Zaman: Pzt Mar 16, 2026 0:40

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Özge Üsteğmen... / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Özge Üsteğmen...

Kız çocuklarının "rol modeli" çoğunlukla "baba"dır... "Kızı olmayan baba oldum" diyemez. Kızım büyük, oğlum da var lakin öncelik her zaman Aybikehan'dır... Evin reisi olduğu kadar, babasının "başdanışmanı" görevini çocukluk yıllarından beri yürüten "yüksek lisans talebesi"nin doktora çalaşmasında da bu defa "danışman"ı olmaktan onur duyacağım. Tabiri caiz ise "erkek gibi kız" olan Aybikehan, babasının yarım bıraktığı askerliğe meraklıydı. Özel harekat polisi bile olmak istediyse de "bedensel durumu ve sağlık koşulları" yüzünden kabul edilmediği için ...
Read more : Özge Üsteğmen... / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 1109 | Yanıtlar : 0

Akıncı'nın tavizleri Rum ifşaatlarında... / Hüseyin Macit YUSUF

Akıncı'nın tavizleri Rum ifşaatlarında...

Mayıs ayı sonunda yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri nedeniyle Güney Kıbrıs'ta faşist Eoka'cı Rum lider Anastasiadis ile solcu AKEL arasındaki siyasi kavga, karşılıklı suçlamalarla tırmanırken, müzakere sürecinde KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın verdiği korkunç tavizlere ilişkin önemli ifşaatlar yapılmaya başlandı.. Anastasiadis'i eleştiren Rum yazar Dinisi Dionisu "Akıncı'nın 1960 Anlaşmaları'nda öngörülenden çok daha geri bir eşitliği kabul etmesine rağmen Anastasiadis'in işi yokuşa sürdüğünü ifşa ederken, Anastasiadis de AKEL'e verdiği yanıtlarda, "müzakere tarihinde ilk kez, ...
Read more : Akıncı'nın tavizleri Rum ifşaatlarında... / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 870 | Yanıtlar : 0

Partizanlara cevaplar!.. / Levent BULUT

Yerel seçimlerin üstünden 17 gün geçti. Herkes sonuçlara kendi cephesinden bakıp yorumluyor. Kimi verdiği oya sahip çıkıyor, kimi pişman olduğunu dile getiriyor. "Keşke İmamoğlu'na oyumu verseydim" diyen birçok AKP'li ve MHP'li var etrafımda.
Kabul etmeliyiz ki Ak Parti İstanbul'da büyük bir sürpriz yaşadı. Mağlubiyeti bir türlü kabullenmiyor ve seçim sonuçlarıyla ilgili itirazlarını sürdürüyor. Yasal hakları elbette. Haklarını sonuna kadar kullanmaları normal. Ama bu itirazlar içinde bazı iddialar var ki hayret etmemek mümkün değil.
Mesela; ...
Read more : Partizanlara cevaplar!.. / Levent BULUT | Görüntüleme : 635 | Yanıtlar : 0

Çocuklar boşanın, boşanın çocuklar / Barış TERKOĞLU

Çocuklar boşanın, boşanın çocuklar

Bir insanı seversin ve dünya bunun farkındadır. Çığlık atmak istersin yine de fısıldarsın, herkes duyar. Dirseğin dirseğine değdiğinde uzaklara giden trenler kalkar. Göz göze geldiğinde ambulanslar siren çalar.

Bir insanı sevmek, gayrıyı sevmektir. Damların saçağını, apartman boşluklarını, ıssız sokaklarını sevmektir.

Hiçbir aşk yoktur ki şehir tanığı olmasın. Şehri öldürürken, aşklarımızı ve çocuklarımızı da mı öldürüyoruz?

Cumartesi akşamı Sabah’ın sahibi Kalyonlar ile Hürriyet’in patronu Demirörenler dünür oldu. Fotoğraflardan kolanın su gibi aktığının ...
Read more : Çocuklar boşanın, boşanın çocuklar / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1455 | Yanıtlar : 0

Diktatörlerin sonu: Ya devrim ya darbe / Mehmet Ali GÜLLER

Diktatörlerin sonu: Ya devrim ya darbe

Sudan’ı 30 yıldır yöneten Ömer el Beşir 4 aydır süren halk hareketinin ardından devrildi. Ancak El Beşir’in yerine yönetime ordu el koydu ve bu haliyle değişim darbeye dönüştü.

Peki, darbe, halk hareketinin daha da ileri gitmesinden korkan ve rejimi kurtarmaya çalışan ordunun bir refleksi mi, yoksa arkasında onu yönlendiren bir dış parmak mı var? Çünkü pek çok analist, ilk andan beri olağan şüpheli olarak ABD’yi işaret ediyor. İnceleyelim:

ABD ...
Read more : Diktatörlerin sonu: Ya devrim ya darbe / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 796 | Yanıtlar : 0

Çarklar dönüyorken İmamoğlu nereden çıktı? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Çarklar dönüyorken İmamoğlu nereden çıktı?

