Zaman: Prş Mar 12, 2026 19:29

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Döneke...

ERKEĞİNE dönek denir... Dişisi; döneke..." Bekir Coşkun yazdı..

06.03.2010 16:53
ERKEĞİNE dönek denir...
Dişisi; döneke...
*
Döneke, adımı köşesine koymasaydı yanıt vermeyecektim.
Çünkü bu köşede sadece ciddiye alınanlar ve ciddiye alınmayı hak edenler yer alır...
Ben, kuru imza ıslak çıkınca niye utanmamışım?..
*
Ben utanacağım zamanı bilirim...
Ve çok da utanırım...
Durup durup utanırım...
Prof. Mehmet Haberal gibi gururumuz bilim adamlarımızın, Mustafa Balbay gibi demokratlığından asla şüphe duymadığımız gazeteci arkadaşlarımızın, tam bir yıldır cezaya dönüştürülmüş ...
Read more : Döneke... | Görüntüleme : 577 | Yanıtlar : 1

Güneşi tuğ, gökyüzünü çadır olarak görmek

Güneşi tuğ, gökyüzünü çadır olarak görmek

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, “Yüzyılların Kavşağı” kitabında nükleer silahların Kazakistan’daki yerinden sökülüp Rusya’ya taşınmasını ve elindeki geliştirilmiş 600 kilo uranyumu ABD’ye satmayı, ülkesinin sınırlarının garanti edilmesi şartıyla kabul ettiğini söylüyor. Nükleer silahlar sökülüp Rusya’ya taşındı. Uranyum da ABD’ye satıldı. Peki şimdi Kazakistan’ın sınırları garanti altında mıdır?

* * *
- Bir düşünün, Türk Birliği’ni kurmuşsunuz, nükleer silahınız var, teknolojiyi daha da geliştirecek bilim adamlarına ve teknolojiye bir yolla ...
Read more : Güneşi tuğ, gökyüzünü çadır olarak görmek | Görüntüleme : 1114 | Yanıtlar : 0

Saldıray Paşa bahane, altın madenleri şahane…

Saldıray Paşa bahane, altın madenleri şahane…

Kış tatbikatına, Cumhurbaşkanı ve Başbakan gitmedi. Genelkurmay “zaten davet yoktu” dedi. Yalnız adam görüntüsüne sokulan 3’ncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk Paşa “ifade vermeye gidecek mi, gitmeyecek mi?" tartışmaları arasında, biliyorum kafanız iyice karıştı. Hatta tüm uyarılarıma rağmen bizim Avaztürk ve müdür Necdet Pekmezci bile bazı haberlerde ters köşeye yattı (ne yapalım gazetecilik mesleğinde bazen böyle şeyler olur).

Şimdi size neler olup bittiğini yazabileceklerim sınırında yazacağım. Sizde iyi not ...
Read more : Saldıray Paşa bahane, altın madenleri şahane… | Görüntüleme : 923 | Yanıtlar : 0

"Son Sümer Kraliçesi" Belgesel Oluyor

95’LİK KAHRAMAN İLMİYE ÇIĞ’IN HAYATI BELGESEL OLUYOR
Son Sümer Kraliçesi

Atatürk, devrimden hemen sonra Türk tarihinin araştırılmasını, Sumerlerin ve Hititlerin halk tarafından tanınmasını istiyordu. Genç Muazzez, bunu bir talimat olarak algıladı ve müze depolarına atılan binlerce tableti okudu. Türkiye’nin ilk Sumerologlarından Muazzez İlmiye Çıg, bugün 95 yaşında. O yaşayan Son Sumer Kraliçesi. O Kraliçe’nin hayatı ve onun dilinden Sümerler beyazperdeye aktarılıyor.

SEZA ÖZDEMİR

Türkiye’nin ilk Sumerologlarından Muazzez İlmiye Çığ, bugün 95 yaşında. O yaşayan Son ...
Read more : "Son Sümer Kraliçesi" Belgesel Oluyor | Görüntüleme : 1874 | Yanıtlar : 1

Yalancı Şahitler Kahvesi

Yalancı Şahitler Kahvesi

Vedat Türkali yazmıştı bu hikayeyi, hatta romanını yazacaktı ünlü Yalancı Şahitler Kahvesi’nin... Siyasi tarihimizdeki ünlü yalanları derleyip, güzel bir kurgu ile okuyucu ile buluşturmasını bir çoğumuz bekledik. Ama bende sabır kalmadı. Son yılların “gizli tanık” modasını mercek altına aldığım Silivri, Diyarbakır ve Erzincan’daki davalarla ilgili geniş hacimli “Gizli Tanıklar” adını vermeyi tasarladığım bir kitaba başladım bile...

Dilerseniz yıllar öncesine doğru uzanıp, kimilerinin İstanbul-Sultanahmet adliyesi yakınları, kiminin de Ankara’da o yıllar Samanpazarı’nda bulunan ...
Read more : Yalancı Şahitler Kahvesi | Görüntüleme : 1396 | Yanıtlar : 4

Çankaya zirvesi ikinci Dolmabahçe mi?

