Zaman: Cum Mar 13, 2026 16:12

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Büyük halk-büyük adam

Büyük halk-büyük adam

Yeni bir Atatürk lazım !..

Bu cümle son zamanlarda çok fazla yineleniyor.

Her yinelenişinde kimler ne kadar ilgileniyor bilemiyorum ama beni ilgilendirdiği kadar da utandırıyor.

Pentagon’un siyasi işlerden sorumlu müsteşarı Eric Edelman, Türkiye’nin liderlerine laiklik, vizyon ve popüler olmayan zor kararları cesurca alabilme konusunda Atatürk, İsmet İnönü ve Turgut Özal’ı örnek göstermişti.

Edelman demişti ki :

ABD, bugünün güvenlik tehditleriyle yüzleşirken, yüce ulusların ilerlemesi için tartışmalı kararlar almaktan korkmayan, Atatürk, İnönü ...
Read more : Büyük halk-büyük adam | Görüntüleme : 600 | Yanıtlar : 0

Kendi ordumuzla savaşmak... / Altemur KILIÇ

Kendi ordumuzla savaşmak...

Tevfik Fikret’in “Sis” şiirindeki gibi, ülkemizin ufuklarını, inatçı bir sis sarsmış... Gittikçe artıyor! Bu durumda, içimizde yalaklar, liboşlar, dışarıda da “dostlarımız” varken, düşmanlara hacet yok!

Türkiye’yi, Aşil’in topukları misali en hassas can alıcı yerinden, Türk Ordusundan vuruyorlar... Düşmanların maksatları mâlum, sözde “stratejik müttefiklerin” de kontrol edemedikleri gücü, kendi lejyonerleri -paralı asker- yapmak maksatları da belli... Ya, içimizde ve başımızdakilerin, TSK’nın gücünü kırmak, hatta kaldırıp yerine, özel birlikler “Nizam-ı Cedit” kurmak istemelerindeki ...
Read more : Kendi ordumuzla savaşmak... / Altemur KILIÇ | Görüntüleme : 644 | Yanıtlar : 0

Doğmuş çocuğa kefen! / Altemur KILIÇ

Doğmuş çocuğa kefen!

Bir zamanlar, çok da eski değil 2007 yılının Nisan-Mayıs aylarında Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde yüz binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları meydanlarda toplanıyor, Ankara’da Anıtkabir’e akın ediyorlardı....

Ortak mesaj; “Cumhuriyet’ine Sahip Çık”!..

Bu, yüz binlerce insanımızı harekete geçiren, sokaklara döken, Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya getiren, AKP organizasyonu, parası değildi; “Cumhuriyet elden gidiyor; Farkında mısınız” sorusuna, yüz binlerin, kendiliklerinden ortak feryadı idi... Yıl, nerdeyse 2011; O, binlerce insanımız, buharlaştı mı? ...
Read more : Doğmuş çocuğa kefen! / Altemur KILIÇ | Görüntüleme : 650 | Yanıtlar : 0

Adım Adım Tehlikeli Bir Gidiş

Özerklik- Adım Adım Tehlikeli Bir Gidiş- Kutsallığın İstismarı- Belgeler- BDP, İmralı ve Siyaset...

* "İttifak" demeyelim ama, sanki bir başka benzeri durum giderek "çözüm için şu özerklik talebini kabul edelim"e doğru yönlenmektedir. Terörün yaşandığı "coğrafi bölge" giderek "siyasal bir bölge" haline dönüştürülmekte, yargısından eğitim alanına kadar ayrı bir yönetim şekli talepleri ile ayrı ve özerk parlamento da bu kapsam dahiline alınmaktadır.

1- SÖZDE KÜRT COĞRAFYASI...

Ayrılıkçı Kürtçü siyasal hareket" ve bunu destekleyen dış merkezi çevreler ...
Read more : Adım Adım Tehlikeli Bir Gidiş | Görüntüleme : 574 | Yanıtlar : 0

İsrail, seçimlerden önce AKP’ye tazminat ödeyecek ve özür di

İsrail, seçimlerden önce AKP’ye tazminat ödeyecek ve özür dileyecek

Son günlerde İsrail’in Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenler için tazminat ödemeyi kabul ettiği ve özür dilemenin yollarını aradığı haberi şaşırtıcı değildir. 12 Haziran 2011 seçimleri yaklaşırken İsrail’den AKP’ye daha önce olduğu gibi stratejik bir destek gelecektir. Bu düşüncemi neye dayandırdığımı kısaca izah etmek istiyorum. İsrail, ABD’nin Irak’ı işgaline destek olacağını açıklayan AKP’nin iktidara gelmesini büyük bir sevinçle karşılamıştı. AKP döneminde Türk-İsrail ilişkileri çok boyutlu olarak gelişti. ...
Read more : İsrail, seçimlerden önce AKP’ye tazminat ödeyecek ve özür di | Görüntüleme : 900 | Yanıtlar : 0

Anan öle medya bıktım senden! / Rifat SERDAROĞLU

Anan öle medya bıktım senden!

