Zaman: Prş Mar 26, 2026 14:49

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Milli Mücadele ve Sonrasında Türklük Şuuru / Prof. Dr. Zeynep KORKMAZ

Milli Mücadele ve Sonrasında Türklük Şuuru

Resim
1919-1922 yılları arasını kaplayan mücadelelerle İstiklâl Savaşı’nın kazanılması ve 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin ilânı ile, Türk toplumu, tarihin akışını değiştirme gücüne sahip bir komutanın, kendini milletine adamış bir devlet adamının önderliğinde, siyasî ve sosyal yapısı bakımından bir çağ değiştirme sürecine girmiş bulunuyordu. Cumhuriyet rejiminin kabulü ve yapılan köklü inkılâplar ile ulaşılmak istenen ana hedef, yepyeni esaslara bağlı çağdaş bir devlet kurmak ve Türk milletini her yönü ile çağdaş medeniyet ...
Read more : Milli Mücadele ve Sonrasında Türklük Şuuru / Prof. Dr. Zeynep KORKMAZ | Görüntüleme : 3296 | Yanıtlar : 0

Af Buyrun, ne Vatandaşı demiştiniz? / Birgül Ayman GÜLER

AF BUYRUN, NE VATANDAŞI DEMİŞTİNİZ?

Resim
Cumhurbaşkanı ve Başbakan konuşmalarında “78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı” diyor; buna göre TC vatandaşıyız.

Kemal Kılıçdaroğlu da öyle diyor, “Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları….”

HDP yöneticileri ne vatandaşı olduğumuzu söylemiyorlar, daha çok “halklar….” diyorlar; herhalde “halklar vatandaşıyız”.

*

Anayasanın “siyasi haklar ve görevler” bölümünde, her birimizin “Türk vatandaşı” olduğumuz belirtiliyor. Madde 66’nın başlığı Türk vatandaşlığı. Maddede deniyor ki, “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.”

Gelin görün ki, siyasetin tepesindeki ...
Read more : Af Buyrun, ne Vatandaşı demiştiniz? / Birgül Ayman GÜLER | Görüntüleme : 1738 | Yanıtlar : 0

2016'nın Rengi Türk'üaz / Kıymet Nadir BİNDEBİR

2016'nın Rengi Türk'üaz

Resim

‘Eksik kalayım, 2016 kehâneti yazmayayım’ dedim ama, eli uzun usta işi ‘Hitler iyi de çevresi kötü’ye getirince dayanamadım.

-‘Ben Türkiye’nin muhtarı olarak…’ diyen zat, konuşmalarına ‘ben keyfinizin kâhyası başganınız olarak’ diye başlayacak. Devlet çizgisinden mafya çizgisine on adım daha kayılacak. Kâhya’nın işine yarayan her kesim ödüllendirilirken muhtarlar da yurtdışına diplomat olarak atanacak.

-Kâhya’nın seyahat edeceği uçaklara pilot alınırken şehit yakını olmamalarına dikkat edilir, şehit yakınları sakıncalı bulunurdu. Yeni dönemde pilotların Türk ...
Read more : 2016'nın Rengi Türk'üaz / Kıymet Nadir BİNDEBİR | Görüntüleme : 2249 | Yanıtlar : 0

Sicili bozuklar ne anayasası yapacak? / Ahmet GÜRSOY

Sicili bozuklar ne anayasası yapacak?

Resim
Anayasa değiştireceklermiş... 12 Eylül hukukunu ayıklayacaklarmış. Ülkemize demokrasi baharı estireceklermiş...

Kimler yapacakmış bunu?

En başta yıllardır ülkemizi yöneterek bugünlere getiren AKP.

Sonra ezeli genel başkanlık kurumu MHP.

Kendi ülkesinin asker ve polisini, terörist yandaşlarının şehit etmesini mazur gösteren bölücü HDP.

Ve az çok demokrasiyi başarabilmiş CHP...

Allah’tan korkun...

Bunlar hiç mi kendilerine bakmıyor?

“Biz neyiz, nasıl bir partiyiz, nasıl bir anlayışa sahibiz” diye kendi kendilerine sormuyor mu?

Görüyorsunuz değil mi? ...
Read more : Sicili bozuklar ne anayasası yapacak? / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1778 | Yanıtlar : 0

2016 çözüm yılı mı? / Savaş SÜZAL

2016 çözüm yılı mı?

Resim
Tespih çeker gibi, yılları tüketiyoruz. 2015’te ülke, uluslararası alanda sınıf kaybederek, ellerimizden kaydı gitti. Şimdi, taptaze 2016’ya girdik. Evet, girdik girmesine ama bu yıldan da çok şey beklemeyin. Millet, aynı millet, ahlak aynı ahlak, kafa aynı kafa. Bu yıl, neler olacak? Sihirbaz değilim, ama gene de sihirli küreme bakarak bazı tahminlerde bulundum. Milletimizde, giderek azalan, aklın yolu ile durumu değerlendirirsek, içeride ve dışarıda durum, üç aşağı beş yukarı açık ve net ...
Read more : 2016 çözüm yılı mı? / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 1699 | Yanıtlar : 0

Hiçbir masona zarar vermediler... / Ahmet GÜRSOY

Hiçbir masona zarar vermediler...

