Zaman: Pzt Tem 07, 2025 23:40

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Günün bazı yazıları | 23.12.2008

Talabani faktörü

Hüsnü Mahalli

Üç gündür Süleymaniye ve Erbil’de dolaşıyorum.

Süleymaniye’de Irak Cumhurbaşkanı ve KYB lideri Celal Talabani ile saatlerce süren sohbetlerimiz oldu. Erbil’de ise Kürt Federe Bölgesi Parlamentosu Başkanı Adnan Müfti, Kürt Federe Bölgesi Başkan Yardımcısı Kosret Resul ve aydınlarla konuştum. Öncelikle şunu söylemeliyim: Herkes heyecanla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bekliyor. Sayın Cumhurbaşkanı Gül’ün olası Erbil ziyareti onlar açısından tarihsel bir öneme sahipti ve çok şey ifade edecekti. Özetle Erbil ve Süleymaniye’de herkes Türkiye’yi ...
Read more : Günün bazı yazıları | 23.12.2008 | Görüntüleme : 661 | Yanıtlar : 5

Gül'ün tarihi hatası!

Gül'ün tarihi hatası!

CHP’li Canan Arıtman’ın “özür diliyoruz” kampanyasını eleştirmeyen Gül’ün etnik kökenine ilişkin yorumu ayıp ötesiydi.

Bu yorumun sadece Arıtman’ı bağladığı, “kişisel” olduğu; kısa sürede CHP lideri Deniz Baykal ve CHP yönetimi tarafından yapılan açıklamalar ve atılan adımlarla anlaşıldı.

Ne yazık ki bu ülkede hala Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na bağlı ve “eşit” bir yaşam isteyen bazı vatandaşların etnik kökenlerini öne çıkaran bir zihniyet varlığını sürdürebiliyor. Arıtman’ın, “destek mesajları alıyorum” diyerek ısrarlıca ve anlamsız bir ...
Read more : Gül'ün tarihi hatası! | Görüntüleme : 685 | Yanıtlar : 3

İyi avukat adamı ipten alır!..

İyi avukat adamı ipten alır!..

İyi avukat adamı ipten alır, derler.

Bu sözün nereden çıktığına ilişkin bir öyküyü paylaşalım.

İlgili e-posta bana Eylül 2007’de gönderilmişti.

KARAR İDAM..

Yer İngiltere.

Birkaç yüzyıl öncesi.

Adamın biri cinayetten içeri atılır. Bir avukat bulunur adama.

İlk görüşmelerinde avukat “Merak etme seni kurtaracağım” der.

Adam da avukata güvenir ve mahkemeye çıkar.

Karar ise idamdır!..

Adam doğal olarak avukatına kızar, köpürür. “Hani beni kurtaracaktın?” der.

Avukat da “Sen merak etme. ...
Read more : İyi avukat adamı ipten alır!.. | Görüntüleme : 724 | Yanıtlar : 1

'Obama öldürülecek, kıyamet kopacak!'

"Obama öldürülecek, kıyamet kopacak!"

Kasım Cindemir, Washington’dan gazetesi Hürriyet’e haber geçmiş: “ABD’de kehanetleriyle ünlü ve ’Parowan Peygamberi’olarak tanınan Leland Freeborn, 44. Başkan seçilen Barack Obama’nın yemin etmeden önce ya öldürüleceğini ya da yaralanacağını” iddia etmiş ve eklemiş:

“- Bu Noel’de tam bir kıyamete hazır olun!”

Yine Hürriyet’ten Reha Erus da Roma’dan bildirmiş, Erus’a göre Papa 16. Benedikt, Noel arifesindeki pazar ayininde, Hıristiyan âleminin kıyametle ilgili merakını gidermiş:

“- Korkmayın, kıyamet yakın değil!”

Ekonomik krizdi, ...
Read more : 'Obama öldürülecek, kıyamet kopacak!' | Görüntüleme : 797 | Yanıtlar : 0

Türkiye’de üç harp okulu dışında tek bir üniversite yok

Bu sütunun okurları Türkiye’de üç harp okulu dışında tek bir üniversitenin bile olmadığını arada bir dile getirdiğimi bilirler. Dün sabaha karşı saat dört gibi televizyonda kaçırdığım bir programı ararken bir kanalda “tercüme edilmiş” bir film adına rastladım: “Koleradolu Adam”.

“Kolerado”, Çöken Üniversiteler ve Çareler

Buradaki “Kolerado” Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletidir. Adını batının muhteşem nehri Colorado’dan, o da İspanyollar tarafından, taşıdığı muazzam aşınma ürünü nedeniyle kırmızı-kahverengi olan rengine yapılan atıftan almıştır. Bu tür yanlışları ...
Read more : Türkiye’de üç harp okulu dışında tek bir üniversite yok | Görüntüleme : 938 | Yanıtlar : 3

Aydın Yaşadığı Çağın Tanığıdır!

