Zaman: Sal Ağu 05, 2025 9:07

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sistemle beka arasında ne ilişki var? / Ahmet GÜRSOY

Sistemle beka arasında ne ilişki var?

Kimse kusura bakmasın. Ülkelerin yönetim biçimleri ile toplumların devamı, geleceği (bekası) arasında bir ilişki yoktur. Bu sebeple "Türklüğün bekası" Türkiye'deki yönetim biçiminden dolayı tehlikede değildir. Türklüğün bekası, ülke kötü yönetildiği için tehlikededir.

Bunun böyle olduğunu öteden beri hep söylüyoruz.

Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti.

Kırk kere Oslo'yu anlattık.

Kırk bir kere 'terörle pazarlık yapılmaz' dedik.

Bin kere, 'Büyük Orta Doğu Projesi Türklüğe hizmet etmiyor' dedik.

Neden söyledik bunları?

Çünkü ...
Read more : Sistemle beka arasında ne ilişki var? / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1203 | Yanıtlar : 0

Siz  kimlerle yan yana "evet" diyorsunuz? / Selcan TAŞÇI

Siz  kimlerle yan yana "evet" diyorsunuz?

Sıraya dizildiler... Baktılar millet "hooop, orada bir dur bakalım" kartına uzattı elini; "aman efendim biz öyle mi dedik, her "hayır" diyen terörist olur muymuş hiç, yok öyle bir şey" geçidi yapıyorlar kürsülerde...

"Güya" ama...

Zevahiri kurtarmak için.

Diğer taraftan, "o bölücü zihniyetli akademisyen de "hayır" diyor", "o anarşist gençler de hayırcı", "şu "hayırcı" vaktiyle bak ne pozlar vermiş", "bu "hayırcı" vaktiyle bak senin değerlerine ne hakaretler etmiş" algı yoğurmacasına ...
Read more : Siz  kimlerle yan yana "evet" diyorsunuz? / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1561 | Yanıtlar : 0

Yasal yoldan soygun! / Murat MURATOĞLU

Yasal yoldan soygun!

Tabiri caizse borç içinde yüzüyoruz derler ya, ülkede borcu olmayanı zor buluyorsun. Bu borç krizi bazıları için fırsat! Telefonla dolandırmanın modası geçti, şimdi icra dolandırıcılığı gözde…

Bakın; Türkiye'de bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan nakit krediler 2 trilyon lirayı aştı… Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe girenlerin sayısı 1 milyon 321 bin kişi… Geçmiş yıllarda dikkate alındığında bu sayı 3 milyonu geçiyor. Haliyle attığın her oltaya balık ...
Read more : Yasal yoldan soygun! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1153 | Yanıtlar : 0

Gizlenen hava bombardımanı!.. / Ahmet TAKAN

Gizlenen hava bombardımanı!..

"Mehmetçik neden Suriye'de?.."

Bu soruya, elini vicdanına koyarak, tam manasıyla cevap verebileniniz var mı?..

İçine itildiğiniz siyasi kampları bir dakikalığına terk edin, El Bab'dan gelen şehit cenazelerine bakın... Gencecik fidanlarımızı ne uğruna kara toprağa veriyoruz?.. Suriye'de olup bitenlerden gerçekten haberdar mısınız?..

İktidar sözcülerinin her gün birbirini tekzip eden açıklamaları.. "El Bab son durak" diyenler.. Ardından, Rakka'ya "kararlılıkla" yönelenler. Çelişkiler ortaya çıkınca "iletişim kazası" bahanesi ile milletin aklı ve zekasıyla alay edenler!..

Amerika'ya ...
Read more : Gizlenen hava bombardımanı!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2218 | Yanıtlar : 0

ABD zırhlıları, Mehmetçiğe çevrildi / Saygı ÖZTÜRK

ABD zırhlıları, Mehmetçiğe çevrildi

Askerimiz, görünürde IŞİD'i temizlemek için çalışıyor ama aslında birden çok güce karşı mücadele ediyor. Suriye'den ne zaman çıkacağı da belli değil. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Fırat Kalkanı Harekatı, El Bab'dan sonra bitiyor” dediğine pişman oldu. Anlaşılan hükümet ve sarayın bilgilendirilmesinde de farklılıklar var. Cumhurbaşkanı, “El Bab'dan sonra sırada Menbiç ve Rakka'nın olduğunu” söyledi. Bu sözler bile askerimizin belki de yıllarca Suriye topraklarında kalacağının işaretiydi.

Cumhurbaşkanı “Rakka'ya da, Menbiç'e de gireceğimizi” söylüyor ...
Read more : ABD zırhlıları, Mehmetçiğe çevrildi / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1994 | Yanıtlar : 0

21. Yüzyılın Sultan Galiyev'i: İlham Tohti... / Cazim GÜRBÜZ

21. Yüzyılın Sultan Galiyev'i: İlham Tohti...

Mao demiş ki: "Nerde zulüm varsa, orada direniş vardır."

