Zaman: Çrş Mar 11, 2026 17:07

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Hz. Muhammed’in istihbarat savaşı

Hz. Muhammed’in istihbarat savaşı

Ergenekon soruşturmasıyla Emniyet istihbaratı aylardır Türkiye’nin gündeminde. Sadece Türkiye’de değil dünyada da istihbarat kurumları, hukuk dışı faaliyetleri yüzünden hep tartışma konusu oldu. Bugün bu sıkıcı konuya girmeyeceğim. Madem maneviyatı yüksek kutsal bir aya girdik; o halde, gündemden düşmeyen istihbarat meselesine bambaşka bir açıdan bakalım. Hz. Muhammed’in ilk istihbaratçıları kimlerdi? Amcası nasıl casusluk yaptı? İlk şehit istihbaratçı kimdi?...

Hz. Muhammed’in Asr-ı Saadet’te düşmanla yaptığı savaş olarak biz sadece, Bedir, Uhud, Hendek, Hayber ...
Read more : Hz. Muhammed’in istihbarat savaşı | Görüntüleme : 862 | Yanıtlar : 1

United States of Anatolia

Resim

1990'ların başıydı.
PKK'nın bölgede en etkin olduğu dönemdi. Teröristler alan hâkimiyetini ele geçirmişti.
Türk Ordusu sadece belirli bölgeleri koruyordu. (Daha sonra alan hâkimiyeti konseptine geçildi ve terör etkisizleştirildi.)
Terör örgütünün sözcüleri, akıl almaz açıklamalar yapıyordu.
Ben de oturdum bir yazı yazdım.

Yazının anafikri şuydu: "Dünyanın her yerinde zengin olanlar, fakir olanlardan kurtulmak ister. Burada ise tam tersi oluyor. Oysa İstanbullular bağımsızlık istese, Avrupa'nın en zengin ülkesi olurlar."
Üzerinden neredeyse 20 yıl geçti, tam rakamları ...
Read more : United States of Anatolia | Görüntüleme : 602 | Yanıtlar : 2

Yaşar Nuri Öztürk - Dinciliğin servet ve sevap tezgâhı

Yaşar Nuri Öztürk
Dinciliğin servet ve sevap tezgâhı
20.08.2009 17:07:00

DENİZ Feneri talanından Mercümek soygununa kadar tüm dinci vurgunların sözde mağdurlarının büyük kısmı, aldatılmış hainlerdir. Bunlar, sadece servet vaadiyle aldatılmış insanlar değildir; sevap vaadiyle de aldatılmışlardır. O "sevap", laik Türkiye'yi Afganistan'a döndürmenin karşılığı olacak bir "sözde sevap"tır.
Aldatılmış hainler, hainlikleri din ve Allah söylemleriyle azdırılanlardır. Yani onların aldatılması mazlum ve mağdurluklarından değil, hainlik damarlarının okşanması yüzündendir.
Aldatılmış hainler, "sözde sevaplar"ın birer felaket olduğunu ne yazık ...
Read more : Yaşar Nuri Öztürk - Dinciliğin servet ve sevap tezgâhı | Görüntüleme : 845 | Yanıtlar : 0

Biz Türk müyüz?

Milliyet gibi akp şakşakçısı bir gazetede bu yazının yayımlanabilmesi düşündürücü. Aydın doğan biraz insafa geldi herhalde.

Biz Türk müyüz?

İktidar çanakçıları televizyon ekranlarında yine fazla mesai yapıyor...
Ergenekon soruşturmasında hukukun çiğnendiğine dikkati çekenleri “Ergenekoncu” diye ihbara çalışıyorlardı..
Şimdi de iktidarın Kürt açılımını gözü kapalı desteklemeyenleri: “Terörün devamında çıkarları var” diye karalıyorlar.
Gündemi iyi takip etmeyen kimi köşe yazarları da “Açılımı bilmeden destekleyemeyiz” diyen CHP’yi barışa engel olmakla suçluyor. CHP ve Baykal tatilde olduğundan atılan ...
Read more : Biz Türk müyüz? | Görüntüleme : 661 | Yanıtlar : 1

Holbrooke niçin Türkiye'ye geliyor?

Holbrooke niçin Türkiye'ye geliyor?

Richard Holbrooke adını duymuşsunuzdur.

Bilmeyenler için çok kısa bir tanıtım: kendisi şu sıralarda; ABD'nin, Afganistan ve Pakistan konularından sorumlu özel temsilcisi...

Yani dünyanın en sancılı bölgesinin sorumlusu.
Holbrooke; yeni bir sefere çıkmak üzere ABD'den ayrıldı.

İstikamet; tabii ki; kendi görev bölgesi. Yani Pakistan ve Afganistan.

Bir de TÜRKİYE...

Biliyorum kafanız karıştı: 'Bu adamın Türkiye'de ne işi var?'

