Zaman: Çrş Mar 11, 2026 15:57

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Haber Kanalları ve Medya Patronlarına!

Albay Dursun Çiçek tutuklandığı gece medyada yaşanan iğrençlikler, beni gerçekten meslek adına utandırdı. O gece Habertürk’ü izliyordum. Gözlerime inanamadım. Üst üste belki 8-9 “sözde ılımlı” İslamcı, Fethullah’tan “Fethullah Hoca Efendi Hazretleri” diye söz eden tarikatçı, liberal faşist, dönek solcu, ne ararsanız, hepsi sırayla “sahne aldılar”.“Medya”mız, tam “iktidar yağlaması” işinde eksper olmuş kişileri birbiri peşi sıra ekrana taşımayı zorunluluk sanıyor.

O gece de tüm malum isimler, us dışı açıklamalarıyla karabasan gibi ...
Read more : Haber Kanalları ve Medya Patronlarına! | Görüntüleme : 791 | Yanıtlar : 4

PKK festivalinin şişman serçesi!..

PKK festivalinin şişman serçesi!..

Kadın muazzam şarkıcıdır, kadın muazzam şarkıcı olduğu için de terörist festivallerinin kraliçesi olma gibi bir hakkı vardır!.. Gider oralarda şehit ruhlarının üzerinde seri uçuşlar yapar ama, aziz milletimizin ona karşı teveccühünde asla gerileme olmaz!.. İçine sindire sindire, seyreder konserlerini, alkışlar!.. Kadın da bu kuzuların sessizliğini bildiğinden, bildiğini okumayı sürdürür!..
Sezen Aksu nam hanımefendi’nin Apo posterleri, biji PKK sloganları ile gerçekleştirdiği “festival”i okuyoruz gazetelerden, aklımıza yıllar öncesi kendisi ile ilgilenen iki orgeneral ...
Read more : PKK festivalinin şişman serçesi!.. | Görüntüleme : 594 | Yanıtlar : 0

İran'da Nutuk'un yayınlanmasını nasıl sağladık?

İRAN'DA NUTUK'UN YAYINLANMASINI NASIL SAĞLADIK?

Doğu PERİNÇEK

AYDINLIK

24 Ağustos 2008

Kafkaslardaki son gelişmelerden sonra, İşçi Partisi'nin yıllardır savunduğu 'bölge ülkeleriyle dayanışma ve Avrasya İttifakı politikaları'na karşı saldırılar yoğunlaştı.

İran Devlet Başkanı Ahmedinejad'ın Türkiye ziyaretinden tedirgin olan Amerikancı çevreler malum "Molla edebiyatı" başlatarak, ortak tehdit altında bulundukları için yararları ortak olan bu iki ülke arasındaki dostluk ve dayanışma ilişkilerini sabote etmeye çalışıyorlar.

PERİNÇEK, İRAN YÖNETİCELERİNE ATATÜRK'Ü VE

TÜRKİYE'DEKİ BATI İŞBİRLİKÇİSİ İRTİCAYI ANLATTI

İran'ın resmi ajansı ...
Read more : İran'da Nutuk'un yayınlanmasını nasıl sağladık? | Görüntüleme : 631 | Yanıtlar : 0

Dik Duruşun Ustası

Yaman Adanalı...
DİK DURUŞUN USTASI

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turan Özlü, yitirdiğimiz İşçi Partisi Üyesi, İşçi Partisi Milletvekili Adayı, 2002 yılında ilan ettiğimiz Milli Hükümetin Kültür Bakanı, büyük usta yazar Demirtaş Ceyhun'u yazdı. Özlü'nün yazısını aşağıda sunuyoruz.

Yıl 1971. Anayasa Mahkemesi’nin devrim gibi kararıyla bir anda 44 özel yüksekokul devletleştirilir ve 70 bin özel yüksekokul öğrencisi devlet okullarının öğrencileri olur, parasız eğitim olanağına kavuşurlar. Mimarlar Odası İstanbul Şubesi ...
Read more : Dik Duruşun Ustası | Görüntüleme : 671 | Yanıtlar : 0

Sarkisyan gelmiyormuş!Özür dileyince hani herşey halolacaktı

ERMENİSTAN Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda Ermenistan ile yapacağı maçı izlemeye gelmek için şartlar öne sürmüş. Sarkisyan, Türkiye'ye ancak "Sınırlar açıldığı ve Ermenistan'a karşı uygulanan ablukaya son verilmesinin eşiğine gelindiği takdirde giderim" demiş.

Hem de nerede? Erivan'da, Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç ile birlikte düzenlediği basın toplantısında...