Zaman hep ileriye doğru akar...

Zamanı tersine çevirmek için evrendeki tüm parçacıkların kendiliğinden ilk haline dönmesini beklemeliyiz ki; bu mümkün değil!

Fizik kanunlarını değiştiremezsiniz.

İstanbul'da AKP'nin yapmak istediği zamanı tersine çevirmek!

Açık kanunlara rağmen sandıktan çıkan sonucu tersine çevirmek, mümkünse seçimi hiç yaşanmamış hale getirmek...

Neden?

Çünkü İstanbul; AKP çarkının dişlilerine sürekli yağ pompalıyor...

İstanbul'u kaybederlerse çarkın dişlileri paslanır, çürür ve dönmez...

* * *

AKP'nin dişli çark sistemi bir ...
Read more : Çarklar dönüyorken İmamoğlu nereden çıktı? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 1449 | Yanıtlar : 0

Mevlüt Uysal'ın o açıklamayı niye yaptığı belli oldu / Murat AĞIREL

Mevlüt Uysal'ın o açıklamayı niye yaptığı belli oldu

İstanbul seçim sonuçlarının yankıları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya dönüşünde İstanbul Seçim sonuçlarına dair bir açıklama yaptı.

"Şimdi, benim şu anda Büyükçekmece'de, malum adayımız İBB başkanımız Mevlüt Bey. Mevlüt Bey hukukçu. Mevlüt Bey bana öyle şeyler söylüyor ki ben şaşırdım. Ben Mevlüt'e kendime inandığım kadar inanırım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi kadar inandığı Mevlüt Uysal, 4 Şubat 2019 tarihinde A Haber programında, "730 adet sahte seçmen var. YSK listesinden ...
Read more : Mevlüt Uysal'ın o açıklamayı niye yaptığı belli oldu / Murat AĞIREL | Görüntüleme : 1952 | Yanıtlar : 0

İstanbul Bilal Erdoğan'ın babasının malı değildir / Barış TERKOĞLU

İstanbul Bilal Erdoğan'ın babasının malı değildir

Bu yazı bir süre sonra kendisini imha edecek.

Hayır, ajan filmlerindeki gibi kendini yakarak değil. Koyunda saklanan yasaklı aşk mektupları gibi küçük parçalara da ayrılmayacak. Neyse ki, Türkiye hâlâ bir hukuk devleti. Bu yüzden hukuksuz işleri hukukçulara yaptırabiliyorlar.

Bir sulh ceza hâkiminin önüne bir dilekçe konacak. Hâkim, “şikâyetçi” bölümünde Cumhurbaşkanı’nın oğlunu görünce toparlanacak. Bacağını diğerinin üzerinden indirip yanına koyacak. Gözlerini ovuşturup derin nefes aldıktan sonra sağ elinin işaret parmağıyla ...
Read more : İstanbul Bilal Erdoğan'ın babasının malı değildir / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 2623 | Yanıtlar : 1

İmam Hatip Ruhu Ayakta! / Rifat SERDAROĞLU

İmam Hatip Ruhu Ayakta!

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en üst yargı makamlarından olan Yüksek Seçim Kurulu’nun Uzatmalı Başkanı Sadi Güven, geçen yıl 29 Temmuz’da “Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi Geleneksel Mezunlar Günü” töreninde şunları söylüyordu;
“Ben burasının ilk öğrencilerinden biriyim. Yıllarca sıkıntı çektik, hamdolsun bugünlere gelindi. Gençlerin de İmam Hatip ruhuyla buraya gelmelerini özellikle diliyorum, istiyorum. Sıkıntı sadece başörtüsünde değildi, hepimizeydi. Hep horlandık. Stadyumlara gittiğimizde bizimle alay ettiler. Bizi biraz da motive eden buydu. Ezan sesi ...
Read more : İmam Hatip Ruhu Ayakta! / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1225 | Yanıtlar : 0

Milli iradeye ipotek / Levent BULUT

Ülkemizde maalesef siyaset anlayışı etik değil. Dün kara dediğine bugün ak demek, siyasî anlayış olarak yerleşmiş ülkemize. 2002'den bu yana kendileri ve AK Parti'yle ilgili yapılan her eleştiride devamlı olarak sandığı işaret ederek, "Millet sandıkta neyi, kimi işaret ediyorsa, herkes buna boyun eğmek zorundadır." diyorlardı. Sanki "Demokrasi amaç değil araçtır." sözünü ben söylemişim gibi 16 yıldır her seçimde demokrasiden dem vuruyorlardı.
Ee... Ne oldu? Gördünüz işte demokrasiden ne anladıklarını. Sandıktan birinci çıkarlarsa; millî irade, halkın ...
Read more : Milli iradeye ipotek / Levent BULUT | Görüntüleme : 586 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x