Zaman: Cum Ağu 08, 2025 0:36

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

TEMA! / Necati DOĞRU

TEMA!

Dünya nüfusu henüz 1 milyar kişiye bile ulaşmamıştı. İnsan hakkındaki bilgiler, bugüne göre henüz çok cılızdı. Bilgi ve uzmanlık gelişmemişti. Büyü ve batıl inançlar ile dini tarikatlar insana kılavuz sayılıyordu. Bilmek yerine hissetme ve ideoloji daha önemli tutuluyordu. İnsan tam olarak ne olduğunu henüz keşfetmemişti. Doğa hakkındaki bilgiler de çok yoksuldu.

MALTHUS:
(Nüfus Bilimci)
İnsan geometrik çoğalıyor. 2-4-8-16-34.
Gıda aritmetik artıyor. 1-2-3-4-5-6.
Bu durumda dünyada insanlar aç kalacak, savaşlarda birbirini yiyecekler.

RİCARDO:
(İktisatçı)
Toprak ...
Read more : TEMA! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 691 | Yanıtlar : 0

İnsan eğitimi mi? Robot yazılımı mı? / Erdal ATABEK

İnsan eğitimi mi? Robot yazılımı mı?

Adalet.

Törende değil kararda adalet.

Cumhuriyet’e özgürlük...

Soruyu böyle sormamız gerekiyor.

Eğer ‘insan eğitimi’ için eğitim yapıyorsak, merak eden, öğrenmek isteyen, soru soran, sorgulayan, tartışmaktan çekinmeyen, öğrendiğini araştıran eleştirel düşünceyi bilen çocuklar yetiştiren bir eğitim sistemimiz olmalıdır.

Böyle bir eğitim sistemimiz yok.

Ama, ‘robot yazılımı’ yapmak istiyorsak kolayı var.

Çocukların kafasını ezberle doldurunuz.

Ezberledikleri şeyleri tekrarlayıp durunuz.

Bunların tek doğru olduğunu akıllarına sokunuz.

Başka bir doğru olmadığına onları şartlandırınız. ...
Read more : İnsan eğitimi mi? Robot yazılımı mı? / Erdal ATABEK | Görüntüleme : 810 | Yanıtlar : 0

Atatürk'ü Silme Projesi / Batuhan ÇOLAK

Atatürk'ü Silme Projesi

İngiliz destekli Yunan'ın, ilk işgali başlattığı yerden, İzmir'den denize dökülüşünün yıldönümü olan, tarihi zafer 9 Eylül'ü geride bıraktık. İlk kurşunu atan Hasan Tahsin'in yaktığı ateş, 9 Eylül 1922 günü İzmir'in serin sularına dökülen düşmanla taçlandı. İzmir kurtulmuş, Anadolu rahatlamış, Türkler rüştünü dünyaya ispatlamıştı.

Böylesine anlamlı ve değerli bir zaferi gururla kutlamamız gereken şu günlerde Atatürk'e, Türklük'e yönelik sistemli saldırılar artarak devam ediyor.

9 Eylüller, 29 Ekimler, 30 Ağustoslar, 19 Mayıs'lar, 10 Kasım'lar… ...
Read more : Atatürk'ü Silme Projesi / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1569 | Yanıtlar : 2

AKP Türkiye'yi şantaja açık hale getirdi / Mehmet Ali GÜLLER

AKP Türkiye'yi şantaja açık hale getirdi

Eski Bakan Zafer Çağlayan’ın da dahil edilerek genişletildiği ABD’deki Zarrab davasıyla ilgili önce bazı tespitler yapalım:

1- Bu dava ABD’nin AKP hükümetini sıkıştırmakta kullandığı bir siyasi davadır. Fakat bu durum davanın konusu olan yolsuzluğun olmadığı anlamına gelmez. İkisi ayrı düzlemdir.

2- 17-25 Aralık operasyonları FETÖ operasyonlarıydı. Fakat bu durum operasyonların konusu olan yolsuzluğun olmadığı anlamına gelmez. İkisi ayrı düzlemdir.

3- AKP’yle mücadele adına ABD’den ve mahkemelerinden medet ummak doğru ...
Read more : AKP Türkiye'yi şantaja açık hale getirdi / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 1036 | Yanıtlar : 0

Sabancı Üniversitesinin Misyonu Ne? / Türker ERTÜRK

Sabancı Üniversitesinin Misyonu Ne?

Sabancı Üniversitesi’nin Almanya’da bu ay içinde yapılacak çalıştaya kurumsal kimliği ile katılarak, destekleyerek ve ev sahipliği yaparak duble ihanet (ülkemize, bilime ve akademik özgürlük ilkelerine) içinde olduğunu yazdık; önce inkar ettiler ama küçük bir geri adım attılar. Daha sonra, yalan söylediklerini yaptıklarının yanlış olduğunu bir kez daha yazdık ama bu sefer tüm basın ayağa kalktı, toplumdaki farkındalık yükseldi ve Sabancı Üniversitesi tamamen geri çekilmek zorunda kaldı.