(Bu yazıda adı geçen kişiler gerçek değildir. İsim benzerlikleri tamamen rastlantıdır. Gerçek olan sadece ve sadece “İleri Demokrasi’dir.” Buna rağmen birileri ısrarla, burada adı geçen kişilerden “biri benim”, derse kendi bilecekleri iştir. Ben onları tanımıyorum…)

Beyefendi hazretleri yataktan kalktı, kafası kazan gibiydi, bu medya denen illet gene onu sinir etmiş, sabaha kadar uyutmamıştı. Gece rahat bir uyku çekemeyince bütün günü zehir oluyordu.

Kendilerini bir b.k sanan 100-150 kadar zibidi üniversite ...
Read more : Anan öle medya bıktım senden! / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 882 | Yanıtlar : 0

Suay Karaman / Çelişkiler

6 Aralık 2010 / İlk Kurşun

ÇELİŞKİLER

Suay Karaman

Bakanlar Kurulu, 2011 yılı programının fert başına gayri safi yurtiçi hasıla tablosundaki satın alma gücü paritesi (SGP) rakamlarını değiştirince, hem kişi başına gelirimiz, hem de milli gelirimiz bir anda büyüdü. SGP, ülkeler arasındaki fiyat düzeyi farklılaşmasını ortadan kaldıran para birimi dönüştürme oranıdır. Eldeki toplu bir para, parite oranı ile farklı bir para birimine dönüştürüldüğünde, tüm ülkelerde aynı sepetteki mal ve hizmetler satın alınabilir. SGP ülkeler ...
Read more : Suay Karaman / Çelişkiler | Görüntüleme : 897 | Yanıtlar : 0

AKP polisi bana Hitler'i hatırlattı / Rıza ZELYUT

AKP polisi bana Hitler'i hatırlattı

Yarın; Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmama devam edilecek. Erzurum Cumhuriyet Savcıları Osman Şanal ile Taner Aksakal'a hakaret etmişim. 10 Mart 2010'da yazdığım Alevi Düşmanı Savcılar başlıklı yazım yüzünden üst sınırı 7 yılı bulan ve siyasal hakkımı kullanmamı da ortadan kaldırabilecek ceza isteniyor. Bu savcılar; eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i de suçladıkları iddianamede, 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk'i suçlu göstermek için; onun Alevi köylerine yardım yaptığını gösteren iddiayı da ...
Read more : AKP polisi bana Hitler'i hatırlattı / Rıza ZELYUT | Görüntüleme : 754 | Yanıtlar : 0

AKP Haziran 2011 seçimlerini kazanırsa Türk milletine...

AKP Haziran 2011 seçimlerini kazanırsa Türk milletine ne olacak?

Yukarıdaki sorunun cevabı çok kısa ve açıktır.

12 Haziran 2011 genel seçimlerini AKP’nin kazanması durumunda ve Yeni Türkiye’nin anayasasını yapması durumunda federal bir devlete dönüştürülecek Türkiye Cumhuriyetinde Türk milletinin hukuki ve siyasi varlığına son verilecektir. Kendi kendinize yok bu kadar da olmaz! Ümit Özdağ aşırı hassasiyet gösteriyor diyebilirsiniz. Ancak bu tespitimi AKP’li yetkililerin açıklamalarına dayandırıyorum.

AKP Grup Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı, Neşe Düzel’e verdiği ...
Read more : AKP Haziran 2011 seçimlerini kazanırsa Türk milletine... | Görüntüleme : 542 | Yanıtlar : 0

Soros fonları – vakıf ve dernekleri soruşturulsun

Soros fonları – vakıf ve dernekleri soruşturulsun

Kafamıza K.Irak’ta çuval geçiren “değerli müttefikimiz” ABD’nin kirli çamaşırları WikiLeaks isimli İnternet sitesi tarafından yeniden yayınlanmaya başladı.

ABD’nin soğuk savaşın bitmesine rağmen, Türkiye’yi hala “ileri karakolu” gibi gördüğü aşikar. ABD’nin kendi çıkarları için, Rusya, İran ve Çin gibi ülkelere karşı Türkiye’yi “kalkan” olmaya zorlaması da anlaşılır ve kabul edilir gibi değil.

ABD’nin PKK terör örgütüne destek verdiği ve yardım ettiğine dair ABD resmi yazışmaları henüz açıklanmadı.
Eğer ...
Read more : Soros fonları – vakıf ve dernekleri soruşturulsun | Görüntüleme : 612 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148853 ileti • Toplam 46383 başlık • Toplam 25120 üye

x