Zaman: Prş Ağu 07, 2025 19:41

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Siyasetin böylesi! / Sadi SOMUNCUOĞLU

Siyasetin böylesi!

Bizim dış siyasetimizi anlayan beri gelsin. Önce ne yapacağımızı dünyaya ilan etmeye başlıyoruz. Arkasından, herhalde takviye olsun diye, geldik geliyoruz beyanlarıyla yükleniyoruz; ama ortada ne gelen var, ne de giden. Sadece önümüze, aşılması zor engeller yığılıyor; bir de, ortam alabildiğine, bazen de kontrol edilemeyecek kadar gerilmiş, oluyor. Peki, neden böyle yapıyoruz? Muhatabımızı korkutup netice almak veya iç siyasette kâr getirir düşüncesi olabilir diyoruz. Bu siyasetin en açık ifadesini, dönemin Başbakanının Suriye meselesiyle ilgili ...
Read more : Siyasetin böylesi! / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 758 | Yanıtlar : 0

Ekonomi iyi mi? / Murat MURATOĞLU

Ekonomi iyi mi?

Türkiye ekonomisinin tutunduğu son dal, ucuz kredi üzerinden büyümeye çalışmak.

Kamu, özel, iç, dış, şirket kredisi, tüketici kredisi hatta kredi kartı borçları, alacak, verecek, hep birlikte Türkiye adına ortada 1 trilyon dolar borç dönüyor.

Bu sistemde olası aksamalar tolere ediliyordu ama iş büyüyünce devlet yapıyı ayakta tutmak için müdahil oldu.

Hazine 100 liralık borç geri ödemesine karşın 179 lira borçlandı.

Zira bankalar “yasal limitlerini sonuna kadar kullandı ve elde avuçta ne varsa ...
Read more : Ekonomi iyi mi? / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 847 | Yanıtlar : 0

Gerçek maaş zammı yüzde 5.82'dir / Çiğdem TOKER

Gerçek maaş zammı yüzde 5.82'dir

Memur maaşlarında artış oranları, iki yıllık toplu sözleşmeler ve altışar aylık oranlarla belirleniyor malum.

Aslında ekran başında izleyen memurlar heyecanlanmıştı. Ne var ki, “uzlaşma”sı; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın, “Altına imza atılabilir bulmuyoruz. Masaya gelmesi gereken 4-5 puan daha var” dediği oranın sadece binde 5 üzerinde sağlandı.

Evet binde 5.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen’in anlaştığı metne göre, 5 milyon kişinin üzerinde memur ve emeklisini doğrudan ilgilendiren artış ...
Read more : Gerçek maaş zammı yüzde 5.82'dir / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 928 | Yanıtlar : 0

Can yoldaşımız kadınlar! / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Can yoldaşımız kadınlar!

Sevgili okuyucum; kadınlarımıza yapılan saldırıları, öldürülmeleri duydukça hepimizin içi yanıyor. Doğru olan elbette şudur: Bir insan eşinden ayrılmak istiyorsa; kavgayla, saldırıyla değil; bunu saygıyla sonuçlandırmalı.

Kadına yönelik zorbalığa, insana yakışmayan bu vahşiliğe bir türlü anlam veremiyorum. Oysa kadın, insan olarak varlığımızın en etkin güvencesidir.

Bu konuda Sayın Yüksel Koçkar'ın kadınlarımızı anlatan güzel sözlerini sizlere sunmak istiyorum.

Buyurun efendim; okuyalım!

Eski Türk toplumlarında aile en önemli sosyal birlik olduğundan, ailenin temelini teşkil eden ...
Read more : Can yoldaşımız kadınlar! / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ | Görüntüleme : 703 | Yanıtlar : 1

Ulusalcı Olmayan Subay Haindir! / Türker ERTÜRK

Ulusalcı Olmayan Subay Haindir!

Türkiye, ne yazık ki felakete doğru hızla yol alıyor. Artık bu işten zararsız, yara almadan sıyrıklarla kurtulmak imkânsız gibi. Umarım yanılırım ama bugüne kadar yaptığımız analizlere ve gerçekleşme oranına bakıyorum da yanılmamız olanaksız gözüküyor. Herkes ama herkes, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar ülkemizi asgari zararla bu badireden nasıl kurtarabiliriz, hiç değilse onun hesabını ve alternatif planlarını zihinsel olarak yapmak zorunda.