Çankaya zirvesi ikinci Dolmabahçe mi?

Çankaya Köşkü’nde bir zirve. Başbakan ile Genelkurmay Başkanının elinde çantalar.

Belli ki ikisinde de bilgi ve belgeler var.

Yemek öncesi taraflar gergin!

Öyle ki Genelkurmay Başkanı 14 orgenerali Ankara’ya çağırmış ve yaptıkları toplantıyı önemli diye kamuoyuna duyurmuş!

Toplantı sonrasındaki bir ayrıntı ilgimi çekti.

Kamuoyunun hiç sorgulamadığı bu ayrıntı zirve sonrasında üçlü olarak yemek yenmesiydi.

Ne var bunda demeyin, gerginlik aşılamamış ve sorun çözülememiş olsaydı taraflardan biri bir bahane ileri sürer ...
Read more : Çankaya zirvesi ikinci Dolmabahçe mi? | Görüntüleme : 613 | Yanıtlar : 1

Size Bir Dersim Hikayesi Anlatayım / Yavuz Semerci

Size Bir Dersim Hikayesi Anlatayım (1)
Habertürk Gazetesi / 20 Kasım 2009

Yıl malum yıl. Herkesin unutmaya çalıştığı yıl. Ağlayacak anaların da öldürüldüğü yıl.
Yani ağlayacak ana kalmadığından ağlama derdinin olmadığı ve kimsenin üzülmediği yıl...

Hikâyemiz, o günlerde Dersim diye bilinen Tunceli’nin Hozat kazasının bir köyünün 1 kilometre ötesinde, biri ağanın konağı diğeri evi ve bir de taş ahırın olduğu mezrada geçer.

Hava kurşun gibi ağırdır. Haberler iyi değildir. Ama bir umut var bu bölgede ...
Read more : Size Bir Dersim Hikayesi Anlatayım / Yavuz Semerci | Görüntüleme : 1489 | Yanıtlar : 0

Mağdurların mukavemet refleksi dikkate alınmalı!

Mağdurların mukavemet refleksi dikkate alınmalı!

Erzincan Cumhuriyet Savcısının hukuksuzluğa isyan ederek, “Direneceğim” dediğini dünkü yazımda belirtmiş, benim gibi delinin birinin söz konusu durumda direnmesi halindeki tabloda nelerin olabileceğini bugüne bırakmıştım.

Hukukun üstünlüğüne elbette güveniyoruz, ama vesayet altına sokulmak istenen siyasi baskı ile hukukun hiçe sayıldığı ortamda mukavemet refleksi göstermek de insanın yaradılışında değil mi? Hele hele sadece inandığı, onur duyduğu görevi yüzünden haksızca itham edilip yıllarca cezaevinde tutulacağı kanaatine sahip silahlı bir adamın göstereceği tepkinin ...
Read more : Mağdurların mukavemet refleksi dikkate alınmalı! | Görüntüleme : 514 | Yanıtlar : 0

Neden 7 Yıl Beklediler?

Neden 7 Yıl Beklediler?

“Dikkatli olmalıyız. Erken harekete geçersek, tepemize binerler. Durmadan hazırlanmalıyız. Zamanı gelince, uygun boşluk bulunca maratona geçeriz. Devlet memuru arkadaşlarımız kahramanlık yapamazlar. Erken vuruş yaparlarsa dünya başlarını ezer. Bütün anayasal müesseselerdeki güç ve kuvveti cephenize çekeceğiniz ana kadar her adım erken sayılır.”

Bu sözler kimi hatırlatıyor sizlere? Yıllardır, adım adım yaptıkları çalışmalarla, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini ve ilkelerini yok etme planları hazırlıyor, o sözlerin sahibi ve destekçileri. Dergilerle, dershanelerle, okullarla, son yıllarda oluşturdukları ...
Read more : Neden 7 Yıl Beklediler? | Görüntüleme : 607 | Yanıtlar : 0

Karargahta kuşatılıp kışlaya hapsolmak

Karargahta kuşatılıp kışlaya hapsolmak

AB ilerleme raporlarının Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik bölümleri her seferinde değişmeden tekrarlanır: Ordunun demokratik rejim açısından kabulü mümkün olmayan konumunu değiştirecek düzenlemeler yapılması, Kıbrıs’tan çekilmesi, Güneydoğu’daki operasyonlarına son vermesi, siyaset üzerindeki gölgesinin ortadan kalkması… Avrupa Parlamentosunda da zaman zaman benzer görüşler dile getirilir.

ABD ise yakın zamana kadar yönetimi bağlayacak beyanlar yerine daha çok bazı düşünce kuruluşlarını devreye sokar, kimi etkili yazarlara sipariş yazılar yazdırırdı. Sabah Gazetesinin 3 şubat 2010’ da ...
Read more : Karargahta kuşatılıp kışlaya hapsolmak | Görüntüleme : 805 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148853 ileti • Toplam 46383 başlık • Toplam 25120 üye

x