Zaman: Prş Mar 19, 2026 16:30

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İran’ı İran’da Öğrenmek / Mahiye MORGÜL

İran’ı İran’da Öğrenmek (1)

Resim
Ön yargılarınızı bir kenara bırakın ve yaz sıcakları bastırmadan bir İran gezisi yapın. Özellikle portakal çiçeklerinin açmaya başladığı Nisan ayı ortalarında Şiraz’a gidin. O güzelim sarayların havuzlu bahçelerinde portakal çiçeği kokuları arasında dolaşacaksınız, Hafız’ın Kabri olan bahçede gençleri birbirine şiir okurken resmedeceksiniz. Benim katıldığım tur şirketi her yıl bu ayda yapıyor İran gezisini.

Meşed, Şiraz, Persepolis, Pazargad, Zerdüştler şehri Yazd, Nayin (Narin), İsfahan, Kuşan, Kum, Tahran, Kazvin, Zencan, Miyana, Tebriz… Kültür, ...
Read more : İran’ı İran’da Öğrenmek / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2567 | Yanıtlar : 4

Tehlike gittikçe büyüyor oyuna gelme! / Armağan KULOĞLU

Tehlike gittikçe büyüyor oyuna gelme!

Resim
Seçim süreci ve sonrasındaki iç politik çekişmeler nedeniyle fazla konuşulmayan, ancak Türkiye için tehlike oluşturan bazı gelişmeler, başta ABD olmak üzere, küresel güçlerin Orta Doğu’daki politikasını (BOP) bir kere daha su yüzüne çıkarmıştır.

Bu gelişmelerin başında, Suriye’nin kuzeyinde cereyan eden çatışmaların yönü gelmektedir. Suriye’deki otorite boşluğu sonucunda kuzeyinde oluşan ve meydana çıkmasında ve güç kazanmasında Batı tarafından destek gören Kürt kantonel bölgeleri, bütünleşme yolunda çabalarını sürdürmektedir.

IŞİD’in Kobani’yi işgal etmesiyle, ...
Read more : Tehlike gittikçe büyüyor oyuna gelme! / Armağan KULOĞLU | Görüntüleme : 571 | Yanıtlar : 0

Plan tam kıvamında / Savaş SÜZAL

Plan tam kıvamında

Resim
Eh, bu da, şimdilik bitti. Seçim sonuçları konusunda, arkadaşlarımla yaptığımız bir anket totoda, en çok yanılan da ben oldum. Ben, Türk halkının akıllandığını ve AKP’ye oy oranının, yüzde 34’e kadar gerileyeceğini, MHP’nin oylarının yüzde 22’nin üzerine çıkıp, HDP’nin barajı geçemeyeceğini tahmin etmiştim. Tabii ki, nal topladım. Bu konuda en iyi tahmini, iş adamı bir arkadaşımız, neredeyse, bire, bir yaptı. Bu da, paranın halkı tanımaktaki ustalığını benim de, halkı tanımaktan ne kadar uzaklaştığımı ...
Read more : Plan tam kıvamında / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 573 | Yanıtlar : 0

Öldürüyorlar ama gülüyorlar! / Selcan TAŞÇI

Öldürüyorlar ama gülüyorlar!

Resim
Yeniçağ’ın önceki günkü başlıklarından birini “yakışıksız” bulmuş bir medya sitesi. Tahmin edin bu beğenilmeyen, ayıplanan, kınanan, kocaman bir kırmızı çarpıyla “mimlenen” başlığımız hangisi?

“Devletten PKK’ya 27 Trilyon Lira”

* * *

Yaa!

Böyle işte...

Resim
Yeniçağ’ın aslen “durum tespiti” nden başka bir şey olmayan çünkü iş tepkiye, yoruma filan gelse yazabileceklerimizi kaldıracak pek az yürek kalmıştır sanıyorum bu ülkede- manşeti “yakışıksız” ;

Selahattin Demirtaş “yakışıklı”!

Bir okurumuzun dediği gibi “ama adam bağlama çalıyor” ...
Read more : Öldürüyorlar ama gülüyorlar! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 825 | Yanıtlar : 0

Erdoğan-Baykal görüşmesinin perde arkası / Ahmet TAKAN

Erdoğan-Baykal görüşmesinin perde arkası

Resim
Sabah, öğlen, akşam, yatağa girdiğimizde, ertesi sabah tekrar büroya geldiğimizde, hep farklı haberlerin içine düşüyoruz. Tam planlamanızı yapıp ‘tamam bugün şunu yazayım’ derken bir bomba patlıyor. Dün de öyle oldu. Meclis’i en yaşlı üye sıfatıyla açacak ve yenisi seçilene kadar Meclis Başkanlığı yapacak CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Recep Erdoğan tarafından görüşmeye çağrıldığı haberi sabah saatlerinde bomba gibi düştü gündeme.