Türkiye, çok süratli olarak ötekileşiyor ve ...
Read more : Ulusalcı Olmayan Subay Haindir! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1206 | Yanıtlar : 0

Hep yaşayacaksın Uğur Mumcu / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Hep yaşayacaksın Uğur Mumcu

Araştırmacı gazeteciliğin gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden, hem insani özellikleri hem de gazetecilik yeteneği ile binlerce gence ilham olmuş Uğur Mumcu'nun,

"Ben Atatürkçü'yüm... Ben, cumhuriyetçiyim... Ben laikim... Ben antiemperyalistim... Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım... Ben insan hakları savunucusuyum... Ben, terörün karşısındayım... Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..." sözleri benim de kişisel manifestomdur...

"Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır" diyen Uğur Mumcu, mücadele ve sıkıntılarla dolu gazetecilik serüvenimin kutup yıldızıdır...

Yaşasaydı ...
Read more : Hep yaşayacaksın Uğur Mumcu / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 983 | Yanıtlar : 0

ABD Arap coğrafyasında bir Atatürk olmamasını nasıl kullanıyor / Barış DOSTER

ABD Arap coğrafyasında bir Atatürk olmamasını nasıl kullanıyor

ABD, Afganistan’da geride kalan birliklerini çekmeyeceğini, çekmek gerekirse de, bunu masa başında hazırlanan takvime göre değil, sahadaki gelişmelere göre yapacağını açıkladı. Afganistan ve Irak işgallerini resmen sonlandıran, ama oralarda askeri güç bırakan, dahası yeniden yüksek ölçekli güç bulundurmanın yolunu arayan ABD, başka türlü davranamaz zaten. İslam dünyası mezhepsel kimlikler üzerinden birbirini boğazlarken, ABD emperyalizmine adeta mühürlü davetiye yolluyor İslam ülkeleri. İstikrarı, refahı, özgürlüğü, demokrasiyi, insan haklarını ABD’den, ...

Eren'in katilleri Kılıçdaroğlu'nun suikastçıları çıktı... / Ahmet TAKAN

Eren'in katilleri Kılıçdaroğlu'nun suikastçıları çıktı...

Yazının başlığı haberin flaşı aslında...

Haberciliğin şartları ve gereği olan olguları sıralayarak devam edelim.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin Şavşat'ta PKK'lı hainlerin düzenlediği füzeli suikast girişiminin üzerinden 1 yıl geçmesine 2 gün kaldı. Takvim yaprakları 25 Ağustos 2016'yı gösteriyordu. Haber duyulduğunda tüm Türkiye şoka girmişti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu Artvin'in Şavşat İlçesi'nden Ardanuç İlçesi'ne gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında, bölgede cirit atan PKK'lı teröristlerin saldırısına uğramıştı, 1 askerimiz şehit düşmüştü. İlgili ...
Read more : Eren'in katilleri Kılıçdaroğlu'nun suikastçıları çıktı... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1163 | Yanıtlar : 1

Birkaç lira ve yarım puan için… / Murat MURATOĞLU

Birkaç lira ve yarım puan için…

Sarı sendika nedir bilir misiniz? İşverenin gizliden denetiminde bulunan sözde sendikaya denir. Yapay zekâ sendikadır. Ciddi ciddi pazarlık yapıyormuş havası doğurur. Pazarlık sonucunda havasını alır. Başarı gibi gösterir. Müjdeyi verir.

Memur olunca işveren kim oluyor? Hükümet! Memurlar iki senede bir hükûmetle pazarlığa tutuşuyorlar. Bütün memur ve emeklileri temsilen, Memur-Sen masaya oturuyor.

Memur-Sen kim? İktidarın arka bahçesi… Sendikanın üye sayısı 2002 yılında 41 bin civarındayken, AKP iktidarıyla birlikte 997 bine ...
Read more : Birkaç lira ve yarım puan için… / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 835 | Yanıtlar : 0

O gecenin tanıkları gönderiliyor mu? / Saygı ÖZTÜRK

O gecenin tanıkları gönderiliyor mu?

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece canla-başla mücadele ettiği bilinen bazı isimler, son dönemde birer-ikişer görevlerinden alınıyor. Yani o gecenin tanıkları, darbe girişiminin önlenmesi için çaba gösteren, emir verenler siliniyor. Bu durum Emniyet, Silahlı Kuvvetler ve yargıda daha belirgin bir biçimde görülüyor.

Toplum ne olduğunu alamaya çalışırken, aynı saatlerde birileri görev başındaydı. Ankara Adliyesi'nden başlaşalım. Başsavcı Harun Kodalak, Başsavcıvekilleri Necip Cem İşçimen, Hakan Pektaş'ın yanı sıra Yücel Erkman da adliyeye ...
Read more : O gecenin tanıkları gönderiliyor mu? / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1333 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148880 ileti • Toplam 46218 başlık • Toplam 25038 üye

x