Şimdi zafer kazanmış komutan edasıyla ...
Read more : Sabancı Üniversitesinin Misyonu Ne? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1263 | Yanıtlar : 0

Atatürk "Yük"müş!.. / Ahmet TAKAN

Atatürk "Yük"müş!..

2017-2018 öğretim yılı 18 Eylül'de başlayacak. 18 milyon öğrenci ve yaklaşık 1 milyon öğretmen için sayılı günler kaldı... Her öğretim yılı başında gazeteciler için Türkiye'nin rutin haber klasiğidir "yeni öğretim yılı sancılı başlıyor" haberleri yapmak. Ama bu yıl sancı öyle böyle değil. Çok ötesine geçti. Yeni müfredat ve ders kitaplarından Atatürk'ün yok denecek seviyeye indirilmesi büyük tartışmalar yarattı. Bunun yanında bayram tatili sonrasında iş başı yapılan okullarda tam anlamıyla kaos yaşanıyor. Yeni müfredatın ...
Read more : Atatürk "Yük"müş!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1055 | Yanıtlar : 0

Kapı gibi peçeteye yazılmış belgemiz var! / Murat MURATOĞLU

Kapı gibi peçeteye yazılmış belgemiz var!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile ilgili soruya; “Ekonomi eski Bakanı Çağlayan'ın Türkiye'nin çıkarları aleyhine hiçbir işlemi olmamıştır; bizim için asıl olan Türkiye'nin çıkarlarıdır” deyip kendi faziletini ortaya koydu.

Sen hâlâ Türkiye'nin Ekonomi Bakanı sıfatını taşırken, neden karışıyorsun? Bir dur Allah'ını seversen, zaten ortalık karışık!

* * *

Zira eski Ekonomi Bakanı'nın kapı gibi peçeteye yazılmış belgesi var;

“Saat bedeli olan 240.000 Euro'yu M. Zafer ...
Read more : Kapı gibi peçeteye yazılmış belgemiz var! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 956 | Yanıtlar : 0

Uçuruma itilen Türkiye / Remzi ÖZDEMİR

Uçuruma itilen Türkiye

Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahının netleştirilmesi ve kesitlerinin ortaya konulması için etüt proje sözleşmesi imzalandı.

Böylece proje resmen başlamış oldu.

Projenin bedeli kamulaştırmalarla birlikte yaklaşık 50 milyar dolar civarında.

Dikkatinizi çekerim 50 milyar dolar. Çılgın proje olarak da adlandırılan Kanal İstanbul aslında tek bir proje değil, tam bir entegre proje. Bu nedenle maliyetin çok yüksek çıkacağı peşinen söyleniyor.

Bu proje ne kadar gerekli veya ne kadar gereksiz tartışmasına girmek istemiyorum. Benim üzerinde durmak ...
Read more : Uçuruma itilen Türkiye / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 1222 | Yanıtlar : 0

Değişim ve dönüşüm devam ediyor / Armağan KULOĞLU

Değişim ve dönüşüm devam ediyor

Türkiye'de değişim ve dönüşüm rüzgârları esmektedir. Bu değişim, dönüşüm; laik, demokratik, hukuk devleti ve Türklük anlayışından uzaklaşılarak, toplumun anlayış ve değerlerinin değiştirilmesiyle gittikçe din devletine doğru evirilen bir istikamette gerçekleştirilmektedir.

Din istismarı yapılıyor

Toplumun hassas olduğu din konusu kullanılmakta, hassasiyetler okşanmak suretiyle dindar olunduğu anlatılmakta, bunun için medyanın tamamına yakını kontrol altına alınarak algı operasyonları yapılmaktadır.

Vicdani ve özde Müslümanlık yerine, şekli Müslümanlık ön planda tutulmakta, bu durum konuşma ve ...
Read more : Değişim ve dönüşüm devam ediyor / Armağan KULOĞLU | Görüntüleme : 758 | Yanıtlar : 0

Barzani ateşle oynuyor! / Sadi SOMUNCUOĞLU

Barzani ateşle oynuyor!

Soru şu; Barzani, 25 Eylül'de referanduma gidecek mi? Cevap; hazırlıklara bakılırsa evet; hak ve hukuka, iç ve dış şartlara bakılırsa hayır. Bu cevapları biraz açalım. Evet demenin hiçbir meşruiyeti yoktur; zira anayasa ve hukuk dışıdır. Daha vahimi, Irak ve bölge için savaşa çağrıdır. Çünkü:

1) 2005 referandumuyla, bütün Irak halkının kabul ettiği anayasa ile inşa edilen, BM'nin onayladığı Federal Irak Cumhuriyetinin siyasi birliğini bozmakta ve toprak bütünlüğünü parçalamaktadır. 2) Referandum kararını, aşiret ...
Read more : Barzani ateşle oynuyor! / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 778 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148882 ileti • Toplam 46220 başlık • Toplam 25038 üye

x