Ortalığı olduğundan daha da allak bullak eden bu kritik gelişmenin perde ...
Read more : Erdoğan-Baykal görüşmesinin perde arkası / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 777 | Yanıtlar : 0

Türkiye seçimle Rum Afrodit’i satmakla meşgul / Hüseyin Macit YUSUF

Türkiye seçimle Rum Afrodit’i satmakla meşgul

Resim
Türkiye’deki 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına göre AKP’nin Kasım 2002’den beri tek başına sürdürdüğü iktidarı sona erdi. Sonuçlara göre ya koalisyon hükümeti kurulacak ya da erken seçime gidilecektir. Siyasi belirsizliğin önümüzdeki günlerde süratle çözümlenmesi gerekmektedir. Uzayacak bir süreç Türkiye’nin ekonomisini olumsuz yönde etkileyeceği gibi ülkenin idaresinde de zafiyetlere neden olabilir. Kıbrıs sorununda çok önemli bir aşamaya gelindiği bu kritik günlerde Türkiye’de zayıf bir yönetimin olması veya uzunca bir ...
Read more : Türkiye seçimle Rum Afrodit’i satmakla meşgul / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 592 | Yanıtlar : 0

Uluslararası Plan Tuttu / Savaş SÜZAL

Uluslararası Plan Tuttu

Biliyorum, şu aralar, seçim sonuçlarını değerlendiriyor, öyle olmasa, şöyle olurdu diye, engin siyasi görüşlerinizle, siyasetçileri eleştiriyorsunuz. Ama, sonuç ne olursa olsun siyasilerden daha çok, sizlerin, kültür, namus, ahlak ve vatanseverlik değerlerinizin bir sonucu. Sonra, oturup kalkıp başkalarını, başka ülkeleri suçlamaya başlamanız gerek.

Seçim konusunda, daha önce de yazmıştım. HDP’nin, barajı geçmesi de, geçmemesi de, AKP’ye yarayacak demiştim. Bakmayın HDP’den yapılan ters açıklamalara. Bana göre bu seçim, daha önce uluslararası güçler tarafından planlanan, ...
Read more : Uluslararası Plan Tuttu / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 1085 | Yanıtlar : 0

“Fethin 562’nci yılı” da ne demek? / Hasan DEMİR

“Fethin 562’nci yılı” da ne demek?

Resim
İstismar edilmedik ne kaldı Allah aşkına! “Fethin 562’nci yılını kutlamak” demek, ne demek? 560’ıncı, 570’inci yıl olsa, hadi diyelim.

Sen 13 yıl iktidarda ol, fethin 550’nci, 560’ıncı yılını kutlama, sonra tut, sonu “2” ile biten bir yılda, “Fethin 562. Yılı”nı kutla...

Mesele “fetih” falan değil, mesele, Fatih’i, ve fethi bahane ederek seçim çalışması yapmak. Mesele, AKP’nin değirmenine su taşımak. Zaten Erdoğan sonu “2” ile biten Fetih Yıldönümü konuşmasında “Fetih ...
Read more : “Fethin 562’nci yılı” da ne demek? / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 706 | Yanıtlar : 0

Kutadgu Bilig’i bilmeyen... / Arslan TEKİN

Kutadgu Bilig’i bilmeyen...

Resim
Devlet adamlarının başucu kitabı Kutadgu Bilig olmalıdır. İranlılar Kutadgu Bilig için “Şâhnâme-i Türkî” ( “Türk’ün Şehnamesi”) demişlerdir. (Firdevsî’nin İranlıları göklere çıkartan Şâhnâme’sine atıf).

Türk deyince ödü patlayanlar! İşitin! Maşrıkta ve mağrıbda Türk Türk’tür! Ama “Türk” Türk sahasında ve üstelik “Türk” olanların dilinde “lanet olası keşke olmasaydı!” derekesindedir!

(Hayrettin Karaman! Son yazdığın yazına geleceğim ama bugün mevzu başka... Hayrettin Karaman, “Milliyetçilik-kavmiyetçilik” ayrımının ne olduğunu kendisince izah ediyor. Yazısı süreceği için daha bekleyeceğim. O ...
Read more : Kutadgu Bilig’i bilmeyen... / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 1017 | Yanıtlar : 1

Dinbaz Ayasofya’da... / Ahmet TAKAN

Dinbaz Ayasofya’da...

Resim
Dinbaz: Müslümanlar arasında, bugüne kadar görülmemiş şekilde dini kullanan ve Müslümanları aldatan en donanımlı ve sapkın bir zümrenin temsil ettiği dini yorum ve yaşam tarzı.

Bkz. Dinbaz (ek tanımlamalar)

* Namaz vakti, seçim mitinglerine gelsinler diye cami imamlarına resmi izin verirler.

* Cuma namazı çıkışı cami kıpısında ellerinde mikrofonla siyasi propaganda yaparlar.

* Ayasofya’nın cami olarak yeniden ibadete açılmasını engellerler. Bu konuda yapılan her türlü girişime set olurlar. Seçim dönemlerinde ise değişime uğrayıp, ...
Read more : Dinbaz Ayasofya’da... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 828 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x