili Sosyalist Arkadaş... / Erhan SANDIKÇI | Görüntüleme : 9186 | Yanıtlar : 0

Herkes Safını Seçsin / Erhan SANDIKÇI

Herkes Safını Seçsin
Resim

Şu dediğime bilinci yerinde olan veya doğru konuşamayacak bir konumda/plânda olmayan kimse karşı çıkmaz, PKK'lısı dâhil herkes kabûl eder: Bugünkü mesele, Türkiye'nin bölünüp bölünmemesi, Kürdistan'ın kurulup kurulmaması meselesidir.

AKP ile PKK arasında yürütülen, yöneticiliğini ABD'nin yaptığı pazarlık süreci bunun içindir.

Batılı uzmanların Amerika'nın Sesi (VOA) gibi mecralarda yayınlanan "Ortadoğu'da sınırlar yeniden şekillenebilir" değerlendirmeleri ile Hâriciye Nâzırı Ahmet Davutoğlu'nun "100 yıllık parantez kapanmalıdır. Yapay haritalar üzerinde ortaya çıkan, ulusçuluğa dayalı devlet anlayışlarıyla ...
Read more : Herkes Safını Seçsin / Erhan SANDIKÇI | Görüntüleme : 1148 | Yanıtlar : 0

"İnandılar, Döğüştüler, Öldüler..." / Erhan SANDIKÇI

"İnandılar, Döğüştüler, Öldüler..."
Resim

Bugün 75. yıl dönümü. Gâzi’nin veda edişinden sonra Türk devriminin yarıda kalışının, karşıdevrim sürecinin başlayışının üzerinden 75 yıl geçti. 75 yıldır Türk devrimini ve onun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkma çabaları sürüyor. İnsanlık düşmanlarıyla ikili anlaşmalar, ekonomik ve askeri “yardım”lar, yabancı üsleri, “misyon şefi” vb. sıfatlarla devlete sızan yabancılar, medyada, sendikalarda, derneklerde örülen sivil örümcek ağı ve kılcal damarlara yayılan cemaat örgütü bu yıkıcı sürecin temel etkenleri oldular. Türk tarihinde eşine ...
Read more : "İnandılar, Döğüştüler, Öldüler..." / Erhan SANDIKÇI | Görüntüleme : 1056 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148560 ileti • Toplam 45984 başlık • Toplam 24993 üye

x