Resim
İslamcı cenahın tarih içinde bütün olayları dayandırdığı sosyal gerçekliğin temelini hatırlayın: Masonlar ve Yahudiler!

Bu iki kavrama dayanan paradigma üzerinden tarihi, edebiyatı, kalkınmayı, Türkiye’nin iç ve dış siyasetini açıklamıyorlar mıydı? Her olayın gerisinde Yahudiler, her batışımızın arkasında masonlar yok muydu?

Vardı.

Atatürk’ün Türkiye’yi kurması...

Padişahlığın sona erdirilmesi.

Halifeliğin kaldırılması...

Lozan’da Misak-ı Millî’den vaz geçilmesi iddiaları... Bu amaçla Kerkük’ün Musul’un elimizden çıkmasının tek müsebbibi neydi? Yahudiler ve onun amaçları için çalışan masonlar! ...
Read more : Hiçbir masona zarar vermediler... / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1875 | Yanıtlar : 0

Yerinden Yönetim örtüsü altında... / Birgül Ayman GÜLER

YERİNDEN YÖNETİM ÖRTÜSÜ ALTINDA…

Resim
Gazeteler haber verdi. Diyarbakır’da 26-27 Aralık 2015’te iki gün süreli ve 501 üyeli Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplanmış.

Bir bildiri yayınlanmış ve HDP, EMEP, DBP, ESP, HDK başkanları, bildiriyi sahiplendiklerini ifade etmişler. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’a göre bildiri “demokrasi için bir yol haritası”. DTK Eşsözcüsü (HDP milletvekili) Ertuğrul Kürkçü ise bu bildiriyle “siyasete müzakereye ve demokrasi dönülmesi çağrısı yaptık” demiş.

Bildirinin sonunda “bu deklarasyon dinamik bir ...
Read more : Yerinden Yönetim örtüsü altında... / Birgül Ayman GÜLER | Görüntüleme : 1503 | Yanıtlar : 0

Bakanlara ve bilumum ileri gelenlere Türk dili tarihi dersi / A. Bican ERCİLASUN

Bakanlara ve bilumum ileri gelenlere Türk dili tarihi dersi

Resim
Bir bakan Kutadgu Bilig kelimelerini söyleyemedi. Gazeteler de onun telaffuzuna takıldılar. Bazı istisnalar hariç kimse asıl hatanın üzerinde durmadı. Bakan, Diyarbakır’ın yetiştirdiği değerli Türk aydınlarından bahsediyordu. Bu arada Ali Emirî Efendi’yi de anmak istedi ve Kutadgu Bilig’i onun bulup milletimize armağan ettiğini söyledi. Oysa Ali Emirî, çok önemli başka bir eseri bulmuştu.

Her ne kadar piyasada Türk dili tarihiyle ilgili birkaç kitap varsa da anlaşılan bazı ...

Bilimcinin yanılgısı / Ender HELVACIOĞLU

Bilimcinin yanılgısı

Resim
Bu ülkede bilim yapmak, bilimci olmak, hele hele bilim yayıncılığı yapmak zordur. Eskiden de zordu. Çünkü bilimsel bilgi üretiminde bulunmak bir güç sahibi olmak anlamına gelir ki, hiçbir iktidar bu alanı kendi haline bırakmak istemez, denetimi altına almaya çalışır.

Eskiden (AKP öncesi diyelim) bu denetim şu ideoloji ile yapılırdı: “Siz biliminizi yapın, ötesine karışmayın.”

İktidar sahipleri bilimcilere, “soyut bilimci” ya da “teknisyen” olmayı dayatırlardı. Bilimcinin, elde ettiği bilimsel bilginin ne için kullanılacağını, kimin ...
Read more : Bilimcinin yanılgısı / Ender HELVACIOĞLU | Görüntüleme : 1747 | Yanıtlar : 0

Tarih “Türk”le Başlar / Eda KİPER

Tarih “Türk”le Başlar

Resim
NTV’de Pazar akşamı “Zaman Yolcusu” adlı bir program vardı.

Ünlü Türk Efsanesinin “Ergenekon” denen ülkesi anlatıldı.

Bazı milliyetsizlerin “hayalperest” bulduğu Türk milliyetçilerinin Ergenekon Destanı’ndan yola çıkan belgesel, “Türk”ün nasıl bir gerçek tarihin içinde olduğunu ortaya koyuyor.

Bilim adamlarının yaptığı kazılar, Batılı ve Çinlileri kıskandıracak ve yalanlarını yüzlerine vuracak cinsten...

Yaşayan Türk devletlerine “Türkî” diyecek kadar sapıtanlara ders gibi...

Programda Kazakistan’ın himayesinde bir “Türk Akademisi”nin müjdesi de var.

Hiç bayraksız ve devletsiz kalmamış ...
Read more : Tarih “Türk”le Başlar / Eda KİPER | Görüntüleme : 1899 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x