Zaman: Sal Ağu 05, 2025 7:42

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Varlık Fonu'nu neden anlamıyorum? / Murat MURATOĞLU

Varlık Fonu'nu neden anlamıyorum?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Varlık Fonu büyük önem arz ediyor. Ama bazı o malum kafaların bunu hazmedemediklerini gördük. Bu işlerden anlamadıkları için hazmedemiyorlar” dedi.

Haklı mı? Sonuna kadar! Bunlardan biri de benim. Hakikaten anlamıyorum!

Varlık Fonu ne yapacak? Bu fon nasıl yönetilecek? Nasıl karar verecek? Ne tür işlere girecek? Nelerden uzak duracak? İlkeleri nedir? Kendine devredilen şirketleri nasıl daha verimli hale getirecek? Bu şirketler bunca yıldır verimsiz mi yönetiliyorlardı? Neden gereken yapılmadı? Hiçbir ...
Read more : Varlık Fonu'nu neden anlamıyorum? / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1603 | Yanıtlar : 0

Akar'a O Madalya Niye Takılmıştı? / Müyesser YILDIZ

Akar'a O Madalya Niye Takılmıştı?

Türkiye'nin Suriye politikasındaki zik-zakları anlamak için ziyaret trafiğine dikkat kesilmemiz gerek.

Trump'ın Ankara'ya gönderdiği ilk yetkili CIA Başkanı değildi. Ondan önce İngiltere Başbakanı May Washington'dan doğruca Ankara'ya geldi.

Sonra CIA Başkanı, onun hemen ertesi günü de İngiltere Genelkurmay Başkanı Ankara'yı şereflendirdi.

O trafik içinde kısa süre önce “El Bab'dan sonra tamam” diyen Erdoğan, “Sırada Rakka, Münbiç var” söylemine geçti.

Yıllarca Barzani'nin danışmanlığını yapan, şimdi de Erdoğan'ın Başdanışmanı olan İlnur Çevik ...
Read more : Akar'a O Madalya Niye Takılmıştı? / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 3477 | Yanıtlar : 0

“Hayır” demenin ceremesi! / Mustafa KÜPÇÜ

“Hayır” demenin ceremesi!

Bu ülkede “Askerin vesayeti var” dediler, kumpas üstüne kumpas kurup, Türk ordusunun en saygın isimlerini saf dışı ettiler! Ordumuz Fetö’cü komutanların eline kaldı!

Askerin vesayeti böylelikle sona erdi!

Bu kez, “eski dostlar” güç kavgasına girdiler, yollar ayrıldı, “Sayın Hocaefendi” terörün başı oldu!

Derken, 15 Temmuz “Darbe Girişimi” geldi!?

Kim yazdı, kim oynadı belli değil! Ama “mağdurluk siyaseti” yine prim yaptı!

Orduda yeni bir temizlik başladı! Ordu içindeki hiyerarşi kökten değişti. ...
Read more : “Hayır” demenin ceremesi! / Mustafa KÜPÇÜ | Görüntüleme : 3005 | Yanıtlar : 0

Ağacın Kurdu ve Zemberek... / Cazim GÜRBÜZ

Ağacın Kurdu ve Zemberek...

"Ağacın Kurdu", Mustafa Önsel'in 2016 yılı Nisan ayında yani 15 Temmuz darbe girişiminden 3 ay önce çıkan kitabı (Alibi Yayıncılık)... Saygıdeğer Önsel Komutan, çıkar çıkmaz bu kitabı imzalayıp yollamış gazeteye benim adıma, fakat aksilikler birbirini kovalamış, kitap elime bir türlü geçmemiş.

Şimdi yazacağım bu kitap hakkında, yazacağım ya, köprülerin altından nice sular geçti, bu kitapta yazılan ve o gün için hayret uyandıran, "Bu kadar da olmaz canım!" dedirten birçok alçaklık, bugün ...
Read more : Ağacın Kurdu ve Zemberek... / Cazim GÜRBÜZ | Görüntüleme : 1902 | Yanıtlar : 0

Doları yerliler alıyor suçu yabancıya atıyor! / Murat MURATOĞLU

Doları yerliler alıyor suçu yabancıya atıyor!

Yabancıya atıp tuttular, ülkeyi batırmaya çalışıyorlar diye suçladılar. Bir baktık ki bir önceki hafta döviz mevduatlarını 2.5 milyar dolar artıran yerliler geçen hafta da döviz alımlarına devam ederek stoklarına 1.5 milyar dolar daha eklemişler.