Zulüm şimdi Doğu Türkistan'da var, hem de arşa dayanmış durumda... Bunu nereden mi çıkarıyorum? İlham Tohti'nin fikirleri ve mücadelesinin aktarıldığı bir kitabı okuduktan sonra vardım bu kesin yargıya. Bu kitap Şira Yayınları'nca yayımlanmış, tam adı: "Hapisteki Lider İlham Tohti, Yolum, Gayem ve Uygur Türkleri"...

Evet hapisteki lider, hem de müebbet hapiste... İlham Tohti, dünyanın tanıdığı değerli bir bilim adamı, hem ...
Read more : 21. Yüzyılın Sultan Galiyev'i: İlham Tohti... / Cazim GÜRBÜZ | Görüntüleme : 962 | Yanıtlar : 0

Üst Akıl ile Kucaklaştılar / Rifat SERDAROĞLU

Üst Akıl ile Kucaklaştılar

Geçen hafta CIA’nın yeni başkanı Mike Pompeo, ilk ABD dışı ziyaretini Türkiye’ye yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, MİT Müsteşarı Fidan CIA Başkanı ile görüştüler…

Bademler ve besleme basın sözüm ona Amerika’ya çok kızarlar. Her kötülüğü ondan bilirler. Fakat yürek yerine dalak taşıdıkları için Amerika’ya karşı doğrudan konuşamazlar, “Amerika” adını bile söyleyemezler! Ya ne derler? Üst Akıl!

Türk Gençliği, yaklaşmakta olan diktaya Gezi olaylarıyla mı direndi?
Bademlerde yanıt anında hazırdır; Üst Akıl, ...
Read more : Üst Akıl ile Kucaklaştılar / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1773 | Yanıtlar : 0

İngiltere Garantiler konusunda takiye yapıyor / Prof. Dr. Ata ATUN

İngiltere Garantiler konusunda takiye yapıyor

16 Ağustos 1960 tarihinde bağımsızlığı ilan edilen Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Anayasasına göre söz konusu bağımsız devletin üç garantöründen bir tanesi olan İngiltere, “Güvenlik ve garantiler” konusunda açıkça takiye yapıyor.

İngiltere açık ve net olarak “Ben, Garantörlükten vazgeçerim ama Kıbrıs Cumhuriyeti anayasasında var olan haklarımdan vazgeçmem” diyor. Zaten İngiltere’nin bu koşulu, Annan Planı’nın giriş bölümünde yer alan ilk beş maddenin içinde “İngiltere’nin Egemen üsleri ve Anayasal hakları Annan Planı dışındadır” mealinde yer ...
Read more : İngiltere Garantiler konusunda takiye yapıyor / Prof. Dr. Ata ATUN | Görüntüleme : 1041 | Yanıtlar : 0

Varlık Fonu'na denetim var mı? / Nedim TÜRKMEN

Varlık Fonu'na denetim var mı?

Son 10 gündür Türkiye'nin gündemini oluşturan varlık fonu kurulmasına ilişkin Kanun, 26 Ağustos 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olmasına rağmen; fonun yönetiminin ve fona devredilen kuruluşların belirlenmesiyle birlikte tartışmalar alevlenmiş ve fon ülkenin gündemine oturmuştur.

Dünyada Sovereign Fund, Wealth Fund gibi adlandırılan ulusal varlık fonları, genellikle cari fazla veren emtia ihracatçısı ülkeler tarafından “zor durumlarda” kullanılmak üzere kurulmuşlardır. Nakit ve bütçe fazlası ve/ veya petrol… vb. gibi doğal kaynak ...
Read more : Varlık Fonu'na denetim var mı? / Nedim TÜRKMEN | Görüntüleme : 1160 | Yanıtlar : 0

Şam'da namaz kılmanın faturası / Murat MURATOĞLU

Şam'da namaz kılmanın faturası

Bir yandan Avrupa Birliği'nin Suriyelileri onlara yollamamamız karşılığı söz verdiği 3 milyar Euro'yu vermediğinden şikâyet ederken diğer yandan Birleşmiş Milletler'den de para koparmaya çalışıyoruz.

Parayı vermek için harcanan her kuruşun tek tek izahatını istiyorlar. “Bana harcamalarınızı gösterin ben de parayı göndereyim” demeye getiriyorlar. Bizde öyle bir gider pusulası yok ki, afaki bir rakam var.

Suriyelilere bugüne kadar 26 milyar dolar harcadığımızı iddia ediyoruz. OECD bir rapor yazdı, Türkiye Suriyeli göçmenlere resmi ...
Read more : Şam'da namaz kılmanın faturası / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1826 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148865 ileti • Toplam 46206 başlık • Toplam 25031 üye

x