Hatırlarsınız: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen senenin Eylül'ünde Sarkisyan'ın daveti üzerine Erivan'a gitmiş ve Türkiye ile Ermenistan millî takımları arasında oynanan maçı beraberce seyretmişlerdi. Gül, ...
Read more : Sarkisyan gelmiyormuş!Özür dileyince hani herşey halolacaktı | Görüntüleme : 757 | Yanıtlar : 2

Devlet ile beraber Ordu da tasfiye ediliyor

AKP hükümetinin YAŞ’ta alınacak kararlara şerh koyup koymayacağına gerek kalmadı. Çünkü malum davaya adı bulaştırılan personelle ordu içinde de hedefledikleri tasfiyeyi gerçekleştiriyorlar.

Devlet ile beraber Ordu da tasfiye ediliyor
Resim

“Demokrasi, insan hakları, özgürlük” gibi sihirli kelimelerin kullanıldığı anlarda yapılmakta olan tasfiye işleminin bugüne kadar farkına varamayanlar, bütün bunların yanına eklenen “Açılım” kelimesi ile devletin de tasfiye edilme sürecinin başlatıldığını anlayamadılarsa vay halimize. Nitekim, “Hasip gel. Birinci Meclis’in renklerini tamamlayalım” diyen Devlet Bahçeli bile ...
Read more : Devlet ile beraber Ordu da tasfiye ediliyor | Görüntüleme : 542 | Yanıtlar : 0

Farkında mısınız? Belediye iflas etti!

Farkında mısınız? Belediye iflas etti!

AKP hükümeti medya kuruluşlarının yarısını ‘’yandaş’’ yaptı. Diğer yarısını ise ‘’sesini çıkaramaz hale’’ getirdi. Bu yüzden, ana görevi ‘’kamu adına denetim’’ olan medya kuruluşları, soru sormayı ve çelişkileri açığa çıkarmayı ‘’unuttu.’’ Medya, AKP’nin basit bir propaganda bültenine dönüştü.

Söylediklerimizde abartı olduğunu düşünenler çıkabilir. O halde somut örnekler üzerinden gidelim. Bakalım, medya ülkedeki gerçeklerin ne kadarını yazıyor.

Türkiye’nin ‘’ticari başkenti’’ olarak da adlandırılan İstanbul’dan örneklerle başlayalım:

AKP’li Kadir Topbaş’ın yönettiği İstanbul ...
Read more : Farkında mısınız? Belediye iflas etti! | Görüntüleme : 654 | Yanıtlar : 2

Yaban Güvercinleri

Yaban Güvercinleri...

Ben o genç askerlere "yaban güvercinleri" diyorum.

Dağlarda savaşan ve vurulanlar.

Son yıllarda köylerden göç sonucu, çatılardaki güvercinler gibi kentlere yerleşseler de... Ya da Sultanahmet Meydanı'ndaki gibi kalabalığa karışsalar da saf ve ürkektir onlar.

Kimi zaman otobüs terminallerinde, tren garlarında kafile kafile gidişlerini görürüm.

Her seferinde o türkü dilime takılır:

"Yemen yolu çamurdandır

Karavana bakırdandır

Zenginimiz bedel öder

Askerimiz fakirdendir..."

*

Sivil kıyafetler giymiş askerleri sağdan-soldan toplayıp götüren inzibat subayına sormuştum:

"Sivil kıyafetler ...
Read more : Yaban Güvercinleri | Görüntüleme : 735 | Yanıtlar : 1

Satacak bir şey kalmayınca…

Satacak bir şey kalmayınca…

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, ‘’eşeği dövemeyince semerini dövüyor’’ deyimini doğrulamak istercesine arada sırada Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) sataşır.

Başbakan Erdoğan, tarihsel bilgi ve birikimden yoksun olduğu için, CHP’yi ‘’Ülkeye tek bir çivi bile çakmadılar’’ diye suçlar. Başbakan’ın derdi aslında CHP’yle değil, Cumhuriyet’ledir. Ancak henüz Cumhuriyet’e açıktan söz söyleyemediği için ‘’şimdilik’’ aklınca CHP’ye yüklenir. Halbuki; o çok eleştirdiği CHP, Erdoğan’ın söylediğinin aksine, ‘’tek bir çivi bile’’ çakma meselesini ...
Read more : Satacak bir şey kalmayınca… | Görüntüleme : 884 | Yanıtlar : 1

Haber Kanalları ve Medya Patronlarına

Bedri Baykam

Albay Dursun Çiçek tutuklandığı gece medyada yaşanan iğrençlikler, beni gerçekten meslek adına utandırdı. O gece Habertürk’ü izliyordum. Gözlerime inanamadım. Üst üste belki 8-9 “sözde ılımlı” İslamcı, Fethullah’tan “Fethullah Hoca Efendi Hazretleri” diye söz eden tarikatçı, liberal faşist, dönek solcu, ne ararsanız, hepsi sırayla “sahne aldılar”.“Medya”mız, tam “iktidar yağlaması” işinde eksper olmuş kişileri birbiri peşi sıra ekrana taşımayı zorunluluk sanıyor.
O gece de tüm malum isimler, us dışı açıklamalarıyla ...
Read more : Haber Kanalları ve Medya Patronlarına | Görüntüleme : 616 | Yanıtlar : 2

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x