GÜNDEM

MUSTAFA BALBAY

Aydın Yaşadığı Çağın Tanığıdır!

Aydın üzerine pek çok tanım var ama, ben ikisini ayrıca seviyorum:

Aydın, ülkesinin geleceğine harç taşıyan kişidir.

Aydın, yaşadığı çağın tanığıdır...

Bir aydının yaşadığı çağa tanıklık etmesi sanıldığı kadar kolay bir şey değildir. Gerçek aydın, gücünü

gerçeklerden alır. O gerçekleri söyleyebilen, kaleme alabilen kişidir aydın...

Türkiye gibi küresel gelişmelerin kavşağındaki ülkelerde aydın olmanın saymakla bitmez zorlukları vardır.

Bunun yanında bir de yaşadığı çağın gerçekleriyle uğraşmak yerine ...
Read more : Aydın Yaşadığı Çağın Tanığıdır! | Görüntüleme : 926 | Yanıtlar : 0

Ağıt..

POLİTİKA GÜNLÜĞÜ

HİKMET ÇETİNKAYA

Ağıt...

Bağdat’ta Bush’a fırlatılan ayakkabı... Bush’un kürsüde şaşkın bakışları...

Ayakkabıyı fırlatan bir gazeteci...

Önceki gün televizyon kanalları sürekli gösterdiler Iraklı gazetecinin tepkisini.

ABD Irak’ı işgal etmeden önce yine televizyon ekranlarında bir savaş filmi gibi izlemiştik gökten yağan ateş yağmurunu.

Gökyüzünü kuşatan alevler, uçakların bombardımanı...

Kaç bin kadın, erkek, çocuk, genç ve yaşlı ölmüş; kaç kişi ayaklarını, kollarını yitirip sakat kalmıştı?

Saddam’ın yerlerde sürüklenen heykellerini terlik ve ayakkabıyla dövenler!

Serin ...
Read more : Ağıt.. | Görüntüleme : 855 | Yanıtlar : 0

AKP'de kaç şıllık var?

Kaç zamandır Dengir Bey’i yazamıyorum diye üzülüyordum.
Başka bir üzüntüm de,
Siyaset tarihimizin tozlu sayfalarına gömüldüğünü görmekti.
Ama çok bekletmedi bizi Dengir Bey.

Aslında kendilerinden biri olarak,
Sevgili okur dostlarımın yüreklerinden, akıllarından geçen,
Siyasiler ve uyguladıkları politikalarla ilgili duygularını
Çok iyi biliyorum.

Bir yazar olarak görevlerimden biri de,
Bu hislere tercüman olacak yazılar yazmak,
Böylelikle biraz olsun rahatlamalarını sağlamak.

Kendinize böyle bir misyon biçince,
İster istemez zorluklarla karşılaşıyorsunuz.
Hukuki açmaza düşmeden,
Olabilecek en keskin sözcüklerle, ...
Read more : AKP'de kaç şıllık var? | Görüntüleme : 782 | Yanıtlar : 1

Türkiye'nin yeni zenginleri mütevazı değil

Milyonerlerin Fuarları Dubai Yerine İstanbul'da Yapılıyor

Gelen haberler hiç de iç açıcı değil, kriz Türkiye'ye de ulaşmış durumda. İhracat yüzde 22 oranında gerilerken, sendikalar grev ilân ediyorlar. Bankalar personellerini azaltıyorlar. Kimi işyerlerinde çalışanların işten atılmamaları için maaşlarda kısıtlı ödeme kabul ediliyor.

Fakat Türkiye'deki krizden ülkenin zenginleri etkilenmiş gözükmüyor. İstanbul her yıl dünyanın en zengin şehirleri arasında yerini almaya devam ediyor. 2006 yılında Türkiye'de 42 bin dolar zengini yaşıyordu, bu rakam bir yıl sonra 8 bin ...
Read more : Türkiye'nin yeni zenginleri mütevazı değil | Görüntüleme : 740 | Yanıtlar : 1

Vay anasını, ne IDEAS ama?

Bayram nedeniyle Misak-ı Milli sınırları içerisine döndük.
Döndük ama gördüklerimiz, huzur içinde dinlenmemizi engelledi.

Karaçi sokaklarında, rllerinde “Repeater”lar, “Keleş”ler ile fütursuzca gezen, polisin engellemek için kılını bile kıpırdatmadığı adamlar, sözde kendi davalarını güdüyorlardı. Çatışmanın gerekçesini sorduğumda, kimse doyurucu bir yanıt veremiyordu.

Bir gün önce akşam yemeğinden dönerken, bir arka caddeden siyah dumanlar yükseldiğini görüp, oteldeki Türk arkadaşlarla şakalaşmıştık, büyük mangal yakıldığından vb. bahsederek...
Oysa ertesi sabah, o sokakta bir otobüsün durdurulduğunu, içindeki kadın ve çocuklar ...
Read more : Vay anasını, ne IDEAS ama? | Görüntüleme : 882 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x