Bundan önce gelen ilgili, ilgisiz kişilerin ne işi vardıysa, bunun da aynı işi ...
Read more : Holbrooke niçin Türkiye'ye geliyor? | Görüntüleme : 808 | Yanıtlar : 2

Şehide kurşun sıkmak!..

Şehide kurşun sıkmak!..

Bu toprağın en kutsal varlıklarıdır onlar... Yapılana bakın!..
Bir tarafa şehid anası konuyor.
Hemen karşısına da, eşkıya cesedinin, oğlundan kızından bi haber anası.
İkisi de aynı teraziye konuyor.
Bir tarafta kınalı kuzunun bağrı yanık annesi. Hemen yanı dibine sokuşturulmaya çalışılan, kendisi de militanlaştırılmış, eşkıya cesedini doğuran kadın.
Neymiş, “artık analar ağlamasın”mış!..
Şehidin anası “analar ağlasın” diye göndermiyor evladını askere.
Eşkıyanın anası yapıyor bunu. Doğurup doğurup sokağa meçhule salan, canileri ortalığa yayan bunlardır ...
Read more : Şehide kurşun sıkmak!.. | Görüntüleme : 712 | Yanıtlar : 1

Utanıyoruz!

Utanıyoruz!

Herkesin başı önüne eğildi. İçi içini yiyor herkesin.
Kimse kimsenin yüzüne bakamıyor. Baksa, aynı soran bakışları görecek: “Ne oldu bize?” “Ya sev, ya terk et” bir zamanların sloganıydı. O slogan şimdi, “Ya Kürt ol, ya terk et”e dönüştü. Metin Koca Edirne’den telefon edip haykırıyor: “Kürtler imtiyazlı azınlık haline getirilecekse, bundan sonra ben de Kürt’üm!”

Bir haykırış da Mert Akman’dan: “Hainlerin hakkından gelemedik, oyununa mı geleceğiz?”
Zülfü Livaneli ise, köşesinde aynı masalı anlatmaya devam ediyor: ...
Read more : Utanıyoruz! | Görüntüleme : 618 | Yanıtlar : 1

Yaşar Nuri Öztürk -Güven bunalımına dikkat!

Yaşar Nuri Öztürk

Güven bunalımına dikkat!

18.08.2009 16:43:49

İNSANIMIZ korkunç bir güven bunalımı içinde.
Yarınlarına güvenmiyor, çünkü yarınları garantileyecek güçlere ve kurumlara güvenmiyor. Özellikle, sivil olan hemen hiçbir şeye güvenmiyor.
Başta basına güvenmiyor. Sadece bu bile bir felaket sinyalidir.
Türk insanı artık devlete de güvenmez hale getirildi.
Güvenilmez devlet, itibarı ve caydırıcılığı olmayan devlet demektir.
Değişik vesileleri istismar ederek, birileri, devletin iflas etmekte olduğunu, hatta iflas ettiğini birilerine göstermek istiyor. Bunu göstermek için yıllardır didinenlerin ...
Read more : Yaşar Nuri Öztürk -Güven bunalımına dikkat! | Görüntüleme : 683 | Yanıtlar : 0

Dönmenin erdemi!

Dönmenin erdemi!

Her şey satılıksa kim kime ne diyebilir?

Zülfü Livaneli, 'Özgürlük' adlı bestesini bir şirkete sattı biliyorsunuz. Satış sözleşmesine göre reklâm yayında iken o şarkıyı bir daha duyamayacaksınız.

Ülkeye dönmek için de büyük bir gazetenin sponsorluğunu ve zamanın iktidar sahibi Turgut Özal’ın inayetini kabul etmişti. Sonra gelişine aracılık eden o gazetede köşe yazarı da oldu.

Zavallı Cem Karaca aynı yöntemi kullandı diye ne dönekliği kaldı, ne hırsızlığı. Çünkü o bunu açıktan yapmıştı. Turgut Özal’ın ...
Read more : Dönmenin erdemi! | Görüntüleme : 685 | Yanıtlar : 0

Hacivat - Karagöz

Hacivat - Karagöz

Bundan yaklaşık 10 yıl öncesiydi. Bilmem hatırlar mısınız? Falcon tipi bir uçağın içindeki paketten şöyle sesler geliyordu;

“Ben ülkemi severim. Annem de Türk’tü.”

“Bir hizmet imkanım olursa yaparım. Onun dışında bana bir şey söylemeyin. Hizmet gerekirse yaparım.”

“Türkiye’ye dönünce hizmet edeceğim. Fırsat verirseniz, hizmet ederim. Bunları, halkın içinde konuşuyorum. Başka bir şey de konuşmam. Bir hizmet imkanım varsa, ben inanıyorum vardır, daha üst düzeydekilere de bildirirsek, ben hizmeti seve seve ederim. Ben ...
Read more : Hacivat - Karagöz | Görüntüleme : 724 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x