Yerlilerin, yabancı para cinsinden mevduat ve fonları 147 milyar dolara ulaşmış.

Bunun anlamı ne? Döviz borçlusu Türk şirketleri fırsatını bulunca pozisyon kapatıyor. İktidar da bizi batırmaya çalışan yabancılar diye milli duyguları sömürüyor.

Geçen yıl açıklanan ...
Read more : Doları yerliler alıyor suçu yabancıya atıyor! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1233 | Yanıtlar : 0

Katar'ın kirli doları! Halkın temiz tokadı! / Necati DOĞRU

Katar'ın kirli doları! Halkın temiz tokadı!

“Hayır” diye yazılması gereken kelime “Evet” olmuş. Benim hatam. Bağışlayın. Dünkü yazıda 15 yılda yaratılan “düzen temelden çatıya çürüdü” demiştim. Köhnemiş düzen oldu. Son 15 yılda rüşvet, yolsuzluk, avantacılık, adam kayırma, partili gözetme, eşi-dostu akrabayı devlete sızdırma, Hazine'nin, belediyenin hakkını yandaş işadamına yedirip “dindar görünümlü umreci zengin yaratma” zirve yaptı.

Devletin bankası var.

Başbakan istemiş.

Genel Müdür atanmış.

Başbakan istediği için devlet bankasının genel müdürü olmuş kişinin evindeki ayakkabı ...
Read more : Katar'ın kirli doları! Halkın temiz tokadı! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1365 | Yanıtlar : 0

Biz Bunu Hak Ettik / Rifat SERDAROĞLU

Biz Bunu Hak Ettik

İki gündür Halkın Filozofu Bergamus’un yanında eğitimdeydim. Akropol’ün buz gibi havasında ondan yemediğim azar kalmadı! Memleketin hali nicedir, hele anlat dedim, bakın neler söyledi;

Her gün yalan üstüne yalan söyledi, siz sustunuz!

Türkiye’de rejim değişmiştir, Anayasa askıya alınmıştır dedi, siz sustunuz!

Atatürk büstleri kırılırken, Tunceli’de Seyit Rıza’nın heykeli dikildi, siz sustunuz!

Ne Mutlu Türküm Diyene yazıları kaldırılırken, PKK Şehitlikleri açıldı, siz sustunuz!

Milli Andınız yasaklanırken, Barzani ile sazlı-sözlü eğlendiler, siz sustunuz! ...
Read more : Biz Bunu Hak Ettik / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1298 | Yanıtlar : 0

Referandum: Kader oylaması / Sadi SOMUNCUOĞLU

Referandum: Kader oylaması

1982 anayasasının 1987'den 2010 yılına kadar tamamına yakını değiştirildi. Buna rağmen sivillerin, yani Meclislerin yaptığı bu değişiklikler, Türk Milleti takıntısı olanları tatmin etmedi. İtirazları şöyleydi. "Anayasa yamalı bohçaya döndü" ve "Anayasanın her tarafı değişti, ama ruhu kaldı. Esas olan da budur."

Buradan iki sonuç çıkıyor.

1) "Sivil" anayasa diyerek ortalığı birbirine katanların, bu defa da kendilerinin de yaptığı sivil düzenlemelere itiraz etmekle, samimi olmadıkları anlaşıldı.

2) Anayasanın ruhu dedikleri ise, 1876 Kanunu ...
Read more : Referandum: Kader oylaması / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 1060 | Yanıtlar : 0

Gazi'ye dokunma! / Servet AVCI

Gazi'ye dokunma!

Gazi Üniversitesi, Türkiye'nin en köklü ve büyük üniversitelerinden birisi... Bir süredir duyuyorduk bu üniversitenin göze kestirildiğini... Sonunda adımlar da atılmaya başlanmış... Üniversitenin rektörlük kampüsü dışında kalan bölümlerinin Gazi'den koparılarak, kurulması planlanan Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne bağlanması söz konusu...

Tıp, Eczacılık, Hukuk, Mimarlık ve Mühendislik, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler gibi fakülteler Gazi'li kimlikten koparılacak ve tamamen propaganda amaçlı açılmış 'gecekondu üniversiteler' gibi bir üniversiteye bağlanacak...

Bunun bir yığın sakıncası var: Birincisi, açıkça bir ...
Read more : Gazi'ye dokunma! / Servet AVCI | Görüntüleme : 1453 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148865 ileti • Toplam 46206 başlık • Toplam 25031 üye

x